מתאם רשת על גבי החשמל
אשמח לקבל חוות דעת מבעלי ניסיון.
(אני מדבר על כל המוצרים שזמינים באמאזונים האירופאים מבית TP LINK /TENDA /FRITZ /ZyXEL)
אשמח לחוות דעת בכל בחינה: מהירויות, בעיות, אלטרנטיבות, התאמה למערכת חשמל תלת פאזית שכרגע אין אבל בקרוב כנראה תהיה. וכל דבר אחר שתרצו לדבר עליו.
-------------------------------------------------------------------------------------
אם מעניין אותכם הסיפור רקע.
אני צריך למצוא פיתרון לבית של סבתא שלי. אישה מבוגרת שדווקא צורכת אינטרנט וסטרימינג
*אבל מסרבת ל MESH אצלה בבית.
*מסרבת להתקנה של כבל רשת לאורך הבית.
*ומסרבת להתנתק מהטלפון הנייח של בזק בכלל (3000 דקות בחודש מינימום) ובכלל מסרבת להתנתק מבזק אפילו שהיא משלמת על חבילת אינטרנט של 100 מגה אך מקבלת בפועל רק 55-65 כל הזמן (רחוקה מהמרכזיה ושאר סיפורים ומעשיות מהתמיכה הטכנית של בזק) וזה עוד לפני יכולות ה WIFI של הראוטר הזבל שלהם.
מסרבת. זהו. כמה שדיברתי לא עוזר.
לכן חשבתי על הפיתרון הזה של כבל רשת על גבי החשמל.
(אני מדבר על כל המוצרים שזמינים באמאזונים האירופאים מבית TP LINK /TENDA /FRITZ /ZyXEL)
אשמח לחוות דעת בכל בחינה: מהירויות, בעיות, אלטרנטיבות, התאמה למערכת חשמל תלת פאזית שכרגע אין אבל בקרוב כנראה תהיה. וכל דבר אחר שתרצו לדבר עליו.
-------------------------------------------------------------------------------------
אם מעניין אותכם הסיפור רקע.
אני צריך למצוא פיתרון לבית של סבתא שלי. אישה מבוגרת שדווקא צורכת אינטרנט וסטרימינג
*אבל מסרבת ל MESH אצלה בבית.
*מסרבת להתקנה של כבל רשת לאורך הבית.
*ומסרבת להתנתק מהטלפון הנייח של בזק בכלל (3000 דקות בחודש מינימום) ובכלל מסרבת להתנתק מבזק אפילו שהיא משלמת על חבילת אינטרנט של 100 מגה אך מקבלת בפועל רק 55-65 כל הזמן (רחוקה מהמרכזיה ושאר סיפורים ומעשיות מהתמיכה הטכנית של בזק) וזה עוד לפני יכולות ה WIFI של הראוטר הזבל שלהם.
מסרבת. זהו. כמה שדיברתי לא עוזר.
לכן חשבתי על הפיתרון הזה של כבל רשת על גבי החשמל.
נערך לאחרונה על ידי two-times ב 14/03/2022 15:19, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
Re: אינטרנט על גבי החשמל
תהיה לך הנחתה, אבל לדעתי גם אם תקבל בנקודת הקצה 40-50 מגהביט/שנייה, זה יעבוד.
הטלוויזיה שלי בסלון מחוברת על ידי מתאם כזה והמתג תקשורת נמצא בכלל בקצה הכי רחוק של הבית ועדיין אני צופה בנטפליקס/יו טיוב ב-4K בלי תקיעות.
הטלוויזיה שלי בסלון מחוברת על ידי מתאם כזה והמתג תקשורת נמצא בכלל בקצה הכי רחוק של הבית ועדיין אני צופה בנטפליקס/יו טיוב ב-4K בלי תקיעות.
פחחח זאתי אתה לא יכול להזיז לה כיוון של אחת הקונכיות באקווריום, בלי שהיא לא תדע.
בטח שהיא תראה את זה. והיא גם תבין מה זה. ואם לא תבין היא תקרא לבן של השכנים שיגיד לה מה זה.
ואז אני שרוף.
אגב בלי עין הרע היא מאוד מודרנית. חוץ מטלביזיה בסלון יש גם בחדר שינה טלביזיה חכמה והיא יודעת ללחוץ לדבר לשלט לעשות חיפוש קולי ואח"כ לדפדף - היא מוצאת לעצמה סרטונים ביו טיוב.
בחדר נוסף יש לה מחשב שולחני כמעט כל יום היא נכנסת לקרוא כתבות כשמשעמם לה בוואלה YNET וכו'. שמנו לה קיצורי דרך לכל האתרים על הדסקטופ. יש לה משקפי קריאה היא יודעת לעבוד עם העכבר.
