שרת WINDOWS 2003 נתקע לי
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אחרי כשלוש שנים שהשרת שלי משרת את הבית נאמנה (WINDOWS 2003) הוא החל לאחרונה להתקע.
אין ספק שבזמן האחרון, הטמפ' בחדר המחשבים עלו מאוד, אבל עדיין אני לא מצליח למצוא קורלציה בין התקיעות לבין טמפ' חמה.
זה פשוט נתקע לי בלי התרעה. אני גם מקליט את ה-טמפ', מהירות ה-FAN וכו'
אני רואה שהנקודה האחרונה שזה נתקע היום למשל (ב-10:55) והטמפ' לא היתה קיצונית בדיוק באותו רגע, גם לא היו שינויים במתח (לפחות לא כאלה שתועדו).
למישהו יש רעיון איך לנסות ולהתמודד עם הסיפור (פרט להחלפת השרת, שאולי באמת הגיע הזמן לחשוב על זה...).
אין ספק שבזמן האחרון, הטמפ' בחדר המחשבים עלו מאוד, אבל עדיין אני לא מצליח למצוא קורלציה בין התקיעות לבין טמפ' חמה.
זה פשוט נתקע לי בלי התרעה. אני גם מקליט את ה-טמפ', מהירות ה-FAN וכו'
אני רואה שהנקודה האחרונה שזה נתקע היום למשל (ב-10:55) והטמפ' לא היתה קיצונית בדיוק באותו רגע, גם לא היו שינויים במתח (לפחות לא כאלה שתועדו).
למישהו יש רעיון איך לנסות ולהתמודד עם הסיפור (פרט להחלפת השרת, שאולי באמת הגיע הזמן לחשוב על זה...).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
תבדוק ב system log, אולי יש שם מידע נוסף בקשר לנפילות.מנסיון שלי תקיעות יכולות להיגרם מ:
1. בקר דיסק שמחליט שהגיע הזמן לצאת לפנסיה
2. ספק כוח לא יציב. אם היו לך בבית הפסקות חשמל והשרת לא על UPS זה רק מקצר לו את החיים. מנסיון, הרבה מהבעיות הלא מוסברות נפתרות אחרי החלפת ספק כוח.
3. מודולי זיכרון שלא יושבים טוב, או שהחום לא עושה להם טוב.
אם כבר החלטת לרדת לעומקו של עניין, פתח את המארז, שאב את האבק, נקה את פתחי האוורור ואת צלעות האוורור של המעבד, תן לחיצה על כל מודול זיכרון לבדוק שהוא יושב טוב.
1. בקר דיסק שמחליט שהגיע הזמן לצאת לפנסיה
2. ספק כוח לא יציב. אם היו לך בבית הפסקות חשמל והשרת לא על UPS זה רק מקצר לו את החיים. מנסיון, הרבה מהבעיות הלא מוסברות נפתרות אחרי החלפת ספק כוח.
3. מודולי זיכרון שלא יושבים טוב, או שהחום לא עושה להם טוב.
אם כבר החלטת לרדת לעומקו של עניין, פתח את המארז, שאב את האבק, נקה את פתחי האוורור ואת צלעות האוורור של המעבד, תן לחיצה על כל מודול זיכרון לבדוק שהוא יושב טוב.
-
oferlaor
- מנהל

