פייבר: אתם חושבים שהמדיניות בנוגע לציוד פרטי תשתנה בקרוב?
אני חייב לציין שאני מאוד מאוכזב בנוגע למה שאני רואה קורא ושומע, בנוגע לציוד פרטי, בכל הספקיות במסגרת השוק הסיטונאי פייבר על תשתית בזק.
יצרתי קשר עם שירות מכירות של פרטנר סלקום ובזק ב"ל. נציגים שלא מבינים כלום. ואלו שמבינים לא מוכנים להתחייב על כלום ובפירוש מצטיירת התמונה כפי שהיא משתקפת גם בפייסבוק גם פה בפורום:
*אין להם במלאי מה שצריך שיהיה במלאי.
*יד ימין לא יודעת מיד שמאל
*ולא מוכנים לבצע אקטיבציה לשום דבר שלא מגיע מהם (ולצערי שום דבר לא מגיע מהם).
אפשר, אני מניח, להגיע לאיזה סיכום מוקלט עם נציג מכירות שלא מבין כלום ומבטיח הרים וגבעות - ואח"כ לפעול משפטית... אבל אני כבר רואה את ההתנערות מהסיכום הזה במעמד ההתקנה. אני רואה את זה בא מקילומטר. ולמי יש כוח למלחמות הללו?
בזק לכשעצמם, ללא ספקית אחרת (בשוק סיטונאי), מבחינתי זה לא אופציה מעודפת. היה לי ניסיון מר איתם בעבר. +המחירים הגבוהים... דמי מנוי לשירות, ולעצם ההתקנה בבית פרטי... בוא נאמר כך בזק הם בסוף השולחן מבחינתי.
השאלה: אתם חושבים שבעתיד הקרוב/עד סוף שנת 22 יחול שיפור בנושא? והתקלות כעת הן רק חבלי לידה של הפייבר במסגרת השוק הסיטונאי?
כרגע אני בהוט בחבילה של 500 מגה שעולה כל חודש 110 שקל (כמו חבילת פייבר של 1000 מגה במרבית הספקיות)... זאת אומרת לא מחיר משתלם בהיצע הנוכחי.
חשבתי אולי להתמקח איתם על המחיר לרדת לאזורים יותר הגיוניים של 2 ספרות... ולחכות קצת עם הפייבר. אולי דברים ישתפרו בעתיד..?
הבאנדל 500 מגה הנוכחי קצת קטן עלינו. אבל לא משהו בלתי נסבל.
יצרתי קשר עם שירות מכירות של פרטנר סלקום ובזק ב"ל. נציגים שלא מבינים כלום. ואלו שמבינים לא מוכנים להתחייב על כלום ובפירוש מצטיירת התמונה כפי שהיא משתקפת גם בפייסבוק גם פה בפורום:
אפשר, אני מניח, להגיע לאיזה סיכום מוקלט עם נציג מכירות שלא מבין כלום ומבטיח הרים וגבעות - ואח"כ לפעול משפטית... אבל אני כבר רואה את ההתנערות מהסיכום הזה במעמד ההתקנה. אני רואה את זה בא מקילומטר. ולמי יש כוח למלחמות הללו?
בזק לכשעצמם, ללא ספקית אחרת (בשוק סיטונאי), מבחינתי זה לא אופציה מעודפת. היה לי ניסיון מר איתם בעבר. +המחירים הגבוהים... דמי מנוי לשירות, ולעצם ההתקנה בבית פרטי... בוא נאמר כך בזק הם בסוף השולחן מבחינתי.
השאלה: אתם חושבים שבעתיד הקרוב/עד סוף שנת 22 יחול שיפור בנושא? והתקלות כעת הן רק חבלי לידה של הפייבר במסגרת השוק הסיטונאי?
כרגע אני בהוט בחבילה של 500 מגה שעולה כל חודש 110 שקל (כמו חבילת פייבר של 1000 מגה במרבית הספקיות)... זאת אומרת לא מחיר משתלם בהיצע הנוכחי.
חשבתי אולי להתמקח איתם על המחיר לרדת לאזורים יותר הגיוניים של 2 ספרות... ולחכות קצת עם הפייבר. אולי דברים ישתפרו בעתיד..?
