Optoma HD81 - בעיה לאחר התקנה
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
השבוע הותקן סוף סוף המקרן, וכבר לאחר יום נתקלתי בבעיה.
בהתחלה התמונה כולה (כולל התפריטים) הוקרנה בצבעים ירוק וורוד, ולאחר דקה התקבל מסך אדום שחור כאשר מדי פעם היה ניתן לראות את הצד השמאלי של התפריט ל-2-3 שניות.
הנורה בסדר גמור בסופו של יום, ונורית החיווי של הנורה מהבהבת בצבע כחול (אם זו בעיה בנורה אז יש הבהוב בצבע אדום).
עליתי על סולם כדי לתת מבט לתוך העדשה ושם אני רואה מסך שכולו לבן.
כדאי גם לציין שלאחר התקרית הזו המצב נשאר אותו הדבר (או מסך אדום כמתואר למעלה או מסך עם פסים בצבע שחור ואפור ל-2 שניות ואחרי זה מסך שחור), וכאשר מדליקים את המקרן נשמע רעש כמו של חריקה (לאור ההתפתחויות, ולמרות חוסר הידע שלי במקרני DLP, הניחוש שלי הוא שאיך שהו המקרן נתן הוראה לגלגל הצבע להסתובב ואז ישר נתן לו הוראה להפסיק להסתובב).
בכל מקרה, לפני שאני מוריד את המקרן מהתקרה קיבלתי טיפ לבדוק איך העסק עובד עם כבלים קצרים, כמו אלו שהגיעו עם המקרן.
כרגע אני מחובר בכבל DVI-DVI באורך של 19.5 מטר בערך עם מתאמים DVI ל-HDMI ב-2 הקצוות, ובמבחינת תקשורת אני מחובר בכבל RS-232 זכר לנקבה באורך של 15 מ', עוד אחד כזה באורך של 2 מ', ועוד כבל נקבה לנקבה של 2 מ'.
לאחר נסיון עם כבלים קצרים אני מקבל תמונה (תודה לאל, כבר התבאסתי לגמרי שהיתה לי תמונה לפחות מ-24 שעות), אבל יש 2 תופעות:
1. בתפריט נראה שלאותיות יש מן הצללה בצבע סגול.
2. אני מקבל tearing בתמונה.
יש המלצות ?
תודה מראש.
בהתחלה התמונה כולה (כולל התפריטים) הוקרנה בצבעים ירוק וורוד, ולאחר דקה התקבל מסך אדום שחור כאשר מדי פעם היה ניתן לראות את הצד השמאלי של התפריט ל-2-3 שניות.
הנורה בסדר גמור בסופו של יום, ונורית החיווי של הנורה מהבהבת בצבע כחול (אם זו בעיה בנורה אז יש הבהוב בצבע אדום).
עליתי על סולם כדי לתת מבט לתוך העדשה ושם אני רואה מסך שכולו לבן.
כדאי גם לציין שלאחר התקרית הזו המצב נשאר אותו הדבר (או מסך אדום כמתואר למעלה או מסך עם פסים בצבע שחור ואפור ל-2 שניות ואחרי זה מסך שחור), וכאשר מדליקים את המקרן נשמע רעש כמו של חריקה (לאור ההתפתחויות, ולמרות חוסר הידע שלי במקרני DLP, הניחוש שלי הוא שאיך שהו המקרן נתן הוראה לגלגל הצבע להסתובב ואז ישר נתן לו הוראה להפסיק להסתובב).
בכל מקרה, לפני שאני מוריד את המקרן מהתקרה קיבלתי טיפ לבדוק איך העסק עובד עם כבלים קצרים, כמו אלו שהגיעו עם המקרן.
כרגע אני מחובר בכבל DVI-DVI באורך של 19.5 מטר בערך עם מתאמים DVI ל-HDMI ב-2 הקצוות, ובמבחינת תקשורת אני מחובר בכבל RS-232 זכר לנקבה באורך של 15 מ', עוד אחד כזה באורך של 2 מ', ועוד כבל נקבה לנקבה של 2 מ'.
לאחר נסיון עם כבלים קצרים אני מקבל תמונה (תודה לאל, כבר התבאסתי לגמרי שהיתה לי תמונה לפחות מ-24 שעות), אבל יש 2 תופעות:
יש המלצות ?
תודה מראש.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

המקרן נרכש בארה"ב.
אם הייתי רוכש בארץ אז כבר הייתי מממש את האחריות.
האם 2 התופעות הנ"ל מוכרות ?
בכל מקרה, מתחילת המקרה אני בקשר עם אופטומה ארה"ב והם הציעו לי לשלוח אליהם את המקרן לטיפול במסגרת ה-Gold Service שיש לי על המקרן, לפני זה אתן את זה ל-S.G לבדיקה פה בארץ, אולי יותר משתלם לטפל בנושא פה אם מדובר בדבר פשוט.
אם הייתי רוכש בארץ אז כבר הייתי מממש את האחריות.
האם 2 התופעות הנ"ל מוכרות ?
בכל מקרה, מתחילת המקרה אני בקשר עם אופטומה ארה"ב והם הציעו לי לשלוח אליהם את המקרן לטיפול במסגרת ה-Gold Service שיש לי על המקרן, לפני זה אתן את זה ל-S.G לבדיקה פה בארץ, אולי יותר משתלם לטפל בנושא פה אם מדובר בדבר פשוט.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
תפריט של מה ? של המקרן או הנגן ?MarioMan כתב:
יש המלצות ?
תודה מראש....
באיזה כבל אתה משתמש ?
ההצללה הזו מופיעה אצלי בחיבור דרך כבל S שאורכו 10 מטרים ( תפריט הנגן כמובן ).
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

התופעה קורית בכל הכניסות.
כרגע מכוון שאני עם הכבלים הקצרים (מחר אנסה לחבר חזרה את הכבלים הארוכים, כרגע פשוט זה לא הזמן להזיז רהיטים ולעלות על הסולם) אני עובד ללא סיגנל לסקיילר (המקרן מגיע עם סקיילר חיצוני שמתחבר אל המקרן ב-RS-232 ו-HDMI).
לגבי תקינות הכבלים - כבל הוידאו תקין (להצללה שמתי לב עם הכבל הקצר דווקא).
כרגע מכוון שאני עם הכבלים הקצרים (מחר אנסה לחבר חזרה את הכבלים הארוכים, כרגע פשוט זה לא הזמן להזיז רהיטים ולעלות על הסולם) אני עובד ללא סיגנל לסקיילר (המקרן מגיע עם סקיילר חיצוני שמתחבר אל המקרן ב-RS-232 ו-HDMI).
לגבי תקינות הכבלים - כבל הוידאו תקין (להצללה שמתי לב עם הכבל הקצר דווקא).
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: