ההודעה הזו היא המשך של הדיון שהתפתח כאן:
http://hometheater.co.il/modules.php?na ... pic&t=3661
אני אענה להודעה של אנטולי:
anatoli15 כתב: ב: מסכים שמדובר במה שהכרטיס מסוגל לעשות, אך עדיין לטעמי יש לשמור על ההקלטה המקורית.
החברה טוענת כי הכרטיס מסגול להפוך קבצי mp3 לאיכות גבוהה יותר משל הדיסק המקורי שממנו הם הועתקו. תסכים איתי שזו כבר באמת הגזמה בוטה....
אנטולי,
יש כאן שתי נקודות מעניינות שאתה מעלה:
1. האם שיפור בצליל הוא קביל, או שתמיד כדאי להצמד למקור?
אני דווקא מאמין ששיפורים בצליל תמיד מעניינים, ואני מוכן לפחות לנסות כל שיפור לגופו. דוגמא קלאסית היא Room Correction שהוא כרגע נמצא בהייפ מטורף. אם ניתן להשתמש ב-RC כדי לשפר את הצליל בחדר שלי, ולהפוך אותו ליותר "טבעי", כהגדרתך, אז למה לא?
ומכאן הקפיצה הבאה היא לעיבודים שונים, מ-EQ, דרך SRS WOW ועד פילטרים מתוחכמים אחרים. אם זה נשמע לי יותר טוב ואני נהנה יותר - אז למה לא, בעצם?
הרי אפילו הרמקולים עצמם (וחלק מהכבלים...) עושים מניפולציות על הסאונד. למשל, ידוע כי ל-PROAC יש PEAK קבוע בתחום מסוים (נדמה לי שזה 1KH אבל אני לא זוכר) שמוכנס בכל הקרוסים שלהם. למעשה, ה"צליל ה-PROACי הטיפוסי" הוא פשוט ה-PEAK הזה.
יש אנשים שאוהבים אותו ויש שלא. אבל הוא קיים שם בכמעט כל הרמקולים שלהם.
2. האם באמת יש הבדל בין כרטיסים שונים?
אני זוכר שכבר בעבר דיברנו על ההשוואה בין כרטיסים שונים לגבי איכות הצליל, והאם באמת ניתן להבחין בה. אני לא מעונין לפתוח כאן את הדיון הזה, אלא להתייחס ל-Crystalizer של CREATIVE. הם טוענים שהוא ישפר איכות MP3 לרמה של מעבר ל-CD?
מבחינתי מספיק שהם יריצו על הצליל ROOM CORRECTION - וכבר הם שיפרו את איכות ה-MP3 מעבר ל-CD.
אגב, לדעתי אין שום הבדל בין MP3 ל-CD וכבר ביקשתי בעבר מתנדבים שמוכנים לעשות מבחן בנושא.