dvd pioneer 656a
שלום רב
יש ברשותי DVD: DV4350וMarantz
רסיבר : פיוניר 811 כאשר חיברתי לרסיבר מגבר של NAD 350 לרמקולים הקדמים
רמקולים : TANNOY סידרה R
ורציתי לדעת אני יכול לרכוש DVD PIONEER 656-A ב800 שקל
האם הוא ישפר לי את איכות הסאונד במוזיקה וסרטים בצורה משמעותית
או לוותר אליו
ומה מחירו בשוק כיום
ואם בכלל כדי עכשיו לקנות אותו אם כל הפורמטים שיבוא
בתודה
יש ברשותי DVD: DV4350וMarantz
רסיבר : פיוניר 811 כאשר חיברתי לרסיבר מגבר של NAD 350 לרמקולים הקדמים
רמקולים : TANNOY סידרה R
ורציתי לדעת אני יכול לרכוש DVD PIONEER 656-A ב800 שקל
האם הוא ישפר לי את איכות הסאונד במוזיקה וסרטים בצורה משמעותית
או לוותר אליו
ומה מחירו בשוק כיום
ואם בכלל כדי עכשיו לקנות אותו אם כל הפורמטים שיבוא
בתודה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
מה המטרה ברכישה, בדיוק?
האם אתה רוצה לשמוע DVD-A או SACD, או פשוט דיסקים רגילים?
איך אתה מתכנן לחבר אותו למערכת - חיבור דיגיטלי (אופטי או אקואקס) או אנלוגי?
האם אתה רוצה לשמוע DVD-A או SACD, או פשוט דיסקים רגילים?
איך אתה מתכנן לחבר אותו למערכת - חיבור דיגיטלי (אופטי או אקואקס) או אנלוגי?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
לדעתי לא יהיה שינוי כלשהו בין מכשירים בחיבור אופטי (פרט להבדלים בפונקציות).
בחיבור אנלוגי אכן יהיה הבדל בגלל שבדרך זו יש שימוש ב DAC הפנימי של המכשיר, בחיבור דיגיטלי האיכות תלויה בDAC של הרסיבר או הפרוססור שמקבל את האות.אז מדוע אומרים שכל שמכשיר DVD יקר יותר הוא איכותי יותר מבחינת סאונד...
מיכאל .
למה אתה חושב שצריך HDMI ?RSil כתב:לא הבנתי:אתה מעוניין במוסיקה בעיקר??אם כך, לDVD-A אתה צריך חיבור HDMI...
בגלל הגנות ?
אין ב-DVD-A (לפחות לא אלה שאני ראיתי) הגנה כזו ולא צריך HDMI, אחרת למה טוב מכשיר שקורא DVD-A ואין לו יציאת HDMI כמו זה ?
אגב, לי יש את המכשיר הזה ואין בעיה לשמוע איתו DVD-A.
ניר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
leshets כתב:בחיבור דיגיטלי לא צריך להיות הבדל בין מכשירים...
בעיקרון יציאה דיגיטלית מעבירה עותק זהה למקור אבל 'המקור' הוא לא בדיוק הדיסק אלא איך שהמכשיר שלך הבין את הדיסק ופה יכולים להיות הבדלים בין מכשירים.tbmh כתב:אז מדוע אומרים שכל שמכשיר DVD יקר יותר הוא איכותי יותר מבחינת סאונד...
אני מדבר על איכויות שונות של כל המערכת האופטית שקוראת את הדיסקים. זה לא רק ברמה של 'האם הוא קורא צרובים' או משהו כזה, אלא עד כמה נקי (ללא שגיאות) הוא מסוגל לקרוא דיסק.
בכל מקרה מדובר במשהו די קיצוני ובעיקרון אם אתה מתכוון להוציא את האודיו בצורה דיגיטלית אז אתה יכול להתייחס למכשירים כאלה כזהים מבחינת סאונד לפחות כל עוד אתה לא לוקח בחשבון נגנים שממש מוטלים בספק.
החלק היקר, המסובך והמשמעותי יותר שמבדיל בין הרמות השונות זה ה-dac שלהם (וכמובן כשאתה מדבר על dvd אתה כבר מדבר על טיפול בוידאו).
ניר
זהו שלפי הבנתי את העסק זה לא מדויק, מפני שהאות הדיגיטלי שמועבר מכל מכשיר (טרנספורט) זהה לאוזן האנושית בגלל מנגנון תיקון השגיאות (של ה CDA לדוגמה) אשר רגיש לשגיאות הרבה יותר קטנות ממה שהאוזן שלך יכולה לשמוע.בעיקרון יציאה דיגיטלית מעבירה עותק זהה למקור אבל 'המקור' הוא לא בדיוק הדיסק אלא איך שהמכשיר שלך הבין את הדיסק ופה יכולים להיות הבדלים בין מכשירים.
