xiaomi ax6s + openwrt

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
tyu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

האם למישהו נסיון מוצלח עם השילוב הנל?

yossi_s1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 439
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 63 פעמים

שליחה #2 

הי, דיון מעט ישן אבל אולי בכל זאת יעזור לך ולאחרים.
אכן קניתי את הראוטר, התקנתי עליו openwrt ונראה שהכל עובד תקין.
לא בדקתי עדיין כל פרט ופרט, עוד מעט אבדוק רוחב פס על ויפי 6, אבל בנתיים טווח הויפי, למרות שמעט חלש מהסטוק, הוא עדיין טוב מאוד.
ניתן להבנתי לקבל עוצמות מעט גבוהות יותר עם מחליפים region לסין, אבל זו עבירה על החוק.
משומה ב2.4G אני מקבל מקסימום 50-60 מגה ובחלק מהקליינטים גם פחות 30-40. הביצועים בתדר הזה נמוכים ואני לא יודע למה.
לחלופין, ניתן להתקין פורק בשם immortalwrt שמשתמש בדריברים (קרנל מודול) רשמיים של החברה במקום פתרון הקוד הפתוח של openwrt ואז מקבלים שיפור נוסף אך אני בחרתי שלא לעשות זאת.
אני מגיע מראוטר AX3 של וואוי, להרגשתי הביצועים של AX3 יותר טובים ובכללי זה ראוטר כמעט מושלם. אבל השיאומי זול יותר ורציתי לנסות אותו, בעיקר כשידעתי שהם הוא לא מוצלח בסטוק אז יש openwrt.
openwrt כמובן מאפשר דברים שלא היו אפשריים עם AX3 כמו גישה בssh ואז יכולת לבצע wakeonlan כל זה בעזרת ddns על ipv6. ניתן לערוך אפשרויות ניתוב בipv6 במקום בראוטר רגיל שזה או פתוח או סגור, וכמובן עוד הרבה דברים אחרים. סך הכל יכול להמליץ. אני לא חושב שיש ראוטר WIFI6 עדיף עבור openwrt ברמת המחיר.
מה שצריך לשים לב זה להזמין גרסה סינית. הגרסה הגלובלית זה הימור, על רובם לא ניתן להתקין openwrt
וגם להחזיק אצבעות ששיאומי לא יחסמו את האפשרות להתקין בעתיד.

YoniKori
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #3 

התקנתי בעבר openwrt על AX6 (לא s) והרגשתי הבדל לרעה משמעותית בקליטת וויפי עם openwrt .
ישר החזרתי לסטוק.

yossi_s1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

לא יודע איך זה קשור לדיון

YoniKori
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #5 

18/06/2022 21:50  
yossi_s1 כתב:
לא יודע איך זה קשור לדיון
...
אתחיל ואומר שניכר ששכחת לקחת את הכדור מירמורון בבוקר... חבל, צריך להקפיד בשביל לראות תוצאות.

למרות שלא חייב לך דין וחשבון אבל אני במצב רוח טוב אז אסביר לך בכל זאת,
התגובה נועדה לחזק את זה שהקליטה חלשה עם openwrt על דגם שיאומי דומה מאוד.

כמובן שהתגובה שלי לא יכולה להזיק, רק להועיל.
בתור פותח פוסט הייתי שמח לראות תגובה כזאת שתחזק לי את זה שאני לא צריך לעדכן ל openwrt.

"לא יודע איך זה קשור לדיון"
מגרד לך התגובה שלי לא הבנתי?

או שמציק לך אולי שסיכמתי את זה בשתי שורות וחצי ואתה חפרת עם מגילה שלא מעניינת יותר מדי 🤣

yossi_s1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תשמע, יש לי פה ראוטר שהביצועים האלחוטיים שלו השתפרו מopenwrt, ולכן מהתגובה שלך, האם ניתן להסיק משהו על openwrt? האם ניתן להסיק משהו ספציפית על AX6S?
אז אמנם כן ניתן להסיק שהתוצאות משתנות. העניין הוא שאני רשמתי בתגובה שלי בפירוט איך ביצועי הויפי עם AX6S.

לכן לטעמי התוגבה שלך חסרת משמעות. ברור שיש דגמים שזה מוצלח ויש כאלו שפחות. פשוט בדיון הזה מדובר על AX6S.
אם זה היה דיון כללי על openwrt או דיון כללי על ראוטרי שיאומי כמו פה:

https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... Q9MzQ5Nzc2
אז זה נראלי יותר מתאים.

