תגובות לסקירת: פלזמה פנסוניק 50PV700
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46403
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לסקירה.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1029
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1029
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
קודם כל תודה רבה לעופר על הזמן וההשקעה.
שנית, לא יודע למה אבל הצבעים שלה לא נראים לי "חיים" וגם החדות לא משהו, אולי בגלל שזה תמונות?
אני חושב שהצהרה על קונטראסט של 1:10000 הוא ממש הטעייה של הציבור שבפועל נמדד רק 1:2000.
האם ב-Q91 של סמסונג הקונראסט הוא גם דינאמי?(1:15000)
בפיוניר שלי (MXE20) לפי נתוני היצרן הקונטראסט הוא 1:4000, האם גם במקרה זה הוא דינאמי או קבוע?איך ניתן לבדוק?
לגבי הטראנסקודר, לדעתי עדיף לרכוש טראנסקודר של SCART TO VGA או כבל שניתן לקנות באגם אלקטרוניקה מאשר להמיר את האות לקומפוננט.
שנית, לא יודע למה אבל הצבעים שלה לא נראים לי "חיים" וגם החדות לא משהו, אולי בגלל שזה תמונות?
אני חושב שהצהרה על קונטראסט של 1:10000 הוא ממש הטעייה של הציבור שבפועל נמדד רק 1:2000.
האם ב-Q91 של סמסונג הקונראסט הוא גם דינאמי?(1:15000)
בפיוניר שלי (MXE20) לפי נתוני היצרן הקונטראסט הוא 1:4000, האם גם במקרה זה הוא דינאמי או קבוע?איך ניתן לבדוק?
לגבי הטראנסקודר, לדעתי עדיף לרכוש טראנסקודר של SCART TO VGA או כבל שניתן לקנות באגם אלקטרוניקה מאשר להמיר את האות לקומפוננט.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
shraga007,
אין מסך אחד שמדדתי שאני זוכר (יתכן שהיו אחד או שניים) בשנתיים האחרונות שנמדד עם מספרים דומים למה שהיצרן מודד. זה מזכיר לי סיפור ותיק שסיפרתי כבר כמה פעמים לגבי איך שפעם היו מצהירים יחס ניגודיות. שמעתי את זה בהרצאה של אחד "סאם רונקו" (בעלי חברת מקרנים ומסכים ותיקה בתחום). הוא סיפר שלא היה דרך למדוד את זה, אז הוא היה רואה מה המתחרה שלו היה שם בפרסומים ואמר "איזה ממזר, הרי שלי יותר טוב משלו" והיה שם מספר יותר גבוה בפרסומים שלו...
עקרונית, מה שקובע זה מדידות כמו שאני עושה ולא מה שהיצרן מצהיר. הדברים עוד הופכים קשים יותר כשמדובר על קונטרסט דינימי כי אז זה סוג של מטרה נעה (איך בדיוק קובעים קונטרסט אם זה משתנה בכל פריים ופריים). לפי מה שהבנתי מאחד העובדים של יורוקום, המסך הזה עוד משתמש בניגודיות דינמית מסוג מחוכם יותר מהרגיל - שבו גם באותו פריים יש איזורים שהוא עלול לטפל בהם מעט שונה (מה שקוראים EDGE או BLOCK ADAPTIVE DYNAMIC CONTRAST, בסגנון מה ש-BELKIN בזמנו עשו עם RAZOR AV).
כמעט כל המסכים כיום הם בעלי ניגודיות דינמית. הדרך לבדוק את זה היא פשוטה. קח סרט עם פסים מעל ומתחת לתמונה, תשים BRIGHTNESS יחסית גבוה (כך שהפסים לא יהיו שחורים) ותעביר בסרט מקטע שהוא כהה לקטע בהיר. אם יש ניגודיות דינמית גם הרקע ישנה גוון לפי הגוון של התוכן.
לגבי סמסונג, מה אתה חושב שמשמעות ה- DNIE (רמז D=DYNAMIC)?
לגבי TRANSCODER. אני לא מסכים לחלוטין. הסיבה היא טכנית גרידא - TRANSCODER כמעט ולא פוגע באיכות התמונה (אחד טוב ממש לא יפגע באיכות). לעומת זאת המרה ל-VGA, למרות שאינה פוגעת באיכות התמונה, עלולה לגרום לחוסר של כל מני פונקציות בעקיפין. מסכים רבים מתייחסים לכניסת ה-VGA באופן מיוחד ומניחים מראש שמדובר בחיבור למחשב (מעניין למה...). משמעות הדבר שהם בד"כ מגבילים את חוזק ה-CONTRAST (תמונה פחות עמוקה) בכדי להגן על עצמם מפני צריבה. בעיה נפוצה נוספת היא שהם פשוט לא מאפשרים גישה ליחסי מסך מעבר ל4:3 (או לעיתים גם 16:9). לא בדקתי אם זה המקרה גם כאן, אבל לא הייתי ממליץ להתעסק עם כאלה דברים, זה רק יכול לגרום לבעיות (במקרה הטוב זה לא יגרום לבעיות, אבל חבל לקחת סיכונים).
