חיבור LCD מארה"ב (NTSC; HDMI; YPbPr, PC-in) לקופסת כבלי
-
drorharel
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
שלום,
יש לי טלוויזיה של סוני (40S2010) שנרכשה בארה"ב.
היא אינה תומכת בשידור PAL.
יש לטלוויזיה את הכניסות הבאות:
- RCA (צהוב אדום שחור)
- S-VIDEO
- קומפוננט (YPbPr)
- חיבור HDMI
ניסיתי לחבר את הטלוויזיה לקופסת הכבלים של הוט. אנשי המכירות הבטיחו שאין בעיה, ואם הטלוויזיה היא גם מוניטור אז זה יעבוד.
בפועל הטכנאים הגיעו עם כבל SCART ל-RCA או ל-SVIDEO, שכמובן לא עבדו (רואים שחור לבן - הסימפטום הרגיל של שיטות שידור לא תואמות.
קניתי מתאם שנקרא SCART 800, עם חיבור SCART מצד אחד ו- 4 יציאות RCA בצד שני (Video; Y; Pb; Pr), אבל לא ברור לי איך לחבר את זה ל - 5 הכניסות בטלוויזיה (Y; Pb; Pr; Audio L; Audio R).
האם יש למישהו רעיון איך בכל זאת לחבר את הטלוויזיה לקופסה?
תודה!
יש לי טלוויזיה של סוני (40S2010) שנרכשה בארה"ב.
היא אינה תומכת בשידור PAL.
יש לטלוויזיה את הכניסות הבאות:
- RCA (צהוב אדום שחור)
- S-VIDEO
- קומפוננט (YPbPr)
- חיבור HDMI
ניסיתי לחבר את הטלוויזיה לקופסת הכבלים של הוט. אנשי המכירות הבטיחו שאין בעיה, ואם הטלוויזיה היא גם מוניטור אז זה יעבוד.
בפועל הטכנאים הגיעו עם כבל SCART ל-RCA או ל-SVIDEO, שכמובן לא עבדו (רואים שחור לבן - הסימפטום הרגיל של שיטות שידור לא תואמות.
קניתי מתאם שנקרא SCART 800, עם חיבור SCART מצד אחד ו- 4 יציאות RCA בצד שני (Video; Y; Pb; Pr), אבל לא ברור לי איך לחבר את זה ל - 5 הכניסות בטלוויזיה (Y; Pb; Pr; Audio L; Audio R).
האם יש למישהו רעיון איך בכל זאת לחבר את הטלוויזיה לקופסה?
תודה!
- shraga007
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
לדעתי מה שאתה צריך זה ממיר מ-NTSC ל-PAL.
רק אז זה יעבוד.
רק אז זה יעבוד.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
-
drorharel
-
- חבר שרק התחיל

אובדן איכות?
אבל ממירים כאלה גורמים לאובדן איכות, לא?
מה שהכי הייתי רוצה זה להתחבר ב - RGB. הממיר אמור לדעת להוציא RGB, ואז כל הקטע של PAL מול NTSC אמור לא לשחק תפקיד. אבל יכול להיות שאני לגמרי טועה...
מה שהכי הייתי רוצה זה להתחבר ב - RGB. הממיר אמור לדעת להוציא RGB, ואז כל הקטע של PAL מול NTSC אמור לא לשחק תפקיד. אבל יכול להיות שאני לגמרי טועה...
- shraga007
-
- חבר מכור קשה

אתה טועה לגמרי.
לדעתי אם המסך שלך לא תומך בקידוד של הצבע ב-PAL אז לא יעזור כלום.
לדעתי אם המסך שלך לא תומך בקידוד של הצבע ב-PAL אז לא יעזור כלום.
-
drorharel
-
- חבר שרק התחיל

תודה על התשובה! הייתי בטוח ש RGB זה פשוט מידע על הצבעים ללא שכבת PAL או NTSC מעל...