יש לה את החיים שלה. בקיצור. אני רק רוצה שהיא תזדקן בכבוד.
בטח שהיא תראה את זה. והיא גם תבין מה זה. ואם לא תבין היא תקרא לבן של השכנים שיגיד לה מה זה.
ואז אני שרוף.
אגב בלי עין הרע היא מאוד מודרנית. חוץ מטלביזיה בסלון יש גם בחדר שינה טלביזיה חכמה והיא יודעת ללחוץ לדבר לשלט לעשות חיפוש קולי ואח"כ לדפדף - היא מוצאת לעצמה סרטונים ביו טיוב.
בחדר נוסף יש לה מחשב שולחני כמעט כל יום היא נכנסת לקרוא כתבות כשמשעמם לה בוואלה YNET וכו'. שמנו לה קיצורי דרך לכל האתרים על הדסקטופ. יש לה משקפי קריאה היא יודעת לעבוד עם העכבר.
יש לה את החיים שלה. בקיצור. אני רק רוצה שהיא תזדקן בכבוד.
מה יש לך? והאם זה בבית תלת פאזי?13/03/2022 14:27silverbullet כתב: תהיה לך הנחתה, אבל לדעתי גם אם תקבל בנקודת הקצה 40-50 מגהביט/שנייה, זה יעבוד.
הטלוויזיה שלי בסלון מחוברת על ידי מתאם כזה והמתג תקשורת נמצא בכלל בקצה הכי רחוק של הבית ועדיין אני צופה בנטפליקס/יו טיוב ב-4K בלי תקיעות....
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

יש לי TP-LINK מאוד ישנים (מדבר איתך על מוצר שנרכש ב-2017). הם לא מחוברים על רשת התלת-פאזי.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
היו לי מוצרים ישנים של DLINK לפני שעברתי למאש של גוגל
בגדול עובד די יציב
בתלת פאזי הם ישבו על אותה הפאזה, לא בטוח שזה יעבוד על פאזות שונות
מהירות הקצה מאוד מושפעת מהמרחק.
פיתרון של 2017... לא מתאים ל 2022
בגדול עובד די יציב
בתלת פאזי הם ישבו על אותה הפאזה, לא בטוח שזה יעבוד על פאזות שונות
מהירות הקצה מאוד מושפעת מהמרחק.
פיתרון של 2017... לא מתאים ל 2022
אולי כדאי לשנות בכותרת: רשת מקומית ("אינטרנט" גורם לזה להשמע כמו חיבור תשתית לתוך הבית, אולי פחות אנשים יכנסו לקרוא).
אין לי ניסיון עם הדברים האלה. הסתכלת בדיונים ישנים?
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=260114
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=298690
אין לי ניסיון עם הדברים האלה. הסתכלת בדיונים ישנים?
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=260114
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=298690
*ומסרבת להתנתק מהטלפון הנייח של בזק בכלל (3000 דקות בחודש מינימום)...
למה מסרבת? גם אם אין תשתית סיבים, כדאי לבדוק הוט. זול יותר ומהיר יותר, גם לטלפון וגם אינטרנט.מסרבת להתנתק מבזק אפילו שהיא משלמת על חבילת אינטרנט של 100 מגה אך מקבלת בפועל רק 55-65...
ל-DSL באמת יש מגבלות מרחק. הם לא יכולים לשנות את יכולות הטכנולוגיה.שאר סיפורים ומעשיות מהתמיכה הטכנית של בזק...
אפשר לשים ראוטר פרטי.וזה עוד לפני יכולות ה WIFI של הראוטר הזבל שלהם...
תודה על התשובות.
אגב @jtk הכותרת תוקנה. אני בכלל התכוונתי לכתוב אתרנט וכנראה כתבתי עם שגיאת כתיב ובוצע תיקון אוטומטי לאינטרנט. בכלל לא שמתי לב.
דבר ראשון היא שונאת את הוט. שנאה עזה.
אבל בלי קשר לזה: אני לא חושב שהוט נותנים חבילות טלפון נייח. בטח לא של 3000 דקות בחודש. (וגם זה סטנדרט שהיא חוצה לפעמים).
היא איזה 3 שעות על הטלפון כל יום. פק"ל. מתוך זה לפחות חצי מהזמן שיחות יוצאות.
ניסינו להעביר אותה לטלפון סלולרי למבוגרים. אבל זו בדיחה בכלל בפני עצמה. עושים את הטלפונים האלו כל כך פצפונים... ועם מקשים עוד יותר פצפוניים... שזה מגוחך באופן כללי ולא מתאים לה בפרט.
ניסתה. לא הלך.
