האם ראוטר קווי בתקציב זהה הוא בהכרח טוב יותר?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1526
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

אהלן,

לאחרונה התחברתי לאינטרנט סיבים במהירות של עד 1000/250Mbps.
אין לי צורך ב-WIFI מכיוון שהחדרים הרלוונטיים בבית מחוברים בכבל רשת דרך הקיר.
אני זקוק לראוטר חדש ולא ממש הצלחתי להבין מה כדאי לקנות.
מצד אחד, נראה שהשוק מוצף בעיקר בראווטרים אלחוטיים עם מלא פונקציות שאני לא צריך ו-WIFI שפשוט יהיה כבוי.
מצד שני, כשאני מחפש ראווטרים חוטיים נטולי WIFI כדי להשוות בין מה שמקבלים ברמות מחיר זהות, די קשה לי להבין את הפרמטרים להשוואה.

למשל במפרט הטכני של כמה מהראווטרים האלחוטיים היקרים, מציינים בגאון שהם מצוידים במעבד בעל 4 ליבות. לעומת זאת כשבדקתי במפרט הטכני של ראווטרים קוויים שמיועדים לשוק המקצועי המילה "מעבד" כלל לא הופיעה שם, אלא כל מיני נתונים על זיכרון FLASH ו-RAM שלא אומרים לי הרבה. כל זה גורם לי לחשוב שאולי הנחת היסוד שלי לא הייתה נכונה כל כך ושראווטר קווי לא בהכרח מספק ביצועים טובים יותר מראווטר אלחוטי באותה רמת מחיר.

בשורה התחתונה, אין לי מושג איך לקבל החלטה.
אשמח אם מישהו שמבין ברשתות ידע לעזור בשאלה הזו,
כי חשוב לי לקבל מקסימום תועלת ופיצ'רים שרלוונטיים לרשת החוטית ולא לזרוק כסף לחינם על דברים שאין לי בהם צורך.

תקציב: במקסימום 600-700 ש"ח (רק אם זה מצדיק את זה).

תודה רבה!

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #2 

אם מעניין אותך קווי בלבד תקח את הראוטר הכי זול שיש עם חיבורים קוויים של 1GB. לצורך העניין הוא יתפקד כמו SWITCH פשוט ואז לא ממש משנה איזה מעבד יש לו.
מה עם טלפונים , טאבלטים, מדפסת, רובוט מצלמות וכו..אין לך שום דבר בבית שצריך רשת אלחוטית?

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה רבה.

למה לא משנה? או במילים אחרות, מה בתכלס תפקיד המעבד בראווטר שגורם ליצרנים להתהדר בו?
ואיך זה שהסוויץ לא צריך אחד כזה?
אגב, יש סיכוי שהמעבד הוא צוואר הבקבוק בראוטר הנוכחי והישן שלי (תומך ג'יגה ומחובר באופן חוטי).

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

10/06/2022 14:34  
Jonny123 כתב:
תודה רבה.

למה לא משנה? או במילים אחרות, מה בתכלס תפקיד המעבד בראווטר שגורם ליצרנים להתהדר בו?
ואיך זה שהסוויץ לא צריך אחד כזה?
אגב, יש סיכוי שהמעבד הוא צוואר הבקבוק בראוטר הנוכחי והישן שלי (תומך ג'יגה ומחובר באופן חוטי).
...
סווי'ץ הוא כמו מפצל "טיפש" יש בו בקר\צ'יפ ייעודי אין לו צורך במעבד.
נתב נדרש לתמוך כיום בהרבה יותר לקוחות קצה ויש לו יכולות שכבר דורשות תוכנה, ולכן נדרש מעבד וגם זיכרון וככל שהדרישות עולות והמהירויות כך נדרש יותר זיכרון ויותר כוח עיבוד.
יכול להיות שלא כיבית את כל הפונקציות שמעמיסות על המעבד. ויכול להיות שמכרו אז מכשירים עם רשת 1GB בלי חומרה מספיקה לתמוך בה אפילו בקווי...וכי היצרן לא אמין במיוחד.
לא סביר שזה יקרה בנתב שנמכר כיום.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #5 

