האם ניתן להשתמש בנתב של ספק X עם חשבון של ספק Y?
-
oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
במשרד של אשתי יש חיבור של פרטנר עם תשתית בזק - הנתב שסופק הוא די ישן (D-link 225) והיא סובלת מלא מעט ניתוקים והפרעות גלישה למרות שהוספתי לשם פתרון MESH של TP-LINK DECO.
בשיחה עם השירות הם המליצו לי לשדרג בתשלום לנתב מתקדם יותר (לא יודע איזה) בתוספת תשלום.
יש לי בבית נתב שקיבלתי מסלקום עבור חיבור הסיבים שאני לא משתמש בו (כי יש לי נתב פרטי) - מדגם VV5823 אז תהיתי אם אני יכול להגדיר בו את פרטי החשבון של פרטנר ולחבר אותו במשרד של אשתי כדי לבדוק אם זה משפר את המצב.
האם זה אפשרי או שהנתבים שמסופקים על ידי החברות 'נעולים'?
תודה
בשיחה עם השירות הם המליצו לי לשדרג בתשלום לנתב מתקדם יותר (לא יודע איזה) בתוספת תשלום.
יש לי בבית נתב שקיבלתי מסלקום עבור חיבור הסיבים שאני לא משתמש בו (כי יש לי נתב פרטי) - מדגם VV5823 אז תהיתי אם אני יכול להגדיר בו את פרטי החשבון של פרטנר ולחבר אותו במשרד של אשתי כדי לבדוק אם זה משפר את המצב.
האם זה אפשרי או שהנתבים שמסופקים על ידי החברות 'נעולים'?
תודה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
בפרטנר אין פרטי חשבון, החיבור הוא ב-DHCP.
אז אם יש לך איך לחבר את הסיב לראוטר, ובראוטר יש אפשרות לבחור ב-WAN עם DHCP, אמור לעבוד.
אז אם יש לך איך לחבר את הסיב לראוטר, ובראוטר יש אפשרות לבחור ב-WAN עם DHCP, אמור לעבוד.
-
oris74
- חבר במועדון HT

סליחה - לא ציינתי שהחשבון והחיבור שלי בפרטנר הוא לא סיבים, תשתית בזק רגילה.
כלומר:
בפרטנר יש לי חיבור תשתית בזק עם נתב D-link 225
בסלקום יש לי חיבור סיבים עם נתב VV5823
האם אני יכול להשתמש בנתב של סלקום בחיבור של פרטנר? (כמובן עם החשבון של פרטנר)
כלומר:
האם אני יכול להשתמש בנתב של סלקום בחיבור של פרטנר? (כמובן עם החשבון של פרטנר)
צריך קצת לדעת להתעסק עם זה12/03/2022 10:04oris74 כתב: סליחה - לא ציינתי שהחשבון והחיבור שלי בפרטנר הוא לא סיבים, תשתית בזק רגילה.
כלומר:
האם אני יכול להשתמש בנתב של סלקום בחיבור של פרטנר? (כמובן עם החשבון של פרטנר)...
אבל אתה צריך לקבל מפרטנר ומסלקום username and password של שני המנויים.
הנתב של סלקום אם זה אכן הדגם אז הוא תומך בDSL והוא יכול לעבוד בתשתית בזק.
תחבר אותו במשרד שם, תצטרך להיכנס לממשק ניהול שלו כדי להגדיר את הפרטי חיבור של פרטנר.
לגבי הDLINK הזה, הוא לא להיט אז כן רצוי להחליפו, וגם הנתב של סלקום לא להיט האמת, אבל בDSL כנראה שהוא יהיה בסדר, עיקר הבעיות ששמעתי עליו זה בסיבים.
בכל מקרה לפני כל הדברים האלה, כדאי לנסות פשוט לחבר כבל רשת לD LINK ולעבוד איתו כך ליום-יומיים, אם עדיין יש בעיות, זה כבר עבודה לטכנאי של פרטנר שיבדוק את הדברים ולא להחליף ראוטר כי נציג אמר או להכניס את עצמך ל"כאב ראש" של החלפות.
-
oris74
- חבר במועדון HT

