בזק השיקה חבילות חדשות, כולל 1000/250
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78885
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
לא בטוח שנפסיד. אמא שלי בסביבות השנה שילמה לספקית אינטרנט על ״חשבון רדום״. שלא להזכיר את כל הפעמים שהייתה תקלה וכל חברה הטילה אחריות לחברה האחרת.31/03/2022 9:12ilane כתב: כצרכנים רק נפסיד מהחוק הזה, מהר מאוד כל הספקיות שלא מסוגלות להקים תשתית בעצמן יעלמו ונשאר רק עם בזק, הוט/סלקום ופרטנר מה שיוריד את התחרות
במקומות רבים לא תהיה אפשרות בחירה בשל העדר תשתית...
זה כסף קטן (שבלי להוריד מהאחריות של החברות, גם באחריות הלקוח לבדוק למי הוא משלם ולעקוב אחר התשלומים שלו), הבעיה תהיה חוסר מגוון שיוליד:31/03/2022 10:56barlerer כתב: לא בטוח שנפסיד. אמא שלי בסביבות השנה שילמה לספקית אינטרנט על ״חשבון רדום״. שלא להזכיר את כל הפעמים שהייתה תקלה וכל חברה הטילה אחריות לחברה האחרת....
עליית מחירים - כבר התחיל לפני שבזק נכנסו לשוק הסיבים לא היה תשלום על התקנה ומחירי החבילות שלהם כבר הכי יקרות
שרות לקוי - כבר היום השירות של בזק והוט מהגרועים שקיימים
קפיאה טכנולוגית - כי למה להשקיע כשאין ללקוח ברירה
לגבי אחריות הלקוח, בוא נסכים שלא להסכים. אישה מבוגרת שמניידת חשבון לחברה אחרת לא בדיוק יודעת שהחשבון הישן שלה עדיין פעיל ושצריך לבטל אותו בגלל שהיא שינתה חבילה. בארץ הרגילו אותנו שהלקוח אשם בכל והחברות גובות כל עוד הן בחוק, מבלי לחשוב בכלל אם בסדר.31/03/2022 11:20ilane כתב: זה כסף קטן (שבלי להוריד מהאחריות של החברות, גם באחריות הלקוח לבדוק למי הוא משלם ולעקוב אחר התשלומים שלו), הבעיה תהיה חוסר מגוון שיוליד:
עליית מחירים - כבר התחיל לפני שבזק נכנסו לשוק הסיבים לא היה תשלום על התקנה ומחירי החבילות שלהם כבר הכי יקרות
שרות לקוי - כבר היום השירות של בזק והוט מהגרועים שקיימים
קפיאה טכנולוגית - כי למה להשקיע כשאין ללקוח ברירה...
לגבי השירות לקוי, והקיפאון הטכנולוגי אני גם לא מסכים איתך. חייתי בהולנד בעיר מרכזית מספר שנים. כשאתה מבקש להתחבר לאינטרנט, אתה תמתין בממוצע כ6 שבועות ולפעמים גם יותר. בארץ אני לא חושב שתחכה יותר משבוע. גם השירות מאוד לוקה, אבל זה כבר יותר נסיון אישי.
ועל איזה קיפאון טכנולוגי אתה מדבר? בזק כבר מחברת בתים פרטיים היום לסיבים אופטיים! את הדירה שלי בהולנד רק ב2019 חיברו לסיבים! וגם אז, החבילה המקסימלית שיכולתי להתחבר אליה היה 500MB (היום כבר 1GB). בזק לדעתי מציעה עד 2.5.
בקיצור, האם החברות בארץ מושלמות? ברור שלא. אבל לפי הסטנדרט שאני מכיר וחוויתי, התנאים לא כאלה רעים.
במחיר כמעט כזה בפרטנר אתה מקבל 1 גיגה עם הראוטר שלהם ... תוריד ראוטר תשלם פחות 20-30 שקל...30/03/2022 18:57MrYair כתב: אני מקווה שפרטנר ישנו גם לכאלה חבילות.
חבילה של 100/300 מספיקה לצרכים שלי.
באתר של בזק עדין לא מופיעות החבילות האלה....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78885
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
בינתיים סלקום לא שינו כלום. מקווה שהם ישדרגו גם את החבילות. 2.5G מיותר, אבל לעומת זאת 250M זה שדרוג משמעותי עבורי.
