PPPOE לא עובד , PPPOA כן עובד לי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
httmb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
שם מלא: טינה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי, נמצא עדיין במהירות נמוכה של 15 מגה תשתית בזק וספק בזק בינלאומי שעובד תקין ויציב סהכ .
רוב השימוש שלי גלישה רגילה ללא מכשירים צורכי רוחב פס גדול. יש תופעה מוזרה שרק חייגן PPPOA בראוטר /מודם מחבר אותי. לא מצליח להתחבר עם חייגן PPPOE לא מתוך הראוטר ( ניסיתי סוגים שונים) ולא מחייגן PPPOE במחשב כשהראוטר מוגדר ומחובר כמודם בלבד .
תמיכת בזק בינלאומי אמרו שזה לא קשור אליהם. בבזק הייתה תומכת שבהתחלה ניסתה לשכנע אותי שהמודם ראוטר שלי לא תקין . בסוף השתכנעה ועשינו בדיקה עם ראוטר מודם של בזק תקני 6740U. ( מוגדר PPPOE ) .
לדבריה היא מצאה הגדרה לא תקינה אצלהם , לא אמרה מה , הגדירה מחדש אצלם בבזק והכל היה טוב לזמן קצר .
נכון , ה PPPOE עבר מספר שעות עד שנוצרה תקלה בקו ( לא היה חיבור DSL) ותומכת אחרת החליטה שזו תקלה פיזית בתשתית וצריך להזמין טכנאי הבייתה.
לאחר שעה הקו הסתדר ללא כל טכנאי- אבל חזר המצב הקודם שרק PPPOA עובד!!! .
האם מישהו נתקל בתופעה ? נראה שאני צריך לעזור לבזק כי התומכים לא ממש מבינים :evil:

loko11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 478
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #2 

אני לא יודע להגיד לך מה הבעיה, אני רק יכול להגיד שזכותך לטרטר טכנאים עד שיתקנו את התקלה

httmb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה ,
הבעיה שאני לא יכול להרשות לעצמי כעת ששוב יהיה תיקון חלקי ואהיה ללא אינטרנט מספר ימים/שעות ( קריטי לי ללימודים/מבחנים עכשיו) , אחכה עד שתהיה לי עוד מעט תקופה שאני יכול להרשות לעצמי ניתוקים .

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

לא כל כך הבנתי אם מדובר בראוטר 6740 או ראוטר אחר
אבל בגדול בחיוג PPPOE יש atm ויש ptm
המתאים לך הוא atm, תבדוק שזה אכן ההגדרה בחיוג

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #5 

30/05/2022 12:18  
httmb כתב:
היי, נמצא עדיין במהירות נמוכה של 15 מגה תשתית בזק וספק בזק בינלאומי שעובד תקין ויציב סהכ .
רוב השימוש שלי גלישה רגילה ללא מכשירים צורכי רוחב פס גדול. יש תופעה מוזרה שרק חייגן PPPOA בראוטר /מודם מחבר אותי. לא מצליח להתחבר עם חייגן PPPOE לא מתוך הראוטר ( ניסיתי סוגים שונים) ולא מחייגן PPPOE במחשב כשהראוטר מוגדר ומחובר כמודם בלבד .
תמיכת בזק בינלאומי אמרו שזה לא קשור אליהם. בבזק הייתה תומכת שבהתחלה ניסתה לשכנע אותי שהמודם ראוטר שלי לא תקין . בסוף השתכנעה ועשינו בדיקה עם ראוטר מודם של בזק תקני 6740U. ( מוגדר PPPOE ) .
לדבריה היא מצאה הגדרה לא תקינה אצלהם , לא אמרה מה , הגדירה מחדש אצלם בבזק והכל היה טוב לזמן קצר .
נכון , ה PPPOE עבר מספר שעות עד שנוצרה תקלה בקו ( לא היה חיבור DSL) ותומכת אחרת החליטה שזו תקלה פיזית בתשתית וצריך להזמין טכנאי הבייתה.
לאחר שעה הקו הסתדר ללא כל טכנאי- אבל חזר המצב הקודם שרק PPPOA עובד!!! .
האם מישהו נתקל בתופעה ? נראה שאני צריך לעזור לבזק כי התומכים לא ממש מבינים :evil:
...
למרות שהכדור בדולח שלי כרגע בליטוש, כי התגלתה בו עכירות מה ובלי שום פרטים רלוונטיים שלא מסופקים ללקוחות פרטיים, כמו למשל פרופיל חיבור שלך ב MSAG שאתה מחובר עליו, נשאר לי רק לנחש. והניחוש המושכל הוא בכך שכרגע אתה מחובר בחבילה של 15M, אז בבזק לצורך כך משתמשים ב ADSL2 PLUS ומעליו ב ATM. אם אתה רוצה לעקוף את הבעיה מבלי להילחם עם טחנות רוח של בזק, כי אלה טחנות עם הרבה רוח, אז אתה צריך בסך הכל לשדרג את החיבור שלך לחבילה של לפחות עד 40M. גם, אם לא תקבל את כל 40M, אבל זה יהיה הרבה יותר ממה שיש לך כרגע וגם בערוץ העולה בהתאם. והחלק הרלוונטי לבעיה שלך הוא בכך שאת החבילה של 40M בזק מספקים על תשתית של VDSL2 ומעליו את PTM. כך שאחרי שיהיה לך מודם מתאים ותשלם את הפרש הנדרש רוב הסיכויים שתוכל ליצור חייגן PPPoE. או במודם עצמו, אם הוא מתפקד כנתב, או בהתקן חיצוני שמחובר למודם זה, אם המודם מוגדר בצורה תקינה כגשר רשת בין VDSL2 לבין ETHERNET.
זה כל הסיפור הפשוט בקצרה.

