שידרוג ל B&W 804 Matrix (לא דחוף, אבל קרוב)
-
luxlucis
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום!
אני מחפש כבר זמן רב להחליף את הרמקולים הקדמיים שלי ולאחרונה נתקלתי בהזדמנות מעניינית: הציעו לח לרכוש זוג רמקולים B&W 804 Matrix. מדובר על רמקולים מגרסה ישנה (לדעתי הם משנת ייצור 99) ששמורים טוב למדי.
הבנתי שכדי להנות מהן אני צריך מערכת הגברה טובה (אינטגרייטד או פרה+פרוור) שחורגים מהתקציב שלי כרגע.
כדי לקבת חוות דעת אמיתי על הרמקול, ביקשתי לשמוע אותם עם הציוד שבו אני אשתמש:
פיוניר dv470 כמקור לדיסקים
מגבר ק"ב NAD 743 (שיירכש עם הרמקולים).
עם הסט-אפ הזה מאוד אהבתי איך שהרמקולים הללו נשמעים - יותר מכל רמקול אחר ששמעתי.
ולשאלות שלי:
בקשר למגבר
אני ארצה בעתיד לשדרג לאינטגרייטד טוב כדי לשמוע מוסיקה סטראופונית. אבל אני רוצה גם לחבר את הרמקולים כקדמיים בסרטים (ק"ב). לשם כך אני רוכש את המגבר של NAD שהמוכר אומר לי שיהיה אפשר להוציא ממנו כבל לכניסת ה- PRE-OUT של האינטגרייטד (שיירכש בעתיד).
האם זה נכון? בכלל - אפשר בבקשה לפרט ולהסביר איך הקישור הזה יעבוד?
ספיציפית אני מעוניין לדעת מה יקרה כשאני משחק עם הוולוים בכל אחד מהמכשירים, ואיזה מכשירים אני צריך להדליק כשאני שומע מוסיקה (סטראו) וכשאני רואה סרטים (רב-ערוצי).
פירוט על המגבר: http://www.nadelectronics.com/av_receiv ... ramset.htm
בקשר לרמקולים
אני לא מצליח למצוא מחירים של הרמקול הזה ולכן אני לא יודע מה ערכו האמיתי.
מישהו יכול לעזור פה (אפשר גם בהודעה פרטית אם אתם חושבים שזה לא לפורום)?
נ"ב, הסיבה שרשמתי בכותרת ההודעה שזה "כמעט דחוף" היא שאני צריך לקבל תשובה עד יום ראשון (שאז אני צריך להחליט סופית לגבי הרכישה).
תודה לכולם!
אני מחפש כבר זמן רב להחליף את הרמקולים הקדמיים שלי ולאחרונה נתקלתי בהזדמנות מעניינית: הציעו לח לרכוש זוג רמקולים B&W 804 Matrix. מדובר על רמקולים מגרסה ישנה (לדעתי הם משנת ייצור 99) ששמורים טוב למדי.
הבנתי שכדי להנות מהן אני צריך מערכת הגברה טובה (אינטגרייטד או פרה+פרוור) שחורגים מהתקציב שלי כרגע.
כדי לקבת חוות דעת אמיתי על הרמקול, ביקשתי לשמוע אותם עם הציוד שבו אני אשתמש:
פיוניר dv470 כמקור לדיסקים
מגבר ק"ב NAD 743 (שיירכש עם הרמקולים).
עם הסט-אפ הזה מאוד אהבתי איך שהרמקולים הללו נשמעים - יותר מכל רמקול אחר ששמעתי.
ולשאלות שלי:
בקשר למגבר
אני ארצה בעתיד לשדרג לאינטגרייטד טוב כדי לשמוע מוסיקה סטראופונית. אבל אני רוצה גם לחבר את הרמקולים כקדמיים בסרטים (ק"ב). לשם כך אני רוכש את המגבר של NAD שהמוכר אומר לי שיהיה אפשר להוציא ממנו כבל לכניסת ה- PRE-OUT של האינטגרייטד (שיירכש בעתיד).
האם זה נכון? בכלל - אפשר בבקשה לפרט ולהסביר איך הקישור הזה יעבוד?
ספיציפית אני מעוניין לדעת מה יקרה כשאני משחק עם הוולוים בכל אחד מהמכשירים, ואיזה מכשירים אני צריך להדליק כשאני שומע מוסיקה (סטראו) וכשאני רואה סרטים (רב-ערוצי).
פירוט על המגבר: http://www.nadelectronics.com/av_receiv ... ramset.htm
בקשר לרמקולים
אני לא מצליח למצוא מחירים של הרמקול הזה ולכן אני לא יודע מה ערכו האמיתי.
