מישהו נתקל והצליח לפענח למה הדבר הבא קורה?
הוטבוקס 4, מצב ברידג'. מגיב ל-ping ב-192.168.100.1, אבל לא תמיד מאפשר להכנס לממשק ה-web.
למשל עכשיו, לפני שעה כן הייתי בממשק. מאז המודם לא אותחל, החיבור פעיל ורציף, אבל עכשיו ממשק ה-http לא מגיב. ping כן.
ממשק הוטבוקס כברידג' ב-192.168.100.1 לא תמיד מגיב
אצלי כדי שזה בכלל יעבוד מלכתחילה, הייתי צריך להגדיר בראוטר הפרטי כתובת Alias מאותו Subnet, עבור ממשק ה- WAN שמחובר להוטבוקס.
ואז הייתי צריך בנוסף להגדיר Static Route מאותה כתובת (שרירותית החלטתי שהיא תהיה 192.168.100.15) אל הכתובת של ההוטבוקס.
וגם אז, אני צריך להקפיד לבצע Logout מסודר בכל פעם שסיימתי את ענייניי בממשק של ההוטבוקס, אחרת ההתקשרות הבאה לשם תהיה איטית יותר ויותר עד שלא יגיב יותר בכלל.
ואז הייתי צריך בנוסף להגדיר Static Route מאותה כתובת (שרירותית החלטתי שהיא תהיה 192.168.100.15) אל הכתובת של ההוטבוקס.
וגם אז, אני צריך להקפיד לבצע Logout מסודר בכל פעם שסיימתי את ענייניי בממשק של ההוטבוקס, אחרת ההתקשרות הבאה לשם תהיה איטית יותר ויותר עד שלא יגיב יותר בכלל.
למרות שלא תמיד, לרוב חוסר התגובה שאני מדבר עליו קורה אחרי אתחול של המודם, ואולי אחרי סנכרונים מחדש גם בלי אתחול.
לגבי logout, מעניין. מעולם לא ניסיתי לעשות logout. נתקלתי במקרים שיש הודעה שאומרת שאי אפשר להכנס כי משתמש אחר מחובר כבר, אבל לא באיטיות.
ה-route בסדר. בד"כ אפשר להגיע לממשק, וגם ping מגיב בכל מקרה.
בחלק מהראוטרים שניסיתי אכן היה צריך להגדיר static route. אבל לא alias (גם כנראה אין לי אפשרות כזו).
אגב, באחד מהראוטרים שניסיתי, זה לא פועל כשהחיבור להוט הוא ב-L2TP. לא הצלחתי לפענח אם אפשר לגרום לראוטינג מחוץ ל-tunnel.
לגבי logout, מעניין. מעולם לא ניסיתי לעשות logout. נתקלתי במקרים שיש הודעה שאומרת שאי אפשר להכנס כי משתמש אחר מחובר כבר, אבל לא באיטיות.
ה-route בסדר. בד"כ אפשר להגיע לממשק, וגם ping מגיב בכל מקרה.
בחלק מהראוטרים שניסיתי אכן היה צריך להגדיר static route. אבל לא alias (גם כנראה אין לי אפשרות כזו).
אגב, באחד מהראוטרים שניסיתי, זה לא פועל כשהחיבור להוט הוא ב-L2TP. לא הצלחתי לפענח אם אפשר לגרום לראוטינג מחוץ ל-tunnel.