אני מדבר על איכויות שונות של כל המערכת האופטית שקוראת את הדיסקים. זה לא רק ברמה של 'האם הוא קורא צרובים' או משהו כזה, אלא עד כמה נקי (ללא שגיאות) הוא מסוגל לקרוא דיסק....
מיכאל .
לא בדיוק.leshets כתב:זהו שלפי הבנתי את העסק אתה טועה, מפני שהאות הדיגיטלי שמועבר מכל מכשיר (טרנספורט) זהה לאוזן האנושית בגלל מנגנון תיקון השגיאות (של ה CDA לדוגמה) אשר רגיש לשגיאות הרבה יותר קטנות ממה שהאוזן האנושית יכולה לשמוע.בעיקרון יציאה דיגיטלית מעבירה עותק זהה למקור אבל 'המקור' הוא לא בדיוק הדיסק אלא איך שהמכשיר שלך הבין את הדיסק ופה יכולים להיות הבדלים בין מכשירים.
אני מדבר על איכויות שונות של כל המערכת האופטית שקוראת את הדיסקים. זה לא רק ברמה של 'האם הוא קורא צרובים' או משהו כזה, אלא עד כמה נקי (ללא שגיאות) הוא מסוגל לקרוא דיסק.......
יש פה שני עניינים. העיקרי שבהם הוא שמנגנון תיקון השגיאות של cd-audio לא בהכרח מסוגל לייצר רצף תקין לגמרי. חוץ מזה שקריאה של מוזיקה צריכה להיות רציפה ולכן יכולים להיות קטעים בעייתיים לקריאה. מערכות מתוכננות להתמודד עם זה באינטרפולציה של החסר.
בכל מקרה, רצף הביטים שיוצא בקריאה לא מובטח להיות 100% זהה ויכול גם להשתנות מקריאה לקריאה (זה יכול להיות שונה כשמדברים על DAE).
עניין שני הוא jitter בו מרצף ביטים זהה מקבלים תוצר אודיו שונה כשהוא עובר DAC. זה רלוונטי גם כשמדברים על יציאה דיגטלית בתלות במכשיר הבא שאמור לבצע את ה-DAC.
בכל מקרה, מה שתיארתי פה הוא מצב די קיצוני שיכול להביא להבדלים מיזעריים שרלוונטיים לאודיופילים רגישים.
כפי שאמרתי, בגדול אנחנו מתייחסים ליציאה כזאת כזהה אבל במקרה של נגן מאוד נחות אתה כבר תרגיש את הבדלי האיכות שלו ביכולת המוגבלת שלו לקרוא דיסקים בצורה חלקה.
בעיקרון התאורתי, לגבי הJITTER רוב המאמרים שקראתי ציינו ש"ההבדלים" לא שמיעים לאוזן האנושית, לגבי עניין הקריאה החלקה, זה בדיוק מה שאני מנסה להגיד שבמקרה והשגיאות חמורות מידי מנגנון התיקון פשוט אינו מסוגל להתמודד איתן ולכן קיימות תקיעות למיניהן, אבל כל עוד השגיאות נסבלות על ידיי המנגנון אשר רגיש כפי שציינתי הרבה יותר מהאוזניים שלנו אין שם הבדל בתוצאה הנשמעת (לא בגלל שההבדל לא קיים אלה בגלל שאנו לא מסוגלים לשמוע אותו).בגדול אנחנו מתייחסים ליציאה כזאת כזהה אבל במקרה של נגן מאוד נחות אתה כבר תרגיש את הבדלי האיכות שלו ביכולת המוגבלת שלו לקרוא דיסקים בצורה חלקה....
מהבחינה הפרקטית, אני מוכן לבחון כל "אודיופיל רגיש" כזה אישיתבכל מקרה, מה שתיארתי פה הוא מצב די קיצוני שיכול להביא להבדלים מיזעריים שרלוונטיים לאודיופילים רגישים....
מיכאל .
מה שתיארתי הוא ברמה התיאורטית ולפי כל מיני בדיקות גם מעשית.
אני לא מחשיב את עצמי כאודיופיל שירגיש את ההבדלים האלה אז אני מדבר רק ברמה התיאורטית.
לגבי עניין הקריאה החלקה אז שוב, זה לא לגמרי מדוייק.
לצורך השרשור הזה בעיקר רלוונטיות הבעיות החמורות שגורמות להפרעות ברורות באודיו.
זה בעיקר מה שהתכוונתי מבחינת מי ששאל פה.
עדיין מנגנון השגיאות של דיסק אודיו לא תמיד מסוגל לספק קריאה מושלמת וההבדל פה יכול להיות הרבה יותר מורגש מכל ענייני ה-jitter ממקודם.
אין פה עניין של מנגנון שרגיש יותר מהאוזן. יש פה מנגנון תיקון שגיאות שיכול לתקן עד רמה מסויימת. אם הדיסק הוא צרוב מאיכות לא טובה, עם שריטות ונזקים אחרים והקרן שקוראת גם היא לא מהאיכותיות אז תקבל פה הרבה אינטרפולציות שבהחלט ישפיעו על האיכות ובמקרים מסויימים אפילו קליקים ברורים לכל שומע (בגלל סוג אחר של jitter שקשור בזיהוי בעייתי של מיקום בדיסק אודיו).
