חיבור של שתי רשתות WAN למחשב אחד
אהלן חברים,
האם ניתן לחבר מחשב ספציפי ברשת הביתית למקור WAN נוסף לצורך גיבוי במקרה של נפילה?
במילים אחרות, במקום לקנות ראוטר MULTI WAN שינהל את זה על כל הרשת הביתית, אני מעוניין לעשות משהו דומה אבל רק באופן נקודתי למחשב אחד.
איך עושים זאת בצורה חכמה שתעבוד כמו שצריך?
איך מנהלים את זה באופן בו המחשב יבין לבד לאיזו רשת להתחבר כברירת מחדל (המהירה יותר) כאשר שתי הרשתות מחוברות במקביל?
כמו כן, האם יש דרך לעשות זאת בצורה שהמחשב יקבל IP ספציפי שלא ישתנה במקרה של נפילה?
תודה רבה!
האם ניתן לחבר מחשב ספציפי ברשת הביתית למקור WAN נוסף לצורך גיבוי במקרה של נפילה?
במילים אחרות, במקום לקנות ראוטר MULTI WAN שינהל את זה על כל הרשת הביתית, אני מעוניין לעשות משהו דומה אבל רק באופן נקודתי למחשב אחד.
איך מנהלים את זה באופן בו המחשב יבין לבד לאיזו רשת להתחבר כברירת מחדל (המהירה יותר) כאשר שתי הרשתות מחוברות במקביל?
כמו כן, האם יש דרך לעשות זאת בצורה שהמחשב יקבל IP ספציפי שלא ישתנה במקרה של נפילה?
תודה רבה!
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
כעיקרון Windows אמור לבחור אוטומטית את החיבור המהיר יותר, אבל זה לא תמיד עובד. אם אתה רוצה לקבוע ידנית איזה חיבור מקבל עדיפות תפתח את Adapter Options ותלחץ קליק ימני -> Properties על אחד מכרטיסי הרשת שמחברים אותך לאינטרנט. מכאן דאבל קליק על Internet Protocol Version 4 וקליק על Advanced. תוריד משם את הסימון על Automatic metric ותכניס ערך באופן ידני. שים-לב שככל שה-Metric נמוך יותר ככה העדיפות גבוהה יותר. אחרי ששינית את זה תעשה אותו דבר עם החיבור השני.15/06/2022 16:23Jonny123 כתב: אהלן חברים,
תודה רבה!...
מה שכן שים-לב שמדובר פה ב-Failover פשוט, או במילים אחרות, ככל שהחיבור הראשי פעיל החיבור המשני אפקטיבית לא בשימוש לחיבורים יוצאים. זה לא מאפשר לעשות Load Balancing, כלומר לנצל את רוחב-הפס של שני החיבורים במקביל, עד כמה שידוע לי Windows לא תומך בזה.
עוד משהו שצריך לשים-לב הוא שהבדיקה האם החיבור הראשי פעיל היא ברמת הלינק, מה שזה אומר בעצם זה שאם החיבור הראשי הוא לא ישירות לאינטרנט אלא דרך ראוטר אז כל עוד הראוטר פעיל ויש חיבור בין המחשב לראוטר אז מבחינת המחשב החיבור הראשי פעיל והוא לא יעבור למשני, גם אם הראוטר איבד את החיבור לאינטרנט. המחשב יעבור לחיבור המשני רק אם הכבל מתנתק או שהראוטר מפסיק להגיב. אם אתה מעוניין לטפל במצב שבו הראוטר מאבד את החיבור לאינטרנט אז ההגדרה של ה-Dual WAN צריכה להיות על הראוטר.
לשאלתך השניה, בלתי-אפשרי להשתמש באותה כתובת IP על שני חיבורים פיסיים למעט במצב שבו אתה מראש מתאם את זה ככה מול הספק (וזה אפשרי רק בחיבור עסקי, ושני החיבורים חייבים להיות דרך אותו ספק). בתור דוגמה בולטת נניח שהחיבור הראשי שלך דרך פרטנר והמשני דרך סלקום - אין שום דרך בעולם שתוכל לגרום לפקטת מידע שנשלחה אי-שם מהאינטרנט לכתובת IP של פרטנר להגיע דווקא לסלקום. אלה טבלאות ניתוב של ה-Backbone של האינטרנט ולא משהו שאתה יכול להגדיר בעצמך.
וואוו איזה אלוף! תודה רבה!
נניח ויש לי ראוטר מולטי WAN.