ניסיתי להעביר אותה לאינטרנט של פרטנר שזה גם על התשתית של בזק, אבל לא השתפר כלום... להפך. הראוטר שלהם אפילו יותר גרוע מזה של בזק. והרבה ניתוקים. והטכנאי התחצף אליה איזה פעם.
בקיצור היא לא מוכנה לעזוב את בזק יותר.
להחליף ראוטר לפרטי חשבתי על זה, אבל
ראשית כל בעיה כבר אין להתקשר לטכנאי וזה אני צריך לבוא... ושנית אם היא בחבילה של 100 מגה אך מהמרכזייה מקבלת בפועל רק 55 מגה: ממילא תמיד יהיו לה בעיות.
הרבה פעמים גם היא רואה בסטרמינג בטלביזיה אחת, ובטלביזיה השניה בסלון גם דולקת כי מישהו אחר צופה בה בסטרימינג (מהעוזרת ועד הנכדים והנינים).
אגב @jtk הכותרת תוקנה. אני בכלל התכוונתי לכתוב אתרנט וכנראה כתבתי עם שגיאת כתיב ובוצע תיקון אוטומטי לאינטרנט. בכלל לא שמתי לב.
דבר ראשון היא שונאת את הוט. שנאה עזה.
אבל בלי קשר לזה: אני לא חושב שהוט נותנים חבילות טלפון נייח. בטח לא של 3000 דקות בחודש. (וגם זה סטנדרט שהיא חוצה לפעמים).
היא איזה 3 שעות על הטלפון כל יום. פק"ל. מתוך זה לפחות חצי מהזמן שיחות יוצאות.
ניסינו להעביר אותה לטלפון סלולרי למבוגרים. אבל זו בדיחה בכלל בפני עצמה. עושים את הטלפונים האלו כל כך פצפונים... ועם מקשים עוד יותר פצפוניים... שזה מגוחך באופן כללי ולא מתאים לה בפרט.
ניסתה. לא הלך.
ניסיתי להעביר אותה לאינטרנט של פרטנר שזה גם על התשתית של בזק, אבל לא השתפר כלום... להפך. הראוטר שלהם אפילו יותר גרוע מזה של בזק. והרבה ניתוקים. והטכנאי התחצף אליה איזה פעם.
בקיצור היא לא מוכנה לעזוב את בזק יותר.
להחליף ראוטר לפרטי חשבתי על זה, אבל
ראשית כל בעיה כבר אין להתקשר לטכנאי וזה אני צריך לבוא... ושנית אם היא בחבילה של 100 מגה אך מהמרכזייה מקבלת בפועל רק 55 מגה: ממילא תמיד יהיו לה בעיות.
הרבה פעמים גם היא רואה בסטרמינג בטלביזיה אחת, ובטלביזיה השניה בסלון גם דולקת כי מישהו אחר צופה בה בסטרימינג (מהעוזרת ועד הנכדים והנינים).
נערך לאחרונה על ידי two-times ב 14/03/2022 15:17, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אני משער שיש מתאמי רשת-על-חשמל וכו' חדשים יותר, אאבל אני מניח שגם כאלה מלפני כמה שנים טובים באותה מידה אם אין דרישות מיוחדות.
טלפון נייח יש להוט, לפחות עד 1000 דקות. לא בלתי אפשרי שגם יותר מזה.
חשבתי שטלפונים "למבוגרים" הם דווקא עם מקשים גדולים.
או, דבר אחד שלא חסר בטלפונים חכמים הוא גדלים ענקיים.
אגב, אם המטרה היא קווי דווקא, יש כנראה מתאמים בין קו סלולרי לתשתית טלפוניה ביתית.
לגבי ראוטר, לא נראה לי כזה נפוץ שצריך טכנאים. ואם כבר יש בעיות תשתית, הן לא בגלל הראוטר.
50Mbps צריך להספיק לסטרימינג של שני דברים במקביל. אם יש בעיות, אולי ברמת הספק ולא התשתית.
טלפון נייח יש להוט, לפחות עד 1000 דקות. לא בלתי אפשרי שגם יותר מזה.
חשבתי שטלפונים "למבוגרים" הם דווקא עם מקשים גדולים.
אגב, אם המטרה היא קווי דווקא, יש כנראה מתאמים בין קו סלולרי לתשתית טלפוניה ביתית.
לגבי ראוטר, לא נראה לי כזה נפוץ שצריך טכנאים. ואם כבר יש בעיות תשתית, הן לא בגלל הראוטר.
50Mbps צריך להספיק לסטרימינג של שני דברים במקביל. אם יש בעיות, אולי ברמת הספק ולא התשתית.
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

פשוט אומרים , סבתא, זה מה יש