הבאנדל 500 מגה הנוכחי קצת קטן עלינו. אבל לא משהו בלתי נסבל.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
לא ממש ברור מה בדיוק ביקשת ולמה אתה שואף?
"חבלי לידה"?
אני בפרטנר כמה שנים עם ציוד פרטי, כמו רוב הפורום.
לא שאלתי אותם כלום מראש, הזמנתי התקנה ומשם התקדמתי.
לא יהיה שום דבר שונה בסוף 22 לעומת המצב היום
"חבלי לידה"?
אני בפרטנר כמה שנים עם ציוד פרטי, כמו רוב הפורום.
לא שאלתי אותם כלום מראש, הזמנתי התקנה ומשם התקדמתי.
לא יהיה שום דבר שונה בסוף 22 לעומת המצב היום
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
מצד הספקיות, כל עוד לא קמה מחאה ציבורית/ניתנו החלטות רגולוטוריות מתאימות שום דבר לא ישתנה.
כלקוח אתה יכול לעשות שימוש שוטף ברשת של בזק בעזרת ציוד "אוניברסלי", רכיבי רשת שיודעים להתאים את עצמם/לשכפל את נתוני הקו - הכל שאלה של כמה אתה מוכן להשקיע זמן וכסף.
כלקוח אתה יכול לעשות שימוש שוטף ברשת של בזק בעזרת ציוד "אוניברסלי", רכיבי רשת שיודעים להתאים את עצמם/לשכפל את נתוני הקו - הכל שאלה של כמה אתה מוכן להשקיע זמן וכסף.
25/04/2022 5:12RomaPek כתב: מצד הספקיות, כל עוד לא קמה מחאה ציבורית/ניתנו החלטות רגולוטוריות מתאימות שום דבר לא ישתנה.
כלקוח אתה יכול לעשות שימוש שוטף ברשת של בזק בעזרת ציוד "אוניברסלי", רכיבי רשת שיודעים להתאים את עצמם/לשכפל את נתוני הקו - הכל שאלה של כמה אתה מוכן להשקיע זמן וכסף....
חוסר הבקיאות וההבנה שאתה מגלה מצד אנשי מכירות/תמיכה טכנית/נותני שירות: הוא כל כך גדול, שזה הוביל אותי למסקנה שאולי מדובר בחבלי לידה. גם הפתרון/השינויי המתבקש הוא כל כך קטן ופשוט מבחינה טכנית... שלפחת הייתי רוצה להאמין שברגע שספקית אחת תאפשר אותו השאר יצטרפו. אולי אני אופטימי עד כדי טיפשות. אני לא בטוח. לכן פתחתי את הנושא הזה לשמוע מה אחרים חושבים.
אתה יכול להרחיב על הפסקה השניה שכתבת? מבחינה טכנית ומבחינת סדר גודל של מחירים? -עשית קצת מחקר/ שיעורי בית בנושא?
לדעתי זה לא ישתנה הרבה כל עוד החברות עדיין עוסקות בפרוייקט היקר של פריסת התשתית ומנסות להחזיר כמה שיותר מהר את עלויות ההשקעה. מי שזוכר כמה עלה להתחבר לטלויזיה בכבלים לפני כמה עשורים, מייד לאחר שהתשתית נפרסה, המצב היה מאד דומה - גבו מאות שקלים על התקנות, שבהתחלה נראו די פרטאצ' עד שדירות חדשות כבר נבנו עם התשתית בילט אין, נתנו חבילות ערוצים אחידות ויקרות וכו'.24/04/2022 21:23two-times כתב: השאלה: אתם חושבים שבעתיד הקרוב/עד סוף שנת 22 יחול שיפור בנושא? והתקלות כעת הן רק חבלי לידה של הפייבר במסגרת השוק הסיטונאי?
...
עם הזמן התשתית כבר תהיה מובנת מאליה, והחברות יעברו לעסוק בגניבת לקוחות זו מזו.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
יש פרישה של תשתית סיבים אצלך? איזו?24/04/2022 21:23two-times כתב: אני חייב לציין שאני מאוד מאוכזב בנוגע למה שאני רואה קורא ושומע, בנוגע לציוד פרטי, בכל הספקיות במסגרת השוק הסיטונאי פייבר על תשתית בזק.