httmb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

דווקא הכדור שלך עובד בסדר גמור , אכן מהירות 15 .
בטעות רשמתי מודם ראוטר דגם 6470 , רק לצורך הבדיקה זה היה עם דגם 2760 שלא תומך מעל 15 וכיוון שאין בו חייגן PPOA אני משתמש כרגע בדגם אחר שתומך PPPOA .
אני צריך להתארגן קודם על מודם VDSL כמו 6470 כדי לשדרג מהירות ל 100 ,

התלבטות נוספת ( ללא קשר למחיר שיהיה דיי דומה ) וחשובה לי יציבות.
מכיוון שהתשתית בזק וספק בזק בינלאומי ואם אני משדרג חייב דרך ספק אחד מהם כי לא ניתן יותר לפצל לשני ספקים ,

האם להתקשר עם בזק ואז לא ברור לי מי יהיה ספק האינטרנט בפועל. או להתקשר עם בזק בינלאומי ואז הם אמורים לטפל גם בתקלות תשתית של בזק , הם בזק לא מסוגלים אז איך יטפלו בעתיד

מה דעתכם ?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #7 

31/05/2022 18:03  
httmb כתב:
בטעות רשמתי מודם ראוטר דגם 6470 , רק לצורך הבדיקה זה היה עם דגם 2760 שלא תומך מעל 15 וכיוון שאין בו חייגן PPOA אני משתמש כרגע בדגם אחר שתומך PPPOA .

מכיוון שהתשתית בזק וספק בזק בינלאומי ואם אני משדרג חייב דרך ספק אחד מהם כי לא ניתן יותר לפצל לשני ספקים ,

האם להתקשר עם בזק ואז לא ברור לי מי יהיה ספק האינטרנט בפועל. או להתקשר עם בזק בינלאומי ואז הם אמורים לטפל גם בתקלות תשתית של בזק , הם בזק לא מסוגלים אז איך יטפלו בעתיד

מה דעתכם ?
...
להשיג מודם VDSL2 אתה יכול כמעט בכל חנות מחשבים וזה לא עולה הרבה.
לשאלתך השניה - היום לא ניתן יותר להתחבר לתשתית וספק בנפרד. מי שאתה מתקשר מולו הוא הספק, והוא אחראי לחבר אותך לתשתית, ואתה משלם לספק גם עבור התשתית. כחלק מהרפורמה בזק קיבלה רשיון לפעול גם כספק ואם אתה מתקשר עם בזק אז בזק היא גם הספק שלך (שים-לב שבזק ובזק בינלאומי הן שתי ספקיות שונות).
אכן ככל שמדובר בתמיכה טכנית יש יתרון מסויים בהתחברות דרך בזק כי לא צריך טלפון שבור דרך התמיכה של הספק במקרה של תקלת תשתית, אבל תשתית ה-VDSL היא אחת היותר יציבות שיש בארץ, אז תקלות כאלה הן לרוב לא דבר נפוץ.

