Severance - עונה 2
-
Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11592
- נתן תודות: 1212 פעמים
- קיבל תודות: 2451 פעמים
Severance סדרת המותחן מדע בדיוני חודשה לעונה שנייה, ברשת Apple TV. במרכזה חברה תעשייה מנסה לעשות תהליך ניתוק זיכרונות לעובדיה, בין העבודה, לחיים האישיים. הניסוי הנועז מוטל בספק, לאחר תעלומה כשהניסוי הזה הוא בלתי הפיך.
https://www.imdb.com/title/tt11280740/? ... _sr_srsg_6
במאי ומפיק בפועל - Ben Stiller ("רעם טרופי" "הבריחה מדנמורה")
ליהוק - Christopher Walken / Adam Scott / Dichen Lachman / Patricia Arquette / John Turturro.
https://variety.com/2022/tv/news/severa ... 235226145/
https://www.imdb.com/title/tt11280740/? ... _sr_srsg_6
במאי ומפיק בפועל - Ben Stiller ("רעם טרופי" "הבריחה מדנמורה")
ליהוק - Christopher Walken / Adam Scott / Dichen Lachman / Patricia Arquette / John Turturro.
https://variety.com/2022/tv/news/severa ... 235226145/
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78914
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
-
Kondo10

יש כתבה בוואלה על סוד שיש בסדרה, והתשובה נחשפה בספר נלווה שהוציאה אפל. אני כמובן לא קורא (רק את הכותרת)
עד אשר אראה אותה במלואה בקרוב.
https://e.walla.co.il/item/3499230
עד אשר אראה אותה במלואה בקרוב.
https://e.walla.co.il/item/3499230
-
Kondo10

פרטים על עונה שנייה. כרגע כל הקאסט מעונה ראשונה ימשיך לעונה שנייה. רק בשנה הבאה (2023).
https://www.buddytv.com/everything-abou ... -season-2/
https://www.buddytv.com/everything-abou ... -season-2/
-
Kondo10

מצטרפים חדשים לעונה שנייה. יופי של ליהוק.
Gwendoline Christie / Bob Balaban / Merritt Wever / Alia Shawkat / Olafur Darri Olafsson / John Noble ועוד כמה.
https://tvline.com/2022/10/31/severance ... e-tv-plus/
Gwendoline Christie / Bob Balaban / Merritt Wever / Alia Shawkat / Olafur Darri Olafsson / John Noble ועוד כמה.
https://tvline.com/2022/10/31/severance ... e-tv-plus/
-
Kondo10

- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4796
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 769 פעמים
בהחלט סדרה מעניינת, טובה ושונה
-
Kondo10

-
Kondo10

-
Kondo10

-
Kondo10

אפל החליטה לשחרר 8 דקות מתחילת פרק ראשון חודש לפני בכורה. למי זה טוב ולמה צריך את זה.
מילא אם היא הייתה "משחקי הכס" עוד היה אפשר להבין. תיהנו משמונה דקות חסרות תכלית.
https://www.indiewire.com/news/general- ... 235080327/
מילא אם היא הייתה "משחקי הכס" עוד היה אפשר להבין. תיהנו משמונה דקות חסרות תכלית.
https://www.indiewire.com/news/general- ... 235080327/
- oferlaor
- מנהל

- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15946
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
סדרה גיאונית!
המיקום של התרחשות העלילה כל כך מדוייק, עיירה מושלגת ואפרורית
כל התחושה של שנות ה 70 - 80 , עם lumon , הלוגו שנותן תחושה של פעם.
והקונסולות שלהם ושילוב של קלטות, הרמקול של ה board
המכוניות שם ישנות.
הם מצליחים לבלבל ולתת תחושה שלא מדובר בעידן הנוכחי - האבל פתאום צץ סמרטפון או לפטופ בעולם של ה outie
כל זה בלי קשר לעלילה המעולה.

המיקום של התרחשות העלילה כל כך מדוייק, עיירה מושלגת ואפרורית
כל התחושה של שנות ה 70 - 80 , עם lumon , הלוגו שנותן תחושה של פעם.
והקונסולות שלהם ושילוב של קלטות, הרמקול של ה board
המכוניות שם ישנות.
הם מצליחים לבלבל ולתת תחושה שלא מדובר בעידן הנוכחי - האבל פתאום צץ סמרטפון או לפטופ בעולם של ה outie
כל זה בלי קשר לעלילה המעולה.