הבאנדל 500 מגה הנוכחי קצת קטן עלינו. אבל לא משהו בלתי נסבל....
לגבי ציוד פרטי - קודם כל קח בחשבון שנציגי מכירות הם לא אנשים טכניים ולרוב אין להם מושג בשום דבר מעבר לרמת התמצאות של הדיוט. אתה יכול אולי לנסות להתקשר למוקדי התמיכה הטכנית של הספקיות ולשאול. על הדרך גם תוכל לדעת מה זמן ההמתנה במוקד, שגם זה שיקול.
ממה שידוע לי נכון להיום -
* פרטנר היחידים שלא עושים בעיה בכלל, פשוט תודיע שאתה מעוניין להשתמש בציוד פרטי כשאתה מתאם ביקור טכנאי לחיבור, וכמובן תדאג לקנות ציוד מתאים.
* בזק לא הרבה יותר בעייתיים, הם רק מכריחים אותך לקנות מהם SFP ב-180₪ (עלות חד"פ), שאותו אתה יכול להכניס לכל ראוטר או Bridge שתומך במודולים כאלה. לרוע המזל בזק לא מוכרת את הציוד הזה, אבל אפשר להשיג ב-KSP.
* סלקום יעשו לך את המוות, אבל אם תתעקש מספק הם יכולים להביא לך Bridge "טיפש" (תוצרת נוקיה), שאתה יכול לחבר לראוטר פרטי.
* אם התשתית היא במקרה של אנלימיטד, יש ספקיות קטנות יותר, כמו אקספון או עמית-נט, שיתנו לך להתחבר עם ציוד פרטי בלי בעיה.
כפי שציינתי:
*אני עם אפשרות לפייבר בתשתית בזק.
*פרטנר בדקתי באתר שלהם ואפשר רק כספקית במסגרת השוק הסיטונאי. אבל כשמדברים איתם בטלפון הם "צריכים לבדוק" כי הם לא מבינים בסיב על תשתית בזק. ולא חזרו אליי כמה ימים. תבין מזה מה שתבין.
*סלקום ובזק בינ"ל שניהם מציעים גם כספקית על תשתית בזק - אבל כשמדברים עם נציג מכירות שכן מבין משהו: קולטים שהם לא מתכוונים להציע אפשרות של ציוד פרטי... ולא מוכנים לתת ממירי מדיה מטעמם, וגם לא לאקטב ממירי מדיה שנקנו ממישהו אחר.
ולכל היותר במעמד ההתקנה יתנערו מכל סיכום שהושג במעמד ההזמנה הטלפונית. (בין אם כי אין להם במלאי, בין אם כי אי אפשר, וכו' וכו'). אני כבר רואה את זה בא.
*בזק אני יודע שזה הכי קל - אבל גם הכי יקר. דמי מנוי יקרים והתקנה יקרה בבית פרטי. בנוסף יש לי נסיון מר איתם בעבר. זה היה לפני כמה שנים טובות אבל אני עדיין זוכר. -הם האופציה האחרונה בהחלט מבחינתי.
השאלה היא אחרת:
האם לדעתכם יהיה שינוי בנושא הזה של ציוד פרטי?
הרי זה עניין ממש פעוט מבחינתם. ובר טיפול בקלות. תקנו אותי אם אני טועה אבל עד כמה זה קשה להציע רשימה של ממירי מדיה תומכים (כמו בזק) ולאקטב אותם מרחוק (שוב, כמו בזק)?
*פרטנר בדקתי באתר שלהם ואפשר רק כספקית במסגרת השוק הסיטונאי. אבל כשמדברים איתם בטלפון הם "צריכים לבדוק" כי הם לא מבינים בסיב על תשתית בזק. ולא חזרו אליי כמה ימים. תבין מזה מה שתבין.
