דרך אגב, אצלי המערכת רצה על VISTA
הבעיות שסבלתי מהן היו:
1. איכות תמונה גרועה. זה מתבטא בתמונה חשוכה יחסית, צבעים עזים מידי וקונטרסט נמוך.
2. וידאו מרוח - נראה כאילו הצבעים בתמונה מפגרים מעט אחרי התמונה עצמה מה שיוצר אפקט מריחה מאוד מעצבן.
3. עוצמת קול חזקה ביותר (הרבה מעבר להצגת סרטים או ניגון מוסיקה) עד לרמה שהקול נשמע מעט צורם (בגלל הגעה לרמת Clipping בכרטיס).
ועכשיו לפתרונות:
1. איכות תמונה גרועה
יש להוריד את כלי ה- Hauppauge Tweaker שניתן למצא באתר הבא:
http://www.cask-of-amontillado.com/pvr_tweak.html
כדי שיהיה אפשר לשמור את ההגדרות, צריך להגדיר שמריצים את התוכנה שתופעל "כמנהל". לשם כך לוחצים על הכפתור הימני ובוחרים את האופציה "הפעל כמנהל"
לאחר שמריצים את התוכנה נכנסים ללשונית של 150/500 ושם בחלק התחתון יש שליטה על כל הפרמטרים של הוידאו החל מ- Brightness וכלה ב- Sharpness. ניתן לשנות את הפרמטרים כשה- VMC עובד ולאחר השמירה (להקפיד לסמן V ליד הפרמטר שרוצים לשמור) חוזרים ל- VMC וניתן לראות מיידית את התוצאות.
אין דרך להגיד מה הערכים הנכונים. זה יהיה שונה בין אחד לשני (תלוי בממיר, בכבל הוידאו, בטלויזיה..). פשוט לשנות עד שמגיעים לאיכות הרצויה.
אני מציע לבחור פרמטר אחד, לשנות אותו ולראות מה התוצאה. כך ניתן ללמוד על מה כל פרמטר משפיע.
שימו לב, פרמטרי ה- Audio שבחלק העליון של הדף לא עובדות (בגירסאות מתקדמות של PVR-150 Driver). טיפול בנושא ה- Audio יפורט בהמשך.
2. וידאו מרוח
התופעה נובעת מה- MPEG-2 Codec. לצורך הפיתרון התקנתי PowerDVD ונותרה רק הבעיה כיצד לודא שה- VMC משתמש בקודק החדש של ה- PowerDVD. לשם כך ניתן להשתמש בתוכנה הנקראת Vista Media Center Decoder utility
ניתן להוריד אותה מהאתר הבא:
http://mediacenterexpert.blogspot.com/2 ... ility.html
לאחר ההרצה ניתן לבחור איזה Codec ישמש את ה- VMC לטובת וידאו ו- Audio. אני שיניתי רק את הגדרת הוידאו ל- PowerDVD שמרתי ו... המריחה נעלמה לחלוטין.
3. עוצמת קול גבוהה
הבעייה היא שעוצמת הקול בשידור והקלטת טלויזיה דרך ה- PVR חזקה משמעותית מאוד מנגינת מוסיקה או צפיה בסרט. תוכנת ה- Hauppauge Tweaker לא משפיעה על ההגדרות הללו כשמשתמשים ב- Driver חדש של ה- PVR. אני מניח שבעתיד זה יתוקן אבל כרגע יש צורך בשינוי ידני ב- Registry על מנת לטפל בבעייה.
שים לב - מי שאין לו ניסיון בתיקונים ב- Registry רצוי שיבקש עזרה ממישהו שמבין. לא שמה שאני אתאר כאן מסובך (אפילו פשוט למדי) אבל אם עושים משהו לא נכון ב- Registry התוצאות עלולות להיות לא נעימות.
על מנת לפתוח את ה- Registry צריך לפתוח חלון DOS (על ידי הרצת פקודת (תוכנת) CMD. בחלון ה- DOS שנפתח יש לכתוב Regedit ואז נפתח ה- Editor.
לצורך עדכון עוצמת הקול צריך לגשת לערכים הבאים:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\hcwpp2\DriverData
שני הערכים הראשונים reg14 ו- reg15 קובעים את העוצמה (הם אמורים להיות בעלי אותו ערך מכיוון שאחד משפיע על צד ימין והשני על שמאל ). פשוט לוחצים פעמים ומשנים את הערך (לשים לב שניתן להזין ערכים עשרוניים או ערכי Hex). אצלי הערך שהיה קיים היה 191 (עשרוני) ושיניתי ל- 30.
שינוי ה- Regisrty הזה מצריך איתחול של המחשב על מנת שיכנס לתוקף (כנראה שיצריך ממך מספר איתחולים עד שתגיע לעוצמת Audio רצויה).
בהצלחה