האם יש כיום אמצעי שליטה..
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
התכוונתי...
לשלוח פקודות לבקרים שיפקדו על תאורה וחשמל בכלל. שלא דרך כבלים
או החשמל.
שישב איזה רכיב קטן על רשת החשמל וע"י אות מהמחשב יהיה אפשר לשלוט בו.
תודה.
או החשמל.
שישב איזה רכיב קטן על רשת החשמל וע"י אות מהמחשב יהיה אפשר לשלוט בו.
תודה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
X10 ActiveHome Pro USB PC
הבנתי שזאת המערכת הכי חדשה
אם אני מבין נכון יש את יח' השליטה שמתחברת למחשב
ויש עוד מודולים שאותם מחברים לכל דבר שאתה רוצה לשלוט עליו,
אם אני מבין נכון יש את יח' השליטה שמתחברת למחשב
ויש עוד מודולים שאותם מחברים לכל דבר שאתה רוצה לשלוט עליו,
צריך להבדיל בין שני דברים שונים:
1. העברת פקודות על גבי רשת החשמל הביתי להתקנים שונים (תאורה, תריסים וכו') אפשרית על ידי שימוש בפרוטוקול X10 או ב-plcbus. לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו.
2. חיבור מחשב ל"משחק" אפשרית על ידי רכיב חומרה ייעודי אשר מתחבר לרשת החשמל מצד אחד ולמחשב מצד שני (USB או rs232) ובעזרת תוכנה מתאימה אפשר לשלוח פקודות מהמחשב להתקנים הנשלטים בבית. CM11 הוא רכיב אשר מדבר עם המחשב בסריאל מצד אחד ועם רשת החשמל ב-X10 מצד שני. ניתן להוסיף לו יחידה שנקראת 4808, אשר תבצע תרגום ל-PLCBUS במקום X10.
1. העברת פקודות על גבי רשת החשמל הביתי להתקנים שונים (תאורה, תריסים וכו') אפשרית על ידי שימוש בפרוטוקול X10 או ב-plcbus. לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו.
2. חיבור מחשב ל"משחק" אפשרית על ידי רכיב חומרה ייעודי אשר מתחבר לרשת החשמל מצד אחד ולמחשב מצד שני (USB או rs232) ובעזרת תוכנה מתאימה אפשר לשלוח פקודות מהמחשב להתקנים הנשלטים בבית. CM11 הוא רכיב אשר מדבר עם המחשב בסריאל מצד אחד ועם רשת החשמל ב-X10 מצד שני. ניתן להוסיף לו יחידה שנקראת 4808, אשר תבצע תרגום ל-PLCBUS במקום X10.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
נועם, הבעיה עם בלוטות' היא שהוא פחות נפוץ מIR וRF ולכן השליטה מוגבלת. צריך למצוא משהו אוניברסלי\מאוד קרוב לכך ולכן אתה יכול או לעבוד עם החשמל ישירות או עם התדר של המוצרים ולדאוג שתהיה אחידות\לדאוג שהמכשיר מדבר עם כל שיטות העברת התקשורת.
דרך טובה תהיה לעבוד עם שלטים אוניברסלים (כמו הפרונטו). הם ניידים, ניתנים להתאמה אישית ברמה מאוד גבוהה ומסוגלים בדרך כלל להשתמש ביותר משיטה אחת להעברת תקשורת. אומנם תצטרך להחליף דימרים לדימרים עם שלטים אלחוטיים (לא עסק יקר אם אני זוכר נכון), אבל מלבד זאת השלט מאוד ורסטילי עם כל מוצר אחר בחדר הקולנוע הביתי.
קצת פחות קשור - אשמח אם הכותרת תשתנה למשהו יותר אינפורמטיבי. הכותרת צריכה למצא את תוכן השאלה וכיוון השואל ולא להיות התחלה של המשפט הראשון בדיון שפתחת.
דרך טובה תהיה לעבוד עם שלטים אוניברסלים (כמו הפרונטו). הם ניידים, ניתנים להתאמה אישית ברמה מאוד גבוהה ומסוגלים בדרך כלל להשתמש ביותר משיטה אחת להעברת תקשורת. אומנם תצטרך להחליף דימרים לדימרים עם שלטים אלחוטיים (לא עסק יקר אם אני זוכר נכון), אבל מלבד זאת השלט מאוד ורסטילי עם כל מוצר אחר בחדר הקולנוע הביתי.
קצת פחות קשור - אשמח אם הכותרת תשתנה למשהו יותר אינפורמטיבי. הכותרת צריכה למצא את תוכן השאלה וכיוון השואל ולא להיות התחלה של המשפט הראשון בדיון שפתחת.