אין מסך אחד שמדדתי שאני זוכר (יתכן שהיו אחד או שניים) בשנתיים האחרונות שנמדד עם מספרים דומים למה שהיצרן מודד. זה מזכיר לי סיפור ותיק שסיפרתי כבר כמה פעמים לגבי איך שפעם היו מצהירים יחס ניגודיות. שמעתי את זה בהרצאה של אחד "סאם רונקו" (בעלי חברת מקרנים ומסכים ותיקה בתחום). הוא סיפר שלא היה דרך למדוד את זה, אז הוא היה רואה מה המתחרה שלו היה שם בפרסומים ואמר "איזה ממזר, הרי שלי יותר טוב משלו" והיה שם מספר יותר גבוה בפרסומים שלו...
עקרונית, מה שקובע זה מדידות כמו שאני עושה ולא מה שהיצרן מצהיר. הדברים עוד הופכים קשים יותר כשמדובר על קונטרסט דינימי כי אז זה סוג של מטרה נעה (איך בדיוק קובעים קונטרסט אם זה משתנה בכל פריים ופריים). לפי מה שהבנתי מאחד העובדים של יורוקום, המסך הזה עוד משתמש בניגודיות דינמית מסוג מחוכם יותר מהרגיל - שבו גם באותו פריים יש איזורים שהוא עלול לטפל בהם מעט שונה (מה שקוראים EDGE או BLOCK ADAPTIVE DYNAMIC CONTRAST, בסגנון מה ש-BELKIN בזמנו עשו עם RAZOR AV).
כמעט כל המסכים כיום הם בעלי ניגודיות דינמית. הדרך לבדוק את זה היא פשוטה. קח סרט עם פסים מעל ומתחת לתמונה, תשים BRIGHTNESS יחסית גבוה (כך שהפסים לא יהיו שחורים) ותעביר בסרט מקטע שהוא כהה לקטע בהיר. אם יש ניגודיות דינמית גם הרקע ישנה גוון לפי הגוון של התוכן.
לגבי סמסונג, מה אתה חושב שמשמעות ה- DNIE (רמז D=DYNAMIC)?
לגבי TRANSCODER. אני לא מסכים לחלוטין. הסיבה היא טכנית גרידא - TRANSCODER כמעט ולא פוגע באיכות התמונה (אחד טוב ממש לא יפגע באיכות). לעומת זאת המרה ל-VGA, למרות שאינה פוגעת באיכות התמונה, עלולה לגרום לחוסר של כל מני פונקציות בעקיפין. מסכים רבים מתייחסים לכניסת ה-VGA באופן מיוחד ומניחים מראש שמדובר בחיבור למחשב (מעניין למה...). משמעות הדבר שהם בד"כ מגבילים את חוזק ה-CONTRAST (תמונה פחות עמוקה) בכדי להגן על עצמם מפני צריבה. בעיה נפוצה נוספת היא שהם פשוט לא מאפשרים גישה ליחסי מסך מעבר ל4:3 (או לעיתים גם 16:9). לא בדקתי אם זה המקרה גם כאן, אבל לא הייתי ממליץ להתעסק עם כאלה דברים, זה רק יכול לגרום לבעיות (במקרה הטוב זה לא יגרום לבעיות, אבל חבל לקחת סיכונים).
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
תודה רבה על התשובה המושקעתoferlaor כתב:shraga007,
לגבי TRANSCODER. אני לא מסכים לחלוטין. הסיבה היא טכנית גרידא - TRANSCODER כמעט ולא פוגע באיכות התמונה (אחד טוב ממש לא יפגע באיכות). לעומת זאת המרה ל-VGA, למרות שאינה פוגעת באיכות התמונה, עלולה לגרום לחוסר של כל מני פונקציות בעקיפין. מסכים רבים מתייחסים לכניסת ה-VGA באופן מיוחד ומניחים מראש שמדובר בחיבור למחשב (מעניין למה...). משמעות הדבר שהם בד"כ מגבילים את חוזק ה-CONTRAST (תמונה פחות עמוקה) בכדי להגן על עצמם מפני צריבה. בעיה נפוצה נוספת היא שהם פשוט לא מאפשרים גישה ליחסי מסך מעבר ל4:3 (או לעיתים גם 16:9). לא בדקתי אם זה המקרה גם כאן, אבל לא הייתי ממליץ להתעסק עם כאלה דברים, זה רק יכול לגרום לבעיות (במקרה הטוב זה לא יגרום לבעיות, אבל חבל לקחת סיכונים)....
