חיבור ישיר מאוסמוזה הפוכה למכונת קפה
שלום לכולם,
רכשתי לאחרונה מכונת אספרסו לליט ביאנקה, בנוסף התקנתי מערכת אוסמוזה הפוכה 6 שלבים, כרגע משתמש במיכל המים להזנת המכונה, לפני יומיים קיבלתי ערכת בדיקה PH והמים מהאוסמוזה הם בדרגת PH של 7 שזה הרמה האופטימלית למכונה(ולשתייה).
כרגע חושב לחבר את המכונה חיבור ישיר למערכת האוסמוזה, אבל נתקל בבעיה שלא צפיתי, לחץ המים המומלץ לחיבור ישיר הינו 3 בר, ואילו מערכת האוסמוזה מוציאה מים בלחץ של 2 בר בלבד.
השאלה היא, האם יש כאן מישהו שחיבר מערכת אוסמוזה בחיבור ישיר למכונת אספרסו וזה עובד בלי בעיות ?
תודה מראש.
רכשתי לאחרונה מכונת אספרסו לליט ביאנקה, בנוסף התקנתי מערכת אוסמוזה הפוכה 6 שלבים, כרגע משתמש במיכל המים להזנת המכונה, לפני יומיים קיבלתי ערכת בדיקה PH והמים מהאוסמוזה הם בדרגת PH של 7 שזה הרמה האופטימלית למכונה(ולשתייה).
כרגע חושב לחבר את המכונה חיבור ישיר למערכת האוסמוזה, אבל נתקל בבעיה שלא צפיתי, לחץ המים המומלץ לחיבור ישיר הינו 3 בר, ואילו מערכת האוסמוזה מוציאה מים בלחץ של 2 בר בלבד.
השאלה היא, האם יש כאן מישהו שחיבר מערכת אוסמוזה בחיבור ישיר למכונת אספרסו וזה עובד בלי בעיות ?
תודה מראש.
טוב, כנראה שאף אחד לא עשה חיבור ישיר בין מערכת אסומוזה הפוכה למכונת קפה, מחיפוש באינטרנט הפיתרון הוא כנראה משאבה מיוחדת שמתקינים אחרי מערכת האוסמוזה ההפוכה שאמורה להעלות את לחץ המים, משאבה כזאת מעלה את הלחץ ל 4 בר ואז אני אשתמש במקטין לחץ ל 3 בר לחיבור למכונה, הנה הלינק למשאבה -
https://www.amazon.com/Aquatec-5851-7E1 ... 798&sr=8-6
אני אזמין את המשאבה אתקין ואעדכן, למקרה שמישהו אחר נתקל באותה הבעיה שיקבל את התשובה כאן בשירשור הזה. זאת תהיה התרומה הצנועה שלי לפורום הענק הזה שלמדתי ממנו המון גם אם אני כמעט ולא כותב.
בקשר לקפה עצמו, לדעתי האישית ואני לא מומחה, הקפה ממים של האוסמוזה טעים בהרבה על קפה ממים מהברז ושימוש באוסקר או מים ממרכך מים DVA המיכל הגדול 8 ליטר, ובנוסף יתרון ענק לאוסמוזה שהמים טעימים מאוד גם לשתייה.
אני אזמין את המשאבה אתקין ואעדכן, למקרה שמישהו אחר נתקל באותה הבעיה שיקבל את התשובה כאן בשירשור הזה. זאת תהיה התרומה הצנועה שלי לפורום הענק הזה שלמדתי ממנו המון גם אם אני כמעט ולא כותב.
בקשר לקפה עצמו, לדעתי האישית ואני לא מומחה, הקפה ממים של האוסמוזה טעים בהרבה על קפה ממים מהברז ושימוש באוסקר או מים ממרכך מים DVA המיכל הגדול 8 ליטר, ובנוסף יתרון ענק לאוסמוזה שהמים טעימים מאוד גם לשתייה.
קיבלתי 2 הודעות ששואלות איפה רכשתי את מערכת האוסמוזה ההפוכה וכמה היא עלתה, אז אני אענה כאן.