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #8 

אני לא יודע מה הצרכים שלך, אבל לאחרונה התנתקתי מבזק ואני משתמש במודם סלולרי.
סים של 200G עולה 30 שקל בחודש. כמה דטה אתה צורך?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

31/05/2022 18:03  
httmb כתב:

מה דעתכם ?
...
עדיף לך לדאוג שהספק אינטרנט יהיה בזק בינלאומי. גם מבחינת זמני גישה הרבה יותר קצרים לחו''ל, גם מבחינת זה שאתה מקבל כתותב IP מבלי לשלם על כך, בספק של בזק כן צריכים לשלם. וגם תדאג שאתה בוחר בחבילה עם מהירות שליחה של 10M.

httmb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

שאלת הבהרה :
האם הכוונה שאני לא מאחורי NAT ב WAN ? , האם אני צריך לבקש במפורש כתובת IP פרטית או שזה אוטומטי בחבילה אצלם , ? תודה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

01/06/2022 13:53  
httmb כתב:
שאלת הבהרה :
האם הכוונה שאני לא מאחורי NAT ב WAN ? , האם אני צריך לבקש במפורש כתובת IP פרטית או שזה אוטומטי בחבילה אצלם , ? תודה
...
תשובות הבהרה. בספק של בזק, אתה כברירת מחדל מאחורי NAT. בבזק בינלאומי לעומת זה, לא, אלה שאתה מקבל כתבות IP אמתית, אבל משתנה. יש שימושים רבים וסיבות רבות לצורך IP קבוע. ואם יש לך סיבה כזו, אז אתה יכול עבור תשלום חודשי קטן לקבל אחד כזו. השימושים יכולים להיות החל ממצלמות אבטחה ביתיות, דרך לצורך להתחבר לשרתים מרוחקים שבהם אתה צריך להגדיר לפני זה לצורך אבטחה את הכתובת כבועה ממנה אתה מתחבר ועד לסיבות כמו, שאם ומדובר על כתובת משתנה ויש מי שעיסוקו או תענוגו בחיים זה לעשות נזקים באינטרנט, אז כתובת שממנו הוא מנסה לעשות את הנזקים אלה נחסמת מהר מאוד בכל מקום, כולל גם במערכות של גוגל ואז הוא משחרר לחופשי את הכתובת זו ומקבל אחרת, אבל אתה כן מקבל את הכתובת זו שחסומה בכל מקום. ואתו אינדיביד לא עושה את זה פעם אחד, אלה שהוא עושה את זה ללא הפסקה וכך מכניס כמויות עצומות של כתובתות משתנות של אותו הספק לכל רשימה שחורה אפשרית.
כך שמכאן אתה יכול כבר לבד להחליט האם אתה כן צריך כתובת IP כבועה או לא.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #12 

01/06/2022 15:24  
sys_admin כתב:
תשובות הבהרה. בספק של בזק, אתה כברירת מחדל מאחורי NAT. בבזק בינלאומי לעומת זה, לא, אלה שאתה מקבל כתבות IP אמתית, אבל משתנה. יש שימושים רבים וסיבות רבות לצורך IP קבוע. ואם יש לך סיבה כזו, אז אתה יכול עבור תשלום חודשי קטן לקבל אחד כזו. השימושים יכולים להיות החל ממצלמות אבטחה ביתיות, דרך לצורך להתחבר לשרתים מרוחקים שבהם אתה צריך להגדיר לפני זה לצורך אבטחה את הכתובת כבועה ממנה אתה מתחבר ועד לסיבות כמו, שאם ומדובר על כתובת משתנה ויש מי שעיסוקו או תענוגו בחיים זה לעשות נזקים באינטרנט, אז כתובת שממנו הוא מנסה לעשות את הנזקים אלה נחסמת מהר מאוד בכל מקום, כולל גם במערכות של גוגל ואז הוא משחרר לחופשי את הכתובת זו ומקבל אחרת, אבל אתה כן מקבל את הכתובת זו שחסומה בכל מקום. ואתו אינדיביד לא עושה את זה פעם אחד, אלה שהוא עושה את זה ללא הפסקה וכך מכניס כמויות עצומות של כתובתות משתנות של אותו הספק לכל רשימה שחורה אפשרית.
כך שמכאן אתה יכול כבר לבד להחליט האם אתה כן צריך כתובת IP כבועה או לא.
...
כדאי גם לציין שיש גם חסרון בכתובת IP קבועה והוא שאם אתה מגלה שהכתובת שלך נחסמה במקום כלשהו (לאו דווקא משהו שאתה עשית, יכול להיות שזה משהו שמי שהכתובת היתה שייכת לו לפניך עשה) אין לך אפשרות קלה להחליף IP ע"י ניתוק וחיבור של הראוטר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”