אי יכולת שליחת מייל באייפון מחשבון נטוויזיון
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
שלום חברים,
יש לי לקוח עם מכשיר אייפון שבו מוגדר חשבון של נטווזיון לקבלת/משלוח מייל שמוגדר בתצורת POP3.
הוא חווה בעיות במשלוח מייל בשבועות האחרונים, ופנה לתמיכה של נטוויזיון שסיפרו לו שאפל חסמו משהו שלא מאפשר עבודה עם שרת הדואר היוצא והמליצו לו לעבור לאקסצ'יינג.
נשמע לי מאוד מוזר. האם יש איזו חסימה במערכת ההפעלה של אפל שיכולה להסביר את התופעה או שזה סתם קשקוש.
דרך האאוטלוק במחשב הוא מקבל ושולח בלי שום בעיה.
עדכון : בשיחה שלי עם התמיכה של נטוויזיון נאמר לי שיש להם כמה חודשים בעיה עם אותנטיקציה של תעודת חתימה מול השרתים של אפל ושזה לא פתיר והפתרון היחידי זה מעבר לשרת EXCHANGE בעלות של 59 שח לחודש.
המלצתי ללקוח לרכוש מכשיר אנדרואיד....
תודה
יש לי לקוח עם מכשיר אייפון שבו מוגדר חשבון של נטווזיון לקבלת/משלוח מייל שמוגדר בתצורת POP3.
הוא חווה בעיות במשלוח מייל בשבועות האחרונים, ופנה לתמיכה של נטוויזיון שסיפרו לו שאפל חסמו משהו שלא מאפשר עבודה עם שרת הדואר היוצא והמליצו לו לעבור לאקסצ'יינג.
נשמע לי מאוד מוזר. האם יש איזו חסימה במערכת ההפעלה של אפל שיכולה להסביר את התופעה או שזה סתם קשקוש.
עדכון : בשיחה שלי עם התמיכה של נטוויזיון נאמר לי שיש להם כמה חודשים בעיה עם אותנטיקציה של תעודת חתימה מול השרתים של אפל ושזה לא פתיר והפתרון היחידי זה מעבר לשרת EXCHANGE בעלות של 59 שח לחודש.
תודה
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 747
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אם איזו אפליקציה הוא משתמש?
אצלנו בעבודה הקשיחו בשלב מסויים את הגישה לדוא"ל והאפליקצית outlook, על אנדרואיד, לא הצליחה לעבוד מול שרת הדואר הארגוני.
לעומת זאת אפליציית Gmail כן הצליחה.
אולי שווה לבדוק אם הוא מצליח לשלוח מאפליקציה אחרת.
אצלנו בעבודה הקשיחו בשלב מסויים את הגישה לדוא"ל והאפליקצית outlook, על אנדרואיד, לא הצליחה לעבוד מול שרת הדואר הארגוני.
אולי שווה לבדוק אם הוא מצליח לשלוח מאפליקציה אחרת.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

אני חושב שהוא משתמש באפליקציית המייל המובנית באייפון.26/03/2022 10:24UriM כתב: אם איזו אפליקציה הוא משתמש?
אולי שווה לבדוק אם הוא מצליח לשלוח מאפליקציה אחרת....
אתה חושב שהתקנת אפליקציית אאוטלוק על האייפון שלו עשויה לעקוף את המגבלה ?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4310
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
כפי שזיהית כבר לבד את המהות התשובות של המוקדנים והגדרת אותם לגמרי במדוייק, מדובר ב: "סתם קשקוש".24/03/2022 11:05Fish72 כתב: שלום חברים,
תודה...
וזה למשל אפילו מסיבה הפשוטה שלא יכולה להיות קיימת שום "בעיה עם אותנטיקציה של תעודת חתימה מול השרתים של אפל" בגלל שבמה שאתה מנסה לעשות לא קיים שום חיבור בין שרתים של נטוויזיון לבין השרתים של אפל מכיוון שהמכשיר שבו אתה מנסה להגדיר את החיבור, מתחבר ישירות לשרת דואר של נטוויזיון ואין בסיפור זה שום שרתים של אפל.
מה שכן מאוד יכול להיות, שבשרת דואר של נטוויזיון תעודת SSL שלהם היא פשוט פגת תוכן. זה כל הסיפור וזו הסיבה למה לא ניתן לעבוד בצורה מאובטחת מול שרת דואר שלהם. את זה אתה יכול לבדוק בתעריך תפוגה של התעודת SSL של שרת שלהם.
אופציה אחרת של חיבור עליהם, היא להגדיר את החיבור ללא הצפנה, עם כל מה שמשתמע מכך. כמובן שגם בלקוח דואר מובנה של IOS ניתן לבצע את זה בפשטות.
רק מה, ממש לא מומלץ להשתמש בשירותי דואר של חברות קיקיוניות שלא מסוגלות אפילו לתחזק את השרת שלהם בצורה תקינה.
אם מדובר על לקוח פרטי, אז השימוש ב GMAIL חינמי יהיה בשבילו יותר ממספיק. ואם מדובר על לקוח עסקי, אז יש בשבילו אלף ושניים פתרונות מתאימים, מלמשל הקמה של שרת EXCHANGE בחברה, אם מדובר על לקוח שיש לו כבר כמות מספקת של משתמשים, או למשל שימוש בשירותי דואר של אותה החברת אחסון שמספקת לו את שירותי אתר אינטרנט בחברה. יש גם אפשרות ללקוחות עסקיים של משתמש בודד או כמה משתמשים בודדים בעסק, להשתמש בשירותי GOOGLE שמיועדים לשוק העסקי SMB או SOHO. ושירותים אלה גם במחירים מתאימים ללקוחות זעירים.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

תודה רבה על ההסבר וההצעות.מאחר ומדובר בלקוח בודד שמשכיר חדר במשרד גדול יותר, אציע לו את האפשרות לפתוח חשבון מייל עסקי בג'ימייל או באופיס 365. לי יש נסיון טוב יותר בג'ימייל למרות שיש לו פחות פונקציות הוא פחות מסורבל והתמיכה מהירה ומקצועית.27/03/2022 11:09sys_admin כתב: יש גם אפשרות ללקוחות עסקיים של משתמש בודד או כמה משתמשים בודדים בעסק, להשתמש בשירותי GOOGLE שמיועדים לשוק העסקי SMB או SOHO. ושירותים אלה גם במחירים מתאימים ללקוחות זעירים....