מה שבטוח, אנחנו לגמרי גולשים מנושא השרשור המקורי וגם יכולים להבין אותנו לא נכון אז לשאלה המקורית:
למה אומרים שנגן יקר יותר יהיה איכותי יותר מבחינת סאונד כשמדברים על יציאה דיגיטלית ?
ביציאה הדיגיטלית אנחנו מנטרלים רכיב מאוד משמעותי בנגן ומקבלים משהו די זהה לכל הנגנים אבל עדיין יכולים להיות הבדלים קטנים לאוזניים רגישות מאוד.
בנגנים מאוד נחותים זה כבר לא יהיה הבדל קטן ושווה באופן כללי להתרחק מנגנים בקצה התחתון של הסקאלה.
אני לא מחשיב את עצמי כאודיופיל שירגיש את ההבדלים האלה אז אני מדבר רק ברמה התיאורטית.
לגבי עניין הקריאה החלקה אז שוב, זה לא לגמרי מדוייק.
לצורך השרשור הזה בעיקר רלוונטיות הבעיות החמורות שגורמות להפרעות ברורות באודיו.
זה בעיקר מה שהתכוונתי מבחינת מי ששאל פה.
עדיין מנגנון השגיאות של דיסק אודיו לא תמיד מסוגל לספק קריאה מושלמת וההבדל פה יכול להיות הרבה יותר מורגש מכל ענייני ה-jitter ממקודם.
אין פה עניין של מנגנון שרגיש יותר מהאוזן. יש פה מנגנון תיקון שגיאות שיכול לתקן עד רמה מסויימת. אם הדיסק הוא צרוב מאיכות לא טובה, עם שריטות ונזקים אחרים והקרן שקוראת גם היא לא מהאיכותיות אז תקבל פה הרבה אינטרפולציות שבהחלט ישפיעו על האיכות ובמקרים מסויימים אפילו קליקים ברורים לכל שומע (בגלל סוג אחר של jitter שקשור בזיהוי בעייתי של מיקום בדיסק אודיו).
מה שבטוח, אנחנו לגמרי גולשים מנושא השרשור המקורי וגם יכולים להבין אותנו לא נכון אז לשאלה המקורית:
למה אומרים שנגן יקר יותר יהיה איכותי יותר מבחינת סאונד כשמדברים על יציאה דיגיטלית ?
ביציאה הדיגיטלית אנחנו מנטרלים רכיב מאוד משמעותי בנגן ומקבלים משהו די זהה לכל הנגנים אבל עדיין יכולים להיות הבדלים קטנים לאוזניים רגישות מאוד.
בנגנים מאוד נחותים זה כבר לא יהיה הבדל קטן ושווה באופן כללי להתרחק מנגנים בקצה התחתון של הסקאלה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
NMP,
גם אם תיקון השגיאות יעבוד שעות נוספות (מה שקורה בפועל כל הזמן כי הדיסקים שלנו שאפילו נראים לך נקיים, הם לא), עדיין, אפילו "אודיופיל רגיש" לא ירגיש במנגנון הזה עובד שכן התיקון הוא רנדומאלי לחלוטין ולכן אין מצב שהצליל יישתנה בצורה שניתן יהיה לאפיין אותה כמו : בס יותר הדוק, מיד עגול או יתר הסופרלטיבים...
גם אם תיקון השגיאות יעבוד שעות נוספות (מה שקורה בפועל כל הזמן כי הדיסקים שלנו שאפילו נראים לך נקיים, הם לא), עדיין, אפילו "אודיופיל רגיש" לא ירגיש במנגנון הזה עובד שכן התיקון הוא רנדומאלי לחלוטין ולכן אין מצב שהצליל יישתנה בצורה שניתן יהיה לאפיין אותה כמו : בס יותר הדוק, מיד עגול או יתר הסופרלטיבים...
מרטין - לא התכוונתי לזיהוי מאפיינים (לגבי ה-jitter יש טענות כאלה), למרות שהתיקון הוא לא רנדומלי (אתה קורא להשלמת מידע חסר ע"י אינטרפולציה של הדגימות הסמוכות כמידע רנדומלי ?).
התכוונתי לכך שבשלב מסויים עם ריבוי השגיאות יכולה להיות פגיעה באיכות (כפי שאמרת תיקון השגיאות עובד קשה כל הזמן ולפעמים מאתגרים אותו קצת יותר מדי), כזאת שאוזן רגישה תוכל להרגיש (לא לאפיין).
התכוונתי לכך שבשלב מסויים עם ריבוי השגיאות יכולה להיות פגיעה באיכות (כפי שאמרת תיקון השגיאות עובד קשה כל הזמן ולפעמים מאתגרים אותו קצת יותר מדי), כזאת שאוזן רגישה תוכל להרגיש (לא לאפיין).