מישהו יכול לעזור פה (אפשר גם בהודעה פרטית אם אתם חושבים שזה לא לפורום)?
נ"ב, הסיבה שרשמתי בכותרת ההודעה שזה "כמעט דחוף" היא שאני צריך לקבל תשובה עד יום ראשון (שאז אני צריך להחליט סופית לגבי הרכישה).
תודה לכולם!
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- קיבל תודות: 13 פעמים
מערכת
אני מציע לך לא למהר.
שמע את הרמקולים עם הגברה שנמצאת בתקציב שלך, שמע עוד שילובי הגברות ורמקולים בתחום מחיר זה.
קח בחשבון שהאינטרקציה בין רמקול למגבר היא לא טריוויאלית, ואם רמקול נשמע לך טוב עם מגבר חזק בריא ויקר (יקר יותר ממה שהתקציב שלך מאפשר) , לא בהכרח הוא ישמע טוב עם מגבר זול יותר שכן בתקציב שלך.
יש לא מעט אנשים שקנו מערכות לא זולות כי הם הרגישו שהם מפספסים "מציאה" והתחרטו על כך אחר כך.
שום דבר לא בורח, או כמו שאומרים בני דודינו "החפזון מהשטן".
שמע את הרמקולים עם הגברה שנמצאת בתקציב שלך, שמע עוד שילובי הגברות ורמקולים בתחום מחיר זה.
קח בחשבון שהאינטרקציה בין רמקול למגבר היא לא טריוויאלית, ואם רמקול נשמע לך טוב עם מגבר חזק בריא ויקר (יקר יותר ממה שהתקציב שלך מאפשר) , לא בהכרח הוא ישמע טוב עם מגבר זול יותר שכן בתקציב שלך.
יש לא מעט אנשים שקנו מערכות לא זולות כי הם הרגישו שהם מפספסים "מציאה" והתחרטו על כך אחר כך.
שום דבר לא בורח, או כמו שאומרים בני דודינו "החפזון מהשטן".
איל פור
-
luxlucis
- חבר פעיל מאוד

אז איך אני יודע אם הרסיבר של NAD תומך ביציאות הנדרשות?
מהכתוב באתר אני מבין שיש לו כניסות Pre-Amp ו- Main. זה מספיק או שאני צריך לחפש רסיבר עם כניסות אחרות?
אני משער שה- PreAmp אומר שהאות שיוצא משם הוא לפני ההגברה (ולכן בווליום נמוך משל שאר רמקולי הסראונד) ואילו ה- MAIN זה האות שיוצא לרמקולים הקדמיים.
אם זה נכון, אני אמור לחבר את יציאת ה- MAIN של הרסיבר לכניסת ה- PRE-OUT של מגבר הסטראו?
ובקשר לשאלה השנייה שלי - מישהו יודע מה מחיר הרמקול הזה מיד שנייה (לא הייתי מספיק ברור - הרמקולים הם מיד שנייה)?
מהכתוב באתר אני מבין שיש לו כניסות Pre-Amp ו- Main. זה מספיק או שאני צריך לחפש רסיבר עם כניסות אחרות?
אני משער שה- PreAmp אומר שהאות שיוצא משם הוא לפני ההגברה (ולכן בווליום נמוך משל שאר רמקולי הסראונד) ואילו ה- MAIN זה האות שיוצא לרמקולים הקדמיים.
אם זה נכון, אני אמור לחבר את יציאת ה- MAIN של הרסיבר לכניסת ה- PRE-OUT של מגבר הסטראו?
ובקשר לשאלה השנייה שלי - מישהו יודע מה מחיר הרמקול הזה מיד שנייה (לא הייתי מספיק ברור - הרמקולים הם מיד שנייה)?
פרננדו.
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- קיבל תודות: 13 פעמים
פרה אאוט או מיין אאוט- אלו יציאות שעוברות את מעגלי הפרה של הרסיבר ומכאן אתה יכול להתחבר למגבר הספק ועל ידי כך לעקוף את הגברת ההספק של הרסיבר.
ברוב המקרים, חיבור למגבר משולב בצורה זו אינו אידיאלי אם אתה רוצה בצועים אופטימליים למוזיקה.
ברוב המקרים, חיבור למגבר משולב בצורה זו אינו אידיאלי אם אתה רוצה בצועים אופטימליים למוזיקה.
איל פור
-
luxlucis
- חבר פעיל מאוד

שלום איל פור!
הנקודה היא שכן שמעתי עם הגברה "ירודה" (נו, הכל יחסי).
כמו שכתבתי, הרמקול הושמע לי עם מגבר של NAD שאני מתכוון לרכוש והתצואה היתה די מרשימה. מרשימה הרבה יותר מכל רמקול אחר ששמעתי (Mission, Paradigm, B&W 603 והרשימה באמת עוד ארוכה).