- oferlaor
- מנהל

כל הסדרה עסוקה בגזלייטינג. הפרק האחרון היה מלא בזה. המפל הגדול בעולם אעלק, הסיפור על האח של קיר (עם הקרשנדו הפסיכי), כל הבולשיט הניו אייג׳י של הליכה בעקבות קיר, מפעל ה ether (ווט דה פאק), הסצינה עם היילי.
בעצם אירווינג פיצח לחלוטין את הקוד שלהם.
וכולם משחקים משחק יוצא מהכלל, ומעליהם מרחף ג׳ון טורוטורו שמצליח להתעלות עם ביצוע מרגש יותר ויותר.
בעצם אירווינג פיצח לחלוטין את הקוד שלהם.
וכולם משחקים משחק יוצא מהכלל, ומעליהם מרחף ג׳ון טורוטורו שמצליח להתעלות עם ביצוע מרגש יותר ויותר.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

נכתבו מספיק ביקורות בשרשור אז אוסיף את השנקל שלי פה:
1. סדרה באמת מהפנטת.
2. העונה התחילה לא טוב. העיזים כמעט שברו אותי. פרק 4 החזיר אותה למסלול.
3. רק אותי הצחיק שברט לקח את אירווינג לתחנת רכבת ???
4. בפרק 9 כבר היה די ברור לי מה הולך. עדין פרק 10 היה נהדר.
5. הכי חשוב - אין צורך בעונה שלישית. מרגיש לי שיש סוף מבוסס מספיק לסיפור, הגם שהוא משאיר פתח להמשך הסיפור.
1. סדרה באמת מהפנטת.
2. העונה התחילה לא טוב. העיזים כמעט שברו אותי. פרק 4 החזיר אותה למסלול.
3. רק אותי הצחיק שברט לקח את אירווינג לתחנת רכבת ???
4. בפרק 9 כבר היה די ברור לי מה הולך. עדין פרק 10 היה נהדר.
5. הכי חשוב - אין צורך בעונה שלישית. מרגיש לי שיש סוף מבוסס מספיק לסיפור, הגם שהוא משאיר פתח להמשך הסיפור.
- oferlaor
- מנהל

יש כאן חד משמעית הומור בן סטילרי (הסגנון ההזוי שמשלב שנות השביעים עם טכנולוגיה מודרנית, כל הקטעים של מילצ'ק, העיזים, מפל המים הגדול בעולם, ההזיות סביב קיר).
לי עדיין לא לגמרי ברור מה הולך... אשמח לפרשנות.
אין צורך בעונה שלישית? ממש לא מסכים
לי עדיין לא לגמרי ברור מה הולך... אשמח לפרשנות.
אין צורך בעונה שלישית? ממש לא מסכים
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

לא התכוונתי שהכל ברור, אבל היה לי ברור שהקוד הוא המפתח לתודעה של ג'מה.
הניחוש שלי לעלילה הכוללת: Kier לא מת. כלומר, הצליחו ללכוד את התדועה שלו באיזה אופן, או לשמור את הגוף שלו. החברה מפתחת ובודקת טכנולוגיה להעביר תודעה, אולי למחוק טראומה מסויימת מעברו (כמו ג'מה שאיבדה ילד) כדי שיוכלו להחזיר אותו.
הפולחן אישיות שלו הופך לפולחן דתי פיזי - הקרבה של גדי או טלה (יש כל הזמן ציורים ורפרנסים לזה) היא בבסיס התרבות האנושית - מעקדת יצחק, השעיר לעזזל ובנצרות כמובן שישוע הוא הקורבן למען האנושות. אתה יכול לראות את זה גם בעבודות של אומנים יהודים כמו מארק שאגל (יש גדי כמעט בכל יצירה שלו) או מיכה קדישמן ובן סטילר...
יכול להיות שיהיה איזה עניין פיזי עם הקורבן שצריך את הדם/בשר כדי לקיים את Kier Eagan
הניחוש שלי לעלילה הכוללת: Kier לא מת. כלומר, הצליחו ללכוד את התדועה שלו באיזה אופן, או לשמור את הגוף שלו. החברה מפתחת ובודקת טכנולוגיה להעביר תודעה, אולי למחוק טראומה מסויימת מעברו (כמו ג'מה שאיבדה ילד) כדי שיוכלו להחזיר אותו.
הפולחן אישיות שלו הופך לפולחן דתי פיזי - הקרבה של גדי או טלה (יש כל הזמן ציורים ורפרנסים לזה) היא בבסיס התרבות האנושית - מעקדת יצחק, השעיר לעזזל ובנצרות כמובן שישוע הוא הקורבן למען האנושות. אתה יכול לראות את זה גם בעבודות של אומנים יהודים כמו מארק שאגל (יש גדי כמעט בכל יצירה שלו) או מיכה קדישמן ובן סטילר...
יכול להיות שיהיה איזה עניין פיזי עם הקורבן שצריך את הדם/בשר כדי לקיים את Kier Eagan
- oferlaor
- מנהל

