מקרן חדש - תודות ועזרה בחיבורים...
-
julian2003
-
- חבר פעיל

- תגובות: 66
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
נכון לאתמול אנחנו בעלים של panasonic ae700 חדש !!!
היתה התלבטות בין ה optoma לפנסוניק, כמו שמההתחלה המליצו לנו, אבל עברנו בדרך חנויות רבות וחדרי תצוגה שונים ומשונים והיינו בעיקר מבולבלים.
רצינו להודות לכולם על העזרה שקיבלנו באתר, וכמובן - לשאול עוד מספר שאלות...
1) בהמלצתכם לקחתי את הממיר pace 1000 של yes. לא קיבלתי איתו חוברת כלשהי, אני רואה שיש לו scart, אבל לא הבנתי מה אני יכול להוציא ממנו, svideo, האם גם RGB או קומפוננט? אם כן, לפי הבנתי כדאי לי לשאוף ל-RGB/קומפוננט... נכון ?
2) בהנחה שזה RGB, ובמקרן שלי יש כניסת scart, איך אני מכוון את המקרן והממיר שידברו RGB ביניהם ? אם אין RGB/קומפוננט, האם האופציה הכי טובה שלי היא svideo ? ואם כן - שוב, איך אני מחבר אותו למקרן ? לקנות כבל scart-to-scart ?ך?
3) למקרן יש כניסת HDMI, ומהמחשב יש לי DVI, האם שני המחברים האלה חופפים ? הבנתי שיש מתאם ביניהם, ושיש גם כבל DVI HDMI. האם כדאי להשתמש בכבל או לקנות מתאם איכותי ? בלי קשר - האם זה שאין לי במקרן כניסת DVI אלא HDMI יפגע
לי בצורה כלשהי באיכות התמונה הדיגיטלית מהמחשב או שאלה פשוט שני מחברים שונים
וזורמת בהם אותה האינפורמציה ?
4) בעניין המסך, החלטנו לנסות ללכת על לצבוע את הקיר או חתיכת גבס או משהו בצבע של GOO ולעשות מסגרת לבד, למישהו יש נסיון בנושא ?
כמובן שנשמח לקבל המלצות על כבלים ומחירים (וחנויות בארץ או בחו"ל אם אפשר להזמין)...
תודה,
חגי ורונה.
נכון לאתמול אנחנו בעלים של panasonic ae700 חדש !!!
היתה התלבטות בין ה optoma לפנסוניק, כמו שמההתחלה המליצו לנו, אבל עברנו בדרך חנויות רבות וחדרי תצוגה שונים ומשונים והיינו בעיקר מבולבלים.
רצינו להודות לכולם על העזרה שקיבלנו באתר, וכמובן - לשאול עוד מספר שאלות...
1) בהמלצתכם לקחתי את הממיר pace 1000 של yes. לא קיבלתי איתו חוברת כלשהי, אני רואה שיש לו scart, אבל לא הבנתי מה אני יכול להוציא ממנו, svideo, האם גם RGB או קומפוננט? אם כן, לפי הבנתי כדאי לי לשאוף ל-RGB/קומפוננט... נכון ?
2) בהנחה שזה RGB, ובמקרן שלי יש כניסת scart, איך אני מכוון את המקרן והממיר שידברו RGB ביניהם ? אם אין RGB/קומפוננט, האם האופציה הכי טובה שלי היא svideo ? ואם כן - שוב, איך אני מחבר אותו למקרן ? לקנות כבל scart-to-scart ?ך?
3) למקרן יש כניסת HDMI, ומהמחשב יש לי DVI, האם שני המחברים האלה חופפים ? הבנתי שיש מתאם ביניהם, ושיש גם כבל DVI HDMI. האם כדאי להשתמש בכבל או לקנות מתאם איכותי ? בלי קשר - האם זה שאין לי במקרן כניסת DVI אלא HDMI יפגע
לי בצורה כלשהי באיכות התמונה הדיגיטלית מהמחשב או שאלה פשוט שני מחברים שונים
וזורמת בהם אותה האינפורמציה ?
