לחברי הפורום שלום - רוצה לסגור טלויזיה 75 אינץ מרחק 3.5 מטר - יש חלון עם תריסים עם וילון חזיתי לטלויזיה.
רוב שעות הצפיה היא בערב ולא ביום כמובן .
מתלבט מאוד בין 2 הדגמים הללו מאוד - בהתחלה כיוונתי לאולד של סוני A80J שיש לי היכרות איתה מהמלצה לחבר אבל יותר מנציג מכירות 1 שכיוונו ללד ולא אולד הזהירו אותי שבשנה האחורנה היו להם יותר החזרות של אנשים שרכשו אולד - והתלוננו על מיני צריבות שברים ושאר דברים שלא שווה לבזבז תזמן במיוחד שיש ילדים קטנים בבית שמקפיאים תתמונה בVOD.
מה שמפריע לי בסוני X95J- זה הקונטרסט הטבעי הנמוך שלה לעומת הסמסונג ושבסוני אין תמונה תלת מימדית כמו בסמסונג
מצד שני לסמסונג יש הרבה DSE ואני ומשפחתי צופים הרבה בספורט טלויזיה רגילה וPS5.
הנציג בחנות כיוון אותנו לX90J SONY שיש לה קונרסט טבעי פי 3 מהX95J ולסמסונג יותר מהX95J למרות שזה פאנל ADS נחות מהדגם VA בגרסה האמריקאית. עם הסמסונג אין לי ניסיון ואשמח לשמוע חוות דעת של מישהו שיש לו.
ההבדל בין דגם X90J לX95J הפרש של 4000 שקל ומול הסמסונג 2000 שקל לטובת X95J
אשמח לשמוע את חוות דעתכם על מה הייתם הולכים - רוצה לקבל את האיכות המיטבית בלי להתבאס ששילמתי הרבה וקיבלתי תמורה .
בכבוד רב
ניב
לפני סגירה סוני X95J נגד סמסונג QN90A - אשמח לשמוע חוות דעת
-
NivToledano
- חבר פעיל

- תגובות: 85
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
רכשתי QN90 לפני 4 חודשים בערך, אחרי שהגעתי לחנות כשאני נעול על הסוני.
אין כמו מראה עיניים כדי להחליט, ופה אף אחד לא יוכל לעשות את העבודה במקומך.
במקרה שלי, אחרי 4 חודשים אני סופר מרוצה מהמסך, והייתי בוחר בו שוב בלי למצמץ. הסמסונג החליפה בסלון OLED C7 - ואני חייב לציין שלא הרגשתי ירידה משמעותית באיכות, והרווחתי עלייה דרמטית בעוצמת ההארה.
החסרון העיקרי של סמסונג הוא השירות המפוקפק שלהם, אצלי זה נפתר כשרכשתי מחנות מתמחה שסייעה לי בהתנהלות מול היבואן (ההתקנה היתה מזעזעת, אבל אחרי טלפון קצר לחנות סמליין התעשתו ופתרו את הליקויים לשביעות רצוני המלאה).
במקרה שלי, אחרי 4 חודשים אני סופר מרוצה מהמסך, והייתי בוחר בו שוב בלי למצמץ. הסמסונג החליפה בסלון OLED C7 - ואני חייב לציין שלא הרגשתי ירידה משמעותית באיכות, והרווחתי עלייה דרמטית בעוצמת ההארה.
החסרון העיקרי של סמסונג הוא השירות המפוקפק שלהם, אצלי זה נפתר כשרכשתי מחנות מתמחה שסייעה לי בהתנהלות מול היבואן (ההתקנה היתה מזעזעת, אבל אחרי טלפון קצר לחנות סמליין התעשתו ופתרו את הליקויים לשביעות רצוני המלאה).
הי, מעניין המעבר מ OLED למיני לד, תוכל בבקשה לתאר האם איבדת משהן באיכות צפיה במעבר לסמסונג?22/03/2022 12:08wegabi כתב: רכשתי QN90 לפני 4 חודשים בערך, אחרי שהגעתי לחנות כשאני נעול על הסוני.
החסרון העיקרי של סמסונג הוא השירות המפוקפק שלהם, אצלי זה נפתר כשרכשתי מחנות מתמחה שסייעה לי בהתנהלות מול היבואן (ההתקנה היתה מזעזעת, אבל אחרי טלפון קצר לחנות סמליין התעשתו ופתרו את הליקויים לשביעות רצוני המלאה)....
מה עם ההילות והעננות?
בטח, ה-OLED היתה 65" ולמרחק הצפייה שלי בסלון היא לא היתה מספיק גדולה.22/03/2022 22:12partner11 כתב: הי, מעניין המעבר מ OLED למיני לד, תוכל בבקשה לתאר האם איבדת משהן באיכות צפיה במעבר לסמסונג?
מה עם ההילות והעננות?...
מצד שני, OLED בגודל 77" היתה מחוץ לתקציב.
הניגודיות ב-OLED גבוהה יותר, והשחורים מרשימים יותר, אבל אני חייב להגיד שהירידה באיכות היתה קטנה בהרבה ממה שחששתי, ובמובנים רבים אפילו נרשם שיפור.
בסלון מואר כמו שלי למסך של סמסונג יש יתרון ברור בזכות עוצמת ההארה הגדולה והטיפול המצוין בהשתקפויות, וזה עוד לפני שדיברנו על הבדלי הגודל וכמובן ביטול הסכנה של צריבות וצבירות (הילדים השתלטו לי על הסלון...)
להבדיל ממסכים אחרים, לא נתקלתי בארטיפקטים שמפריעים לי בעין, בטח אם אני לא עסוק בלחפש אותם בזמן אמת.
מצד שני, ה-OLED מתאימה בול לחדר השינה, בסביבה חשוכה ובלי השתקפויות כל היתרונות של המסך מתעצמים.