Catskinner,
שום דבר ב-SYSTEM LOG
1. יתכן, האם יש דרך לבדוק את זה? יש לי שני דיסקים קשיחים ב-RAID0 תוכנה.
2. יש לי UPS.
3. האם יש דרך לבדוק?
המארז נפתח (ונשאר פתוח במהלך הלילה והיום). הוא שאוב לחלוטין, ואין אבק כלל באיוורור של השאסי ושל ה-CPU.
שום דבר ב-SYSTEM LOG
1. יתכן, האם יש דרך לבדוק את זה? יש לי שני דיסקים קשיחים ב-RAID0 תוכנה.
2. יש לי UPS.
3. האם יש דרך לבדוק?
המארז נפתח (ונשאר פתוח במהלך הלילה והיום). הוא שאוב לחלוטין, ואין אבק כלל באיוורור של השאסי ושל ה-CPU.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בעיות של RAID כמעט תמיד גורמות ל system event כזה או אחר הרבה לפני שזה מתפתח לאסון. RAID0 תוכנה אתה מתכוון למה שמקבלים מ Server 2003 נכון? אני מקווה שי שלך גיבוי עדכני
מודולי זכרון הם יותר בעייתיים לבדוק. יש את memtest86 אבל לי זה אף פעם לא פתר לי בעיה כלשהיא. אתה מוזמן לנסות: http://www.memtest86.com/
נשאר לבדוק בעיה של הארכה (החלף כבל חשמל) וספק כוח. אין אפשרות ממשית לבדוק ספק אבל זו לא הוצאה מי יודע מה ותמיד כדאי שיהיה אחד חלופי בבית - לא שמת לב שכל הבעיות מתרחשות בסופי שבוע כשהחנויות סגורות?
מה ההשלכות לגביך להחלפת השרת (מעבר לכסף)?
מודולי זכרון הם יותר בעייתיים לבדוק. יש את memtest86 אבל לי זה אף פעם לא פתר לי בעיה כלשהיא. אתה מוזמן לנסות: http://www.memtest86.com/
נשאר לבדוק בעיה של הארכה (החלף כבל חשמל) וספק כוח. אין אפשרות ממשית לבדוק ספק אבל זו לא הוצאה מי יודע מה ותמיד כדאי שיהיה אחד חלופי בבית - לא שמת לב שכל הבעיות מתרחשות בסופי שבוע כשהחנויות סגורות?
מה ההשלכות לגביך להחלפת השרת (מעבר לכסף)?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
oferlaor
- מנהל

catskinner,
ההשלכות הן המון המון זמן. כידוע, מיקרוסופט מקשים מאוד למעבר של מע' הפעלה ממחשב למחשב (זה לא ממש עובד), כך שמשמעות הדבר בניה של שרת חדש שזה בערך שבוע עבודה במקרה הרע ביותר.
ההשלכות הן המון המון זמן. כידוע, מיקרוסופט מקשים מאוד למעבר של מע' הפעלה ממחשב למחשב (זה לא ממש עובד), כך שמשמעות הדבר בניה של שרת חדש שזה בערך שבוע עבודה במקרה הרע ביותר.
עופר - כדאי שתנסה קודם לפני כול הבדיקות הרציניות לשכפל את הדיסק שלך sector by sector
לדיסק חדש ותראה אם עדיין נתקע - בדרך כלל כשיש תקיעות שקשורות ללוח אם או לדיסק קשיח לא מתבצע תיעוד על כך
במציג האירועים.
גם לעיניין הזיכרונות יש תוכנות שיכולות לסרוק את הזיכרון הפיזי אבל עדיף לבדוק את החומרה ע"י החלפה לאחרת
אם תצטרך חומרה לבדיקות ותהיה לך בעיה להשיג אז דבר איתי.
לדיסק חדש ותראה אם עדיין נתקע - בדרך כלל כשיש תקיעות שקשורות ללוח אם או לדיסק קשיח לא מתבצע תיעוד על כך
במציג האירועים.
גם לעיניין הזיכרונות יש תוכנות שיכולות לסרוק את הזיכרון הפיזי אבל עדיף לבדוק את החומרה ע"י החלפה לאחרת
אם תצטרך חומרה לבדיקות ותהיה לך בעיה להשיג אז דבר איתי.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15949
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
באיזה תדירות נתקע המחשב?
גם לי בתקופה האחרונה נתקע המחשב , אחרי בדיקות שעשיתי לא ברור מאיפה מגיעה הבעיה
אני חושד שמהדיסק קשיח או הספק, בשבוע הבא אני מחליף ספק ...
התדירות אצלי זה פעם בשבועיים בערך, אז די קשה לקבוע מה לא בסדר.
גם לי בתקופה האחרונה נתקע המחשב , אחרי בדיקות שעשיתי לא ברור מאיפה מגיעה הבעיה
אני חושד שמהדיסק קשיח או הספק, בשבוע הבא אני מחליף ספק ...
התדירות אצלי זה פעם בשבועיים בערך, אז די קשה לקבוע מה לא בסדר.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
עופר יש לך מחשב מבוסס RDRAM או DDR?
אני זוכר משני מחשבים שונים שכאשר ספק הכח מתחיל לזייף אפילו בטיפה , זהו המחשבים שמבוססי הזכרונות האלו מתחילים לקרוס כל הזמן.
יכול להיות שהלכו לך סלוטים של זכרון. במיוחד אם אין שום דבר בLOG. נשמע כמו משהו חיצוני.
והאמת חום זה הבעיה האחרונה לרוב. הוא אולי אולי היה משנה את היעילות והביצועים אבל לא צריכה להיות בעיה.
ZOVIREX גם בשבילך העצה שלי
מה שכן אם הספק הוא בן מעל שנתיים ובממחשבים שעובדים 90 אחוז מזמן החיים שלהם אז זה מומלץ ביותר בכל מקרה . המחשב רק יגיד תודה.
אני זוכר משני מחשבים שונים שכאשר ספק הכח מתחיל לזייף אפילו בטיפה , זהו המחשבים שמבוססי הזכרונות האלו מתחילים לקרוס כל הזמן.
יכול להיות שהלכו לך סלוטים של זכרון. במיוחד אם אין שום דבר בLOG. נשמע כמו משהו חיצוני.
והאמת חום זה הבעיה האחרונה לרוב. הוא אולי אולי היה משנה את היעילות והביצועים אבל לא צריכה להיות בעיה.
ZOVIREX גם בשבילך העצה שלי
מה שכן אם הספק הוא בן מעל שנתיים ובממחשבים שעובדים 90 אחוז מזמן החיים שלהם אז זה מומלץ ביותר בכל מקרה . המחשב רק יגיד תודה.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

