ניתוקים בעקבות שימוש במתג לא מנוהל
היי,
עברתי לדירה עם תשתית CAT 5e מארון תקשורת לכל החדרים.
בארון התקשורת קיים מתאם מסיב לRJ45 מפרטנר שמתחבר לאותו Switch של Tp link פשוט (תומך עד 1000mb)
מהרגע שחיברתי את המתג, התחילו ניתוקים רנדומליים. ראוטר שנמצא בסלון מתנתק גם הוא בתורו וגם מחשב נייד שנמצא בחדר אחר ומחובר חוטית.
בדקתי וכשאני מנתק את המתג הכל עובד. החלפתי מתג לאותו אחד ועדיין זה קורה.
אני עושה משהו לא נכון? אולי צריך פה מתג איכותי יותר? מנוהל?
תודה רבה!
עברתי לדירה עם תשתית CAT 5e מארון תקשורת לכל החדרים.
בארון התקשורת קיים מתאם מסיב לRJ45 מפרטנר שמתחבר לאותו Switch של Tp link פשוט (תומך עד 1000mb)
מהרגע שחיברתי את המתג, התחילו ניתוקים רנדומליים. ראוטר שנמצא בסלון מתנתק גם הוא בתורו וגם מחשב נייד שנמצא בחדר אחר ומחובר חוטית.
בדקתי וכשאני מנתק את המתג הכל עובד. החלפתי מתג לאותו אחד ועדיין זה קורה.
אני עושה משהו לא נכון? אולי צריך פה מתג איכותי יותר? מנוהל?
תודה רבה!
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אתה צריך לחבר את הראוטר למתאם בצורה ישירה, לא דרך סוויץ'.
אולי אם הסוויץ' והראוטר היו עם VLANים אפשר היה לגרום לזה לעבוד איכשהו, אבל לא עם סוויץ' פשוט.
אולי אם הסוויץ' והראוטר היו עם VLANים אפשר היה לגרום לזה לעבוד איכשהו, אבל לא עם סוויץ' פשוט.
תודה רבה על התשובה.07/07/2022 14:22TheCoolest כתב: אתה צריך לחבר את הראוטר למתאם בצורה ישירה, לא דרך סוויץ'.
אולי אם הסוויץ' והראוטר היו עם VLANים אפשר היה לגרום לזה לעבוד איכשהו, אבל לא עם סוויץ' פשוט....
יש מצב שהצורה בה חיברתי יוצרת ניתוקים גם למחשב ולטלויזיה שמחוברים ישירות לסוויץ?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
שוב, אתה לא יכול לחבר את המתאם לסוויץ' שמחובר לראוטר לצפות מזה לעבוד.
אתה צריך לחבר את המתאם ישירות לכניסת ה-WAN בראוטר, וכניסת LAN בראוטר לסוויץ'.
אתה צריך לחבר את המתאם ישירות לכניסת ה-WAN בראוטר, וכניסת LAN בראוטר לסוויץ'.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני לא יודע לענות על זה. תצטרך להמתין למישהו שיש לו יותר ידע בנושא הזה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
כמובן ש"שימוש ב VLAN דרך סוויץ מנוהל יכול להיות פיתרון". רק צריכים לדעת גם לבחור את המתג המתאים ואחרי זה גם להגדיר אותו. ולפי השאלות עד כה נראה שעדיף שלצורך כך תזמין את מי שיכול לבצע את המשימות אלה.07/07/2022 16:20Id0 כתב: הבנתי. אין לי אפשרות למקם את הראוטר בארון מטעמי מקום.
שימוש ב VLAN דרך סוויץ מנוהל יכול להיות פיתרון?
מעריך מאוד את ההסברים....
ממש מתחת לדיון זה, היה כבר שרשור דומה לגמרי, שבו ניסיתי כבר להסביר מספר פעמים איך לבצע את מה שאתה רוצה. זה הקישור לשרשור הרלוונטי:
viewtopic.php?f=62&t=373243
רק מה, נדרש לקחת את כל הדרישות בחשבון ולהגדיר אותן, ולא רק תמיכה של המתג ב VLANs, בכדי שבעתיד רשת ביתית זו תעבוד תקין ולא יהיו בה ניתוקים. למשל תמיכה והגדרות של במניעת לולאות ברשת, אשר משביתות אותה לגמרי.
ניסיתי את צורת החיבור שהומלצה - מתאם סיב ->ראוטר ->סוויץ
עדיין נתקל בניתוקים, בעיקר קוויים, בקוים שמתחברים לראוטר דווקא ולא לסוויץ.
יש לציין שהניתוקים רגעיים אבל קוטעים שיחות וכדומה..
ייתכן וכדאי לבחון החלפת ראוטר (tp link vr600 כיום) ? ויתרתי לביינתים על הגדרות VLAN שהבנתי שידרוש איש מקצוע.
עדיין נתקל בניתוקים, בעיקר קוויים, בקוים שמתחברים לראוטר דווקא ולא לסוויץ.
יש לציין שהניתוקים רגעיים אבל קוטעים שיחות וכדומה..
ייתכן וכדאי לבחון החלפת ראוטר (tp link vr600 כיום) ? ויתרתי לביינתים על הגדרות VLAN שהבנתי שידרוש איש מקצוע.
אתה לא חייב למקם את הראוטר בתוך הארון, אתה יכול למקם אותו בכל מקום שתרצה, בתנאי שמגיעים אליו שני קווי רשת מהארון....
תשתמש באחד מהם עבור כניסת WAN ממתאם הסיב שבארון, ובשניה עבור היציאה מהראוטר לסוויץ' שבארון.
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1404
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 356 פעמים
לי היה את ה tl-sg1016 שאינו מנוהל, וסבלתי מניתוקים קצרים בחלק מהמכשירים. בסוף רכשתי את ה tl-sg1016PE שהוא מנוהל עם ממשק WEB ועדכוני קושחה, ומאז אין לי שום ניתוקים.
https://www.tp-link.com/us/business-net ... -sg1016pe/
https://www.tp-link.com/us/business-net ... -sg1016pe/