4) בעניין המסך, החלטנו לנסות ללכת על לצבוע את הקיר או חתיכת גבס או משהו בצבע של GOO ולעשות מסגרת לבד, למישהו יש נסיון בנושא ?
כמובן שנשמח לקבל המלצות על כבלים ומחירים (וחנויות בארץ או בחו"ל אם אפשר להזמין)...
תודה,
חגי ורונה.
- bitton71
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- שם מלא: דודי ביטון
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
תתחדשו ותהנו
אני אשיב לך על שאלות 1,2 יחד.
אתה צריך כבל scart to scart לחבר בין המקרן לממיר .
אתה צריך להגדיר בממיר RGB בדרך הבאה :
לחיצה על כפתור yes בשלט , תביא לך בחלק העליון של המסך אפשרויות בחירה -
תבחר ב -הגדרות- , -אתחול מתקדם- , -בחירת scart- , ולבסוף - RGB- ,
בהצלחה.
דודי
אני אשיב לך על שאלות 1,2 יחד.
אתה צריך כבל scart to scart לחבר בין המקרן לממיר .
אתה צריך להגדיר בממיר RGB בדרך הבאה :
לחיצה על כפתור yes בשלט , תביא לך בחלק העליון של המסך אפשרויות בחירה -
תבחר ב -הגדרות- , -אתחול מתקדם- , -בחירת scart- , ולבסוף - RGB- ,
בהצלחה.
דודי
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school
than we ever learned in school
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
RGB וקומפוננט זה שני דברים שונים.
1 + 2. הממיר יודע SCART RGB וגם SVIDEO (דרך המחבר - כלומר צריך כבל או ממיר. בעיקרון RGB עדיף.
3. HDMI תואם ל-DVI, כך שמתאם (או כבל מתאים) יעבוד לך בהנחה שכרטיס המסך שלך תומך ב-720P.
4. יש צבעים מיוחדים לקיר. זה לא הכי מומלץ.
1 + 2. הממיר יודע SCART RGB וגם SVIDEO (דרך המחבר - כלומר צריך כבל או ממיר. בעיקרון RGB עדיף.
3. HDMI תואם ל-DVI, כך שמתאם (או כבל מתאים) יעבוד לך בהנחה שכרטיס המסך שלך תומך ב-720P.
4. יש צבעים מיוחדים לקיר. זה לא הכי מומלץ.
-
julian2003
-
- חבר פעיל

- תגובות: 66
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
כבלים/חיבורים
שלום,
ראיתי שיש את המכשיר הבא :
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=206
האם הסיבה שאני לא צריך אותו היא שבמקרן שלי יש כניסה של SCART ? המכשיר הזה הוא סוג של מתאם, שהופך קומפוננט שזורם בכבל SCART ומעביר אותו לשלושה כבלים ? הוא לא עושה משהו למידע שזורם ?
האם החיבור האידיאלי שלי הוא RGB דרך SCART או שיש משהו אחר שאני יכול לעשות ?
בקשר לכרטיס מסך למחשב - כשאני מסתכל על כרטיסים אני לא רואה מידע כזה, אני פשוט רואה אם יש DVI או אין, קח למשל את הכרטיס הבא :
Gigabyte RADEON 9550 או GV-R955256D :
http://www.giga-byte.com/VGA/Products/P ... 55256D.htm
רשום DVI Port Y(DVI-I).
אני אסביר מה המטרה שלי - כרגע יש לי מחשב שמשמש לצפיה בחומר שאני מוריד מהאינטרנט, יש בו גם כונן DVD ויש לו גם כרטיס קול ישן (diamon mx400 למי שמכיר) אבל שיש לו יציאה דיגיטלית. עד עכשיו ראיתי בטלויזיה svideo ועכשיו אני רוצה מן הסתם לשדרג ל-DVI, ואז הוא גם ישמש לי כמכשיר DVD, הבנתי שדרך יציאה דיגיטלית במחשב אני אמור לקבל את האיכות הכי טובה (אלא אם כן אני קונה מכשיר DVD טוב שבטח עולה 1000 ש"ח ומעלה). בכל מקרה, אני רוצה לקנות לו כרטיס מסך עם DVI, מבחינתי הכי בסיסי שיש, אני לא משחק שם משחקים וצריך כל מני מאיצים גרפיים מתוחכמים, רק סרטים וסדרות. הכרטיס הנ"ל עולה 400 ש"ח. איך אני יודע אם הוא יוציא 720p ?