*סלקום ובזק בינ"ל שניהם מציעים גם כספקית על תשתית בזק - אבל כשמדברים עם נציג מכירות שכן מבין משהו: קולטים שהם לא מתכוונים להציע אפשרות של ציוד פרטי... ולא מוכנים לתת ממירי מדיה מטעמם, וגם לא לאקטב ממירי מדיה שנקנו ממישהו אחר.
ולכל היותר במעמד ההתקנה יתנערו מכל סיכום שהושג במעמד ההזמנה הטלפונית. (בין אם כי אין להם במלאי, בין אם כי אי אפשר, וכו' וכו'). אני כבר רואה את זה בא.
*בזק אני יודע שזה הכי קל - אבל גם הכי יקר. דמי מנוי יקרים והתקנה יקרה בבית פרטי. בנוסף יש לי נסיון מר איתם בעבר. זה היה לפני כמה שנים טובות אבל אני עדיין זוכר. -הם האופציה האחרונה בהחלט מבחינתי.
השאלה היא אחרת:
הרי זה עניין ממש פעוט מבחינתם. ובר טיפול בקלות. תקנו אותי אם אני טועה אבל עד כמה זה קשה להציע רשימה של ממירי מדיה תומכים (כמו בזק) ולאקטב אותם מרחוק (שוב, כמו בזק)?
אני באותה הדילמה בדיוק.26/04/2022 13:22two-times כתב: כפי שציינתי:
השאלה היא אחרת:
הרי זה עניין ממש פעוט מבחינתם. ובר טיפול בקלות. תקנו אותי אם אני טועה אבל עד כמה זה קשה להציע רשימה של ממירי מדיה תומכים (כמו בזק) ולאקטב אותם מרחוק (שוב, כמו בזק)?...
לתחושתי הזול במקרה הזה יהיה גם היקר.
כלומר, אני כנראה אבחר בבזק למרות המחיר הגבוה וזאת בגלל חוסר הבהירות משאר הספקיות בנושא.
מעדיף לשלם מעט יותר ולהיות בטוח שאוכל להשתמש בציוד הפרטי שלי.
- Eargasma
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 474
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
תאמת שעניין המחיר הוא גם משהו שצריך בעיני לשים עליו דגש.
עד היום היינו רגילים לשלם על האינטרנט בין 100-120 ש"ח תשתית ספק כולל שכירות. התקנה חינם / 50 ש"ח במקרה הרע.
המחיר של חבילת 1000/100 בבזק, אם מחלקים את ההתקנה בבית פרטי על שנה יוצא 214 שקלים, עוד לפני שאמרתם שכירות נתב (20 ש"ח) או מתאם (15 ש"ח לחודש לשנה) - ועוד לפני שהמחיר קופץ לאחר שנה בעשרות שקלים אם שכחתם להתקשר ולחדש את החבילה.
בעיני פשוט מטורף לחלוטין, יותר מפי 2.
גם אם תלכו על חברה כמו בזב"ל עם מחיר התקנה נמוך יותר תשלמו 153.3 לפני שכירויות. (עוד אפשר לבלוע)
עם כל הפרסומות וההייפ על הסיבים גורמים לציבור לעצום עיניים ולשלם מחירים הרבה יותר גבוהים ממה שהיה עד היום, ועוד להגיד תודה.
אם הייתה לי את האפשרות חד משמעית שהייתי הולך על סלקום עם התקנה חינם ומשלם 120 לחודש עם מתאם חינם, גם במחיר ספק מעט פחות איכותי. רק כדי להתנגד לעושק...
עד היום היינו רגילים לשלם על האינטרנט בין 100-120 ש"ח תשתית ספק כולל שכירות. התקנה חינם / 50 ש"ח במקרה הרע.
המחיר של חבילת 1000/100 בבזק, אם מחלקים את ההתקנה בבית פרטי על שנה יוצא 214 שקלים, עוד לפני שאמרתם שכירות נתב (20 ש"ח) או מתאם (15 ש"ח לחודש לשנה) - ועוד לפני שהמחיר קופץ לאחר שנה בעשרות שקלים אם שכחתם להתקשר ולחדש את החבילה.
בעיני פשוט מטורף לחלוטין, יותר מפי 2.
