Plex Buffering
היי. יש לי בעיה בניגון קובץ סרט MKV 4k (2160P) h265 hdr10 ב Plex.
מחשב שולחני חדש חזק מאוד (Windows 10). הרשת פועלת על נתב Asus AX4500 חדש. קובץ הסרט נמצא בדיסק USB3 חיצוני. אין בעיה לנגן אותו עם VLC במחשב. הטלוויזיה שלי היא Samsung Q900R (82"). חיבור ישיר (כבל) Ethernet (מהירות בדוקה 100Mbps). אין בעיה לנגן קובץ כשהדיסק הנ"ל מחובר ישירות לטלוויזיה כ USB. אבל עם Plex הוא מתנגן כדקה אחת ולאחר מכן עצירה של 3 שניות עבור Buffering.
ב Plex מסומנת האפשרות לניגון ישיר. אני מעריך שאכן זה מנגן כך כי, כאמור, בחיבור ישיר של הדיסק לטלויזיה אין בעייה.
לא מצליח להבין איך לתקן את זה. יש למישהו רעיון?
הבהרה - שאלתי זאת גם בפורום של Plex אבל מקווה שאולי מישהו כאן יוכל לעזור גם. תודה.
מחשב שולחני חדש חזק מאוד (Windows 10). הרשת פועלת על נתב Asus AX4500 חדש. קובץ הסרט נמצא בדיסק USB3 חיצוני. אין בעיה לנגן אותו עם VLC במחשב. הטלוויזיה שלי היא Samsung Q900R (82"). חיבור ישיר (כבל) Ethernet (מהירות בדוקה 100Mbps). אין בעיה לנגן קובץ כשהדיסק הנ"ל מחובר ישירות לטלוויזיה כ USB. אבל עם Plex הוא מתנגן כדקה אחת ולאחר מכן עצירה של 3 שניות עבור Buffering.
ב Plex מסומנת האפשרות לניגון ישיר. אני מעריך שאכן זה מנגן כך כי, כאמור, בחיבור ישיר של הדיסק לטלויזיה אין בעייה.
לא מצליח להבין איך לתקן את זה. יש למישהו רעיון?
הבהרה - שאלתי זאת גם בפורום של Plex אבל מקווה שאולי מישהו כאן יוכל לעזור גם. תודה.
ייתכן שמתבצע מסיבה כלשהי transcoding, אבל ייתכן גם שזה קובץ שלא מספיק עבורו רשת של מאה מגה. בחיבור ישיר של הדיסק אתה מקבל קצב העברה הרבה יותר גבוה מזה. אם תיכנס לדשבורד תוכל לא רק לראות שזה direct play אלא מה קצב התעבורה ברשת - אם רשת מאה מגה מגבילה, ככה תראה את זה, ובניגוד לאינטואיציה יכול להיות שהרשת האלחוטית של הטלוויזיה תעבוד טוב יותר כי היא תגיע ליותר ממאה מגה.
זו הזרמה ישירה גם אודיו וגם וידאו21/07/2022 15:32OMRIJ כתב: כשאתה מנגן את הקובץ אתה יכול להיכנס לדשבורד בPMS ולראות אם זה direct play...
הקצב משתנה. הממוצע נראה כמו 10-15 Mbps עם פיקים קצרים מאד של עד 45Mbps כך שקצב הרשת של 100Mbps נראה מספיק.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4786
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
אני מניח שמתבצע פענוח בגלל האודיו (רק מניח כי אין פרטים מלאים על הסרט). תנסה עם פס קול אחר במידה ויש כמה. בגרסה בתשלום יש אפשרות לפענוח חומרה ואז אין באפרינג.
נ.ב
גם אם מסומן הזרמה ישירה, ברגע שזה לא אפשרי יש המרה.
נ.ב
גם אם מסומן הזרמה ישירה, ברגע שזה לא אפשרי יש המרה.