ספק הוטנט - איך יוצאים מCGNAT?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
dmuyuy3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
שם מלא: name name
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
התחברתי לכמה חודשים לתשתית הוט בכתובת נוספת, ומכיוון שכבר לא ניתן לבחור את הספק, חיברו אותי דרך הוטנט. שאלתי היא, איך הכי כדאי להסביר לנציג הטכני שאני רוצה לצאת מהCGNAT שלהם? כלומר יש איזה מונח אחר שנציגים מכירים ויבינו מה הכוונה? תודה

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #2 

כלקוח הוט שהתעסק עם השיט הזה - ביקשתי כתובת IP אמיתית, שאלו אותי אם אני מתכוון ל-IP קבוע, בסוף הבנתי שהתומכים של הוט קוראים לזה "לצאת מהנאט"

dmuyuy3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה, אנסה להסביר את זה ככה. לפני כמה שנים ניסיתי את הוטנט לכמה חודשים (אם אני לא טועה היה איזה מבצע של 3 חודשים ללא תשלום), ואז אני גם ביקשתי ip חיצוני והם רצו תוספת תשלום עבור ip קבוע... אז ה"סינון אתרים" הוציא אותי מה NAT, היום כנראה שזה כבר לא עובד. אנסה פשוט להגיד להם שאני רוצה "לצאת מהנאט".

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #4 

אני משלם חשבון גיימר 500/12
הפינגים גבוהים ב 50msec לאנגליה כשאני לא ב nat.
קשה מאד לשחק ב hotnet כך.

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #5 

אצלי זה היה כרוך בשיחה עם שימור לקוחות לפני ניתוק. בתמיכה הטכנית של הוטנט אמרו לי שוב ושוב שאין להם אפשרות לבצע את זה מאצלם.
נציג שימור לקוחות של הוטנט העלה על הקו נציג של הוט וביקש ממנו להעביר אותי ל"ללא חייגן". גם לפני כן הייתי מחובר ללא חייגן, אבל מסתבר שזה הז'רגון הפנימי שלהם.

dmuyuy3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

מעדכן שאצלי השירות הטכני הוציא אותי מה nat בלי בעיה, רק הייתי צריך לחזור על כך שאין לי צורך בip קבוע (טענו שצריך לרדת ל200 מגה עם חייגן, כמובן שסירבתי) אלא בip חיצוני שנגיש מבחוץ, "לצאת מהנאט". כך מספר פעמים עד שביצעו את זה.

מה שכן, אכן זמני התגובה גבוהים משמעותית לחלק מהיעדים בחו"ל בהשוואה ל014, והוט לא הסכימו בשום אופן להעביר אותי ספק (כמובן שפתחתי יוזר נוסף ב014 לפני, נכון לעכשיו הם בסדר גמור מבחינת תמיכה, הסכימו לבטל מיד כשזה לא התקדם עם הוט). הטענה (הלא הגיונית בעליל) שלהם, אחרי שהעבירו אותי בין השירות לקוחות לטכני וחזרה, הייתה ש"אני בבאנדל וזה מחיר מיוחד" (לא עזר שבכתובת השנייה אני משלם 55 ש"ח ל500 מגה תשתית והם יכלו לראות את זה). בקיצור, נאלצתי להישאר בהוטנט בלית ברירה. העיקר ששלחו לי כמה "סקרים לשיפור השירות"..

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #7 

תקנה איפי קבוע וזהו ולא תצטרך להסביר לחבורה של דפארים מה זה CGNAT
10-15 שח בחודש לא תמות מרעב.

הפוסטים האלה חוזרים על עצמם שוב ושוב
יש מחסור בעולם בכתובות IPV4 ואי אפשר ליצור כתובות חדשות
IPV6 לא נתמך בכל אתר.

ספקיות אינטרנט בארץ מנסות לחסוך בכתובות IPV4 לטובת לקוחות שצריכים איפי קבוע
כמו לקוחות עסקיים שיש כאלה שלוקחים בלוק של 24 ומשלמים בהתאם.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #8 

10/07/2022 9:59  
dmuyuy3 כתב:
מעדכן שאצלי השירות הטכני הוציא אותי מה nat בלי בעיה, רק הייתי צריך לחזור על כך שאין לי צורך בip קבוע (טענו שצריך לרדת ל200 מגה עם חייגן, כמובן שסירבתי) אלא בip חיצוני שנגיש מבחוץ, "לצאת מהנאט". כך מספר פעמים עד שביצעו את זה.

מה שכן, אכן זמני התגובה גבוהים משמעותית לחלק מהיעדים בחו"ל בהשוואה ל014, והוט לא הסכימו בשום אופן להעביר אותי ספק (כמובן שפתחתי יוזר נוסף ב014 לפני, נכון לעכשיו הם בסדר גמור מבחינת תמיכה, הסכימו לבטל מיד כשזה לא התקדם עם הוט). הטענה (הלא הגיונית בעליל) שלהם, אחרי שהעבירו אותי בין השירות לקוחות לטכני וחזרה, הייתה ש"אני בבאנדל וזה מחיר מיוחד" (לא עזר שבכתובת השנייה אני משלם 55 ש"ח ל500 מגה תשתית והם יכלו לראות את זה). בקיצור, נאלצתי להישאר בהוטנט בלית ברירה. העיקר ששלחו לי כמה "סקרים לשיפור השירות"..
...
הסיבה שלא חברו אותך זה בגלל עלויות ש 014 צריכה לשלם להוט כדי שלקוחות 014 יכלו לתחבר על תשתית הוט.
וכנראה 014 לא שלמו או לא משלמים יותר אז הוט דוחפת את הוטנט גם כדי לכבול את הלקוח להוט וגם עוד כסף.
014 החטיבה של הלקוחות פרטיים בדרך לשים מפתח וללכת הביתה.
ולא בגלל מבצע כזה או אחר,הכל סביב כסף מאז שנכנסו החיבורים על גבי סיבים כמעט בכל חור בארץ ספקיות תשתית
נלחמות בשיניים כדי להוציא כמה שיותר מלקוחות לכן יש כל ה ''מבצעים '' של ספק ותשתית.
בבזק ב VDSL אין את זה כי 014 זאת חברת בת של בזק ואפילו האיכות חיבור ב 014 על תשתית בזק יותר יציבה מאשר
שאר הספקיות.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #9 

בהמשך למה שכתבתי על גיימר ו cgnat,
אז אתמול נמאס לי והתלוננתי שוב.

הוציאו אותי מ cgnat והפינגים לא נפגעו.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #10 

לפי כשנה הוטנט כבר לא הסכימו להוציא מה-NAT.

נשמע שהשתנה לחיוב. למי זה הצליח בחודשים האחרונים?

11/07/2022 20:23  
MrYair כתב:
תקנה איפי קבוע וזהו ולא תצטרך להסביר לחבורה של דפארים מה זה CGNAT
10-15 שח בחודש לא תמות מרעב.
...
מבחינתי IP קבוע הוא דבר מאוד לא רצוי.

גם בלי IP קבוע קשה להחליף IP בחיבורי הוט - מסיבה כלשהי שינוי MAC גורם לבעיה להתחבר בהרבה מקרים, וכשבסוף זה מצליח, יש סיכוי איכשהו לקבל את אותו IP.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”