סורי עם התגובה שלי בטון לא הכי נחמד אבל אני מאמין שיהיה טוב לכולנו אם כל תגובה תיהיה במקום המתאים לה.
ואם כבר אוף טופיק, בסופו של יום גם אם יש ירידה בקליטת הויפי, השאלה היא האם זה עדיין מספק. אצלי למשל כמו שאמרתי, יש ירידה אבל היא לא פוגעת בחווית השימוש. לעומת זאת, הגמישות של openwrt כן מוסיפה לחוויה. לא הכל מתחיל ונגמר בויפי.
וגם, כמו שאמרתי, openwrt מכוונת מהקופסה לעוצמות שידור עולמיות סטנדרטיות, כדי לפתוח עוצמות שידור מלאות יש לשנות ארץ (למשל סין). האם ניסית את זה? אולי זה המקור לשידור החלש אצלך לעומת הסטוק? בנוסף ניתן לטעון דריברים של היצרן ולקבל ביצועים זהים.

לסיום, ניכר שאתה מנסה לעזור ואני כן מעריך את זה.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #7 

18/06/2022 14:41  
yossi_s1 כתב:
משומה ב2.4G אני מקבל מקסימום 50-60 מגה ובחלק מהקליינטים גם פחות 30-40. הביצועים בתדר הזה נמוכים ואני לא יודע למה.
לחלופין, ניתן להתקין פורק בשם immortalwrt שמשתמש בדריברים (קרנל מודול) רשמיים של החברה במקום פתרון הקוד הפתוח של openwrt ואז מקבלים שיפור נוסף אך אני בחרתי שלא לעשות זאת.
אני מגיע מראוטר AX3 של וואוי, להרגשתי הביצועים של AX3 יותר טובים ובכללי זה ראוטר כמעט מושלם. אבל השיאומי זול יותר ורציתי לנסות אותו, בעיקר כשידעתי שהם הוא לא מוצלח בסטוק אז יש openwrt.
openwrt כמובן מאפשר דברים שלא היו אפשריים עם AX3 כמו גישה בssh ואז יכולת לבצע wakeonlan כל זה בעזרת ddns על ipv6. ניתן לערוך אפשרויות ניתוב בipv6 במקום בראוטר רגיל שזה או פתוח או סגור, וכמובן עוד הרבה דברים אחרים. סך הכל יכול להמליץ. אני לא חושב שיש ראוטר WIFI6 עדיף עבור openwrt ברמת המחיר.
מה שצריך לשים לב זה להזמין גרסה סינית. הגרסה הגלובלית זה הימור, על רובם לא ניתן להתקין openwrt
וגם להחזיק אצבעות ששיאומי לא יחסמו את האפשרות להתקין בעתיד.
...
"משומה ב2.4G אני מקבל מקסימום 50-60 מגה ובחלק מהקליינטים גם פחות 30-40. הביצועים בתדר הזה נמוכים ואני לא יודע למה."
זה דווקא תחום חשוב...לקבל 100 או 150 על 5G פחות משמעותי לעומת 30 או 70 ב-2.4. אם עדיין זה בעיה דווקא שווה לך לנסות את הפורק שהזכרת ממה שאני זוכר בכל הדגמים שלהם היו בעיות ב-ויפי ו-openwrt בגלל חוסר בדרייברים.

"בעיקר כשידעתי שהם הוא לא מוצלח בסטוק אז יש openwrt."
למה הגעת למסקנה שהוא לא מוצלח? AX5 יחיד מכסה בית עם שלושה מפלסים ללא צורך במש. מבחינת פיצ"רים לא מצאתי משהו שחסר לי. באפליקציה יש אפשרות בוט מתוזמן, הגבלות גישה למשתמשים, תזמון הדלקה\כיבוי ועוד הרבה אחרים שאני לא משתמש. אם אצטרך מש אני יודע שבעתיד כל דגם של שיומי תואם אליו ואין בלגן של גרסאות שלא מתאימות אחת לשניה. מנסיוני עם 4G גם בגרסה הגלובלית אפשר לשים קושחה של הגרסה סינית, אין הבדל חומרתי בינהם.

yossi_s1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

בדקתי שוב. יש לי בעיה שאין לי מכשירי high end כדי לבדוק ביצועים, ובכל זאת. 30-40 זה על מכשיר חלש בתצורה 1T1R, במכשיר טוב 2T2R מגיע ל100 ללא בעיה שזה מה שאמור להיות (יש מצב שיש צורך להכריח את הראוטר לשדר על 40Mhz). בAC וויפי 6 על מכשיר חלש 300 על חזק 600, בפועל יש עוד מכשירים טובים יותר שבטח יגיעו לגיגה.
שורה תחתונה, ביצועים מעולים ובדקתי גם ממרחק וקיבלתי תוצאה עדיפה על סטוק.