תזה מעניינת. אני בכלל בכיוון אחר לגמרי.
החלום של קיר היה להפטר מרגש באופן כללי ומסבל באופן ספציפי. מרבית הדת שלו מסתובבת סביב להפטר מרגשות טובים ורעים. רגשות מתחזקים מאוד עקב טראומה ולכן הם מנסים לבודד את הטרואומות בכדי שהאדם החיצוני לא יסבול בכלל. זה חלק גדול מאיך שהם עשו את הכסף שלהם - על ידי הפצת דת וכן תרופות וטכנולוגיה שמיועדת למנוע סבל וכאב.
ראינו עדויות לזה שהאישה שפחדה מלידה עשתה את זה במצב מופרד וכך הטראומה והקושי נשאר ב-innie. החשש הוא שאם יהיה innie אחד אז בסופו של דבר יהיה לו מספיק נסיון ורגשות משל עצמו אשר "זולגים" ל-outie. אנחנו רואים שזה היה המצב אצל פיטי ושכנראה עוד אחרים יש להם את תופעת הזליגה.
הנסיון שהם עורכים עם ג'מה, לדעתי, הוא לנסות ולבודד אותה לחתיכות קטנות בהרבה. כל אחת ממוקדת באיזור פחד וטרואמה נפרדים. הפחד שלה מטיסה, הפחד שלה מרופא השיניים, הטראומה שלה עם התינוק. בכל פעם הם מפצלים חתיכה ממנה לחתיכות יותר קטנות שמבודדות חשש נפרד. המטרה שלהם עם Ms casey הוא לחכך בינה לבין מארק בכדי לבחון אם המחסומים שהם הניחו מונעים זליגה של זיכרון בינהם. נראה בינתיים שזה די מצליח - בודדו 25 טראומות נפרדות שהיא מצליחה להתגבר + ms Casey זה מקרה הבוחן שבודק את זליגת הזכרון.
כך גם לדעתי עם הטלה - הם מייצרים טראומות שונות לאנשים בחדרים, בכדי לראות שזה לא גורם להם להשפעות שליליות בחיים הפרטיים שלהם. אפשר לדמיין צמחוני שהורג כבשים ב-innie שלו.
בסופו של דבר אם הם יצליחו להמנע מרגשות בכלל ב-innie, היתרון הוא שיהיה להם צבא של רובוטים שהם יכולים להפעיל לכל מטרה שתתחשק להם ומתי שבא להם, בלי שזה ישפיע על האנשים האלה אח"כ.
בשביל לייצר את המחסומים האלה, נראה לי שצריך לזהות איפה בניורונים הקצה של כל טווח זיכרון. כלומר, אני מנחש שמשהו ממפה את הזכרון של ג'מה ואז צריך איזה מנגנון שימפה איפה גבולות הזיכרון של כל טראומה. אחרי הכל, אנחנו רואים שלא צריך ללמד את ה-innie יותר מדי. הוא יודע שפה, לזוז, הוא יודע להשתמש במחשב ולהבין קונטקסט. כלומר, צריך איזה הפרדה של איזה זיכרון ה-innie אמור לכלול ואיזה לא אמור לכלול. מישהו או משהו צריך למפות את זה.
לדעתי זה מה ש-MDR עושים, הם ממפים איזורי זיכרון של אנשים מסויימים. יצא שמארק מוכשר במיוחד והוא זה שמצליח הכי טוב לבודד את הזכרונות של ג'מה. יתכן שזה בגלל שהם חולקים חלק מאותן טרואומות.
זה התזה שלי...
החלום של קיר היה להפטר מרגש באופן כללי ומסבל באופן ספציפי. מרבית הדת שלו מסתובבת סביב להפטר מרגשות טובים ורעים. רגשות מתחזקים מאוד עקב טראומה ולכן הם מנסים לבודד את הטרואומות בכדי שהאדם החיצוני לא יסבול בכלל. זה חלק גדול מאיך שהם עשו את הכסף שלהם - על ידי הפצת דת וכן תרופות וטכנולוגיה שמיועדת למנוע סבל וכאב.
