עזרה בנוגע לבחירת חברת סיבים וענייני AX3 PRO
שלום לכולם, בעצת כמה חברים פה קניתי לפני שנה שני AX3 PRO אחד לסלון שמשמש כראוטר הראשי ואחד בחדר מרוחק ליד הממד על מנת שאוכל לקבל אינטרנט חזק בחלק המרוחק בבית ובממד (אם אני זוכר נכון אז הם מחוברים בניהם ב MESH(.
באותה הזדמנות גם עברתי מאינטרנט רגיל של בזק לסיבים של אנלימיטיד עם ספק שהוא חברת 015 והכל עבד תקין ללא אפילו תקלה אחת עד אתמול.
את החברהָָ בחרתי למשל בגלל שאיתם יכלתי להביא ראוטר שלי ולא משהו שלהם והם סיפו משהו שמחבר בין הסיב לAX3 PRO.
הרכיב הזה הוא של נוקיה שנקרא gpon שמצד אחד נכנס אליו הסיב ומצד שני מספק חיבור רשת רגיל ל-WAN של הראוטר הראשי.
מסתבר שאת חברת 015 קנו לפני כמה חודשים חברת הוט.
את אנלימייד בכלל אי אפשר להשיג בטלפון אלא רק את הספקיות.
כרגע יש לי בעיות בבית שהאינטרנט מתנתק וחוזר ומתנתק וחוזר והנציגים של הוט לא יכולים לעזור בגלל שאין להם בכלל גישה לציוד הזה של חברת 015.
כאן אתם נכנסים לתמונה.
מה אתם ממליצים לעשות?
לאיזו חברה ממליצים לעבור כך שעדיין אוכל להשתמש ב AX3 שיש לי?
האם עדיין אצטרך מאותה חברה רכיב כזה כמו הgpon של נוקיה שיש לי כיום? הרי צריך איכשהו לחבר את הסיב עם הנתב AX3 PRO שיש לי.
השימושים שלי הם רק עבודה ופנאי במחשב ללא משחיקם או משהו כזה.
תודה מראש.
באותה הזדמנות גם עברתי מאינטרנט רגיל של בזק לסיבים של אנלימיטיד עם ספק שהוא חברת 015 והכל עבד תקין ללא אפילו תקלה אחת עד אתמול.
את החברהָָ בחרתי למשל בגלל שאיתם יכלתי להביא ראוטר שלי ולא משהו שלהם והם סיפו משהו שמחבר בין הסיב לAX3 PRO.
הרכיב הזה הוא של נוקיה שנקרא gpon שמצד אחד נכנס אליו הסיב ומצד שני מספק חיבור רשת רגיל ל-WAN של הראוטר הראשי.
מסתבר שאת חברת 015 קנו לפני כמה חודשים חברת הוט.
את אנלימייד בכלל אי אפשר להשיג בטלפון אלא רק את הספקיות.
כרגע יש לי בעיות בבית שהאינטרנט מתנתק וחוזר ומתנתק וחוזר והנציגים של הוט לא יכולים לעזור בגלל שאין להם בכלל גישה לציוד הזה של חברת 015.
כאן אתם נכנסים לתמונה.
מה אתם ממליצים לעשות?
לאיזו חברה ממליצים לעבור כך שעדיין אוכל להשתמש ב AX3 שיש לי?
האם עדיין אצטרך מאותה חברה רכיב כזה כמו הgpon של נוקיה שיש לי כיום? הרי צריך איכשהו לחבר את הסיב עם הנתב AX3 PRO שיש לי.
השימושים שלי הם רק עבודה ופנאי במחשב ללא משחיקם או משהו כזה.
תודה מראש.
גם אני הייתי לקוח של 015 וכך אני פעלתי:
1. באמצעות אתר נתק - מודיע להוט על התנתקות
2. בינתיים האינטרנט ממשיך לעבוד, הם לא מנתקים את הקו, רק מפסיקים לחייב כסף, גם אין ציוד שלהם שהם צריכים לאסוף.
3. מייד אחרי ההתנתקות קיבלתי הצעה לשימור 90 שקלים למהירות 1000 הורדה, 100 העלאה כולל נתב שלהם. דחיתי באדיבות. בינתיים האינטרנט ממשיך לעבוד.
4. אחרי שבועיים בערך נציג שימור נוסף מתקשר - קיבלתי הצעה למהירות 1000 הורדה, 100 העלאה, חודש ראשון בחינם והתקנה בחינם במחיר 58 שקל כולל נתב שלהם עם הבטחה לכתובת אייפי אמיתית. הסכמתי.
5. המתקין הביא את הנתב שלהם, ניתקתי אותו והחזרתי את ה- AX3 הפרטי שלי.
אצלי נכנס כבל רשת הביתה, אצלך יש ממיר סיב שכנראה ימשיך לעבוד וגם לא תצטרך להחזיר כי במערכות של הוט הם לא מודעים לקיומו של ממיר סיב שצריך להחליף בנתב החדש.
במקרה הגרוע שממיר הסיב יפסיק לעבוד תמצא פתרון אחר - הנתב שהם נותנים הוא מתקדם ולפי מה שהבנתי יש לו יכולת mesh. למען האמת המתקין של הוט הציע לי ״מגביר טווח״ ללא תשלום שאני מניח שמתחבר לנתב באמצעות mesh אבל לא לקחתי כי הדירה שלי קטנה וגם כי תכננתי להשתמש בנתב הפרטי שלי. פשוט תיקח את מגיבר הטווח הזה ליתר בטחון ושמור אותו במגירה אם לא תצטרך.
לדעתי במחיר כזה שווה להישאר לקוח של הוט. בהצלחה לכולם.
