עזרה ברכישת סאב ..

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
syntaxix3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 237
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני מעוניין להוסיף סאב למערכת שברשותי ( מגבר RXV450 + סט של 5 רמקולים הדיימונד 9.5).
מבחינת נתונים יבשים הקדמיים מכסים את טווח התדרים 30-24K, והבסים שמתקבלים בהחלט מורגשים, אבל לא מספקים (בסרטים) ולא נותנים את אותה תחושה כמו בשמיעה עם סאב.
למפרט הרמקולים : http://www.wharfedale.co.uk/model.php?model_id=15
ראיתי בשרשורים קודמים המלצות חמות על הסידרה POWERCUBE של וורפידל דגמים ה-12 וה- 10 . (פחות או יותר בתקציב שלי 1500-2000).

על פי הנתונים של הדגמים הנ"ל טווח התדרים של הסאבים 30-95 (של ה-PC12) ו- 35-95 (של ה-PC10)
למפרט הסאב : http://www.wharfedale.co.uk/model.php?model_id=109

השאלה היא כזאת:
למעשה , טווח כיסוי התדרים של הרמקולים מכיל את הטווחים אליהם הסאב מגיע. האם יש טעם בצירוף של סאב כזה למערכת ? (אני יודע שהכי חשוב ללכת ולשמוע את הסאב על אותם אלמנטים,ואני כבר חצי רגל בדרך לחנות, אבל בכל זאת הייתי מעוניין לקבל תגובות במובן הטכני יותר..)

נ.ב.
אם מישהו מכיר את הדגם SW150 (וורפידל) אשמח גם לקבל חוו"ד.

תודה .. ושבוע טוב לכולם

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

טכנית אני גם לא מבין למה הסאב מוסיף כל כך מבחינת תדרים נטו, אבל העובדה היא שיש לי סט של wharfedale diamond 9, עם סאב powercube 10, וההבדל עם הסאב ובלי הוא פשוט שמיים וארץ...

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #3 

syntaxix3 כתב: על פי הנתונים של הדגמים הנ"ל טווח התדרים של הסאבים 30-95 (של ה-PC12) ו- 35-95 (של ה-PC10)
למפרט הסאב : http://www.wharfedale.co.uk/model.php?model_id=109
...
ה powercube שמוכרים בארץ הם דגמים ישנים יותר עם הסיומת A (שלי יוצר ב 2002 ), לעומת הסיומת + שמופיע באתר היצרן.
הדגם עם A מגיע עד 170 הרץ.

כמו שאמרתי, לי יש את ה powercube 12A, ואני ממש מרוצה ממנו לסרטים.

הלינק הבא יביא אותך למפרט (תחפש את סדרת ה- A במפרט):
http://www.wharfedale.co.nz/Site/WHARFE ... rcubes.pdf
שמוליק ו.

danlo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 167
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

syntaxix3 כתב:שלום,

השאלה היא כזאת:
למעשה , טווח כיסוי התדרים של הרמקולים מכיל את הטווחים אליהם הסאב מגיע. האם יש טעם בצירוף של סאב כזה למערכת ? (אני יודע שהכי חשוב ללכת ולשמוע את הסאב על אותם אלמנטים,ואני כבר חצי רגל בדרך לחנות, אבל בכל זאת הייתי מעוניין לקבל תגובות במובן הטכני יותר..)

תודה .. ושבוע טוב לכולם
...

בוא נתעלם לרגע ממספר בחינות כמו : בסרטים ומוזיקת סראונד יש ערוץ נפרד לסאב-וופר. בעיות של אינטגרציה בין הסאב לרמקולים הראשיים .

נתרכז בשאלה שלך:
טווח תדרים על הנייר לא מספר את כל הסיפור. זה שכתוב שהרמקול מגיע עד 30 הרץ לא אומר הרבה. מה ההנחתה מהרמה הממוצעת בתדר הזה? ראיתי רמקולים שציינו את הגבול בהנחתה של 2DB , ורמקולים שצינו בהנחתה של 10DB. איך נראית עקומת ההענות של הרמקול בבס?
שנית - מה ה- SPL המקסימלי בתדרים האלה ומה העיוות . סאב וופר איכותי מסוגל ליצר SPL גבוה בבס בשילוב עם עיוות נמוך.

לדעתי בקרב הרמקולים הזולים יחסית - יש מעט מאד דוגמאות לרמקולים המוציאים בס איכותי . יש לעומת זאת הרבה מאד רמקולים שמתימרים לכך.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

danlo, כל מילה בסלע !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

syntaxix3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 237
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

אגב,
יש איזושהיא דרך לראות עקומת תחום הענות של רמקול ? יצרנים "משחררים" נתונים כאלו בכלל? או רק ע"י ציוד מדידה מתאים ?

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #7 

אגב עשיתי כמה בדיקות בזמנו (יש לי PC10A) והסאב מגיע לסביבות ה 37HZ בכבוד יחסי וכל מה שמתחת שווה ל... :( .
מיכאל .

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

syntaxix3 כתב:אגב,
יש איזושהיא דרך לראות עקומת תחום הענות של רמקול ? יצרנים "משחררים" נתונים כאלו בכלל? או רק ע"י ציוד מדידה מתאים ?
...
יצרנים רציניים יציגו את הגרפים הללו או שצריך פשוט לחפש ביקורת שבה ביצעו מדידות כאלו כמו שבד"כ עושים בסטריאופייל.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Yaron_M
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
שם מלא: ירון מ.
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #9 

danlo כתב:
טווח תדרים על הנייר לא מספר את כל הסיפור. זה שכתוב שהרמקול מגיע עד 30 הרץ לא אומר הרבה. מה ההנחתה מהרמה הממוצעת בתדר הזה? ראיתי רמקולים שציינו את הגבול בהנחתה של 2DB , ורמקולים שצינו בהנחתה של 10DB. איך נראית עקומת ההענות של הרמקול בבס?
שנית - מה ה- SPL המקסימלי בתדרים האלה ומה העיוות . סאב וופר איכותי מסוגל ליצר SPL גבוה בבס בשילוב עם עיוות נמוך.

לדעתי בקרב הרמקולים הזולים יחסית - יש מעט מאד דוגמאות לרמקולים המוציאים בס איכותי . יש לעומת זאת הרבה מאד רמקולים שמתימרים לכך.
...
מישהו יכול לתרגם את זה לעברית? :)
או אפילו עדיף, לתת קישור שמסביר את כל המונחים האלה? (הנחתה, עקומת היענות, SPL... כל אלה זה כמו סינית בשבילי)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”