כל ספק שהוא. טרמל תק תמיד טוב. זלמן. לא משהו מפוצץ (אני חושב שזה סתם כסף על כלום לרוב) .
פשוט שיהיה עם שם , כדי שתדע שמה שכתוב עליו נכון , ובעיקר שנותן זרם טוב בכל המתחים . יש הרבה שכתוב עליהם X וואט , אבל בתכלס זה רק במתח X ואל בשני.
פשוט שיהיה עם שם , כדי שתדע שמה שכתוב עליו נכון , ובעיקר שנותן זרם טוב בכל המתחים . יש הרבה שכתוב עליהם X וואט , אבל בתכלס זה רק במתח X ואל בשני.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3695
הייתי הולך על זה. אמנם קצת יותר יקר , אבל תראה פה שהוא נותן לך גם זרמים יפים במתחים שונים:
http://www.thermaltake.com/product/powe ... 8990-1.asp
לעומת מה שרצית:
http://www.fsp-group.com.tw/english/1_p ... &proid=197
סתם לדוגמא הפשוט נותן ב5V רק 14 אמפר. הטרמל נותן 32 אמפר.
וכמובן יותר חיבורים וכו.. ואני בטוח ב99 שהטרמל הרבה הרבה יותר שקט.
הייתי הולך על זה. אמנם קצת יותר יקר , אבל תראה פה שהוא נותן לך גם זרמים יפים במתחים שונים:
http://www.thermaltake.com/product/powe ... 8990-1.asp
לעומת מה שרצית:
http://www.fsp-group.com.tw/english/1_p ... &proid=197
סתם לדוגמא הפשוט נותן ב5V רק 14 אמפר. הטרמל נותן 32 אמפר.
וכמובן יותר חיבורים וכו.. ואני בטוח ב99 שהטרמל הרבה הרבה יותר שקט.
-
oferlaor
- מנהל

אני בכל מקרה עם מסך דיאגנוסטיקה כל הזמן דלוק (כולל כמה V בכל מקום). ברגע שהוא יתקע עכשיו אני אוכל לראות מה קפץ.
החשד שלי הוא על חום כי זה תמיד קורה כשאני לא בחדר (בבוקר, או בצהריים בסופה"ש כשהמזגן מכובה).
החשד שלי הוא על חום כי זה תמיד קורה כשאני לא בחדר (בבוקר, או בצהריים בסופה"ש כשהמזגן מכובה).
-
oferlaor
- מנהל

אני איתך בקשר לתאוריה שהמחשב מתחמם תבדוק את מצב המאוורר של המעבד ותראה אם הלוח אם נפגם באיזו שהיא צורה כבלים נפוחים או חלקים שרופים יכול להיות שעקב החום הרב המאוורר לא מצליח לקרר את המעבד ואז המחשב מכבה את עצמו לשם הגנה
או שיש ציפ שנמצא על הלוח אם שמדווח על הסיבוב של המאוורר יכול להיות שהוא התקלקל
תנסה לכבות בביוס את ההגנות על הטמפרטורה ועל כשל מאוורר הייתי שוקל קניית קירור מים למעבד או מאוורר חדש
או שיש ציפ שנמצא על הלוח אם שמדווח על הסיבוב של המאוורר יכול להיות שהוא התקלקל
תנסה לכבות בביוס את ההגנות על הטמפרטורה ועל כשל מאוורר הייתי שוקל קניית קירור מים למעבד או מאוורר חדש
מה היינו עושים בלי מוזיקה?