11/06/2022 1:30  
gildmor כתב:
סווי'ץ הוא כמו מפצל "טיפש" יש בו בקר\צ'יפ ייעודי אין לו צורך במעבד.
...
בסוויץ יש מעבד. בראוטר יש מעבד. אתה לא אמור להתעמק במעבדים האלה יותר מדי. כל ראוטר פשוט עם תמיכה בגיגה יעבוד לך. לא אכפת לך מה המעבד שלו, כל עוד מדובר על שימוש ביתי ולא על דאתה סנטר.

dor4x
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
שם מלא: דור
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #6 

הראטורים ללא WIFI שהם יותר משרדיים, יש להם לפעמים אפשרויות שאין בראוטר רגיל.
כמו:

פיצול הרשת הפנימית לרשות VLAN (עליהם אפשר להגדיר תוכונת שונות)
יש להם אפשרות לנהל שרת VPN לתקשרות מאובטחת.
יש להם אולי "חומת אש" חזקה יותר.
חלקם הוא MULTI WAN, כלומר יודעים לעבוד מול כמה ספקים (זה טוב לגיבוי במקרה שאחד מהם נופל)
בדרך כלל אין להם הרבה יציאות ואם יש לך הרבה חיבורים קויים אתה זקוק לסוויץ בנוסף.

אני עובד עם אחד כזה. TP LINK OMADA ER7206.
ב KSP הוא אפליו התקציב שלך. יש לו חיבור SFP ככה שלא צריך ממיר מדיה (מתאם סיב) בפרטנר.
אצלי הוא מחובר לסוויץ ול ACCESS POINT ל WIFI.

לשימוש בייתי רגיל לא בטוח שזה ממש משנה. אפשר לכבות את ה WIFI בכל ראוטר רגיל אם זה ממש מפריע לך.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

תודה רבה חברים.
מצד אחד, מודה שהאפשרות של MULTI WAN קורצת לי מאוד.
אבל לפי מה שהבנתי משירות הלקוחות של היצרן, ER7206 מגיע עם מעבד צנוע יחסית: Dual Core 1GHz.
כך שאם משווים אותו ל-TP-Link AX10 האלחוטי, שמגיע מצויד במעבד Triple-Core 1.5GHz, קצת קשה לשלם כפול ולקבל כוח עיבוד נחות משמעותית.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

אתה לא יכול לדעת זה כח עיבוד נחות. אתה לא יודע על אלו מעבדים מדובר. שלוש ליבות לא בהכרח טוב משתי ליבות - מיצרן אחר.
ואני אומר לך שוב - אתה נכנס עמוק מדי למעבדים של הראוטרים. בראוטר יש מעבר יעודי, לא CPU של אינטל. כל פעולות הניתוב והמיתוג מתבצעות בחומרה. אם אין לך בבית משהו מאוד חריג, כנראה שכל ראוטר יעשה את העבודה.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

12/06/2022 13:51  
Jonny123 כתב:
תודה רבה חברים.
מצד אחד, מודה שהאפשרות של MULTI WAN קורצת לי מאוד.
אבל לפי מה שהבנתי משירות הלקוחות של היצרן, ER7206 מגיע עם מעבד צנוע יחסית: Dual Core 1GHz.
כך שאם משווים אותו ל-TP-Link AX10 האלחוטי, שמגיע מצויד במעבד Triple-Core 1.5GHz, קצת קשה לשלם כפול ולקבל כוח עיבוד נחות משמעותית.
...
לא רלוונטי להשוות נתוני חומרה של שני מכשירים שונים לייעוד שונה. אם כבר תשווה לנתב קווי משרדי אחר.
כשאין WIFI נדרש הרבה פחות כוח עיבוד, הכסף הולך שם על הפיצ'רים העסקיים. אם יש נתב קווי לא עסקי אולי יהיה יותר זול.

