מסך לחדר ישיבות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
gershon17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

בשעה טובה ומוצלחת לקחנו משרד בו חברות סטארט-אפ רבות יציגו לנו את מרכולתן ואנחנו נהנהן בהבנה גדולה. חדר הישיבות לא גדול (בערך 6 מטר באורך), מה שאומר שאין לנו צורך במקרן. זה טוב, אני לא אוהב מקרנים, במיוחד כשהמסך זז כי יש עליו רוח מהמזגן, או שחייבים לכבות את האור.

החדר קצת גדול מדי עבור מסך 42 אינץ', אני זקוק למסך 50 אינץ'. הדרישות פשוטות למדי - יכולת לעבוד ברזולוצית native דרך VGA או DVI, ושלא יצרב יותר מדי בקלות - בגלל שרוב התמונות יהיו מצגות סטאטיות יחסית, הסכנה בצריבה גדולה יותר.

יש המלצות למסך ספציפי? אולי עדיף לי בכלל לוותר על פלזמה בגלל שיצרב לי START בצד שמאל למטה תוך שבועיים?

אה, אה, ואם כבר מדברים - קראתי פה עוד פעם על הטראנסקודר שממיר SCART RGB ל-Component. יש מישהו שמוכר כזה ויהיה מוכן לתת לי אחד לנסיון? אני רוצה לבדוק עד כמה זה משפר.

תודות..

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402

שליחה #2 

לפי השימושים שלך אתה צריך LCD אבל 50 אינצ נורמלי יצא לך יקר מאוד

gershon17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

כן, אני לא רוצה לקנות LCD 50 אינץ' לחדר ישיבות. אני כבר מעדיף במקום לקנות פלזמה 50 אינץ' FULL HD הביתה, ולתת את הפלזמה הישנה שלי לחברה...

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אז זאת הברירה היחידה שלך אם אתה רוצה מסך 50 אינצ ויש לך בעייה רצינית של צריבות.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

למצגות אין שום בעיה במקרן, שיעלה לך כמחצית ממסך פלאזמה HD READY ולא תצטרך להחשיך את החדר ואם תשים מסך קבוע על הקיר (גם ככה התכוונת לשים מסך פלזמה על הקיר...), אז גם שום דבר לא יתנופנף (אני חושב שבכל מקרה לא תהיה בעיה עם מסך נגלל, ובטח שלא כזה עם מתיחה, אבל נניח.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אתה יודע מה במחשבה שניה מרטין צודקקקק.

gershon17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

כ------ן, אבל מסך דק הרבה יותר מגניב. אוקי, אני אמקד את השאלה - למישהו יש נסיון עם פלזמה בחדר ישיבות? עד כמה נגרמות צריבות (בהנחה שלא מציגים את אותה תמונה במשך חמש שעות, ושבעצם גם לא את תפריט ה-Start של Windows).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #8 

רד מזה.
תצוגה של מצגות על פלזמה אפשרית, אבל אני מניח שזה ייגרור צריבות (במיוחד אם מישהו שכח את תצוגת ה-DESKTOP לאיזה לילה....).
אם כבר, אז LCD (אבל אז המחיר יהיה בהתאם - נסה PRIMEVIEW שיש להם דגמים "תעשייתיים" בדיוק עבור שימושים כאלו ובמחירים יחסית שפויים).
About.me

gershon17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

טוב, ביצה על פני. מדדתי היטב את חדר הישיבות, המרחק בין נקודת הצפיה המרוחקת ביותר אל המסך הוא 4 מטר. במרחק כזה, מסך 42 אינץ' אמור להספיק - נכון?

אם אני רוצה מסך שיתפקד בעיקר (95% מהזמן) במצגות, משנה לי משהו פרט לרזולוציה (אני רוצה 1366x768) ולמחיר?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #10 

לדעתי זה קטן מידי עבור הרזולוציה הזו במיוחד אם אתה צריך גם לקרוא פונטים קטנים או איזה EXCEL.....
About.me

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #11 

מסך פשוט לא מתאים לשימוש הזה
1) הוא קטן מידי, אפילו 50 אינטש, אפילו ל6 מ'.
2) מה שכולם כמובן יעשו, זה למתוח את המצגת על כל רוחבו (אחרת תהיה, מה זה צריבה) , וכל העיגולים היפים ושאר הגרפיקות שעמלו לעצבן יהפכו לאליפסות וכו.

קח מקרן.
משה

gershon17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

בגלל כאבי גב טורדניים עד מאד, נאלצתי לפני כחצי שנה לארח כמה אנשים אצלי בסלון, ולערוך מספר מצגות על המסך שלי (50 אינץ). לא היתה בעיה לצפות בהן ממרחק של 5.5 מ'. אני רגוע לגבי המרחק.

הבה נניח שהמרחק בסדר. סוג ה-LCD צריך להשפיע, או שכל LCD שנמכר היום ב-6,500 שקל יעשה את העבודה?

לגבי העיוותים, אם אוכל להגדיר במחשב את הרזולוציה המדוייקת של המסך, לא אמורים להיות עיוותים. כל LCD עם חיבור VGA או DVI ידע לקבל את רזולוצית ה-Native שלו?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #13 

יכולת הצפייה ממרחק תלויה גם במצגת עצמה. אתה צריך להיות גם מוכן למצגות (או לאו דווקא מצגות) עם פונטים קטנים יחסית.

העיוותים זה עיניין גיאומטרי פשוט, לא קשור לרזולוציה. בדיוק אותו סיפור שמוזכר כאן כל הזמן בעיניין סרטי קולנוע.
רוב המצגות הם ביחס 3:4 (היחס מסכי המחשב). מן הסתם, המסך יהיה 9:16 . או שמעוותים או שמשאירים פסים בצדדים (או שחותכים, אך זה בטוח לא סביר במצגות).

אם תגדיר על המחשב את הרזולוציה של המסך, אתה פשוט תעוות את זה כבר על המחשב.
משה

gershon17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

העיוותים לא מטרידים אותי. יש הרבה מסכי מחשב 16:10 בימים אלה - הם בסדר.

עניין הפונט באמת יכול להיות בעייתי. אני צריך לבדוק.

ונניח שאבדוק וארגע - יש סיבה לקנות מסך יותר יקר מהבסיסי ביותר?

golan-rca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #15 

הכל יחסי, הרי ברור שגם מסך שעולה 5K "יעשה את העבודה" ויציג תמונה, השאלה היא איך התמונה תראה?
קח בחשבון שהתנאים בחדר ישיבות במשרד לא תואמים את התנאים בבית, הרי לא סתם משתמשים במקרנים לצורך הדרכות ומצגות למיניהם זה פשוט יותר מתאים מאשר מסך.
בכל מקרה אם הפרמטרים שהועלו פה מבחינת עיוותים אפשריים וגודל הפונטים לא מטרידים אותך, ואתה סגור על קניית מסך, חשוב שתשים לב ליחס הקונטרסט, לזמן התגובה ולחיבורים שקיימים במסך, מן הסתם נתונים טובים יתבטאו גם במחיר...
-golan-

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”