תודה על התשובה.
יש לי כמובן פרטי חשבון של שניהם. אז כל מה שאני צריך זה לחבר את הנתב של סלקום במקום זה של פרטנר ולעדכן בו את פרטי המנוי?
לגבי מה שהצעת עם כבל רשת - כמו שציינתי אני משתמש כבר בפתרון MESH שהיחידה הראשית מחוברת לנתב בכבל רשת ועדיין יש לי בעיות אז הנחתי שזה אכן בעיה בנתב בגלל זה חשבתי לנסות נתב אחר לפני שאני משלם לפרטנר כסף על נתב משודרג שלהם
יש לי כמובן פרטי חשבון של שניהם. אז כל מה שאני צריך זה לחבר את הנתב של סלקום במקום זה של פרטנר ולעדכן בו את פרטי המנוי?
לגבי מה שהצעת עם כבל רשת - כמו שציינתי אני משתמש כבר בפתרון MESH שהיחידה הראשית מחוברת לנתב בכבל רשת ועדיין יש לי בעיות אז הנחתי שזה אכן בעיה בנתב בגלל זה חשבתי לנסות נתב אחר לפני שאני משלם לפרטנר כסף על נתב משודרג שלהם
כן, זה מאוד פשוט, לחפש את ההגדרות חיוג PPPOE ולהגדיר מה שצריך.12/03/2022 19:42oris74 כתב: תודה על התשובה.
לגבי מה שהצעת עם כבל רשת - כמו שציינתי אני משתמש כבר בפתרון MESH שהיחידה הראשית מחוברת לנתב בכבל רשת ועדיין יש לי בעיות אז הנחתי שזה אכן בעיה בנתב בגלל זה חשבתי לנסות נתב אחר לפני שאני משלם לפרטנר כסף על נתב משודרג שלהם...
בגלל שאתה מעביר את הסלקום מסיבים לDSL, לוודא שהPPPOE מוגדר לעבוד דרך הDSL, לפעמים זה אוטומטי מחייג ברגע שהוא מזהה חיבור באחד מהאפשרויות בנתב, ולפעמים לא, נתקלתי כבר בראוטר שלא עושה את זה לבד, אז כדאי לבדוק.
אפשר לנסות החלפת נתב אבל אני חושב ורבים פה יסכימו איתי שהדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה קודם כל לחבר מחשב בכבל רשת ולהשתמש זמן מה וכך לוודא שאין שום בעיות ברמת הציוד שלך, גם מהMESH וגם מהמכשירים שמתחברים בWIFI. אם עדיין יש בעיות, אפשר להחליף את הנתב וגם אליו להתחבר בכבל לזמן מה ולראות אם תקין או לא.
עבודה בWIFI יכולה להיות בעייתית מהמון סיבות גם אם הוספת MESH כדי לחזק את הקליטה וחיבור בכבל יעזור לך הרבה יותר מהר למצוא את הגורם לבלגן.
-
oris74
- חבר במועדון HT

תודה.
הבעיה היא שהנתב יושב בחדר אחר ממיקום המחשב אז שימוש בכבל לא ממש ריאלי.
אם כבר אז אשאל - מה אם אחבר את המחשב בכבל ליחידת MESH שבחדר - האם זה יעזור לבודד את הבעיה או שאני עדיין תלוי בביצועי ה WIFI?
הבעיה היא שהנתב יושב בחדר אחר ממיקום המחשב אז שימוש בכבל לא ממש ריאלי.
אם כבר אז אשאל - מה אם אחבר את המחשב בכבל ליחידת MESH שבחדר - האם זה יעזור לבודד את הבעיה או שאני עדיין תלוי בביצועי ה WIFI?
נתחיל בזה למה אתה משתמש בעסק במוצר ביתי ועוד ראוטר של ספקית אינטרנט?!
המינימום של המינימום בעסק חייב איזשהי חומת אש משהו שיתן כמה שכבות הגנה.
תקנה פיירוול נורמלי לעסק כמו פורטיגייט.
או לחילופין דבר אם פרטנר שיתנו לך הצעת מחיר לתשתית מתאימה לעסק שכוללת חומת אש
בבזק יש לך מסלול BIZNET מגיע אם פורטי 60E מנוהל על ידם אם קו VDSL או אופטי במידה ואתה
לוקח גם טלפוניה.
המינימום של המינימום בעסק חייב איזשהי חומת אש משהו שיתן כמה שכבות הגנה.
תקנה פיירוול נורמלי לעסק כמו פורטיגייט.
או לחילופין דבר אם פרטנר שיתנו לך הצעת מחיר לתשתית מתאימה לעסק שכוללת חומת אש
בבזק יש לך מסלול BIZNET מגיע אם פורטי 60E מנוהל על ידם אם קו VDSL או אופטי במידה ואתה
לוקח גם טלפוניה.
-
oris74
- חבר במועדון HT

תודה אבל זה לא ממש עסק - בסך הכל משרד קטן שאשתי עובדת בו (עצמאית). השימוש לה הוא ביתי לגמרי - גלישה, שיחות וידאו וכו
אורי, מה שאתה צריך סה"כ זה מודם.
הדקו משמש כנתב.
או שתבדוק איך אתה הופך את הנתבים הישנים למצב ברידג'
ואז אתה מחבר לדקו ומגדיר בו חייגן עם שם משתמש וסיסמא, או אפשרות שניה:
במקרה ואתה לא מרוצה מהנתב/מודם של פרטנר או שלא ניתן להפוך לברידג', אתה יכול לקנות נתב הכי פשוט (+TP-Link TD-W8961N N ADSL2) ולהפוך אותו לברידג' ולהמשיך עם החיבור כמו שהצעתי לפני כן.
הדקו משמש כנתב.
או שתבדוק איך אתה הופך את הנתבים הישנים למצב ברידג'
ואז אתה מחבר לדקו ומגדיר בו חייגן עם שם משתמש וסיסמא, או אפשרות שניה:
במקרה ואתה לא מרוצה מהנתב/מודם של פרטנר או שלא ניתן להפוך לברידג', אתה יכול לקנות נתב הכי פשוט (+TP-Link TD-W8961N N ADSL2) ולהפוך אותו לברידג' ולהמשיך עם החיבור כמו שהצעתי לפני כן.
-
oris74
- חבר במועדון HT

תודה. השאלה שלי היתה האם אני יכול לקחת מודם של חברת סלקום שאני לא משתמש בו, להיכנס להגדרות שלו ולהכניס את פרטי החשבון שלי ב פרטנר וזה יעבוד?