כהרגלי לפני שאני קונה משהו אני עושה מחקר מקיף, בעיקרון יש 2 סוגי מערכת בארץ, הראשונה מה שנקראת "אוסמוזה הפוכה אמריקאית" שעולה בסביבות ה 1250 ש"ח לא כולל התקנה והמערכת השנייה היא הסינית שעולה כ 800 ש"ח בממוצע, ההבדל ביניהם היא רק בפילטרים, הפלסטיקה בשתי המערכות היא אותה הפלסטיקה והיבואן של כל המערכות שנמכרות בארץ בכל החברות הוא כנראה יבואן אחד שמוכר לשאר החנויות שרק משתמשות בקופסת קרטון עם הלוגו שלהם.
ההבדל היחיד בין המערכת האמריקאית והסינית זה רק הפילטרים ובעיקר הממברנה, האמריקאית מגיעה עם ממברנה של חברת filmtec Made in USA והסינית עם ממברנה ממש לא רעה המיוצרת בקוריאה עם חותמת NSF האמריקאית, שאר הפילטרים באמריקאית הם של חברת OMNIPURE ובסינית פילטרים סינים שנראים פשוטים ושוקלים חצי מהאמריקאים.
מיכל האגירה בכל המקרים הוא מצויין ומיוצר בטייוואן עם אישור NSF, רק שכל חנות נותנת נפח אחר של מיכל.
אז אחרי כל החפירה הנ"ל הגעתי למסקנה שהכי כדאי זה לקנות מערכת סינית הכי זולה שאפשר ולהחליף את הפילטרים לפילטרים אמריקאים הכי טובים שיש, ככה זה יוצא יותר זול וגם בוחר את הפילטרים שאני רוצה.
את המערכת רכשתי באתר קופידילס, הם ציעים אותו במחיר הכי זול שמצאתי ב 639 ש"ח
https://www.coffeedeals.co.il/product/% ... -waterline
יש לשים לב שמדובר במערכת 5 שלבים ויש להוסיף מינריליזטור, הופתעתי כשקופידילס סיפקו לי במחיר הזה מיכל אגירה בגודל של 4.4 גאלון, שזה 16 ליטר כאשר בשאר האתרים מספקים 12 ליטר ופחות.
את הפילטרים רכשתי בתבור סחר בצ'ק פוסט, הופתעתי מאוד כשאיפשרו לי להחליף את הממברנה שהגיעה עם המערכת(ביבוא של תבור סחר) בממברנה אמריקאית ולשלם רק את ההפרש ! אז הממברנה עצמה שילמתי רק 100 ש"ח הפרש במקום 204 ש"ח המחיר המלא.
פילטר קוקוס עלה 66 ש"ח ומינירליזטור 90 ש"ח שניהם של אומיניפיור האמריקאית, הפילטרים של ה 3 שלבים הראשונים היה להם במלאי רק 10 מיקרון ואני רציתי 5 מיקרון, אז הזמנתי את הפילטרים מאתר פילטר אואטלט, 3 סננים ב 135 ש"ח -
https://filteroutlet.co.il/%D7%9E%D7%95 ... %a0%d7%99/
סך הכל עלות 1030 ש"ח, את ההתקנה ביצעתי בעצמי זה מאוד קל.
קצת התרשמות מהמערכת, מוציאה מים מאוד מאוד טעימים לשתייה, לקח לי ולילדים יומיים להתרגל לטעם החדש, אחרי שמתרגלים אי אפשר לשתות מים אחרים, גם הקפה מעולה.
בדיקות שעשיתי, ה PH של המים מהברז אצלי הם מעל 8, אחרי מערכת האוסמוזה ההפוכה לפני פילטר הקוקוס והמינרליזטור זה 5.5 ואחרי המינרליזטור זה 7, בדקתי כמה פעמים עם ערכה כימית לבדיקת חומציות מים.
המים אחרי הממברנה ולפני פילטר הקוקוס והמינרליזטור מאוד לא טעימים וחומצתיים, יש שיפור גדול אחרי פילטר הקוקוס ושיפור ענק אחרי המינרליזטור.
בונוס נוסף זה שחיברתי למקרר ועכשיו יש לנו קרח חבל על הזמן
לא מצאתי הרבה מידע על מערכת אוסמוזה הפוכה כאן בפורום, לכן החפירה הקטנה שלי.