עוד שאלה - מסכים של מחשב עובדים ללא איפנון של השידור - הם מקבלים מידע על איזה צבע לשים בכל פיקסל.
הטלוויזיה שלי יודעת לקבל חיבור מחשב.
יש אפשרות שהממיר של הוט יתחבר לשם?
עוד שאלה - מסכים של מחשב עובדים ללא איפנון של השידור - הם מקבלים מידע על איזה צבע לשים בכל פיקסל.
הטלוויזיה שלי יודעת לקבל חיבור מחשב.
יש אפשרות שהממיר של הוט יתחבר לשם?
- shraga007
-
- חבר מכור קשה

להערכתי לא,
הסיבה שמסכי מחשב לא מושפעים מסוג השידור היא מכיוון שהם לא כוללים טיונר ולכן הם נקראים מוניטורים.
לי יש גם פלזמה שהיא למעשה מוניטור ולא כוללת טיונר. מכיוון שלא היה לי כניסת RGB בתצורת SCART רכשתי טרנסקודר מיוחד שממיר אות RGBcvs לאות RGBHV.
הממיר הזה הוא מיועד לפלזמות שתומכות בתדר אופקי 15.625KHZ.
אני לא חושב שה-LCD שלך תומך בתדר הזה ולכן זה לא אמור לעבוד.
תוכל לשאול את היצרן ב- [email protected]
זהו דף המוצר:
http://www.js-technology.com/product_in ... 8b1bf9f03b
אם אתה לא מבין את המושגים שאותם הזכרתי תצטרך ללמוד אותם ע"י המדריכים שיש באתר.
לדעתי הפתרון הטוב ביותר בשבילך למיטב ידיעתי הוא ממיר מ-NTSC ל-PAL.
לדוגמא:
http://www.goldenshop.com.hk/AI-trad/Mi ... kdv500.htm
שיהיה בהצלחה.
הסיבה שמסכי מחשב לא מושפעים מסוג השידור היא מכיוון שהם לא כוללים טיונר ולכן הם נקראים מוניטורים.
לי יש גם פלזמה שהיא למעשה מוניטור ולא כוללת טיונר. מכיוון שלא היה לי כניסת RGB בתצורת SCART רכשתי טרנסקודר מיוחד שממיר אות RGBcvs לאות RGBHV.
הממיר הזה הוא מיועד לפלזמות שתומכות בתדר אופקי 15.625KHZ.
אני לא חושב שה-LCD שלך תומך בתדר הזה ולכן זה לא אמור לעבוד.
תוכל לשאול את היצרן ב- [email protected]
זהו דף המוצר:
http://www.js-technology.com/product_in ... 8b1bf9f03b
אם אתה לא מבין את המושגים שאותם הזכרתי תצטרך ללמוד אותם ע"י המדריכים שיש באתר.
לדעתי הפתרון הטוב ביותר בשבילך למיטב ידיעתי הוא ממיר מ-NTSC ל-PAL.
לדוגמא:
http://www.goldenshop.com.hk/AI-trad/Mi ... kdv500.htm
שיהיה בהצלחה.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
לצערך - לא. שידור טלוויזה לא פונה בקואורדינטות אבסולוטיות למסך. בנוסף, לא חשוב באיזה חיבור תבחר הממיר תמיד ישלח אליך PAL. ואלו עוד החדשות הטובות.
החדשות הפחות טובות הם שרוב הממירים בנויים להמיר PAL ל NTSC עם אות קומפוזיט. במילים אחרות, תהייה לך הנחתה מאוד רצינית של איכות התמונה לעומת חיבור ב S-Video או המרה מ RGBS לקומפוננט Y'PbPr
החדשות הפחות טובות הם שרוב הממירים בנויים להמיר PAL ל NTSC עם אות קומפוזיט. במילים אחרות, תהייה לך הנחתה מאוד רצינית של איכות התמונה לעומת חיבור ב S-Video או המרה מ RGBS לקומפוננט Y'PbPr
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- MetalliJoe
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
Catskinner,
אתה לא איש הבשורה היום, הא?