ראינו עדויות לזה שהאישה שפחדה מלידה עשתה את זה במצב מופרד וכך הטראומה והקושי נשאר ב-innie. החשש הוא שאם יהיה innie אחד אז בסופו של דבר יהיה לו מספיק נסיון ורגשות משל עצמו אשר "זולגים" ל-outie. אנחנו רואים שזה היה המצב אצל פיטי ושכנראה עוד אחרים יש להם את תופעת הזליגה.
הנסיון שהם עורכים עם ג'מה, לדעתי, הוא לנסות ולבודד אותה לחתיכות קטנות בהרבה. כל אחת ממוקדת באיזור פחד וטרואמה נפרדים. הפחד שלה מטיסה, הפחד שלה מרופא השיניים, הטראומה שלה עם התינוק. בכל פעם הם מפצלים חתיכה ממנה לחתיכות יותר קטנות שמבודדות חשש נפרד. המטרה שלהם עם Ms casey הוא לחכך בינה לבין מארק בכדי לבחון אם המחסומים שהם הניחו מונעים זליגה של זיכרון בינהם. נראה בינתיים שזה די מצליח - בודדו 25 טראומות נפרדות שהיא מצליחה להתגבר + ms Casey זה מקרה הבוחן שבודק את זליגת הזכרון.
כך גם לדעתי עם הטלה - הם מייצרים טראומות שונות לאנשים בחדרים, בכדי לראות שזה לא גורם להם להשפעות שליליות בחיים הפרטיים שלהם. אפשר לדמיין צמחוני שהורג כבשים ב-innie שלו.
בסופו של דבר אם הם יצליחו להמנע מרגשות בכלל ב-innie, היתרון הוא שיהיה להם צבא של רובוטים שהם יכולים להפעיל לכל מטרה שתתחשק להם ומתי שבא להם, בלי שזה ישפיע על האנשים האלה אח"כ.
בשביל לייצר את המחסומים האלה, נראה לי שצריך לזהות איפה בניורונים הקצה של כל טווח זיכרון. כלומר, אני מנחש שמשהו ממפה את הזכרון של ג'מה ואז צריך איזה מנגנון שימפה איפה גבולות הזיכרון של כל טראומה. אחרי הכל, אנחנו רואים שלא צריך ללמד את ה-innie יותר מדי. הוא יודע שפה, לזוז, הוא יודע להשתמש במחשב ולהבין קונטקסט. כלומר, צריך איזה הפרדה של איזה זיכרון ה-innie אמור לכלול ואיזה לא אמור לכלול. מישהו או משהו צריך למפות את זה.
לדעתי זה מה ש-MDR עושים, הם ממפים איזורי זיכרון של אנשים מסויימים. יצא שמארק מוכשר במיוחד והוא זה שמצליח הכי טוב לבודד את הזכרונות של ג'מה. יתכן שזה בגלל שהם חולקים חלק מאותן טרואומות.
זה התזה שלי...
-
Kondo10

בלי לקרוא ביקורות כמובן ( אחרי שסיים אקרא) לאחר פרק שלישי חשבתי לפרוש כי משעמם, הגיע פרק רביעי והפך הכל.
מבחן השלושה פרקים לרוב מוכיח את עצמו. אמשיך ונקווה להתפתחות מעניינת למרות שאני מודע לטלטלה של הסיום (לא את הפרטים המלאים).
מבחן השלושה פרקים לרוב מוכיח את עצמו. אמשיך ונקווה להתפתחות מעניינת למרות שאני מודע לטלטלה של הסיום (לא את הפרטים המלאים).