התחברות לשני ספקי תשתית\אינטרנט
אני עובר מדירה בה יש לי סיבים של Unlimited וחיבור 200/200 לדירה לקראת סיום תמ"א שבה אין סיבים של אף ספק תשתית.
צוואר הבקבוק אצלי הוא מהירות העלאה ולכן אני רוצה לבדוק חיבור בו זמנית לשני ספקי תשתית: בזק והוט.
מבחינה פיזית שתי התשתיות מגיעות אל חור בקיר ליד דלת הכניסה לדירה, אך ה-Rack שלי יהיה באחד החדרים הפנימיים (ממ"ד).
בעל הדירה השקיע בצינורות חדשים וחיווט של בזק\הוט בקירות כך שאביא מישהו להעביר לי כבלי רשת לאן שצריך.
מבקש המלצות לתצורת חיבור בעזרת ציוד פרטי שלי.
אני משתמש כבר שנים ב-Archer C7 עם OpenWRT שעובד למופת, ויש לי AX6 חדש בקופסה.
כמו כן יש Switch מנוהל QNAP qsw-m408s עם חיבורי 10GB ו-1GB.
אני מעדיף כמובן להימנע מ-NAT כפול ככל שניתן כי זקוק לפורטים פתוחים.
האם כאשר נתב אחד יחלק כתובות ברשת הפנימית,
אפשר שהשני ישתמש ב-DHCP של הראשון כדי לקבל ממנו כתובת ברשת הפנימית?
אחר כך אני צריך לראות איך ניתן יהיה להתחבר מבחוץ לשרת הפלקס שלי: האם יוכל להינות משני החיבורים או שאצטרך להגביל אותו לאחד.
צוואר הבקבוק אצלי הוא מהירות העלאה ולכן אני רוצה לבדוק חיבור בו זמנית לשני ספקי תשתית: בזק והוט.
מבחינה פיזית שתי התשתיות מגיעות אל חור בקיר ליד דלת הכניסה לדירה, אך ה-Rack שלי יהיה באחד החדרים הפנימיים (ממ"ד).
בעל הדירה השקיע בצינורות חדשים וחיווט של בזק\הוט בקירות כך שאביא מישהו להעביר לי כבלי רשת לאן שצריך.
אחר כך אני צריך לראות איך ניתן יהיה להתחבר מבחוץ לשרת הפלקס שלי: האם יוכל להינות משני החיבורים או שאצטרך להגביל אותו לאחד.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4311
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
אם יש לך כבר את Archer C7 עם OpenWRT, אז אתה יכול לנהל בו את שני החיבורי WAN בעזרת הגדרה של mwan3 multiwan manager שזמין ב OpenWRT.
זה הקישור להבסר על ההגדרות שלו:
https://openwrt.org/docs/guide-user/network/wan/multiwan/mwan3
גם את הציוד של בזק וגם את הציוד של הוט אתה מגדיר כ BRIDGE וכך לא יהיה לך NAT כפול ואתה תקבל את שני כתובות IP חוקיים על הממשקי WAN של הנתב שלך. את ה AX6 אתה מגדיר כנקודת גישה, אם אתה לא רוצה להתקין עליו את OpenWRT ואם כן, אז אחרי שאתה מתקין עליו את OpenWRT, אז אתה משתמש בו כבנתב וב Archer C7 כבנקודת גישה. זה כל הסיפור. וכך תוכל לאחד את הרוחב פס של שני הקווים ולהימנע מ NAT כפול.
זה הקישור להבסר על ההגדרות שלו:
https://openwrt.org/docs/guide-user/network/wan/multiwan/mwan3
גם את הציוד של בזק וגם את הציוד של הוט אתה מגדיר כ BRIDGE וכך לא יהיה לך NAT כפול ואתה תקבל את שני כתובות IP חוקיים על הממשקי WAN של הנתב שלך. את ה AX6 אתה מגדיר כנקודת גישה, אם אתה לא רוצה להתקין עליו את OpenWRT ואם כן, אז אחרי שאתה מתקין עליו את OpenWRT, אז אתה משתמש בו כבנתב וב Archer C7 כבנקודת גישה. זה כל הסיפור. וכך תוכל לאחד את הרוחב פס של שני הקווים ולהימנע מ NAT כפול.
תודה. ראיתי שהזכרת את ה-mwan3 לפני מספר שבועות והתפעלתי מהיכולת הזו.
לגבי ה-AX6 - סבבה. אני דווקא מעדיף לשים עליו את OpenWRT שאני מכיר ואוהב, בעיקר כי היא מקבלת עדכונים,
אבל קראתי כאן בפורום שזה עלול לפגוע בביצועי האלחוט של נתבים מהמשפחה הזו. (ולזה כמובן יש לי את ה-C7).
אבדוק זאת כאופציה ראשונה, כי ה-AX6 מודרני\חזק יותר,
וגם משאיר לי את ה-C7 עם הקונפיגורציה הנוכחית כגיבוי עד שאראה שה-AX6 עובד ואהפוך אותו לנקודת גישה.
ראיתי ביוטיוב סרטון די מפורט כיצד לעשות את ההגדרה של man3. לא טריביאלי למי שאינו שוחה ברשתות תקשורת, אבל אנסה.
האם ה-mwan3 יכול לעבוד בכל נתב ששמים עליו OpenWRT עדכני?