2. בינתיים האינטרנט ממשיך לעבוד, הם לא מנתקים את הקו, רק מפסיקים לחייב כסף, גם אין ציוד שלהם שהם צריכים לאסוף.
3. מייד אחרי ההתנתקות קיבלתי הצעה לשימור 90 שקלים למהירות 1000 הורדה, 100 העלאה כולל נתב שלהם. דחיתי באדיבות. בינתיים האינטרנט ממשיך לעבוד.
4. אחרי שבועיים בערך נציג שימור נוסף מתקשר - קיבלתי הצעה למהירות 1000 הורדה, 100 העלאה, חודש ראשון בחינם והתקנה בחינם במחיר 58 שקל כולל נתב שלהם עם הבטחה לכתובת אייפי אמיתית. הסכמתי.
אצלי נכנס כבל רשת הביתה, אצלך יש ממיר סיב שכנראה ימשיך לעבוד וגם לא תצטרך להחזיר כי במערכות של הוט הם לא מודעים לקיומו של ממיר סיב שצריך להחליף בנתב החדש.
במקרה הגרוע שממיר הסיב יפסיק לעבוד תמצא פתרון אחר - הנתב שהם נותנים הוא מתקדם ולפי מה שהבנתי יש לו יכולת mesh. למען האמת המתקין של הוט הציע לי ״מגביר טווח״ ללא תשלום שאני מניח שמתחבר לנתב באמצעות mesh אבל לא לקחתי כי הדירה שלי קטנה וגם כי תכננתי להשתמש בנתב הפרטי שלי. פשוט תיקח את מגיבר הטווח הזה ליתר בטחון ושמור אותו במגירה אם לא תצטרך.
לדעתי במחיר כזה שווה להישאר לקוח של הוט. בהצלחה לכולם.
תודה על התשובה המפורטת.17/07/2022 14:52hagai147 כתב: גם אני הייתי לקוח של 015 וכך אני פעלתי:
לדעתי במחיר כזה שווה להישאר לקוח של הוט. בהצלחה לכולם....
1. אני חושד שיש בעיה בממיר הזה שיש לי כיום של נוקיה (ה GPON), יש לי התנתקויות כל כמה שעות לכמה דקות וכל פעם שזה קורה אני רואה שאחת הנורות בממיר הזה כבוייה (הנורה של ה PON) מה שאומר שהממיר דפוק או שאצלהם יש בעיה מרחוק.
האם הם יכולים להביא ממיר אחר? כי אכן נכנס אלי הביתה כבל של סיב ואין לי כזה חיבור בראוטר AX3 ולכן הוא נכנס לממיר ומהממיר יש לי כבר רשת לראוטר.
2. האם בטוח ביצעת ניתוק באתר הנתק? אחרת למה היה לך עדיין אינטרנט לאחר שביצעת את זה?
3. אני אישית מעדיף את 2 הראוטרים שיש לי פה כי אחד מהם משמש כראשי והשני בחדר מרוחק שמחובר בכבל רשת והם עובדים ב MESH.
1. כדאי לך לקחת את הנתב של הוט כדי שלא יאשימו את הציוד הפרטי שלך ויתנערו מאחריות. יכול להיות שזה הממיר סיב שברשותך שהתקלקל אבל סביר יותר שהבעיה במקום אחר. אחרי שתראה שיש לך חיבור יציב במשך שבוע שבועיים תוכל לחזור לנתב שלך. בנתב של הוט אפשר להגדיר שם רשת אלחוטית זהה וסיסמה זהה למעבר שקוף של כל הצרכנים בבית.
2. אתר נתק בטוח לגמרי לשימוש מהניסיון שלי. כנראה שזו המדיניות של הוט לא לכבות לך את השירות ולנסות לשמר אותך כלקוח. כמובן שאתה צריך לקחת בחשבון תקופה מסוימת שבה תישאר ללא אינטרנט (או לדאוג לגיבוי) כדי שהאיום יהיה אמין.
3. גם אני מעדיף את הנתב שלי למרות שנראה לי שלשימושים שלך הנתב של הוט בשילוב עם מגדיל הטווח יתנו לך פתרון שווה ערך מבחינה פונקציונלית ופתרון עדיף מבחינת התמיכה.
2. אתר נתק בטוח לגמרי לשימוש מהניסיון שלי. כנראה שזו המדיניות של הוט לא לכבות לך את השירות ולנסות לשמר אותך כלקוח. כמובן שאתה צריך לקחת בחשבון תקופה מסוימת שבה תישאר ללא אינטרנט (או לדאוג לגיבוי) כדי שהאיום יהיה אמין.
3. גם אני מעדיף את הנתב שלי למרות שנראה לי שלשימושים שלך הנתב של הוט בשילוב עם מגדיל הטווח יתנו לך פתרון שווה ערך מבחינה פונקציונלית ופתרון עדיף מבחינת התמיכה.
תודה.17/07/2022 15:52hagai147 כתב: 1. כדאי לך לקחת את הנתב של הוט כדי שלא יאשימו את הציוד הפרטי שלך ויתנערו מאחריות. יכול להיות שזה הממיר סיב שברשותך שהתקלקל אבל סביר יותר שהבעיה במקום אחר. אחרי שתראה שיש לך חיבור יציב במשך שבוע שבועיים תוכל לחזור לנתב שלך. בנתב של הוט אפשר להגדיר שם רשת אלחוטית זהה וסיסמה זהה למעבר שקוף של כל הצרכנים בבית.
3. גם אני מעדיף את הנתב שלי למרות שנראה לי שלשימושים שלך הנתב של הוט בשילוב עם מגדיל הטווח יתנו לך פתרון שווה ערך מבחינה פונקציונלית ופתרון עדיף מבחינת התמיכה....