לגבי הטראנסקודר , מכיוון שאני יודע שפנאסוניק תומכים בכניסת ה-VGA שלהם גם בסיגנל של VIDEO.
לדוגמא בפיוניר שלי, חיברתי אתמול את הטראנסקודר של JS והתמונה מהממת.
כל הפונקציות של המסך נשארו כולל כל ה-ASPECT RATIO. סוף סוף ראיתי בערוצי הכיול ב-YES את כל העיגולים במסך של הקונטראסט והתמונה אפילו של ערוץ 1 נראית טוב מתמיד.
אני בהחלט רואה שיפור מהחיבור של ה-SCART ל-SVIDEO שהיה לי קודם לכן.
קראתי גם פה שמישהו שיש לו פנאסוניק רכש את הטראנסקודר הזה והוא היה לו טוב יותר מהחיבור הקודם שהיה לו.
מכיוון ש-VGA טראנסקודר במקרה של YES, למיטב הבנתי, לא נוגע ולא ממיר את אותות הוידאו אלא רק מייצר מאות הסינכרון של הקומפוזיט שני אותות סינכרון : H ו-V.
עוד יתרון של הטראנקודר של JS הוא שהוא גם מוציא את הסאונד מהסקארט.
אבל זו דעתי. וממה שקראתי במדריך החיבורים הבנתי שחיבור RGBHV עדיף על חיבור קומפוננט
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- oferlaor
- מנהל

- oferlaor
- מנהל

shraga007,
אם נותרו לך פונקציות ה-ASPECT RATIO וגם אין לך בעיה של בהירות, אז הרווחת. אין ספק שמבחינה זו עדיף באמת לא לגעת באותו הוידאו כלל.
אגב, RGBHV לא יותר טוב או פחות טוב מ-RGB.
אם נותרו לך פונקציות ה-ASPECT RATIO וגם אין לך בעיה של בהירות, אז הרווחת. אין ספק שמבחינה זו עדיף באמת לא לגעת באותו הוידאו כלל.
אגב, RGBHV לא יותר טוב או פחות טוב מ-RGB.
קלעתי לדעת גדולים , תמיד ידעתי שעקב אכילס של הפלאזמות זה הזכוכית הקדמית וידעתי שיבוא יום והשיפור לעיין בנושא זה יהפוך את הפלאזמה לאטרקטיבית יותר .
יש לי לא רק הרגשה שפנסוניק והיטאצ'י משתפות פעולה ,כי הפיצ'רים שלהם דומים.
יש לי לא רק הרגשה שפנסוניק והיטאצ'י משתפות פעולה ,כי הפיצ'רים שלהם דומים.
- oferlaor
- מנהל

NEW_WAVE,
לא יודע. אני אישית עדיין מעדיף פילטר זכוכית פשוט (כולל גם עבור LCD), לא מפריע לי הרפלקציות כ"כ, אבל זה בפירוש דבר שמאוד מטריד את הקהל הישראלי.
לא יודע. אני אישית עדיין מעדיף פילטר זכוכית פשוט (כולל גם עבור LCD), לא מפריע לי הרפלקציות כ"כ, אבל זה בפירוש דבר שמאוד מטריד את הקהל הישראלי.
עופר שלום
יש לי כמה שאלות אני מתעניין במסך PV70/PV700
1. בכתבה נאמר כי המרחק המומלץ הינו למעלה מ- 4' לשידורים רגילים במידה וזה המרחק בו אני צופה כיום, האם זה יפריע לי בשידורים רגילים ?
בשידורים ממקורות HD אני יודע שאין בעייה
האם זהו לא מסך קצת גדול למרחק ישיבה של 4 מ'?
2. הבנתי שה-HDMI אינו 1.3 עד כמה זה משמעותי בחיבור של PS3 שכן תומך האם זה הבדל הנראה לעין או רק נתון?