אישית ממליץ מאוד, הרכישה השנייה הכי טובה שלי, מיד אחרי הלליט ביאנקה.
כהרגלי לפני שאני קונה משהו אני עושה מחקר מקיף, בעיקרון יש 2 סוגי מערכת בארץ, הראשונה מה שנקראת "אוסמוזה הפוכה אמריקאית" שעולה בסביבות ה 1250 ש"ח לא כולל התקנה והמערכת השנייה היא הסינית שעולה כ 800 ש"ח בממוצע, ההבדל ביניהם היא רק בפילטרים, הפלסטיקה בשתי המערכות היא אותה הפלסטיקה והיבואן של כל המערכות שנמכרות בארץ בכל החברות הוא כנראה יבואן אחד שמוכר לשאר החנויות שרק משתמשות בקופסת קרטון עם הלוגו שלהם.
ההבדל היחיד בין המערכת האמריקאית והסינית זה רק הפילטרים ובעיקר הממברנה, האמריקאית מגיעה עם ממברנה של חברת filmtec Made in USA והסינית עם ממברנה ממש לא רעה המיוצרת בקוריאה עם חותמת NSF האמריקאית, שאר הפילטרים באמריקאית הם של חברת OMNIPURE ובסינית פילטרים סינים שנראים פשוטים ושוקלים חצי מהאמריקאים.
מיכל האגירה בכל המקרים הוא מצויין ומיוצר בטייוואן עם אישור NSF, רק שכל חנות נותנת נפח אחר של מיכל.
אז אחרי כל החפירה הנ"ל הגעתי למסקנה שהכי כדאי זה לקנות מערכת סינית הכי זולה שאפשר ולהחליף את הפילטרים לפילטרים אמריקאים הכי טובים שיש, ככה זה יוצא יותר זול וגם בוחר את הפילטרים שאני רוצה.
את המערכת רכשתי באתר קופידילס, הם ציעים אותו במחיר הכי זול שמצאתי ב 639 ש"ח
https://www.coffeedeals.co.il/product/% ... -waterline
יש לשים לב שמדובר במערכת 5 שלבים ויש להוסיף מינריליזטור, הופתעתי כשקופידילס סיפקו לי במחיר הזה מיכל אגירה בגודל של 4.4 גאלון, שזה 16 ליטר כאשר בשאר האתרים מספקים 12 ליטר ופחות.
את הפילטרים רכשתי בתבור סחר בצ'ק פוסט, הופתעתי מאוד כשאיפשרו לי להחליף את הממברנה שהגיעה עם המערכת(ביבוא של תבור סחר) בממברנה אמריקאית ולשלם רק את ההפרש ! אז הממברנה עצמה שילמתי רק 100 ש"ח הפרש במקום 204 ש"ח המחיר המלא.
פילטר קוקוס עלה 66 ש"ח ומינירליזטור 90 ש"ח שניהם של אומיניפיור האמריקאית, הפילטרים של ה 3 שלבים הראשונים היה להם במלאי רק 10 מיקרון ואני רציתי 5 מיקרון, אז הזמנתי את הפילטרים מאתר פילטר אואטלט, 3 סננים ב 135 ש"ח -
https://filteroutlet.co.il/%D7%9E%D7%95 ... %a0%d7%99/
סך הכל עלות 1030 ש"ח, את ההתקנה ביצעתי בעצמי זה מאוד קל.
קצת התרשמות מהמערכת, מוציאה מים מאוד מאוד טעימים לשתייה, לקח לי ולילדים יומיים להתרגל לטעם החדש, אחרי שמתרגלים אי אפשר לשתות מים אחרים, גם הקפה מעולה.
בדיקות שעשיתי, ה PH של המים מהברז אצלי הם מעל 8, אחרי מערכת האוסמוזה ההפוכה לפני פילטר הקוקוס והמינרליזטור זה 5.5 ואחרי המינרליזטור זה 7, בדקתי כמה פעמים עם ערכה כימית לבדיקת חומציות מים.
המים אחרי הממברנה ולפני פילטר הקוקוס והמינרליזטור מאוד לא טעימים וחומצתיים, יש שיפור גדול אחרי פילטר הקוקוס ושיפור ענק אחרי המינרליזטור.