האם ניתן לחבר אליו כבל רשת שיוצא מהראוטר הראשי בבית כ-WAN1 ועוד כבל רשת של ה-ISP השני כ-WAN2 ושמערכת היחסים בין שניהם תנוהל באמצעות הראוטר התומך?
ואם זה אכן אפשרי, האם בפועל זה אומר שמהראוטר השני יצא כבל LAN יחיד שיחובר למחשב, אך הרשת שמסופקת דרכו בכל זמן נתון תיבחר ע"י הראוטר?
האם ניתן לחבר אליו כבל רשת שיוצא מהראוטר הראשי בבית כ-WAN1 ועוד כבל רשת של ה-ISP השני כ-WAN2 ושמערכת היחסים בין שניהם תנוהל באמצעות הראוטר התומך?
ואם זה אכן אפשרי, האם בפועל זה אומר שמהראוטר השני יצא כבל LAN יחיד שיחובר למחשב, אך הרשת שמסופקת דרכו בכל זמן נתון תיבחר ע"י הראוטר?
כן, ככה זה עובד במקרה הזה. רק חשוב לשים לב שכנראה שבחיבור הראשי ייצא שיש לך בעצם NAT כפול והמחשב בעצם יהיה ברשת נפרדת משאר הרשת, באופן שעלול לגרום לבעיות אם אתה צריך לתקשר בינו לבין דברים אחרים ברשת. אני גם לא יודע מה קורה מבחינת IPv6 במצב כזה, כי אני מניח שהנתב הראשון לא יציע PD לשני (והאמת שאני גם לא יודע איך נתבים ב־dual WAN באופן כללי מנהלים את הנושא).15/06/2022 23:43Jonny123 כתב: וואוו איזה אלוף! תודה רבה!
ואם זה אכן אפשרי, האם בפועל זה אומר שמהראוטר השני יצא כבל LAN יחיד שיחובר למחשב, אך הרשת שמסופקת דרכו בכל זמן נתון תיבחר ע"י הראוטר?...
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
כן, אבל בפועל ברגע שיהיה FAILOVER באחד מהקווים, אתה תאבד את ה-SESSIONS הנוכחיים ותאלץ להקים אותם מחדש. זה קצת בעייתי בארגונים עסקיים אבל מכיוון שאתה מדבר על רשת בייתית, אז זה אולי קצת יותר "נסבל".15/06/2022 23:43Jonny123 כתב: וואוו איזה אלוף! תודה רבה!
ואם זה אכן אפשרי, האם בפועל זה אומר שמהראוטר השני יצא כבל LAN יחיד שיחובר למחשב, אך הרשת שמסופקת דרכו בכל זמן נתון תיבחר ע"י הראוטר?...
אני באופן אישי לא מכיר דגמי נתבים שהם MULTI WAN לושק הבייתי ולא יודע איזה פיצ'רים שקשורים לנושא קיימים בהם, אבל בנתבים ארגוניים ישנם פרוטוקולים שתומכים במקרים כאלו של FAILOVER ועוד.
בכל מקרה, בהצלחה ותעדכן אם התקדמת במשהו.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
למה שתרצה לעשות את זה? זה יגרום לרשת שלך להיות מאחורי Double NAT. למה שלא תשתמש בראוטר התומך בתור הראוטר הראשי?15/06/2022 23:43Jonny123 כתב: וואוו איזה אלוף! תודה רבה!
אולי לא עם הקושחה המקורית שלהם, אבל יש ב-OpenWRT את החבילה mwan3 שעושה בדיוק את זה, ואז אפשר לעשות את זה על פחות או יותר כל נתב תומך OpenWRT, אפילו נתב בסיסי כמו TP-Link C7.17/06/2022 6:48silverbullet כתב: כן, אבל בפועל ברגע שיהיה FAILOVER באחד מהקווים, אתה תאבד את ה-SESSIONS הנוכחיים ותאלץ להקים אותם מחדש. זה קצת בעייתי בארגונים עסקיים אבל מכיוון שאתה מדבר על רשת בייתית, אז זה אולי קצת יותר "נסבל".
אני באופן אישי לא מכיר דגמי נתבים שהם MULTI WAN לושק הבייתי ולא יודע איזה פיצ'רים שקשורים לנושא קיימים בהם, אבל בנתבים ארגוניים ישנם פרוטוקולים שתומכים במקרים כאלו של FAILOVER ועוד.
בכל מקרה, בהצלחה ותעדכן אם התקדמת במשהו....