לגבי ה-AX6 - סבבה. אני דווקא מעדיף לשים עליו את OpenWRT שאני מכיר ואוהב, בעיקר כי היא מקבלת עדכונים,
אבל קראתי כאן בפורום שזה עלול לפגוע בביצועי האלחוט של נתבים מהמשפחה הזו. (ולזה כמובן יש לי את ה-C7).
אבדוק זאת כאופציה ראשונה, כי ה-AX6 מודרני\חזק יותר,
וגם משאיר לי את ה-C7 עם הקונפיגורציה הנוכחית כגיבוי עד שאראה שה-AX6 עובד ואהפוך אותו לנקודת גישה.
ראיתי ביוטיוב סרטון די מפורט כיצד לעשות את ההגדרה של man3. לא טריביאלי למי שאינו שוחה ברשתות תקשורת, אבל אנסה.
האם ה-mwan3 יכול לעבוד בכל נתב ששמים עליו OpenWRT עדכני?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אחד היתרונות של OpenWRT הוא בכמעט כל האפשרויות שלו זמינות בכל החומרה שתומכת בו ובסטנדרטיזציה שלו, כך שאם הגדרת משהוא במכשיר אחד, אתה יכול להעתיק את התצורה זו למכשיר עם חומרה אחרת. כך גם ה mwan3 זמין בכל המכשירים שתומכים ב OpenWRT....
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אז כמו ש-sys_admin אמר עם OpenWRT אתה יכול לעשות הכל.14/07/2022 10:08Gico כתב: אני עובר מדירה בה יש לי סיבים של Unlimited וחיבור 200/200 לדירה לקראת סיום תמ"א שבה אין סיבים של אף ספק תשתית.
אחר כך אני צריך לראות איך ניתן יהיה להתחבר מבחוץ לשרת הפלקס שלי: האם יוכל להינות משני החיבורים או שאצטרך להגביל אותו לאחד....
כשאתה אומר שני חיבורים אתה צריך לציין אם אתה מעוניין ב-Failover או ב-Load Balancing, אבל לפי התיאור שלך אתה בטח מתכוון לשני. אפשר לעשות את זה עם mwan3 כמו ש-sys_admin אמר, מה שכן קח בחשבון ששני חיבורים אומר שתי כתובות IP שונות וחיבור TCP בודד יכול להשתמש רק באחד מהם. במילים אחרות אם יש לך שני חיבורים ב-200 מגה, אתה יכול להשתמש בכל ה-400 אם תוריד בכמה חיבורי TCP בו-זמנית אבל חיבור TCP בודד יוכל להגיע רק ל-200.
ב-OpenWRT אפשר להגדיר שנתב אחד יקבל כתובת מהשני ב-DHCP אבל אתה ממש לא רוצה לעשות את זה כי אז ה-IP שלו יכול פתאום להשתנות ולך עכשיו תסרוק את הרשת שלך לחפש את הכתובת החדשה שלו. עדיף שתקצה טווח סטטי בהגדרות של ה-DHCP ותיתן לראוטר כתובת סטטית.
כן מדובר על Load Balancing.
הבית לא מחובר לסיבים, מהירות ה-Upload היא הבעייה: 10M בבזק ו-12M בהוט. עלוב.
לגבי "שנתב אחד יקבל כתובת מהשני" - כל הפתרון הנ"ל מבוסס על נתב אחד. אני רוצה להימנע מ-Double Nat.
בכל אופן עברתי דירה אך אני עדיין מתעסק עדיין ב"לחם וחמאה" (פריקת ארגזים, בעיות חשמל, Wifi וכו'), כך שלא הגעתי עדיין ליישם את הפתרון של mwan3.
הבית לא מחובר לסיבים, מהירות ה-Upload היא הבעייה: 10M בבזק ו-12M בהוט. עלוב.
לגבי "שנתב אחד יקבל כתובת מהשני" - כל הפתרון הנ"ל מבוסס על נתב אחד. אני רוצה להימנע מ-Double Nat.
בכל אופן עברתי דירה אך אני עדיין מתעסק עדיין ב"לחם וחמאה" (פריקת ארגזים, בעיות חשמל, Wifi וכו'), כך שלא הגעתי עדיין ליישם את הפתרון של mwan3.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אם הבית שאתה עובר לשם לא מחובר לסיבים, ואתה באמת נדרש לחיבור מהיר ביתי עם מהירות שליחה היגיונית, אז יש גם פתרונות אחרים. למשל, אם במרחק של כמה קילומטרים מבית זה שעליו אתה עובר קיים בית מגורים אחר ששם כן יש חיבור לתשתית של סיבים אופטיים וגם קיים בין שני הביתים אלה קשר עין מלא, אז אפשרי להשתמש בציוד אלחוטי פשוט בכדי להעביר לבית שבו אתה נמצא את החיבור שאותו מזמינים בבניין ששם כן יש זמינות של סיבים. יש ציודים אלחוטיים כאלה למהירות של 1GB סימטרי ויש כאלה גם למהיויות של 5GB או יותר.
בשנים אחרונות יוצא לי די הרבה להשתמש בפתרונות מסוג זה למקומות ששם הסיבים לא הגיעו, אבל יש שם מי שזקוק לחיבור מהיר.
בשנים אחרונות יוצא לי די הרבה להשתמש בפתרונות מסוג זה למקומות ששם הסיבים לא הגיעו, אבל יש שם מי שזקוק לחיבור מהיר.