בונוס נוסף זה שחיברתי למקרר ועכשיו יש לנו קרח חבל על הזמן

לא מצאתי הרבה מידע על מערכת אוסמוזה הפוכה כאן בפורום, לכן החפירה הקטנה שלי.
אישית ממליץ מאוד, הרכישה השנייה הכי טובה שלי, מיד אחרי הלליט ביאנקה.
באופן מאוד מפתיע יוצא שיותר זול להזמין את הפילטרים בארץ !...
בדקתי קודם באמאזון, המחירים נמוכים מרוב האתרים והממוצע בארץ, אבל ניתן למצוא אתרים בארץ עם מחירים יותר זולים מאמאזון.
תודה !08/06/2022 2:06benk כתב: אין בעיה בכלל לחבר את הביאנקה עם לחץ כניסה של 2 באר, למעשה זהו הלחץ האידאלי...
בכל מקרה אהיה חייב משאבה, אשתי כ"כ התלהבה מהאוסמוזה שהיא רוצה חיבור גם למקרר וגם למכונת קפה וגם בכיור המטבח, כבר קניתי עוד מיכל אגירה כדי שיהיו מספיק מים ואני חייב משאבה כדי לספק לחץ סביר ל-3 נקודות, אני גם מחליף את צנרת ה 6 מ"מ ל 8 מ"מ, אז בלי משאבה לא יעבוד כמו שצריך.
זאת בדיוק אותה המערכת כמו אצלי, בדיוק אותם הפילטרים והממברנה. לא כתוב מה נפח מיכל האגירה, אני קיבלתי את ה 4 גאלון וברוב האתרים בדר''כ נותנים את ה 3 גאלון, צריך לבדוק.
המערכת הסינית ששמתי לינק מקודם מקבלים את אותן החלקים ואותו ברז ואותו 2 מטר צינור, במערכת הזאת פשוט החליפו את הפילטרים ושמו מדבקה שלהם ואז הפכה לאמריקאית.
בכל מקרה מחיר טוב מאוד 1200 ש"ח.
המערכת הסינית ששמתי לינק מקודם מקבלים את אותן החלקים ואותו ברז ואותו 2 מטר צינור, במערכת הזאת פשוט החליפו את הפילטרים ושמו מדבקה שלהם ואז הפכה לאמריקאית.
בכל מקרה מחיר טוב מאוד 1200 ש"ח.
אתה מזמין מארה"ב? ,06/06/2022 20:18Zacky כתב: .....
אני אזמין את המשאבה אתקין ואעדכן..........
לא תואם חשמל אלא אם תתקין ממיר....
מינרליזטור מחזיר את רמת החומציות למים כדי להוסיף טעם וגם על הדרך לא לפגוע בעיקר בצינורות נחושת, (רמת חומציות נמוכה מעכלת בצינורות נחושת)
לאחר בדיקות מול אנשי מקצוע,
למיטב ידיעתי זה לא מוסיף אבנית,
כדי להיווכח האם אכן זה כך,
הקומקום החשמלי הוא האינדיקציה שלי.
אני כמה חודשים עם תוספת מינרליזטור ואין שינוי בקומקום החשמלי בן כמה שנים שנראה עדיין כאילו יצא עכשיו מהקופסא.
לאחר בדיקות מול אנשי מקצוע,
למיטב ידיעתי זה לא מוסיף אבנית,
כדי להיווכח האם אכן זה כך,
הקומקום החשמלי הוא האינדיקציה שלי.
אני כמה חודשים עם תוספת מינרליזטור ואין שינוי בקומקום החשמלי בן כמה שנים שנראה עדיין כאילו יצא עכשיו מהקופסא.
מתנצל על התגובה המאוחרת הייתי בחופשה בחו''ל, כן מארה"ב וכן מתקין ממיר....
זה גם מה שאני הבנתי, קראתי איפשהו המלצה של אנדריי מאספרסימו שהמליץ על מערכת אוסמוזה הפוכה....
מה שהיה הכי חשוב זה שה PH יהיה ניטרלי כדי לא לפגוע בדוד, ובכל הבדיקות אני מקבל משהו בין 6.8 ל 7 שזה הכי טוב שאפשר.
