חשבתי שראיתי הכל, אבל מסתבר שלא!
והפעם מדובר על התקנה של סלקום על גבי הסיב של בזק.
לא הבנתי מדוע המתקין השתמש במחבר, לצורך חיבור סיב מאריך נוסף ועוד מסוג Patch Cable. הסיב הכי גרוע לשימוש בהתקנות חיצוניות. אם תנסו למשוך אותו, הוא גם נקרע בקלות.
מה הבעיה למצוא סיב עם קונקטורים מתאימים משני הקצוות? סתם להנחית את עוצמת האור ללא סיבה מוצדקת.
בתמונה השניה, יש "דאבל" הנחתה בעוצמת הקו. המתקין "ערבב" מחבר מסוג UPC ביחד עם קונטור APC.
העיקר ההתקנה היא ללא עלות.
עדכון מהיום (4.2.2022) מנציג בזק אשר בדק את הנושא מול חברת סלקום:
עקב מחסור באספקת סיבים עם קונקטורים מתאימים (סחורה מתעכבת בנמל) , הפתרון של שימוש מחבר הוא הפתרון הנוכחי (מבחינתם).
נציג בזק קיבל את ההצעה שלי לחתוך את הקונקטור ולהחליפו במכני. אז מסתבר שאני לא כ"כ חסר ידע כפי שנציגי סלקום טענו מלכתחילה.
ישנה רק בעיה אחת גדולה. מה קורה לאלפי לקוחות סלקום שכבר חוברו בשיטה החפיפניקית הזאת??
מוזמנים לשלוח לי פרטים וכתובת מדויקת (רצוי עם תמונה). אני אעביר את המידע לנציג בזק להמשיך טיפול ותיקון ההתקנה.
לא הבנתי מדוע המתקין השתמש במחבר, לצורך חיבור סיב מאריך נוסף ועוד מסוג Patch Cable. הסיב הכי גרוע לשימוש בהתקנות חיצוניות. אם תנסו למשוך אותו, הוא גם נקרע בקלות.
מה הבעיה למצוא סיב עם קונקטורים מתאימים משני הקצוות? סתם להנחית את עוצמת האור ללא סיבה מוצדקת.
בתמונה השניה, יש "דאבל" הנחתה בעוצמת הקו. המתקין "ערבב" מחבר מסוג UPC ביחד עם קונטור APC.
העיקר ההתקנה היא ללא עלות.
עדכון מהיום (4.2.2022) מנציג בזק אשר בדק את הנושא מול חברת סלקום:
עקב מחסור באספקת סיבים עם קונקטורים מתאימים (סחורה מתעכבת בנמל) , הפתרון של שימוש מחבר הוא הפתרון הנוכחי (מבחינתם).
נציג בזק קיבל את ההצעה שלי לחתוך את הקונקטור ולהחליפו במכני. אז מסתבר שאני לא כ"כ חסר ידע כפי שנציגי סלקום טענו מלכתחילה.
ישנה רק בעיה אחת גדולה. מה קורה לאלפי לקוחות סלקום שכבר חוברו בשיטה החפיפניקית הזאת??
מוזמנים לשלוח לי פרטים וכתובת מדויקת (רצוי עם תמונה). אני אעביר את המידע לנציג בזק להמשיך טיפול ותיקון ההתקנה.
נערך לאחרונה על ידי tzah ב 02/04/2022 16:07, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- forum_admin
-
- חבר פעיל

- תגובות: 79
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
למתקין כנראה לא היה כבל LC ל-SC מתאים, או LC-LC מספיק ארוך עד לדירה.
ברצינות אני הייתי מסלק את המתקין
לשים כבל לא משוריין/מחוזק, connector שלא מתאים לשימוש outdoor
ועוד לסדר את הכבל בצורה כזו שהסיב בוודאות יישבר
אני מקווה שהלקוח למד את הלקח והתנתק
אבל מצד שני למה כבר אפשר לצפות? התקנה חינם
אבל מצד שני למה כבר אפשר לצפות? התקנה חינם
נערך לאחרונה על ידי forum_admin ב 27/03/2022 19:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
27/03/2022 19:51forum_admin כתב: למתקין כנראה לא היה כבל LC ל-SC מתאים, או LC-LC מספיק ארוך עד לדירה.
אבל מצד שני למה כבר אפשר לצפות? התקנה חינם...
סביר להניח שאתה צודק.
- מה שיותר יפה בהתקנה המדוברת היא שהקבלן השתמש בסיב איכותי מאוד של חברת PPC, אבל הרס הכל עם התוספת סיב שהוא חיבר. גם לא
נראה לי שרוב הלקוחות לא בודקים או אפילו מתעניינים בחיבור לארון / קופסת פיצול אופטית.
- זה יפה איך הוא ליפף עם איזולירבנד יחד עם הסיב בצבע שחור של השכן. אגב הסיב השחור בתמונה הוא כן משוריין וההתקנה של הדייר השני
הייתה כן טובה ואיכותית. אגב, הסיב בצבע לבן שנכנס לארוך שייך לדירה שלי.
- כנראה עניין של מזל, או ליתר דיוק ביש מזל על איזה מתקין אתה נופל. יותר מצחיקות אותי התגובות של עובדי סלקום. מבחינתם, מדובר על
התקנה "לפי הספר".
כנראה אין להם סיבים עם קונקטור מתאים מסוג LC והסיבים שהם פורסים הם סיבים מוכנים (קנויים), לכן הם משתמשים בשיטה המגוחכת הזאת....
הם גם יכולים פשוט להחליף את סוג הקונקטור בקצה הסיב שמתחבר לארון. פשוט חותכים קצה אחד ומרכיבים קונקטור LC מתאים.
הכי מגוחך:
הם משתמשים בסיב מעולה של חברת PPC עם חוזק משיכה של עד 1 ק"ג (כמדומני). את התוספת של ה- 2 מטר הנוספים שהם הוסיפו עם סיב מאריך, ילד בן 12 יכול לקרוע בקלות.
תמונות הזויות. העיקר לחסוך בעלויות ההתקנה.
אהה .. כבר פרסמתי את התמונה שלך בפייסבוק לפני שבועיים. מדובר על "התקנה אורגנית". העץ גדל ביחד עם הסיב28/03/2022 11:36barlerer כתב: הסיב שהתקינו אצלי תלוי בעונת השנה (זה העץ של השכן) בפריחה איכות הגלישה קצת יורדת.
התקנה של בזק, 900 ש״ח
...
בנימה רצינית יותר, הייתי מנסה להגיש תביעה קטנה. יש אתר אינטרנט ייעודי עם טפסים מקוונים לנושא. אחד מחברי הפורום אפילו
הגיש תביעה וניצח.