האם אפשר ב hotbox4 לקבל ip קבוע?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
mescaline פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #1 

לפי דברי הוט, זה לא ניתן.
כרגע מחובר הוטבוקס רגיל עם IP קבוע על מהירות 200 מגה.
ביקשנו לעבור לחבילה של 500 והם היו צריכים לספק הוטבוקס4 אך הודיעו שלא יוכלו לבצע IP קבוע על המכשיר.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #2 

על HOTBOX 4 באמת לא ניתן לקבל חיבור במהירות של 500M, עם המכשיר זה משמש כחייגן L2TP וגם כנתב.
אבל, אם המכשיר זה משמש כגשר בין רשת DOCSIS ל ETHERNET ועליו מחובר נתב שיש לו כן משאבי חומרה מתאימים לצורך זה שאפשר יהיה בחיבור חייגן L2TP להגיע למהירות של 500M או יותר, אז אין שום בעיה לקבל גם מעל חייגן כזה את IP קבוע. למשל כך הוט מספקים את החיבור לעובדים של ארגונים שונים שנדרשים לעבוד מהבית ומתקינים להם את חבילה עם פורטינט כנתב, אשר גם מבצע את החיוג.
אבל מול המוקדנים של שירות ללקוחות הביתיים יהיה "טיפה" מורכב להסביר על מה מדובר, מה אתה רוצה מהם ואת הנקודה שהטרמינצייה של L2TP תתבצע עם נתב פרטי. מעבר לזה, גם צריך שיהיה לך מכשיר עם משאבי חומרה מספקים, דבר שבדרך כלל לא קיים בציוד ביתי או בציוד SMB בגרוש וחצי או עם חומרה מלפני שנים.

mescaline פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה על העזרה סיס.א, אני מבין מדבריך שאם החייגן יהיה בראוטר הפרטי זה אפשרי 500 מגה עם IP קבוע?
קיים ראוטר עסקי

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

11/04/2022 11:32  
mescaline כתב:
תודה על העזרה סיס.א, אני מבין מדבריך שאם החייגן יהיה בראוטר הפרטי זה אפשרי 500 מגה עם IP קבוע?
קיים ראוטר עסקי
...
כן זה דבר פשוט לגמרי, אם באמת קיים "ראוטר עסקי" שמשאבים שלו מספיקים לכך ולא איזו גרוטאה SMB מלפני עשור. וגם, אם יש תשתית הוט תקינה במקום.
בנוסף גם "אם" הכי מורכב, הוא בזה שתצליח לתקשר בהוט עם גורם שמצליח להבין מה אתה מבקש מהם ולא עם ילדים ממוקד של לקוחות פרטיים, אשר מקריאים מהמסך של תסריט שיחה ובגלל שמה שאתה שואל אותם לא מופיע בתסריט זה, הם סתם יחזרו על ההקראה של ההודעות הקודמות, שזה כמו לנסות לשוחח עם מנגנון IVR של הוט. :D

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #5 

אמנם אין IP קבוע אבל האמת שיכולה לעבור גם כמעט שנה ללא שום חילוף, אפילו אחרי ניתוק של שעה+ ..אני עם הוט 500 וספק הוטנט

mescaline פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

11/04/2022 11:48  
sys_admin כתב:
כן זה דבר פשוט לגמרי, אם באמת קיים "ראוטר עסקי" שמשאבים שלו מספיקים לכך ולא איזו גרוטאה SMB מלפני עשור. וגם, אם יש תשתית הוט תקינה במקום.
בנוסף גם "אם" הכי מורכב, הוא בזה שתצליח לתקשר בהוט עם גורם שמצליח להבין מה אתה מבקש מהם ולא עם ילדים ממוקד של לקוחות פרטיים, אשר מקריאים מהמסך של תסריט שיחה ובגלל שמה שאתה שואל אותם לא מופיע בתסריט זה, הם סתם יחזרו על ההקראה של ההודעות הקודמות, שזה כמו לנסות לשוחח עם מנגנון IVR של הוט. :D
...
הראוטר שיש זה draytek 2685
יש לי את נתוני החייגן מהוט, שלחו אותם בSMS במועד ההקמה (IP, משתמש ססמא, שרת)

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

12/04/2022 8:36  
mescaline כתב:
הראוטר שיש זה draytek 2685
יש לי את נתוני החייגן מהוט, שלחו אותם בSMS במועד ההקמה (IP, משתמש ססמא, שרת)
...
אז כרגע כל מה שנשאר לך זה לבדוק במפרט של הנתב שיש לך מה המהירות שהוא תומך בה בסוג חיבור זה, ואם לפי המפרט של היצרן הוא מספיק למה שאתה צריך, לבדוק בהוט, אם הגדירו את החיבור שלך לעבוד עם חייגן, להעביר את המודם של הוט למצב של גשר, להגדיר את הנתב שלך לבצע את החיוג ולראות האם הוא מספק את המהירות שהיצרן שלו התחייב בסוג חייגן זה.

mescaline פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תודה אנסה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”