אני ננש רוצה את הרמקול הזה, אבל בשני הסתייגויות:
1. שאדע מה מחירו האימיתי בשוק היד השנייה
2. שהמגבר שאני מצמיד אליו (ה-NAD שכאמור, איתו שמעתי את הרמקול) יאפשר לי להוסיף בעתיד מגבר עוצמתי יותר כפי שהרמקול הזה דורש.
הנקודה היא שכן שמעתי עם הגברה "ירודה" (נו, הכל יחסי).
כמו שכתבתי, הרמקול הושמע לי עם מגבר של NAD שאני מתכוון לרכוש והתצואה היתה די מרשימה. מרשימה הרבה יותר מכל רמקול אחר ששמעתי (Mission, Paradigm, B&W 603 והרשימה באמת עוד ארוכה).
אני ננש רוצה את הרמקול הזה, אבל בשני הסתייגויות:
1. שאדע מה מחירו האימיתי בשוק היד השנייה
2. שהמגבר שאני מצמיד אליו (ה-NAD שכאמור, איתו שמעתי את הרמקול) יאפשר לי להוסיף בעתיד מגבר עוצמתי יותר כפי שהרמקול הזה דורש.
פרננדו.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6048
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
luxlucis
גם לי יש סטריאו ורסיבר שרציתי לחבר לאותם רמקולים. דילמה ידועה.
אני בחרתי בשיטה של ממתג בין שתי המערכות, ותרשה לי להמליץ בחום על הקונפיגורציה הזו.
קנה איזה רסיבר ומגבר משולב שבא לך, הוצא את יציאות הרמקולים שלהם לקופסא שתברור מי משניהם ממשיך לרמקולים.
אמנם אודיופילים יהנהו בראשם לשלילה מלווה ברגשי בוז ואפילו חמלה, אך אל לך להבהל!...
יש קופסאות כאלה מחברת Kramer הישראלית, http://www.kramerelectronics.com/
אני את שלי הזמנתי אצל אסף:
http://www.aqua-audio.com/
ודרך אגב, רמקול יקר לא דורש מגבר חזק.
מה שקובע, בין היתר זו ה"התנגדות" שלו. כמה הוא קל ל"דחיפה".
יש רמקולים יקרים שמגבר מנורות עם 35w דוחף אותם בהצלחה רבה.
כפי שנאמר, אל תמהר, תשמע הרבה לפני רכישה.
גם לי יש סטריאו ורסיבר שרציתי לחבר לאותם רמקולים. דילמה ידועה.
אני בחרתי בשיטה של ממתג בין שתי המערכות, ותרשה לי להמליץ בחום על הקונפיגורציה הזו.
קנה איזה רסיבר ומגבר משולב שבא לך, הוצא את יציאות הרמקולים שלהם לקופסא שתברור מי משניהם ממשיך לרמקולים.
אמנם אודיופילים יהנהו בראשם לשלילה מלווה ברגשי בוז ואפילו חמלה, אך אל לך להבהל!...
יש קופסאות כאלה מחברת Kramer הישראלית, http://www.kramerelectronics.com/
אני את שלי הזמנתי אצל אסף:
http://www.aqua-audio.com/
ודרך אגב, רמקול יקר לא דורש מגבר חזק.
מה שקובע, בין היתר זו ה"התנגדות" שלו. כמה הוא קל ל"דחיפה".
יש רמקולים יקרים שמגבר מנורות עם 35w דוחף אותם בהצלחה רבה.
כפי שנאמר, אל תמהר, תשמע הרבה לפני רכישה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
luxlius,
1. ה-NAD מאפשר שירשור למגבר כח או מגבר משולב נוסף (כתוב במפורש באתר שנתת שיש לו יציאות PRE-AMPLIFIED).
2. אפשר לשרשר את זה , אבל פרה פרה. אם אהבת את הרמקולים לך עליהם. בהגברה אפשר לטפל יותר מאוחר. רמקול יקר לא אומר בהכרח הגברה יקרה.
עיין ערך הרמקולים שלי עם T-AMP (רחמנא ליצלן....).
3. הוספת מגבר אינטגרייטד יעילה רק אם יש לך מקור סטריאופוני (פטיפון או CDP) אחרת, אם המקור הוא DVD מחובר לרסיבר אין משמשעות לשרשר שתי יחידות PRE ולכן הוספת POWER AMP (בהנחה שבאמת חסר לך כח, מה שאני לא בטוח שזה המקרה) הוא הפתרון.
יכול להיות שה-NAD לא מספיק איכותי, זה כבר סיפור אחר.
4. כמה דורשים על הרמקולים ?
