ניתוקים קצרים מאוד בסיב פרטנר
-
dor4x
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- שם מלא: דור
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
שלום.
מחובר דרך ממיר אופטי לראוטר פרטי. TP LINK AX1800
הרגשתי שיש לי תיקונים ממש קצרים. כמעט ולא מרגישים בהם, אלה אם עושים הורדה של קובץ גדול ואז ההורדה יכולה להעצר.
התקשרתי לתמיכה. עשו איפוס מרחוק. לא ממש עזר.
התקנתי Net Uptime Monitor ובאמת ראיתי כל 5-30 דקות נפילת תקשורת של 3-10 שניות.
התחברתי ישירות לממיר האופטי מהמחשב ואין נפילות כלל. תקשורת ישירה ורצופה.
את הבדיקה הזאת עשיתי פעמיים עם 2 כבלי רשת חדשים. בכל בדיקה בחיבור ישיר לממיר האופטי הכל תקין, ככה שהכבלים בחיבור ישיר לממיר האופטי תקינים.
המסכנה המבתקשת היא בעיה בראוטר.
אבל, ניסיתי עוד 2 ראוטרים אחרים (אחד שוב TP LINK AX1800 כמעט חדש והשני LINKSYS ישן יותר). סה"כ 3 ראטורים.
עם כולם יש לי את אותה תופעה של ניתוקים קצרים כמה פעמים בשעה (2 הכבלים התקינים מהחיבור הישיר מחוברים עכשיו דרך הראוטר).
אם החיבור הישיר לממיר באופטי תקין וללא ניתוקים, אני לא יכול לבוא בטענות לפרטנר (או שכן..?)
מצד שני 3 ראוטרים, עם אותה תקלה.
אם יש למישה רעיון, אשמח לשמוע
אגב, גם דרך הראוטרים מהירות הורדה והעלה תקינים.
תודה
מחובר דרך ממיר אופטי לראוטר פרטי. TP LINK AX1800
הרגשתי שיש לי תיקונים ממש קצרים. כמעט ולא מרגישים בהם, אלה אם עושים הורדה של קובץ גדול ואז ההורדה יכולה להעצר.
התקשרתי לתמיכה. עשו איפוס מרחוק. לא ממש עזר.
התקנתי Net Uptime Monitor ובאמת ראיתי כל 5-30 דקות נפילת תקשורת של 3-10 שניות.
התחברתי ישירות לממיר האופטי מהמחשב ואין נפילות כלל. תקשורת ישירה ורצופה.
את הבדיקה הזאת עשיתי פעמיים עם 2 כבלי רשת חדשים. בכל בדיקה בחיבור ישיר לממיר האופטי הכל תקין, ככה שהכבלים בחיבור ישיר לממיר האופטי תקינים.
המסכנה המבתקשת היא בעיה בראוטר.
אבל, ניסיתי עוד 2 ראוטרים אחרים (אחד שוב TP LINK AX1800 כמעט חדש והשני LINKSYS ישן יותר). סה"כ 3 ראטורים.
עם כולם יש לי את אותה תופעה של ניתוקים קצרים כמה פעמים בשעה (2 הכבלים התקינים מהחיבור הישיר מחוברים עכשיו דרך הראוטר).
אם החיבור הישיר לממיר באופטי תקין וללא ניתוקים, אני לא יכול לבוא בטענות לפרטנר (או שכן..?)
מצד שני 3 ראוטרים, עם אותה תקלה.
אם יש למישה רעיון, אשמח לשמוע
אגב, גם דרך הראוטרים מהירות הורדה והעלה תקינים.
תודה
מאוד מזכיר לי את מה שקרה לי גם בפרטנר פייבר בסיטואציה די דומה.
אפשר לראות כאן: https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=62&t=357153
אצלי זה נפתר רק אחרי שהעבירו אותי מסוויץ 1 של הבניין לסוויץ השני.
מקווה שיסתדר לך.
אפשר לראות כאן: https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=62&t=357153
אצלי זה נפתר רק אחרי שהעבירו אותי מסוויץ 1 של הבניין לסוויץ השני.
מקווה שיסתדר לך.