אתה לא איש הבשורה היום, הא?
Silence speaks louder than words
- XEON
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 544
יש מסכים שנרכשים בארה"ב שלא עובדים בארץ
??
מה זה לא עובר את מכון התקנים
?
מה זה לא עובר את מכון התקנים
~~~בן אדם צריך לדעת הרבה מאוד כדי לדעת כמה מעט הוא יודע ~~~
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

מי שרוכש בחו"ל ומביא לבד לא צריך לעבור דרך מכון התקנים. אף פעם לא נסעת לחו"ל והבאת משם אביזרים חשמליים?
מי שלא יודע שבארה"ב משתמשים בשיטות שידור שונות לחלוטין ממה שנהוג בשאר העולם (מלבד צרפת ועוד כמה מקרים קשים אחרים) ורוכש שם טלוויזיה שמותאמת רק לצרכים המקומיים עשוי לצאת כששכרו בהפסדו.
מי שלא יודע שבארה"ב משתמשים בשיטות שידור שונות לחלוטין ממה שנהוג בשאר העולם (מלבד צרפת ועוד כמה מקרים קשים אחרים) ורוכש שם טלוויזיה שמותאמת רק לצרכים המקומיים עשוי לצאת כששכרו בהפסדו.
- XEON
-
- חבר פעיל במיוחד

אז כיצד יבואנים מקביליים מביאים מסכים מארה"ב,עוברים דרך מכון התקנים ועובדים ללא בעיות?כך לפחות טוענים אנשים שרכשו מהם.
למרות שכתוב במדבקה שלהם נתונים של ארה"ב.
למרות שכתוב במדבקה שלהם נתונים של ארה"ב.
- shraga007
-
- חבר מכור קשה

הכל שם שונה
מייל,
אינץ',
פאונד,
יארד,
FOOT,
מייל,
אינץ',
פאונד,
יארד,
FOOT,
-
drorharel
-
- חבר שרק התחיל

שוב תודה על כל התגובות (לא ממש מה שרציתי לשמוע, אבל לפחות יש תשובות...)
את הטלוויזיה קניתי מזמן, כשעוד גרנו בארה"ב, ולכן לא ממש עניינה אותי התאימות לארץ.
מה שכן, ראיתי שאת הדגם הזה אפשר לקנות גם בארץ (מצאתי אותו ב zap) ולכן הנחתי שיש פתרון פשוט לבעיה (לא, ממיר PAL ל NTSC שמוריד איכות באופן דרמטי זה לא פתרון...)
מחר אני לוקח את החוברת של הטלוויזיה והולך לחנות וידאו מקצועית ברחוב החשמונאים בתל אביב. אם יהיה פתרון אעדכן את כולם.
יש חנות מומלצת אחרת באזור אזריעלי?
את הטלוויזיה קניתי מזמן, כשעוד גרנו בארה"ב, ולכן לא ממש עניינה אותי התאימות לארץ.
מה שכן, ראיתי שאת הדגם הזה אפשר לקנות גם בארץ (מצאתי אותו ב zap) ולכן הנחתי שיש פתרון פשוט לבעיה (לא, ממיר PAL ל NTSC שמוריד איכות באופן דרמטי זה לא פתרון...)
מחר אני לוקח את החוברת של הטלוויזיה והולך לחנות וידאו מקצועית ברחוב החשמונאים בתל אביב. אם יהיה פתרון אעדכן את כולם.
יש חנות מומלצת אחרת באזור אזריעלי?
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

XEON אתה רוצה להגיד לי שאינך מבין באמת את ההבדל בין יבואן מקביל המביא דרך קבע מוצרי חשמל בשטרי מטען מסחריים שעוברים דרך ממ"ן לבין איש מהישוב ששב בחו"ל כשעל העגלה שלו יש מסך טלוויזיה בודד?