3. הסידרה של ה-FHD האם היא תומכת ב- 1.3
4. בשידורי HD ממקור של PS3 האם מנסיונך יהיה הבדל משמעותי בין מסך LCD FHD כגון שארפ XD או סמסונג טוליפ לבין הסידרה של פנסוניק אני רק מתייחס לשידורי HD ידוע לי המשמעויות של LCD בשידורים רגילים לעומת פלזמה
אודה להתייחסותך
ותודה על המאמר
יש לי כמה שאלות אני מתעניין במסך PV70/PV700
1. בכתבה נאמר כי המרחק המומלץ הינו למעלה מ- 4' לשידורים רגילים במידה וזה המרחק בו אני צופה כיום, האם זה יפריע לי בשידורים רגילים ?
בשידורים ממקורות HD אני יודע שאין בעייה
האם זהו לא מסך קצת גדול למרחק ישיבה של 4 מ'?
2. הבנתי שה-HDMI אינו 1.3 עד כמה זה משמעותי בחיבור של PS3 שכן תומך האם זה הבדל הנראה לעין או רק נתון?
3. הסידרה של ה-FHD האם היא תומכת ב- 1.3
4. בשידורי HD ממקור של PS3 האם מנסיונך יהיה הבדל משמעותי בין מסך LCD FHD כגון שארפ XD או סמסונג טוליפ לבין הסידרה של פנסוניק אני רק מתייחס לשידורי HD ידוע לי המשמעויות של LCD בשידורים רגילים לעומת פלזמה
אודה להתייחסותך
ותודה על המאמר
עופר שלום,
תודה על הסקירה הממצה.
אני מעוניין לרכוש את ה- PV700 או אולי להסתפק ב- PV600 שעדיין נותרו ממנה מספר יחידות בחנויות.
יש לי שתי שאלות שאשמח אם תענה לי עליהן:
1. מעניין אותי לשמוע באיזו מהן לדעתך יש תמונה טובה יותר? נדמה לי שיחס הקונטרסט ב- 600 טוב יותר מאשר ב-700 (אולי בגלל הפילטר החדש?)
2. האם הפילטר החדש של ה- 700 פוגע בחיות/חדות הכל כך מוכרת של הפלזמה?
תודה מראש
תודה על הסקירה הממצה.
אני מעוניין לרכוש את ה- PV700 או אולי להסתפק ב- PV600 שעדיין נותרו ממנה מספר יחידות בחנויות.
יש לי שתי שאלות שאשמח אם תענה לי עליהן:
1. מעניין אותי לשמוע באיזו מהן לדעתך יש תמונה טובה יותר? נדמה לי שיחס הקונטרסט ב- 600 טוב יותר מאשר ב-700 (אולי בגלל הפילטר החדש?)
2. האם הפילטר החדש של ה- 700 פוגע בחיות/חדות הכל כך מוכרת של הפלזמה?
תודה מראש
עפר, נראה לך ש"הקהל הישראלי" היווה פקטור כלשהו בהחלטה של מצושיטה לשנות את הזכוכיתoferlaor כתב: לא יודע. אני אישית עדיין מעדיף פילטר זכוכית פשוט (כולל גם עבור LCD), לא מפריע לי הרפלקציות כ"כ, אבל זה בפירוש דבר שמאוד מטריד את הקהל הישראלי....
אגב, גם לי הזכוכית הרגילה לא מפריעה.
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
עד כמה שידוע לי, הפילטר העמום של ה LCD לא נימצא שם מטעמים של אסטטיקה אלא מכורח. היות והאור היוצא מהמסך הוא מקוטב (polarized) . זה פוגע מאוד בזווית הצפייה והדרך המקובלת לפתור את הבעיה היא להוסיף פילט מפזר - שיוצר גם את העמימות (והגרעיניות) שיש למסך LCD.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

Catskinner,
צודק, רק שאפשר לעשותו כך שהוא עמום רק בפנים - ומבריק בחוץ (רק שזה באמת דורש טיפה יותר מאמץ).
צודק, רק שאפשר לעשותו כך שהוא עמום רק בפנים - ומבריק בחוץ (רק שזה באמת דורש טיפה יותר מאמץ).
עופר,כל הכבוד
סקר מקצועי,אמין,כמו תמיד
יש בדגם הזה שיפור,שזה למעשה הנקודה החשובה ביותר במסכי פלסמה (לפי דעתי).
אני כתבתי על הנושא הזה,ואתה ענית לי שאולי יש לי בעיה ואני לא מודע לזה.
השיפור הוא בזכוכית ה-מט לאומת זכוכית מבריקה.הרי מה יותר נוח לעיניים כאשר מביטים על תמונה כלשהי ממוסגרת על הקיר: מבריק או מט? מכל זווית שמסתקלים רואים את איכות התמונה ללא סינוור,זאת התכונה של ה-LCD ,אבל מה לעשות אם מישהו אוהב פלסמה?
