הנחתת מהירות בגלל מוקה
שלום,
אני מחובר לתשתית של הוט 500 מגה. אם אני מתחבר ישירות לפייברבוקס אז אני מקבל מהירות הורדה כמעט מקסימלית.
הבעיה שאל הפייברבוקס מחובר מכשיר מוקה ישן דגם eoc699e9 שמנחית את המהירות ל- 100 ומשם לחדרי הבית. כל החדרים בבית מרושתים עם כבלי רשת CAT5E כך שלמעשה אני לא נהנה מהמהירות המקסימלית בחדרים.
מעוניין לרכוש מכשיר מוקה שיחליף את הקיים ויתמוך במהירות של ג'יגה. מישהו מכיר מכשיר מתאים?
תודה מראש
אני מחובר לתשתית של הוט 500 מגה. אם אני מתחבר ישירות לפייברבוקס אז אני מקבל מהירות הורדה כמעט מקסימלית.
הבעיה שאל הפייברבוקס מחובר מכשיר מוקה ישן דגם eoc699e9 שמנחית את המהירות ל- 100 ומשם לחדרי הבית. כל החדרים בבית מרושתים עם כבלי רשת CAT5E כך שלמעשה אני לא נהנה מהמהירות המקסימלית בחדרים.
מעוניין לרכוש מכשיר מוקה שיחליף את הקיים ויתמוך במהירות של ג'יגה. מישהו מכיר מכשיר מתאים?
תודה מראש
- yanivb380
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 22
- שם מלא: Yaniv Cohen
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
המוקה שיש לך לא תומך ב1000, הוא רק 10/100
יש לך 2 אפשרויות, או שבמקום מוקה תשחיל כבל רשת במקום כבל הcoax בתוך הקיר, או שתקנה מוקה שתומך ב1000
מצאתי לך פה מוקה שתומכת אפילו ב2.5Gbps:
https://www.amazon.com/Kiwee-Broadband- ... 91&sr=1-15
נכון שלא כלכך רלוונטי 2.5 אבל לפי מה שאני רואה שם זה הסטנדרט הממוצע למוקה באמזון כי בארה"ב אתה יכול לקבל מהירויות כאלו בכבלים, וזה מן הסתם גם תומך ב1000 אז למה לא
המחיר של מה ששלחתי לך זה לזוג, וניסיתי לחפש באמזון אחד יותר זול של 1000 אבל כולם יצאו פחות שווים את המחיר לעומת זה.
יש לך 2 אפשרויות, או שבמקום מוקה תשחיל כבל רשת במקום כבל הcoax בתוך הקיר, או שתקנה מוקה שתומך ב1000
נכון שלא כלכך רלוונטי 2.5 אבל לפי מה שאני רואה שם זה הסטנדרט הממוצע למוקה באמזון כי בארה"ב אתה יכול לקבל מהירויות כאלו בכבלים, וזה מן הסתם גם תומך ב1000 אז למה לא
המחיר של מה ששלחתי לך זה לזוג, וניסיתי לחפש באמזון אחד יותר זול של 1000 אבל כולם יצאו פחות שווים את המחיר לעומת זה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4308
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
המוצר זה שמצאת לא תומך לא ב 2.5Gbps ולא נעליים.04/07/2022 22:54yanivb380 כתב: המוקה שיש לך לא תומך ב1000, הוא רק 10/100
המחיר של מה ששלחתי לך זה לזוג, וניסיתי לחפש באמזון אחד יותר זול של 1000 אבל כולם יצאו פחות שווים את המחיר לעומת זה....
רק דבר ראשון שצריכים לבדוק, זה, אם המוצר שרוכשים בחו''ל מתאים בכלל לתחום תדרים שהוט משתמשים בו.
תודה לשניכם.
לפני שאני מסתבך ברכישה של מכשיר לא תואם יש לי שאלה של הדיוט: מבחינתי לבטל בכלל את המוקה שכן הבית מרושת עם כבלי רשת. לדעתי הוט התקינו אותו מלחתחילה רק כי בממד יש מיני פייבר (שאני כבר לא צריך).