אם ניקח את המאטריקס 801 שנסחרים באזור ה-10K ש"ח בארץ ביד שניה כאמת מידה, נראה לי שבאזור ה-3-4K עבור ה-804 מאטריקס זה יהיה סביר.
1. ה-NAD מאפשר שירשור למגבר כח או מגבר משולב נוסף (כתוב במפורש באתר שנתת שיש לו יציאות PRE-AMPLIFIED).
2. אפשר לשרשר את זה , אבל פרה פרה. אם אהבת את הרמקולים לך עליהם. בהגברה אפשר לטפל יותר מאוחר. רמקול יקר לא אומר בהכרח הגברה יקרה.
עיין ערך הרמקולים שלי עם T-AMP (רחמנא ליצלן....).
3. הוספת מגבר אינטגרייטד יעילה רק אם יש לך מקור סטריאופוני (פטיפון או CDP) אחרת, אם המקור הוא DVD מחובר לרסיבר אין משמשעות לשרשר שתי יחידות PRE ולכן הוספת POWER AMP (בהנחה שבאמת חסר לך כח, מה שאני לא בטוח שזה המקרה) הוא הפתרון.
יכול להיות שה-NAD לא מספיק איכותי, זה כבר סיפור אחר.
4. כמה דורשים על הרמקולים ?
אם ניקח את המאטריקס 801 שנסחרים באזור ה-10K ש"ח בארץ ביד שניה כאמת מידה, נראה לי שבאזור ה-3-4K עבור ה-804 מאטריקס זה יהיה סביר.
-
luxlucis
- חבר פעיל מאוד

הי מרטין,
תן לי לענות על השאלה אחרונה שלך קודם: על ה- 804 MATRIX דורשים ממני 7.5k.
ולמה ה 801 עולה יותר מה- 804? זה אמור להיות ההיפך?
בקשר לשירשור המכשירים:
ברור שאם אני מוסיף מגבר אינטגרייטד, אני מחבר אותו ישירות ל-DVD ביציאות האנלוגיות (כלומר כשאני שומע מוסיקה הרסיבר בכלל לא משתתף במשחק).
אני מתכוון לחבר את ה-DVD דרך שתי יציאות: אופטי לרסיבר ואנלוגי (שמאל+ימין) לאינטגרייטד.
ואז אם אני קונה אינטגרייטד איכותי יותר, אני צפוי להרגיש בשינוי, לא?
נ.ב., יש לי עוד כמה ימים לפני הרכישה, אבל בכל מקרה אני צריך להחזיר תשובה עד סוף השבוע.
תן לי לענות על השאלה אחרונה שלך קודם: על ה- 804 MATRIX דורשים ממני 7.5k.
ולמה ה 801 עולה יותר מה- 804? זה אמור להיות ההיפך?
בקשר לשירשור המכשירים:
ברור שאם אני מוסיף מגבר אינטגרייטד, אני מחבר אותו ישירות ל-DVD ביציאות האנלוגיות (כלומר כשאני שומע מוסיקה הרסיבר בכלל לא משתתף במשחק).
אני מתכוון לחבר את ה-DVD דרך שתי יציאות: אופטי לרסיבר ואנלוגי (שמאל+ימין) לאינטגרייטד.
ואז אם אני קונה אינטגרייטד איכותי יותר, אני צפוי להרגיש בשינוי, לא?
נ.ב., יש לי עוד כמה ימים לפני הרכישה, אבל בכל מקרה אני צריך להחזיר תשובה עד סוף השבוע.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. למה יותר? ה-804 הוא דגם קטן יותר מה-801. וה-800 יותר מה-801.
ככה זה ב-B&W.
2. לגבי החיבור, בעצם מה שאתה אומר שהיציאות האנלוגיות של ה-DVD איכותיות יותר מהיציאות האנלוגיות של הרסיבר. בזה אני לא בטוח בכלל. כל מקרה הוא לגופו וצריך להיבדק.
הקיצר, זה לא מה שמטריד עכשיו לדעתי. קודם תרכוש את הרמקולים שאתה אוהב, אח"כ תראה איך מוציאים מהם את המיטב (מגבר משולב, מגבר כח, נגן ייעודי וכו').
ככה זה ב-B&W.
2. לגבי החיבור, בעצם מה שאתה אומר שהיציאות האנלוגיות של ה-DVD איכותיות יותר מהיציאות האנלוגיות של הרסיבר. בזה אני לא בטוח בכלל. כל מקרה הוא לגופו וצריך להיבדק.
הקיצר, זה לא מה שמטריד עכשיו לדעתי. קודם תרכוש את הרמקולים שאתה אוהב, אח"כ תראה איך מוציאים מהם את המיטב (מגבר משולב, מגבר כח, נגן ייעודי וכו').