לגבי החלק השני, לא התכוונתי שהקושחה בהכרח לא מוצלחת. התכוונתי שזו תעודת הביטוח שלי, אם הקושחה לא מוצלחת אז אפשר לעבור לopenwrt שיש לי נסיון של שנים איתה ולרוב התוצאה מאוד מוצלחת מהנסיון שלי.
לגבי פיצרים, כל אחד מה שהוא צריך. למשל אני בגלל שאני מאחורי NAT של הספק, הדרך היחידה שלי החוצה היא IPV6 וזה דבר שלא נתמך כמעט בשום ראוטר ביתי יחד עם ddns, ודברים נוספים כמו SSH וWOL

במקרה שלי לא צריך מש אבל זה אפשרי בopenwrt ואז גם שם אין בעיית תאימות. לגבי גרסאות גלובליות וסיניות, כל דגם לגופו.

שורה תחתונה יכול להמליץ בלב שלם על קושחה לראוטר הזה. נכון לעכשיו אין לי תקלות לדווח

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #9 

20/06/2022 22:43  
yossi_s1 כתב:
בדקתי שוב. יש לי בעיה שאין לי מכשירי high end כדי לבדוק ביצועים, ובכל זאת. 30-40 זה על מכשיר חלש בתצורה 1T1R, במכשיר טוב 2T2R מגיע ל100 ללא בעיה שזה מה שאמור להיות (יש מצב שיש צורך להכריח את הראוטר לשדר על 40Mhz). בAC וויפי 6 על מכשיר חלש 300 על חזק 600, בפועל יש עוד מכשירים טובים יותר שבטח יגיעו לגיגה.
שורה תחתונה, ביצועים מעולים ובדקתי גם ממרחק וקיבלתי תוצאה עדיפה על סטוק.

לגבי החלק השני, לא התכוונתי שהקושחה בהכרח לא מוצלחת. התכוונתי שזו תעודת הביטוח שלי, אם הקושחה לא מוצלחת אז אפשר לעבור לopenwrt שיש לי נסיון של שנים איתה ולרוב התוצאה מאוד מוצלחת מהנסיון שלי.
לגבי פיצרים, כל אחד מה שהוא צריך. למשל אני בגלל שאני מאחורי NAT של הספק, הדרך היחידה שלי החוצה היא IPV6 וזה דבר שלא נתמך כמעט בשום ראוטר ביתי יחד עם ddns, ודברים נוספים כמו SSH וWOL

במקרה שלי לא צריך מש אבל זה אפשרי בopenwrt ואז גם שם אין בעיית תאימות. לגבי גרסאות גלובליות וסיניות, כל דגם לגופו.

שורה תחתונה יכול להמליץ בלב שלם על קושחה לראוטר הזה. נכון לעכשיו אין לי תקלות לדווח
...
לא חייבים גיגה :-) אבל שיהיה סביר. עם הרדמי 4 שהיה לי קודם המצלמה שנמצאת בקצה הבית קצת גימגמה בבהעברת וידאו עם AX5 הכל עובד חלק אבל ג םאיתו אני מאפשר 40MHZ ב-2.4 .

לגבי NAT אתה יכול להסביר איך IPV6 פותר את הבעיה ואם אפשרי גם ב-AX5?
גם אני עם NAT וזה קצת מפריע לטורנטים אבל לא קריטי. מבחינות אחרות לא נתקלתי בבעיות להתחבר מבחוץ לנתבי םעצמם ולהתקנים אחרים של שיומי.

yossi_s1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

AX5 הוא ראוטר מעולה. בזמנו כשרק יצאו ראוטרי WIFI6 לשוק אז הזמנתי יחד AX3 וAX5. עשיתי השוואה בניהם בבית ולא ממש הצלחתי להבחין בהבדל. בזמנו לעצמי בסוף בחרתי AX3 והAX5 הלך לפתור ויפי חלש בבית אחר והם מרוצים. אכן מדובר בתותחים כבדים, ההבדל הוא עצום לעומת ראוטר פשוט.

זה שמאפשרים 40mhz לא מחייב שהשידור הוא כזה כל הזמן. הראוטר אמור להחליט לפי שיקולי תאימות, צפיפות, וכו

בIPV6 לכל קליינט יש כתובת ציבורית משלו, אין יותר NAT. לכל קליינט כתובת פתוחה לחלוטין החוצה.
זה כמובן יכול להיות בעיית אבטחה, אתה לא בהכרח רוצה לחשוף כל שירות החוצה. ברוב הראוטרים יש לך שני אופציות, לחסום לחלוטין גישה דרך ipv6 או לפתוח לחלוטין.
openwrt מאפשר לך לפתוח פורטים מסויימים.
IPV6 הוא דינמי, לא סטטי ולכן דרוש DDNS כדי להשתמש בו כראוי.
אם אתה מאוחרי NAT אין שום דרך עבורך להתחבר מבחוץ אלא אם IPV6
בטורנט זה לא יעזור הרבה כי 99.9% מהמשתמשים משתמשים בIPV4

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”