בכל מקרה גם אם יש קצת אבנית ויצטבר עם השנים ניקוי דוד פעם בכמה וכמה שנים עדיף על האופציה האחרת שזה מים לא טעימים או התעסקות עם מתכונים כאלה או אחרים, האוסמוזה זה פשוט פיתרון מאוד נוח והמים הכי טעימים ששתיתי, הייתי 20 יום בחו"ל והכי התגעגעתי למים של האוסמוזה(אחרי הקפה של הביאנקה כמובן)
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
איך אתם בודקים חומציות ?
מספיק טוב?
https://www.amazon.com/Accuracy-Measure ... 272&sr=8-1
מת לפתוח את הבויילר של המכונה לראות את הנזקים מהפילטר בריטה שאני משתמש כבר 5 שנים
מספיק טוב?
https://www.amazon.com/Accuracy-Measure ... 272&sr=8-1
מת לפתוח את הבויילר של המכונה לראות את הנזקים מהפילטר בריטה שאני משתמש כבר 5 שנים
הסבר מעולה. בדיוק מה שאני מחפש. אני חיפאי אז אקפוץ אליהם. התקנת עם ברז בכיור?01/06/2022 11:45Zacky כתב: שלום לכולם,
תודה מראש....
אם אני רוצה לחבר את המערכת להזנה ישירה למכונת קפה בלבד, עדיין צריך משאבה חיצונית?
ממליץ מאוד על קופידילס וגם על תבור סחר, אנשים נחמדים עם סבלנות שעוזרים....
לכיור עדיין לא התקנתי, הייתי בחו"ל והפרויקט קצת נדחה, אבל לא מתקין את הברז על השיש שהגיע עם הערכה, לא אוהב קידוחים בשיש, יש ברז מטבח יעודי שמגיע עם ברז נוספת למערכות טיהור מים, דוגמאות -
https://classberez.co.il/product/%D7%91 ... iUQAvD_BwE
http://galonwater.co.il/he/productdispl ... 7%99%D7%9D
מבחינת חיבור ישיר למכונת קפה בלי משאבה כבר ענו כאן ש 2 בר מספיק למכונת קפה, וגיליתי גם שאפשר לנפח עם משאבת אוויר ידנית של אופניים את מיכל האגירה ולהעלות את לחץ המים ל 2.8 בר בקלות.
אם צינור המים בין מיכל האגירה ומכונת הקפה הוא ארוך אז תהיה ירידה בלחץ המים ויש להשתמש במשאבת מים.
חשבתי על רעיון של להתקין מיכל אגירה נוסף ויעודי רק למכונת הקפה, להתקין מחבר אל חזור מכיוון מטהר המים כך שהמים ממיכל האגירה שיהיה קרוב למכונת הקפה יזרמו רק לכיוון מכונת הקפה, ולנפח את מיכל האגירה שיתן 2.5 בר למכונת הקפה, נראה לי זה יעבוד, אבל מחייב מקום למיכל בצמוד למכונת הקפה, אצלי אין בעיה כי ממש מאחורי הקיר של מכונת הקפה יש לי מקום מושלם למיכל האגירה.
בהנחה שהמערכת פילטרים יושבת בארון שמתחת לכיור, הבעיה שאני לא יודע איך לפתור זה איך מעבירים צינור מתוך הארונית אל המכונת אספרסו.
יש לי כבר ברז כפול בסגנון הברז שבקישור ששמת אבל זה עדיין לא פותר את העברת המים למכונה בהזנה ישירה.
יש לי כבר ברז כפול בסגנון הברז שבקישור ששמת אבל זה עדיין לא פותר את העברת המים למכונה בהזנה ישירה.
בדרך כלל מפרקים את הצוקל מעבירים את הצינור מתחת לארון ומחזירים, אם המטבח הוא מהדגמים המאוד ישנים והצוקל לא מתפרק אז עושים חור בחלק האחורי העליון של ארונות המטבח ומעבירים.
בכל מקרה אם זה מטרים בודדים לא נראה לי שתהיה בעיה של ירידה בלחץ המים.
בכל מקרה אם זה מטרים בודדים לא נראה לי שתהיה בעיה של ירידה בלחץ המים.