התייעצות לגבי רכישת access point

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
דורוןכ. פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
שם מלא: דורון כליף
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

התחברתי לפייבר של בזק 1gb
במסגרת ההתחברות יש לי ראוטר be וציידו אותי במגדילי טווח מאחר והרשת מכסה 3 קומות.
עכשיו אמרו לי שמגדילי הטווח לא פועלים עם אקסס פוינט וממליצים שארכוש אקסס פוינט שיכול לעבוד עם הסוויץ שיש לי של cisco 1gb
אפשר לכוון אותי,מה צריך לעשות? איזה אקסס פוינט
צריך לרכוש על מנת שיעבדו מול הסוויץ במהירויות גבוהות? תודה רבה

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4785
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #2 

סוויטש של סיסקו ?
מצד אחד ציוד חצי מקצועי, מצד שני שאלות של מי שלא מבין בנושא.
לא יודע איפה להתחיל. איזה דגם זה ? מה המטרה שלך באופן כללי ומה הצרכים ?
בגדול, רוב המוצרים שנמכרים היום כ-AP הם לשימוש רציני כתוספת לראוטר שאין לו wifi.
לרשת בייתית בסיסית יותר נכון וזול לרכוש מערכת mesh או להוסיף ראוטר זול שיעבוד במצב ap.
את ה-bfiber אתה יכול להפוך לברידג' במידה ותרכוש מערכת mesh

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #3 

08/07/2022 13:09  
דורוןכ. כתב:
התחברתי לפייבר של בזק 1gb
במסגרת ההתחברות יש לי ראוטר be וציידו אותי במגדילי טווח מאחר והרשת מכסה 3 קומות.
עכשיו אמרו לי שמגדילי הטווח לא פועלים עם אקסס פוינט וממליצים שארכוש אקסס פוינט שיכול לעבוד עם הסוויץ שיש לי של cisco 1gb
אפשר לכוון אותי,מה צריך לעשות? איזה אקסס פוינט
צריך לרכוש על מנת שיעבדו מול הסוויץ במהירויות גבוהות? תודה רבה
...
נתחיל מההתחלה. הסבר של: "הסוויץ שיש לי של cisco 1gb" זה לא אומר כלום ומזה לא ניתן להבין, אם המתג זה הוא מתאים לעבודה עם נקודות גישה, ואם איזה ואם בכלל לא.
לחברת CISCO יש מאות דגמים שונים של מתגים, שהם מייצרים עם פורטים של 1GB ויש עוד עשרות דגמים של מתגים שכתוב עליהם CISCO, אבל הם לא מיוצרים על ידה, אלה על ידי חברות שונות שבשלב מסוים נרכשו על ידי CISCO ושלמוצרים אלה אין שום קשר לציוד של CISCO. חלק ממתגים אלה הם מתאימים וחלק לא. בגלל זה, אם אין את דגם מדויק של המתג שיש לך, אז אין על מה לדבר כלל. בגדול מתג בכדי שיתמוך בחיבור של נקודות גישה אלחוטיות נדרש בדרך כלל לתמוך בתקן PoE עכשווי, כזה שגם הנקודות גישה תומכות בו. אחרת, תצטרך לכל נקודת גישה לחבר מתאם וספק כוח ואחרי זה גם לחפש בשבילה נקודת חשמל, דבר שלא הגיוני לעשות.

נקודות גישה, אם לא הולכים בכיוון של ציוד מתקדם ויקר של CISCO או של כל מני יצרנים של ציוד מתקדם, אלה על דברים זולים ביותר, אז אפשר להמליץ על דגם U6-LR של UBNT. זה הקישור למוצר המדובר:
https://store.ui.com/collections/unifi- ... s/u6-lr-us

כמובן שגם את המתג וגם את הנקודות גישה צריך להגדיר בהתאם בכדי שהם יעבדו בצורה תקינה.

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

רצוי שהמתג יתמוך ב-POE (הזנת מתח חשמל על ידי כבל רשת) או שאתה מזין את ה-AP על ידי Power injector שהוא שנאי חיצוני שעובר דרכו כבל הרשת. לי יש מתג של Aruba ו-AP של Aruba שנרכש לפני שנתיים באזור ה-700 ש"ח ב-KSP.

מה הדגם של הסיסקו?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”