גם אם תלכו על חברה כמו בזב"ל עם מחיר התקנה נמוך יותר תשלמו 153.3 לפני שכירויות. (עוד אפשר לבלוע)
עם כל הפרסומות וההייפ על הסיבים גורמים לציבור לעצום עיניים ולשלם מחירים הרבה יותר גבוהים ממה שהיה עד היום, ועוד להגיד תודה.
אם הייתה לי את האפשרות חד משמעית שהייתי הולך על סלקום עם התקנה חינם ומשלם 120 לחודש עם מתאם חינם, גם במחיר ספק מעט פחות איכותי. רק כדי להתנגד לעושק...
במקרה של תשתית סיב בזק, אתה תמיד יכול לקנות כבל באורך מתאים דרך חנויות בחול לדוגמת אליאקספרס ולהשחיל לבד,
כבל באורך של 100 מטר יעלה לך באיזור ה140 שקל, 50 מטר יעלה באיזור ה85 שקל, (אתה צריך כבל עם חיבור APC-LC בצד אחד וחיבור SC-APC בצד השני)
אם אתה לא מעוניין במהירות מעל 1 גיגה הורדה אתה יכול לקנות ZTE F601 ובזק יאקטבו לך אותו בלי הרבה בעיות. (קישור)
כבל באורך של 100 מטר יעלה לך באיזור ה140 שקל, 50 מטר יעלה באיזור ה85 שקל, (אתה צריך כבל עם חיבור APC-LC בצד אחד וחיבור SC-APC בצד השני)
אם אתה לא מעוניין במהירות מעל 1 גיגה הורדה אתה יכול לקנות ZTE F601 ובזק יאקטבו לך אותו בלי הרבה בעיות. (קישור)
- Eargasma
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 474
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אני לא מסכים לגבי השחלה עצמית בבית פרטי.
דורש סטלבנד מאוד ארוך ואיכותי, ההשחלה ברוב המוחלט של המקרים קשה והתעלות או סתומות או מעוכות, כל זה בהנחה שיש לך בכלל מפתח בזק לארון הקרוב ורצון לפתוח תעלות ברחוב. וכל זה לצד כבל נחושת קיים, בצינור צר, תפגע בו ואין לך אינטרנט עד הטכנאי ב900 ש"ח הקרוב הזמין.
בעיני - לא ריאלי ל99% מהאנשים.
אפילו בכתובת שאני מחבר עכשיו, כשיש תעלה ריקה מוכנה עם חוט שנטמנה לכבוד הוט שלא הגיעו מעולם ונמצאת בבעלות פרטית, כך שפנויה להובלות, ויש לי מפתח בזק, לא רציתי להתעסק כי הארון רחוק ויש תעלות רחוב בדרך.
על הZTE סיכמנו שמתאים לאנשים בעלי ידע טכני ורצון חפירה לנציגים טכניים בלבד. ורק דרך בזק עצמה. אבל כן הוא חוסך כ200 ש"ח. (ג'יביק + ממיר מדיה - ZTE)
דורש סטלבנד מאוד ארוך ואיכותי, ההשחלה ברוב המוחלט של המקרים קשה והתעלות או סתומות או מעוכות, כל זה בהנחה שיש לך בכלל מפתח בזק לארון הקרוב ורצון לפתוח תעלות ברחוב. וכל זה לצד כבל נחושת קיים, בצינור צר, תפגע בו ואין לך אינטרנט עד הטכנאי ב900 ש"ח הקרוב הזמין.
בעיני - לא ריאלי ל99% מהאנשים.
אפילו בכתובת שאני מחבר עכשיו, כשיש תעלה ריקה מוכנה עם חוט שנטמנה לכבוד הוט שלא הגיעו מעולם ונמצאת בבעלות פרטית, כך שפנויה להובלות, ויש לי מפתח בזק, לא רציתי להתעסק כי הארון רחוק ויש תעלות רחוב בדרך.
על הZTE סיכמנו שמתאים לאנשים בעלי ידע טכני ורצון חפירה לנציגים טכניים בלבד. ורק דרך בזק עצמה. אבל כן הוא חוסך כ200 ש"ח. (ג'יביק + ממיר מדיה - ZTE)