ג'יגה יהיה כמובן על סיבים בלבד. על נחושת יצליחו להכניס עד 20\200 באזורים מסויימים ועם נתב תומך בלבד. להבנתי.31/03/2022 17:31OMRIJ כתב: התקשרתי לבזק היום, החבילות יתחילו להיות משווקות ביום ראשון
אני רק לא בטוח שהראוטר שלי יסחוב pppoe במהירות ג׳יגה (רוצה לקוות שכן)...
- Vv1983
- חבר פעיל

- תגובות: 80
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
האם בזק מאפשרים לעשות סימולציה לפני המעבר אליהם (כיום בהוט)?
המהירות בחיבור נחושת תלוי במרחק , אם אעבור לחבילה של 200 ובפועל אקבל נגיד 80 הרי שאצא מופסד מהמעבר .
ספיד-טסט מראה :
5 UP
97 DOWN
8 PING
המהירות בחיבור נחושת תלוי במרחק , אם אעבור לחבילה של 200 ובפועל אקבל נגיד 80 הרי שאצא מופסד מהמעבר .
ספיד-טסט מראה :
5 UP
97 DOWN
8 PING
אם אתה לא בונה על מהירות מעל 1גיגה הורדה, חבל לשלם לבזק 180 שקל על מיני ג'ביק,31/03/2022 17:57OMRIJ כתב: אני דיברתי על סיבים...
גם היום אני עם סיבים (של פרטנר)
בשיחה איתם הבנתי שאין בעיה להשיאר עם נתב פרטי, צריך לקנות מהם מתאם ב180 ש״ח
נחכה לשבוע הבא ונראה...
זה:
https://www.aliexpress.com/item/4000747626082.html
סוגר לך את הפינה והוא עולה 50 שקל,
חשוב מאוד!!!:לוודא לפני שאתה משלם שיש למוכר את החיבור המתאים (החיבור הירוק SC APC) ואתה מסודר
אפשר כל סיב שהוא SC ל SC לתשתית בזק וסלקום07/04/2022 20:49shay_g כתב: אם אתה לא בונה על מהירות מעל 1גיגה הורדה, חבל לשלם לבזק 180 שקל על מיני ג'ביק,
זה:
https://www.aliexpress.com/item/4000747626082.html
סוגר לך את הפינה והוא עולה 50 שקל,
חשוב מאוד!!!:לוודא לפני שאתה משלם שיש למוכר את החיבור המתאים (החיבור הירוק SC APC) ואתה מסודר...
כנראה גם הוט
בפרטנר זה LC ל LC
הצבע ראש לא משנה זה יכול להיות כחול גם לסיב של SC
רק LC תראה חיבורים בצבע כחול.
ואגב לגבי ציוד פרטי בתשתית של בזק הוט וסלקום אתה לא יכול לשים כל מתאם שאתה רוצה
כי הסיריאלי שלו לא מאוקטב במערכות לכן הוא לא יסתנכרן,בסלקום בוודאות אני אומר שלא יעבוד
כי היתי לקוח של סלקום ואצלהם כדי שמתאם נוקיה יסתנכרן צריך לבצע אקטיצבציה בלי זה המתאם
על תקן עציץ,
כנ''ל לגבי בזק ויש שרשור שלם בנושא של לתחבר אם ציוד פרטי מול בזק.
הוט בכלל אין מה לדבר הם לא מאפשרים שום ציוד פרטי לא משנה איזה תשתית אתה.
פרטנר היחידים שמאפשרים לתחבר אם ציוד פרטי.
אני מחובר אם ADB שיש לי עליו שלושה ברידג'ים
LAN1 לאופטי
LAN2 ל ADSL
LAN3 ל VDSL
ו LAN4 זה פורט ניהול.
בפרטנר אין בעיה לעבוד אם כל מתאם אופטי שיש לו כניסה לג'יביק שלהם.
אפילו יותר מזה אם אני יורד לקומה ראשונה שם בסויטץ' שלהם ג'יביק של בזק ואצלי בבית גם ג'יביק של בזק
זה עובד תקין.
חייב שבשני קצוות אהיה את אותו ג'יביק.
בסלקום הוט בזק התשתית היא GPON לכן גם החיבור שלהם זה SC.