אז השאלה שלי איך אני מבטל את המוקה? אם הרי מחוברים אליו שני כבלי קואקס: אחד מגיע מהקיר והשני הולך לפייברבוקס. אם אנתק את המוקה האם יש דרך לחבר את שני הכבלים הללו?
לפני שאני מסתבך ברכישה של מכשיר לא תואם יש לי שאלה של הדיוט: מבחינתי לבטל בכלל את המוקה שכן הבית מרושת עם כבלי רשת. לדעתי הוט התקינו אותו מלחתחילה רק כי בממד יש מיני פייבר (שאני כבר לא צריך).
אז השאלה שלי איך אני מבטל את המוקה? אם הרי מחוברים אליו שני כבלי קואקס: אחד מגיע מהקיר והשני הולך לפייברבוקס. אם אנתק את המוקה האם יש דרך לחבר את שני הכבלים הללו?
ואם הכבל מהקיר לא מגיע לפייברבוקס, יש איך להאריך אותו?05/07/2022 9:36sys_admin כתב: אם אתה לא צריך יותר את מיני פייבר, אז אתה רק מנתק את המוקה משני הכבלים ואת הכבל שמגיע מהקיר אתה מחבר לפייברבוקס. זה כל הסיפור....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אם הוא ישמע לעצה שלך ולא יגע בקואקס ( ישאיר אותו מנותק, וזה אחרי שהוא ניתק אותו מחיבור בין רשת הוט לפייברבוקס ), אז כל מה שהוא ישיג בכך זה יהיה שכל הבית שלו יישאר ללא אינטרנט וגם ללא שירותי טלוויזיה. וזה מסיבה פשוטה ביותר והיא שאותו כבל קואקס שמגיע מרשת טלוויזייה בכבלים של הוט ומתחבר למכשיר משולב של פייברבוקס, משמש להעברה של אות DOCSIS למודם שמובנה בפייברבוקס וגם משמש להעברה של אות DVB-C למקלט כבלים שגם מובנה באותו הפייברבוקס.05/07/2022 11:03qsub00 כתב: אל תיגע בקואקס, פשוט קח את יציאת כבל-רשת אל הבית, וחבר אותה ישירות לפייברבוקס במקום למוקה....
כך שאתה לא צריך לנסות לבלבל את הפותח השירשור ולנסות לגרום לו לייצר תקלה שתשאיר אותו בלי אינטרנט ובלי טלוויזייה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כן. הוא יעבוד, אם אתה רוצה לחבר שני כבלים של הוט ( שני חיבורים של זכר לזכר ) אחד לשני....
אבל, אם מה שיש לך בקיר זה שקע כבלים, כזה למשל: אז אתה לא צריך מחבר כזה, אלה רק כבל RG6 באורך נדרש ועם המחברים.
05/07/2022 11:18sys_admin כתב: אם הוא ישמע לעצה שלך ולא יגע בקואקס ( ישאיר אותו מנותק, וזה אחרי שהוא ניתק אותו מחיבור בין רשת הוט לפייברבוקס ), אז כל מה שהוא ישיג בכך זה יהיה שכל הבית שלו יישאר ללא אינטרנט וגם ללא שירותי טלוויזיה. וזה מסיבה פשוטה ביותר והיא שאותו כבל קואקס שמגיע מרשת טלוויזייה בכבלים של הוט ומתחבר למכשיר משולב של פייברבוקס, משמש להעברה של אות DOCSIS למודם שמובנה בפייברבוקס וגם משמש להעברה של אות DVB-C למקלט כבלים שגם מובנה באותו הפייברבוקס.
כך שאתה לא צריך לנסות לבלבל את הפותח השירשור ולנסות לגרום לו לייצר תקלה שתשאיר אותו בלי אינטרנט ובלי טלוויזייה....
מן הסתם "שלא יגע" - הכוונה שלא ינתק, דאאאא
...
מה שהבאת זה מחבר קואקס שבפירוש אמרתי "אל תיגע", מה שאתה צריך זה לחבר את הרשת הביתית ישירות לפייברבוקס, כמו שאמרתי, והכל יעבוד.
ככה אתה מקבל את הרשת הביתית ישירות מהפייברבוקס בלי להתעסק עם העברת הרשת על-גבי הקואקס.