גם כאשאר המסך מכובה,הוא יותר יפה ואלגנטי.אתה לא רואה בו את שאר החדר וכל תנועה שבו.
ויש עוד אפקט מקסים בעיני: דוגמה, כאשר יש בפינה סמל או מספר של הערוץ,כל ההתרחשות כאילו מאחורי זה,כמו בתמונות הסטריאואופטיות.מעניין אם חברות אחרות ובטח פיוניר יאמצו את הרעיון.
זאת לפי דעתי, נקודת הטורפה שהאנשים מתלבטים בין LCD לפלסמה.
למרות שאני בהמתנה ל-5010,יש כל הסיכויים שאני אמתין לדגם הבא,אולי תיהיה לו את התכונה של זכוכית מט ואז זה יהיה מושלם.הסבלנות תמיד משתלמת.
תקן אותי אם אני טועה.
בברכה,
XEON
סקר מקצועי,אמין,כמו תמיד
יש בדגם הזה שיפור,שזה למעשה הנקודה החשובה ביותר במסכי פלסמה (לפי דעתי).
אני כתבתי על הנושא הזה,ואתה ענית לי שאולי יש לי בעיה ואני לא מודע לזה.
השיפור הוא בזכוכית ה-מט לאומת זכוכית מבריקה.הרי מה יותר נוח לעיניים כאשר מביטים על תמונה כלשהי ממוסגרת על הקיר: מבריק או מט? מכל זווית שמסתקלים רואים את איכות התמונה ללא סינוור,זאת התכונה של ה-LCD ,אבל מה לעשות אם מישהו אוהב פלסמה?
גם כאשאר המסך מכובה,הוא יותר יפה ואלגנטי.אתה לא רואה בו את שאר החדר וכל תנועה שבו.
ויש עוד אפקט מקסים בעיני: דוגמה, כאשר יש בפינה סמל או מספר של הערוץ,כל ההתרחשות כאילו מאחורי זה,כמו בתמונות הסטריאואופטיות.מעניין אם חברות אחרות ובטח פיוניר יאמצו את הרעיון.
זאת לפי דעתי, נקודת הטורפה שהאנשים מתלבטים בין LCD לפלסמה.
למרות שאני בהמתנה ל-5010,יש כל הסיכויים שאני אמתין לדגם הבא,אולי תיהיה לו את התכונה של זכוכית מט ואז זה יהיה מושלם.הסבלנות תמיד משתלמת.
תקן אותי אם אני טועה.
בברכה,
XEON
~~~בן אדם צריך לדעת הרבה מאוד כדי לדעת כמה מעט הוא יודע ~~~
קונטרסט ב-phd9 לעומת PV700
עופר שלום
לפי נתוני היצרן לשני המסכים יחס ניגודיות של 1:10,000
בבדיקת ה-PHD9 כתבת:
"מדדתי על הפאנל 2400:1 יחס ניגודיות. כלומר לפי המכפלה הקבועה שלנו מדובר על מסך בעל יחס ניגודיות של 7200:1 (ללא קונטרסט דינמי!!!) אם נוסיף לזה את האלמנט של קונטרסט דינמי, היחס בהחלט מגיע ואפילו עובר את הצהרותיה של פנסוניק על 10,000:1 יחס ניגודיות. "
בבדיקת ה-PV700 מדדת לא יותר מאשר 1:2000 .
האם ה-2000 הוא לפני המכפלה הקבועה?
האם ב-PHD9 התמונה יותר בהירה , וב-PV700 השחורים יותר עמוקים?
האם בקטע בהיר התמונה של ה-PHD9 עדיפה?
איזו תמונה היית מעדיף?
תודה
[/url]
לפי נתוני היצרן לשני המסכים יחס ניגודיות של 1:10,000
בבדיקת ה-PHD9 כתבת:
"מדדתי על הפאנל 2400:1 יחס ניגודיות. כלומר לפי המכפלה הקבועה שלנו מדובר על מסך בעל יחס ניגודיות של 7200:1 (ללא קונטרסט דינמי!!!) אם נוסיף לזה את האלמנט של קונטרסט דינמי, היחס בהחלט מגיע ואפילו עובר את הצהרותיה של פנסוניק על 10,000:1 יחס ניגודיות. "
בבדיקת ה-PV700 מדדת לא יותר מאשר 1:2000 .
האם ה-2000 הוא לפני המכפלה הקבועה?
האם ב-PHD9 התמונה יותר בהירה , וב-PV700 השחורים יותר עמוקים?
האם בקטע בהיר התמונה של ה-PHD9 עדיפה?
איזו תמונה היית מעדיף?
תודה
[/url]