לאלו שהתחברו לפרטנר בגלל עלות החיבור הראשוני ועברו אחכ לבזק- הציוד שלהם פרטי?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
plataoplomo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני רוצה להתחבר לסיבים, כרגע יש לי 40 מגה דרך בזק בינלאומי וההצעה שלהם לסיבים היא משמעותית יקרה יותר וזה רק עבור 300 מגה.

אני חושב שאני אתחיל בפרטנר ועם הזמן אעבור לבזק. השאלה היא אם אני שוכר נתב מפרטנר אני מחויב לכל התקופה? ז"א הבנתי שיש כאלה שהתחברו לפרטנר ומיד אחכ עברו לבזק - האם הציוד שלהם היה פרטי ולכן המעבר היה קל יותר?

תודה

ofers79
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 810
נתן תודות: 106 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #2 

אם שוכרים נתב פרטנר,

משלמים דמי שכירות (25 ש"ח בחודש כמדומני)

כל עוד מנויים של החברה.
ברגע שמתנתקים- החיוב הזה מסתיים גם.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #3 

29/05/2022 14:17  
plataoplomo כתב:
אני חושב שאני אתחיל בפרטנר ועם הזמן אעבור לבזק.
...
למה לעבור חזרה לבזק? מכל מה שקראתי פרטנר היא אחת האופציות הכי פחות בעייתיות בשוק מבחינת עלויות ומגבלות. ברמה האישית בזק חברה שאני מאוד לא אוהב, אבל זה אני.
Jack of some trades, master of none

EugeneKogan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

29/05/2022 14:17  
plataoplomo כתב:
שלום,

אני רוצה להתחבר לסיבים, כרגע יש לי 40 מגה דרך בזק בינלאומי וההצעה שלהם לסיבים היא משמעותית יקרה יותר וזה רק עבור 300 מגה.

אני חושב שאני אתחיל בפרטנר ועם הזמן אעבור לבזק. השאלה היא אם אני שוכר נתב מפרטנר אני מחויב לכל התקופה? ז"א הבנתי שיש כאלה שהתחברו לפרטנר ומיד אחכ עברו לבזק - האם הציוד שלהם היה פרטי ולכן המעבר היה קל יותר?

תודה
...
אני לא הייתי עובר לבזק בגלל 2-3 ms פינג יתר מהיר.
אחרי כל כך הרבה שנים עשו טובה שפרסו סיבים וגובים דמי התקנה עם מחיר חודשי לא הכי אתרקטיבי,
בדיוק כמו שזה היה בתחילת שנות 2000 עם ADSL.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

חברה מזעזעת בדיליי קבוע. אם ללכת אחורה ממש, לפני שהיו טלפונים קוויים לכולם בבתים, היית מחכה שנים לקבל קו וגם זה בקומבינה. בקפיצה רצינית קדימה: פרסומים אגרסיביים על אינטרנט 100 מגה כשבפועל אחוז ניכר בקושי היה יכול לקבל 20-30 בגלל המרחק מהמרכזיות שלהם, הכבל תת ימי שהם התפארו בו שתמיד נראה לי יותר כמו פעלול שיווקי.
בשנים האחרונות מאז שאנלימיטד הגיעו אלי אני פחות עוקב, אבל אני מבין שהם עשו הכנות לפייבר (או איזו קומבינה להשתמש בתשתית נחושת) אבל השאירו אותן שנים מגולגלות בארונות, ועכשיו אני קורא שהם מפגיזים בדמי התקנה וגם לא נותנים להשתמש בציוד פרטי.

danik1956
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
שם מלא: דני קלמר
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

לי בזק אמרו שאין בעייה להשתמש בנתב פרטי.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

29/05/2022 23:50  
danik1956 כתב:
לי בזק אמרו שאין בעייה להשתמש בנתב פרטי.
...
אולי אני טועה לגבי זה. יש כאן המון שרשורים בעניין בזק וציוד פרטי שנותן לי את הרושם שיש פה איזו מורכבות. מדיפדוף מהיר שוב, יתכן שהמגבלה הזאת היא עם בזק בינלאומי. לגבי בזק אני רואה כל מיני עניינים עם NAT ומתאמים ספציפיים שהם דורשים.

danik1956
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

30/05/2022 8:09  
Avi_Dagan כתב:
אולי אני טועה לגבי זה. יש כאן המון שרשורים בעניין בזק וציוד פרטי שנותן לי את הרושם שיש פה איזו מורכבות. מדיפדוף מהיר שוב, יתכן שהמגבלה הזאת היא עם בזק בינלאומי. לגבי בזק אני רואה כל מיני עניינים עם NAT ומתאמים ספציפיים שהם דורשים.
...
להבנתי בזק מתעקשים שמתאם ה SFP יסופק על ידם בעלות 180 ש"ח, ואת המתאם הזה ניתן לחבר אל נתב פרטי בעל כניסת SFP או אל ממיר אופטי שגם אותו הם מוכנים למכור לך ב 99 ש"ח (קיים בחנות בזק) ואז מחברים כבל RJ45 מהממיר אל כניסת LAN בנתב.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #9 

30/05/2022 9:18  
danik1956 כתב:
להבנתי בזק מתעקשים שמתאם ה SFP יסופק על ידם בעלות 180 ש"ח, ואת המתאם הזה ניתן לחבר אל נתב פרטי בעל כניסת SFP או אל ממיר אופטי שגם אותו הם מוכנים למכור לך ב 99 ש"ח (קיים בחנות בזק) ואז מחברים כבל RJ45 מהממיר אל כניסת LAN בנתב.
...
זה נכון. את ה SFP קונים מבזק בעלות חד פעמית של 180 שח, וממיר המדיה - אפשר לקנות אותו בכל מקום. ניתן לעבוד עם ציוד פרטי. אני מחובר לבזק ולבזק בינלאומי (מהימים שלפני האיחוד), ואין שום בעיה. על התקנה לא שילמתי כי עברתי מסלקום, ואת הראוטר שלהם החזרתי להם וכמובן לא משלם עליו דמי שכירות.

danik1956
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

השאלה היחידה שנותרה אצלי ללא מענה, אם אני מזמין חיבור לסיבים מבזק (על תשתית שלהם) מה יקרה אז עם קו הטלפון הביתי שהיום נמצא אצל 014.
האם אוכל להשמיך להשתמש במתאם השיחות של 014 גם כאשר הם לא ספק האינטרנט?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”