עובר דירה , כמה שאלות בנוגע לחיבור הבית לאינטרנט
היי , אני עובר דירה וקיבלתי הצעה מחברת hot לממיר פייברבוקס , 2 ממירי מיני בוקס , ספק הוטנט ו200 מגה גלישה . הדירה שלי היא דירת 2 קומות 120 מטר סך הכל . בכל חדר וקומה יש כמה יציאות כבלים (חיבור עגול , אני לא טועה נכון https://images.app.goo.gl/XpgtJRcgeFdT748G7) . הבנתי שממיר הפייברבוקס הראשי מתפקד כראוטר , וממירי המיני מתחברים ליציאת הכבלים , מתפקדים כראוטר קטן יותר וניתן להוציא מהם יציאת רשת . האם אני צודק עד עכשיו? הבית מורכב מקומת סלון מטבח שבה יש טלוויזיה ו4 חדרים כשבכולם צריך להיות wifi . בחדר אחד מחשב נייח , חדר הורים עם טלוויזיה וחדר ממד נוסף שאין בו צורך בממיר אבל יש שימוש בפלייסטיישן ודרוש חיבור כבל רשת וכמובן קליטת wifi , מכשיר מוקה מצריך בסך הכל גישה לשקע קואקס ומאפשר להוציא ממנו כבל רשת אם הבנתי נכון .
האם הסידור הבא אפשרי ?
ממיר הוטבוקס בסלון
ממיר מיני בחדר הורים מחובר למוקה שמחוברת לcoax מאפשר שידור tv יציאת כבל רשת וwifi
ממיר מיני בחדר שני בו ממוקם מחשב
אותו הדבר מוקה מחוברת לcoax , מאפשר tv , יציאת כבל רשת וwifi
מוקה בחדר השלישי מחוברת לcoax ומאפשרת חיבור כבל רשת .
האינטרנט יעבוד טוב ? בדגש על wifi בקומה למעלה שמסתמך על שני מיני פייבר . האם הבנתי נכון את הסידור ? עצות לשיפור? תודה מראש
האם הסידור הבא אפשרי ?
ממיר הוטבוקס בסלון
ממיר מיני בחדר הורים מחובר למוקה שמחוברת לcoax מאפשר שידור tv יציאת כבל רשת וwifi
ממיר מיני בחדר שני בו ממוקם מחשב
אותו הדבר מוקה מחוברת לcoax , מאפשר tv , יציאת כבל רשת וwifi
מוקה בחדר השלישי מחוברת לcoax ומאפשרת חיבור כבל רשת .
האינטרנט יעבוד טוב ? בדגש על wifi בקומה למעלה שמסתמך על שני מיני פייבר . האם הבנתי נכון את הסידור ? עצות לשיפור? תודה מראש
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אין אפשרות להתחבר לסיבים אופטים בדירה החדשה? אם אפשר זה עדיף. כמו כן, עדיף שהתשתית הקווית ברשת הפנימית תהיה אתרנט על כבלי רשת ולא כבלי קואקס.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
אין אפשרות לסיבים לצערי , תשתית לאתרנט אין לי ואני לא רוצה להשקיע כרגע כסף בהקמת תשתית .
בגדול הפתרון על קואקס אפשרי לגלישה ממוצעת של משפחה וגיימינג / סטרימינג פעם בכמה ימים?
האם המתווה שרשמתי לגבי איך יעבדו החיבורים הוא אפשרי או שפספסתי משהו?
בגדול הפתרון על קואקס אפשרי לגלישה ממוצעת של משפחה וגיימינג / סטרימינג פעם בכמה ימים?
האם המתווה שרשמתי לגבי איך יעבדו החיבורים הוא אפשרי או שפספסתי משהו?
גם אם אין תשתית סיבים מומלץ להחליף את תשתית הקואקס לתשתית רשת RJ45.25/03/2022 17:45Nero11 כתב: אין אפשרות לסיבים לצערי , תשתית לאתרנט אין לי ואני לא רוצה להשקיע כרגע כסף בהקמת תשתית .
האם המתווה שרשמתי לגבי איך יעבדו החיבורים הוא אפשרי או שפספסתי משהו?...
חסכתי לפני 20 שנה העברת רשת והסתפקתי בקואקס - היום כשאי אפשר להחליף אני תקוע.
רשת חוטית אמיתית תפתח לך אפשרויות שכיום נראות לך דמיוניות.
אה, שכחתי - עזוב אותך מהוט.
הפתרון אפשרי גם להרבה יותר מגלישה ממוצעת, כולל גיימינג סטרימינג וכל דבר שתרצה.25/03/2022 17:45Nero11 כתב: אין אפשרות לסיבים לצערי , תשתית לאתרנט אין לי ואני לא רוצה להשקיע כרגע כסף בהקמת תשתית .
האם המתווה שרשמתי לגבי איך יעבדו החיבורים הוא אפשרי או שפספסתי משהו?...
המוקה של הוט נותן מענה עד 1000 מגה אפילו (גם המוקה של פרטנר אגב).
אני על סיבים עם רשת שמבוססת על מוקה וכבלי הקואקס שעוברים בבית, הנה בדיקת מהירות שעשיתי עכשיו להמחשה:

בהנחה שרשת הקואקס בבית שלך מחוברת כולה בסופו של דבר (כלומר קואקס אחד של הוט שנכנס לבית ומתפצל לחדרים):
ברגע שהמוקה מחוברת באתרנט להוטבוקס ובקואקס לקיר אתה יכול לחבר מוקה נוספת בכל נקודת קואקס בבית והיא תתן לך נקודת אתרנט שאפשר לחבר אליה כל מכשיר שתרצה. שים לב, אם יש לך נקודה עם מוקה שאתה רוצה לחבר אליה יותר ממכשיר אחד (נגיד טלוויזיה חכמה ופלייסטיישן), אתה תצטרך לשים סוויץ באותה נקודה (סוויץ הכי פשוט שיש יעבוד).