דרך אגב, כרגע אני יכול לחבר אותו גם VGA מן הסתם, איך נמדד VGA בהשוואה ל-composite/svideo/component/rgb ?
תודה,
חגי.
ראיתי שיש את המכשיר הבא :
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=206
האם הסיבה שאני לא צריך אותו היא שבמקרן שלי יש כניסה של SCART ? המכשיר הזה הוא סוג של מתאם, שהופך קומפוננט שזורם בכבל SCART ומעביר אותו לשלושה כבלים ? הוא לא עושה משהו למידע שזורם ?
האם החיבור האידיאלי שלי הוא RGB דרך SCART או שיש משהו אחר שאני יכול לעשות ?
בקשר לכרטיס מסך למחשב - כשאני מסתכל על כרטיסים אני לא רואה מידע כזה, אני פשוט רואה אם יש DVI או אין, קח למשל את הכרטיס הבא :
Gigabyte RADEON 9550 או GV-R955256D :
http://www.giga-byte.com/VGA/Products/P ... 55256D.htm
רשום DVI Port Y(DVI-I).
אני אסביר מה המטרה שלי - כרגע יש לי מחשב שמשמש לצפיה בחומר שאני מוריד מהאינטרנט, יש בו גם כונן DVD ויש לו גם כרטיס קול ישן (diamon mx400 למי שמכיר) אבל שיש לו יציאה דיגיטלית. עד עכשיו ראיתי בטלויזיה svideo ועכשיו אני רוצה מן הסתם לשדרג ל-DVI, ואז הוא גם ישמש לי כמכשיר DVD, הבנתי שדרך יציאה דיגיטלית במחשב אני אמור לקבל את האיכות הכי טובה (אלא אם כן אני קונה מכשיר DVD טוב שבטח עולה 1000 ש"ח ומעלה). בכל מקרה, אני רוצה לקנות לו כרטיס מסך עם DVI, מבחינתי הכי בסיסי שיש, אני לא משחק שם משחקים וצריך כל מני מאיצים גרפיים מתוחכמים, רק סרטים וסדרות. הכרטיס הנ"ל עולה 400 ש"ח. איך אני יודע אם הוא יוציא 720p ?
דרך אגב, כרגע אני יכול לחבר אותו גם VGA מן הסתם, איך נמדד VGA בהשוואה ל-composite/svideo/component/rgb ?
תודה,
חגי.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ל"מכשיר" הזה קוראים TRANSCODER הואו ממיר מ-RGB ל-COMPONENT. אתה לא צריך את זה כי יש לך כניסת RGB (דרך ה-SCART) במקרן.האם הסיבה שאני לא צריך אותו היא שבמקרן שלי יש כניסה של SCART ? המכשיר הזה הוא סוג של מתאם, שהופך קומפוננט שזורם בכבל SCART ומעביר אותו לשלושה כבלים ? הוא לא עושה משהו למידע שזורם ?...
זה החיבור הכי טוב שתוכל להוציא מהממיר.
VGA נמדד כמו RGB אולי אפילו טיפה יותר טוב.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
יש עוד אופציה (יקרה יותר) במקרה ואתה לא רוצה מחשב HTPC - וזה פרוססור וידאו.
לגבי שאלות על HTPC (שזה בעצם מה שאתה בונה כאן) - כתוב בפורום HTPC...
לגבי שאלות על HTPC (שזה בעצם מה שאתה בונה כאן) - כתוב בפורום HTPC...