אינטרנט ללא תשתית
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אתה מדבר על חיבור סלולרי?17/06/2022 9:38joniar כתב: שלום
אני רוצה להתקין בביתי אינטרנט ללא תשתית על בסיס כרטיס סים .
ראיתי בעיקר מפרטנר שעולה 100 שקל ועוד 15 על נתב
יודע שפעם היה לפלאפון.
האם יש פה מי שמשתמש בכזה? איך החוויה? מה ההמלצות?...
אי-אפשר לתת לך תיאור של החוויה כי זה ממש תלוי איך הקליטה של כל רשת באזור שלך. אם אתה רוצה לקבל אינדיקציה כללית חבר את המחשב שלך לטלפון ותעשה USB Tethering, זה יהיה פחות או יותר אותו דבר, אבל כמובן שיכול להיות שעם ספקי סלולר שונים יהיו ביצועים שונים כי לכל אחד יש את האנטנות שלו.
אתה גם לא חייב באמת לעשות חבילה מיוחדת, אתה יכול להירשם לכל חבילה סלולרית שכוללת חיבור אינטרנט עם מכסה סבירה ולהכניס את ה-SIM לנתב עם מודם סלולרי כמו אלה -
https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c ... 17=6546866
מה שכן שים-לב שבסלולרי עד כמה שידוע לי אין ספקים שנותנים גלישה ללא הגבלה. רובם נותנים לך משהו כמו 100 ג'יגה בחודש, שזה משהו שלא סביר שתגיע אליו עם טלפון אחד אבל כשאתה מחבר את כל הרשת הביתית שלך זה בהחלט אפשרי, ואז במקרה הטוב הם מנתקים אותך או מאיטים אותך למהירות מודם 56k עד סוף החודש, ובמקרה הרע הם מתחילים לחייב אותך על כל מגבייט חריגה, ואז אתה יכול להגיע לחשבון של אלפי שקלים בלי לשים-לב, אז כדאי מראש שתוודא עם הספק שזה לא המצב עוד לפני שאתה מתחבר.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
המלצתי על USB בעיקר כדי שתוכל לבדוק את המהירות בלי שהפרעות WiFi ישפיעו על המדידה, אבל ל-USB יש גם את היתרון שהוא טוען את הטלפון תוך כדי (אם כי אם זה מחובר ללפטופ שגם הוא על סוללה לא יודע כמה זה עוזר).17/06/2022 18:54joniar כתב: ואו תודה רבה על הפירוט![]()
עכשיו אני מתחבר על הוטספוט לפלאפון
אולי עם USB זה פחות קרינה.
ואולי גם במחשב יש אפשרות להכניס סים.
אני על מחשב בודד רוב הזמן
לפלאפונים פחות צריך תוספת.
שבת שלום
...
אישית באזור הצפון היה לסבתי סים עם מודם סלולרי של חברת פלאפון, זו הייתה חבילה עם שיחות וסמס אבל שומשה רק לאינטרנט, כ1 טרה - עלה סביבות 60-70 שקל, במבצע של ה5G שלהם, האמת עבד לא רע בכלל.
אמנם לי זה לא היה מספיק, אבל אצלה היה IPTV באיכות 1080P שעבד בערך 12+ שעות ביום, וגם עוד יוטיוב ושיחות וידיאו יומיות לקח בערך 650-750 ג'יגה לחודש.
אמנם לי זה לא היה מספיק, אבל אצלה היה IPTV באיכות 1080P שעבד בערך 12+ שעות ביום, וגם עוד יוטיוב ושיחות וידיאו יומיות לקח בערך 650-750 ג'יגה לחודש.