אני כן יודע מנסיון עבר שבתחום נתבי הויפי נתבים של שיומי לוקחים בגדול נתבים של TPLINK וגם אחרים יותר ידועים ויקרים באותה רמת מחיר. בין השאר כי הם נותנים חומרה יותר טובה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

אני תקוע באותה נקודה - לא זוכר מקרה אחד שהרשת שלי הייתה חנוקה בגלל שהראוטר לא עמד בלחץ. זה כולל חיבור של עשרות רבות של יחידות קצה, וזה כולל תקשורת במהירות של 1 גיגה. חבל על המאמץ. גם ראוטר פשוט של טי פי לינק ב 100 שקל יעשה את העבודה.
הלב של כל ראוטר הוא צ'יפ מסוג ASIC. ASIC זה צ'יפ שנבנה במיוחד ליעוד מסויים. למשל ראוטינג או מיתוג. במפענח שלכם בבית, של יס או של הוט, יש ASIC שנבנה במיוחד כדי לפענח קידוד H264. לכן הוא אף פעם לא נחנק, ולכן מצד שני הוא כן נחנק כשהוא מציג EPG או אפליקציות שונות. הוא פשוט לא נבנה לזה.
זה ההפך הגמור מ CPU all purpose של אינטל או AMD - צ'יפים שנועדו להיות סוג של פשרה - לעשות הכל. המחשב הבית שלכם לא יודע לעשות ראוטינג בחומרה, הוא יכול לעשות את זה רק בתוכנה. וכשמעבד צריך לעשות משהו ממש מהר כמו למשל לחשב MD5 או SHA1 - אז ממשיים את זה ממש בחומרה ב CPU (למי שמכיר).

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2671
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 350 פעמים

שליחה #11 

מעבדי הarm שנמצאים היום בכל ראוטר נחשבים asic?
בכל מקרה, ניתוב פשוט באמת כל ראוטר מודרני (יותר או פחות) יעשה. אם רוצים משהו יותר מתקדם (למשל VPN בקצב סביר, או qos איכותי שמצריך deep packet inspection) - צריך משהו קצת מעבר לבסיס (או הרבה יותר כשמדובר על ג'יגה לשניה תעבורה).

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 474
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #12 

תזמין Xiaomi ax6s בכמה גרושים מאליאקספרס, תתקין עליו openwrt בחצי דקה ובא לציון גואל

tyu
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

13/06/2022 0:36  
Eargasma כתב:
תזמין Xiaomi ax6s בכמה גרושים מאליאקספרס, תתקין עליו openwrt בחצי דקה ובא לציון גואל
...
הגרסא של openwrt עובדת יציב בראוטר הזה?

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 474
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #14 

13/06/2022 0:50  
tyu כתב:
הגרסא של openwrt עובדת יציב בראוטר הזה?
...
אמורה, בעדכון הבא של openwrt מניח שזה גם יצא מסנאפשוט.
יש בחור בפורום שהגיב שיש לו את הראוטר עם openwrt תחפש ותשאל.
לי אישית היה את הac2100 כשעוד היה בסנאפשוט והיה מעולה. מזמן יש גרסה יציבה רגילה.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

12/06/2022 19:45  
nir11 כתב:
הלב של כל ראוטר הוא צ'יפ מסוג ASIC. ASIC זה צ'יפ שנבנה במיוחד ליעוד מסויים. למשל ראוטינג או מיתוג.
...
מעניין ממש! תודה!

אם כך, מוזר שהראוטר הישן שלי לא מצליח לספק מהירות ג'יגה למרות שהמפרט הטכני שלו לגמרי אמור להתאים לייעוד הזה...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

שאלה: איך הגעת למסקנה שהרואטר הישן שלך לא מצליח לספק גיגה?

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

A/B Testing פשוט (חיבור כבל רשת למחשב יחיד באופן ישיר בלי הראוטר / אותו הדבר רק עם תיווך של הראוטר באמצע)
מסקנה: הראוטר הוא צוואר הבקבוק.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”