-
dor4x
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- שם מלא: דור
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
עדכון:
התקלה כנראה נפתרה
הורדתי תוכנה בשם Net Uptime Monitor שעוקבת אחרי החיבור ואינטרנט + מבצעת פינגים ל 3 כתובת כל 5 שניות לפי בחירה. (ברירת המחדל זה גוגל, Level3 ו Cloudflare).
שמתי לב שיש די הרבה נפילות פינגים (מעל 2000) ושפעם ברבע שעה בממצוע כל הפינגים "אדומים" והחיבור נופל לזמן של 5-15 שניות.
אחרי כמה ימים שמתי לב שיש קשר בין הנפילות של התקשורת לבין השעות היום. בלילה לא היו בכלל נפילות. בשעות הבוקר בקושי. משעות אחר הצהריים עד הלילה היו די הרבה נפילות. לפעמים כל 5 דקות.
היה פה השבוע טכנאי של פרטנר שעבר על כל הציוד בבניין, עשה בדיקה מקיפה (היה פה מעל שעה), העביר אותי לסוויץ אחר בבניין ופורט אחר. אמר שמקווה שזה יעזור.
הייתי אופטימי אבל אחרי שעתיים שוב החלו נפילות.
הטכנאי הציע לי להתקין את הראוטר של פרטנר. כמעט הסכמתי מרוב יאוש.
קניתי היום ראוטר חדש נוסף (את ה AX3 PRO) וממש קוויתי שהעניין יסתדר.. אבל לא. שוב ניתקונים.
התכבתי שוב עם הטכנאי, ואמרתי שאם מה שיעזור זה ראוטר של פרטנר אני מוכן.
הציע לי לפני לחזור מ DHCP ל PPOE עם שם משתמש וסיסמה
ו.... בינתיים עובד מעולה! שום ניתוק. אין בכלל נפילות פיגנים. עכשיו ערב וזו שעה כבר עמוסה שבדרך כלל היו הרבה נפילות.
מהירות התגובה ירדה קצת של הפינגים (למשל CLOUDEFLARE עלה מ 1 ל 2 וגוגל 8.8.8.8 עלה מ 59 ל 65)
אבל החיבור יציב בינתיים עם 0 נפילות.
אולי שרת ה DHCP של פרטנר לא עומד בעומס בשעות הערב.
התקלה כנראה נפתרה
הורדתי תוכנה בשם Net Uptime Monitor שעוקבת אחרי החיבור ואינטרנט + מבצעת פינגים ל 3 כתובת כל 5 שניות לפי בחירה. (ברירת המחדל זה גוגל, Level3 ו Cloudflare).
שמתי לב שיש די הרבה נפילות פינגים (מעל 2000) ושפעם ברבע שעה בממצוע כל הפינגים "אדומים" והחיבור נופל לזמן של 5-15 שניות.
אחרי כמה ימים שמתי לב שיש קשר בין הנפילות של התקשורת לבין השעות היום. בלילה לא היו בכלל נפילות. בשעות הבוקר בקושי. משעות אחר הצהריים עד הלילה היו די הרבה נפילות. לפעמים כל 5 דקות.
היה פה השבוע טכנאי של פרטנר שעבר על כל הציוד בבניין, עשה בדיקה מקיפה (היה פה מעל שעה), העביר אותי לסוויץ אחר בבניין ופורט אחר. אמר שמקווה שזה יעזור.
קניתי היום ראוטר חדש נוסף (את ה AX3 PRO) וממש קוויתי שהעניין יסתדר.. אבל לא. שוב ניתקונים.
ו.... בינתיים עובד מעולה! שום ניתוק. אין בכלל נפילות פיגנים. עכשיו ערב וזו שעה כבר עמוסה שבדרך כלל היו הרבה נפילות.
מהירות התגובה ירדה קצת של הפינגים (למשל CLOUDEFLARE עלה מ 1 ל 2 וגוגל 8.8.8.8 עלה מ 59 ל 65)
אולי שרת ה DHCP של פרטנר לא עומד בעומס בשעות הערב.
מכיר את התוכנה - אכב אפשר לכוון אותה גם לבדיקה כל 2 שניות , בגרסאות הקודמות היה ניתן אפילו לבדוק כל שנייה אחת07/04/2022 19:11dor4x כתב: עדכון:
התקלה כנראה נפתרה
אולי שרת ה DHCP של פרטנר לא עומד בעומס בשעות הערב....