טלויזיית LG עוברת לחיבור HDMI עצמאית
-
עידו_גנוט
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 127
- שם מלא: עידו_גנוט
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 5 פעמים
הי,
יש לי לאחרונה בעיה מוזרה עם ה-LG 65 אינצ' שלנו (דגם ה-LG 65NANO95VNA 8K).
אחת לכמה זמן - יכול להיות כמה ימים ויכול לקרות כמה פעמים באותו ערב, הטלויזיה "עפה החוצה" ממה שהיא עושה - נטפליקס או אמזון בדרך כלל, ועוברת לחיבור ה-HDMI (במקרה הזה XBOX).
שתי נקודות:
1. אנחנו לא לוחצים על שום דבר, זה קורה לבד.
2. ה-XBOX לא פועל וגם לא השלט שלו.
מה יכול לגרום להתנהגות כזאת?
עידו
יש לי לאחרונה בעיה מוזרה עם ה-LG 65 אינצ' שלנו (דגם ה-LG 65NANO95VNA 8K).
אחת לכמה זמן - יכול להיות כמה ימים ויכול לקרות כמה פעמים באותו ערב, הטלויזיה "עפה החוצה" ממה שהיא עושה - נטפליקס או אמזון בדרך כלל, ועוברת לחיבור ה-HDMI (במקרה הזה XBOX).
שתי נקודות:
1. אנחנו לא לוחצים על שום דבר, זה קורה לבד.
2. ה-XBOX לא פועל וגם לא השלט שלו.
מה יכול לגרום להתנהגות כזאת?
עידו
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
זה חד משמעית CEC
זה פרוטוקול מקולל ולא אמין. התפקיד שלו הוא לאפשר לכל דבר שמחובר ב-HDMI לשלוט בצד השני. כלומר, שטלויזיה תוכל להעביר ערוצים בממיר עם השלט המקורי שלה. שסטרימר יוכל להדליק טלויזיה, לשלוט בווליום ולהעביר כניסה אוטומטיות כשהוא צריך את זה.
בפועל מה שקורה, הוא שמשהו גורם ל-HDMI negotiation (יש כל מני מקרים שזה קורה כשהמסך "כבוי" במיוחד אם זה מכוון ל-quick start שבפועל משאיר את רכיב ה-HDMI דלוק). הטריגר הזה גורם לטלויזיה לחשוב שהיא צריכה להדלק או לעבור לכניסה של המכשיר הסורר.
אצלי למשל הפרוטוקול ממש משובש. יש לי רסיבר, מפצל וידאו, מסך והרבה מכשירים שמחוברים לרסיבר. כל אחד חי בעולם שבו הוא חושב שהוא מחובר לבד לטלויזיה. אז אם זה דלוק, פתאום כניסה מתחלפת, מכשיר מכבה את עצמו אז הוא גם מכבה את הרסיבר ואת המסך, כניסות ברסיבר מתחלפות לא נכון (נניח המכשיר הסורר ב-HDMI3 של הרסיבר אז הוא מעביר את הרסיבר לכניסה HDMI1 ואת הטלויזיה לכניסה HDMI3).
בקיצור, כל הכבוד לארגון HDMI על הנסיון, אבל הנסיון (והפרוטוקול) כשל.
זה פרוטוקול מקולל ולא אמין. התפקיד שלו הוא לאפשר לכל דבר שמחובר ב-HDMI לשלוט בצד השני. כלומר, שטלויזיה תוכל להעביר ערוצים בממיר עם השלט המקורי שלה. שסטרימר יוכל להדליק טלויזיה, לשלוט בווליום ולהעביר כניסה אוטומטיות כשהוא צריך את זה.
בפועל מה שקורה, הוא שמשהו גורם ל-HDMI negotiation (יש כל מני מקרים שזה קורה כשהמסך "כבוי" במיוחד אם זה מכוון ל-quick start שבפועל משאיר את רכיב ה-HDMI דלוק). הטריגר הזה גורם לטלויזיה לחשוב שהיא צריכה להדלק או לעבור לכניסה של המכשיר הסורר.
אצלי למשל הפרוטוקול ממש משובש. יש לי רסיבר, מפצל וידאו, מסך והרבה מכשירים שמחוברים לרסיבר. כל אחד חי בעולם שבו הוא חושב שהוא מחובר לבד לטלויזיה. אז אם זה דלוק, פתאום כניסה מתחלפת, מכשיר מכבה את עצמו אז הוא גם מכבה את הרסיבר ואת המסך, כניסות ברסיבר מתחלפות לא נכון (נניח המכשיר הסורר ב-HDMI3 של הרסיבר אז הוא מעביר את הרסיבר לכניסה HDMI1 ואת הטלויזיה לכניסה HDMI3).
בקיצור, כל הכבוד לארגון HDMI על הנסיון, אבל הנסיון (והפרוטוקול) כשל.
-
עידו_גנוט
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 127
- שם מלא: עידו_גנוט
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 5 פעמים
הי עופר,
קודם כל תודה על ההסבר - עכשיו אני מבין
אני חי בעולם אחר של צרות עם HDMI - בצילום יש כל כך הרבה בעיות עם כבלים שאני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל.
אז בעצם מה השורה התחתונה - לבטל את זה בטלויזיה? או שאני חייב גם לבטל ב-XBOX?
עידו
קודם כל תודה על ההסבר - עכשיו אני מבין
אני חי בעולם אחר של צרות עם HDMI - בצילום יש כל כך הרבה בעיות עם כבלים שאני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל.
אז בעצם מה השורה התחתונה - לבטל את זה בטלויזיה? או שאני חייב גם לבטל ב-XBOX?
עידו
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
בדיוק.