כבל HDMI ונפלאותיו . האומנם?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אין חיה כזו "כבל HDMI איכותי" זה טריק שיווקי שנוצר כדי לגרום לאנשים להוציא יותר כסף. התקן של HDMI די ברור לגבי דרישות הסף שיצרני כבלים חייבים לעמוד בהם לפני שהם יכולים לקרוא לכבל HDMI.
לצרכים שלך, ובהנחה שהמרחק בין הממיר למסך אינו עולה על מספר מטרים בודדים, כמעט כל כבל ישרת אותך נאמנה ויעביר את הווידאו בדיוק כמו כל כבל אחר.
היות וה HDMI מעביר RGB דיגיטאלי ההשוואה הקרובה ביותר לדוגמאות שהבאת זה קומפוננט.
לצרכים שלך, ובהנחה שהמרחק בין הממיר למסך אינו עולה על מספר מטרים בודדים, כמעט כל כבל ישרת אותך נאמנה ויעביר את הווידאו בדיוק כמו כל כבל אחר.
היות וה HDMI מעביר RGB דיגיטאלי ההשוואה הקרובה ביותר לדוגמאות שהבאת זה קומפוננט.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אמת. טעות שלי.eldad_z כתב:HDMI לאו דווקא מעביר RGB דיגיטלי, הוא יכול להעביר גם קומפוננט דיגיטלי......
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
באופן עקרוני הבדלים באיכויות בין כבלים המיועדים להעברת סיגנלים דיגיטליים אינם משמעותיים כמו בכבלים המיועדים לסיגנלים אנלוגיים בגלל העובדה הפשוטה שסיגנל אנלוגי מבוסס על איפנון (modulation) ש"מלביש" את האות על גל ולכן רמת/גובה הגל ותדירותו קובעות מה ייצא מן הצד השני, בעוד שסיגנל דיגיטלי מבוסס על העברה של אפסים ואחדות כך שלאיכות ולעוצמת האות שמתקבלת מן הצד השני ישנה משמעותית משנית ביותר, אבל...
בשני הסוגים ובכל רמת איכות של כל כבל, ויהיה מחירו או איכותו גבוהה ככל שתהיה, ישנו עדיין מרכיב מסויים של data corruption שלא ניתן להתחמק ממנו (אין מה לעשות - זאת עובדה פיזיקלית), ולכן כבלים איכותיים יותר בדרך כלל ינסו לצמצם את הנזק עד כמה שניתן. בכבלים דיגיטליים, היות וההשפעה היא זניחה למדי, העניין הופך למשמעותי בטווחים שהם הרבה מעבר למרחקים הממוצעים לשימוש ביתי ולכן כמעט כל כבל שתקנה תקבל תוצאה זהה או לא תקבל שום תוצאה בכלל.
בשני הסוגים ובכל רמת איכות של כל כבל, ויהיה מחירו או איכותו גבוהה ככל שתהיה, ישנו עדיין מרכיב מסויים של data corruption שלא ניתן להתחמק ממנו (אין מה לעשות - זאת עובדה פיזיקלית), ולכן כבלים איכותיים יותר בדרך כלל ינסו לצמצם את הנזק עד כמה שניתן. בכבלים דיגיטליים, היות וההשפעה היא זניחה למדי, העניין הופך למשמעותי בטווחים שהם הרבה מעבר למרחקים הממוצעים לשימוש ביתי ולכן כמעט כל כבל שתקנה תקבל תוצאה זהה או לא תקבל שום תוצאה בכלל.
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
כמו זה?
http://sewelldirect.com/dvivideoadapter.asp
שים לב שמדובר בחיבור שמתאים ל-DVI-A בלבד (DVI אנלוגי). אין כאן המרה של הסיגנל.
http://sewelldirect.com/dvivideoadapter.asp
שים לב שמדובר בחיבור שמתאים ל-DVI-A בלבד (DVI אנלוגי). אין כאן המרה של הסיגנל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כן יש. אבל למתאם הזה קוראים טרנסקודר ועלותו כמה מאות דולרים. יש זולים יחסית כמו המוצר הבא http://www2.dvigear.com/codvitohd.html ויש יקרים יותר כמו מעבדי ווידאו ייעודיים שעולים פי 10 יותר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.