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

drorharel, לבעיה שלך יש פתרון אבל הוא ממש לא זול. אתה יכול לחבר לפני המסך מכשיר Video Processor כדוגמת ה DVDO VP20
המכשיר יבצע ללא שום בעיה המרה מפורמט זה לאחר ומ PAL ל NTSC וגם יוכל להתחבר לממיר של HOT ב RGBS כדי שלא תפסיד שום איכות. בקיצור פתרון מושלם לריכוז ולעיבוד כל הווידאו שלך בבית.
הבעיה היא שמעבדי ווידאו עולים כמו מסך חדש. אולי תוכל לרכוש אחד משומש אבל זה עדיין הוצאה של כמה אלפי שקלים טובים.
המכשיר יבצע ללא שום בעיה המרה מפורמט זה לאחר ומ PAL ל NTSC וגם יוכל להתחבר לממיר של HOT ב RGBS כדי שלא תפסיד שום איכות. בקיצור פתרון מושלם לריכוז ולעיבוד כל הווידאו שלך בבית.
הבעיה היא שמעבדי ווידאו עולים כמו מסך חדש. אולי תוכל לרכוש אחד משומש אבל זה עדיין הוצאה של כמה אלפי שקלים טובים.
- XEON
-
- חבר פעיל במיוחד

Catskinner,
עכשיו לפי התשובה שלו,הבנתי.אבל לגבי התאימות של המסכים,בשאלה שלי למעלה,עדיין לא ברור לגבי התאימות שלהם.
אין לי שום נסיון או ידע,אני שמעתי שיבוא מקבילי מארה"ב,דרך מכון התקנים עובד אצלנו ללא בעיות.
עכשיו לפי התשובה שלו,הבנתי.אבל לגבי התאימות של המסכים,בשאלה שלי למעלה,עדיין לא ברור לגבי התאימות שלהם.
אין לי שום נסיון או ידע,אני שמעתי שיבוא מקבילי מארה"ב,דרך מכון התקנים עובד אצלנו ללא בעיות.
-
drorharel
-
- חבר שרק התחיל

טוב, חברים...
הלכתי לחנות והציעו לי מתאם כלשהו ב 600 ש"ח. לא קניתי (בינתיים).
קיבלתי גם הצעה מהחנות שהציע Shraga007 לממיר שמתיחס לטלוויזיה שלי כמו מוניטור של מחשב ב 400 ש"ח:
http://www.ktl.co.il/product.asp?produc ... &afid=1062
עוד אופציה שאני משתעשע בה זה לקנות כרטיס טלוויזיה למחשב (יש לי אחד לא בשימוש) ולחבר את המחשב ישירות לטלוויזיה דרך חיבור PC רגיל. עוד לא בדקתי פרטים על האופציה הזו.[/url]
הלכתי לחנות והציעו לי מתאם כלשהו ב 600 ש"ח. לא קניתי (בינתיים).
קיבלתי גם הצעה מהחנות שהציע Shraga007 לממיר שמתיחס לטלוויזיה שלי כמו מוניטור של מחשב ב 400 ש"ח:
http://www.ktl.co.il/product.asp?produc ... &afid=1062
עוד אופציה שאני משתעשע בה זה לקנות כרטיס טלוויזיה למחשב (יש לי אחד לא בשימוש) ולחבר את המחשב ישירות לטלוויזיה דרך חיבור PC רגיל. עוד לא בדקתי פרטים על האופציה הזו.[/url]
- conex
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
בתור אחד שהייתה לו בעיה דומה הלכתי על הפתרון של DVDO 30 , קניתי דרך EBAY אבל הפתרון לא זול בכלל, בערך אלפיים $ אבל התוצאה שווה את זה, ברור שזה תלוי באיכות הטלוויזיה שלך .. במחיר הזה אולי פשוט תקנה ממיר DVDO פשוט , ראיתי אנשים מוכרים בערך ב 800 שקלים.