רוחב פס נמוך ביציאה מהסוויץ - למה?
שלום
מבקש עזרה בפתירת בעיית רוחב פס ביציאה מסוויץ רשת.
מותקנים אצלי סיבים של בזק וראוטר של בזק. רוחב פס הרשת שיוצא מראוטר בזק הוא 900 מגה ביט
הראוטר מחובר בכבל רשת לסוויץ (8 יציאות) של 10.100.1000 ממנו יוצאים כבלי רשת לצרכנים שונים.
רוחב הפס מיציאת הסוויץ נופלת ל 90 מגב ביט (בחיבור לאפטופ ישירות לסוויץ בעזרת כבל רשת)
מישהו יכול לכוון אותי מדוע הסוויץ מנחית כך את רוחב הפס?
תודה
מבקש עזרה בפתירת בעיית רוחב פס ביציאה מסוויץ רשת.
מותקנים אצלי סיבים של בזק וראוטר של בזק. רוחב פס הרשת שיוצא מראוטר בזק הוא 900 מגה ביט
הראוטר מחובר בכבל רשת לסוויץ (8 יציאות) של 10.100.1000 ממנו יוצאים כבלי רשת לצרכנים שונים.
רוחב הפס מיציאת הסוויץ נופלת ל 90 מגב ביט (בחיבור לאפטופ ישירות לסוויץ בעזרת כבל רשת)
מישהו יכול לכוון אותי מדוע הסוויץ מנחית כך את רוחב הפס?
תודה
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4786
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
99% שמדובר במגשר או בכניסה ואז כל היציאות יחוו מהירות מוגבלת או ביציאה ללפטופ ואז כל שאר המכשירים לא סובלים.
היי
תודה על התשובות אבל התעלומה לא נפתרה
בין הראוטר של בזק לבין הסוויץ יש רק כבל רשת קצר של מטר, כלומר שאם הראוטר מוציא 900 מגה רק הכבל או הסוויץ יכולים להיות החשודים בהפחתת רוחב הפס.
האם כבל רשת קצר יכול להפחית את רוחב הפס לעשירית מנפח הכניסה?
מה אני מפספס?
בין הראוטר של בזק לבין הסוויץ יש רק כבל רשת קצר של מטר, כלומר שאם הראוטר מוציא 900 מגה רק הכבל או הסוויץ יכולים להיות החשודים בהפחתת רוחב הפס.
מה אני מפספס?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
כן.
אם אחד מהגידים בכבל, הממוספרים 4,5,7,8 לא נוגע טוב באחד משני הקונקטורים תקבל מהירות 100 מגה ולא 1000.
100 מגה משתמש רק ב- 4 גידים - 1,2,3,6.
תחליף את הכבל.
אם אחד מהגידים בכבל, הממוספרים 4,5,7,8 לא נוגע טוב באחד משני הקונקטורים תקבל מהירות 100 מגה ולא 1000.
100 מגה משתמש רק ב- 4 גידים - 1,2,3,6.
תחליף את הכבל.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
אתה מפספס את הדבר הפשוט ביותר והוא שאם אחד הגידים של כבל לא תקין, לא מחובר נכון וכו', אז לא תקבל את המהירות של 1G, אלה של 100M ואת זה אתה יכול לראות ישר בנתוני חיבור של כרטיס רשת.10/03/2022 10:21zvir26 כתב: היי
מה אני מפספס?...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
יש גם לפטופים עם כ.רשת שהוא 100M בלבד (אם הוא מחשב ישן)
יכולה להיות בעיה בכבל, כפי שכבר אמרו.
בהרבה סוויצ'ים יש נורות מצב המראות את מהירות החיבור ע"י צבעים שונים. כדאי לבדוק, אולי זה יראה לך ישר איפה הבעיה בחיבור בין הראוטר לסוויץ' או בין הסוויץ' למחשב.
הסבירות היא כמובן בין הסוויץ' למחשב.
יכולה להיות בעיה בכבל, כפי שכבר אמרו.
בהרבה סוויצ'ים יש נורות מצב המראות את מהירות החיבור ע"י צבעים שונים. כדאי לבדוק, אולי זה יראה לך ישר איפה הבעיה בחיבור בין הראוטר לסוויץ' או בין הסוויץ' למחשב.
הסבירות היא כמובן בין הסוויץ' למחשב.
אני מרים ידיים ביאוש 
החלפתי כבל רשת
החלפתי סוויץ
ועדיין המהירות היא עשירית ממהירות הראוטר. בבדיקה נוספת, גם הראוטר נפל במהירות וגם לאחר איתחול הוא לא מתאושש למהירות הראשונית שהיתה לו של 900 מגה
המחשב שלי שהוא יחסית חדש והיה מחובר ישירות לראוטר ומדד(!) 900 מגה, עכשיו מראה כאילו כרטיס הרשת הוא רק של 100 מגה..... איך זה יכול להיות אם קודם הוא מדד 900?
איפה הפטיש 5 קילו?!
החלפתי כבל רשת
החלפתי סוויץ
ועדיין המהירות היא עשירית ממהירות הראוטר. בבדיקה נוספת, גם הראוטר נפל במהירות וגם לאחר איתחול הוא לא מתאושש למהירות הראשונית שהיתה לו של 900 מגה
המחשב שלי שהוא יחסית חדש והיה מחובר ישירות לראוטר ומדד(!) 900 מגה, עכשיו מראה כאילו כרטיס הרשת הוא רק של 100 מגה..... איך זה יכול להיות אם קודם הוא מדד 900?
איפה הפטיש 5 קילו?!
- Amir64
-
- גורו

אולי החלפת את הכבל הלא נכון?
חבר את המחשב ישירות לראוטר עם כבל אחד, ותוודא שהוא מסתנכרן על 1 גיגה.
חבר את המחשב ישירות לראוטר עם כבל שני, ותוודא שעדיין הוא מסתנכרן על 1 גיגה.
אחרי שוידאת שעם שני הכבלים אתה מקבל סינכרון על 1 גיגה, חבר את הראשון מהראוטר לסוויץ, ואת השני מהסוויץ למחשב.
איזה סוויץ זה? יש לו נוריות צבעוניות או רק ירוקות?
חבר את המחשב ישירות לראוטר עם כבל אחד, ותוודא שהוא מסתנכרן על 1 גיגה.
חבר את המחשב ישירות לראוטר עם כבל שני, ותוודא שעדיין הוא מסתנכרן על 1 גיגה.
אחרי שוידאת שעם שני הכבלים אתה מקבל סינכרון על 1 גיגה, חבר את הראשון מהראוטר לסוויץ, ואת השני מהסוויץ למחשב.
איזה סוויץ זה? יש לו נוריות צבעוניות או רק ירוקות?
אם כרטיס הרשת מראה מהירות 100 אין לך מה להריץ בדיקות מהירות. לא תעבור את המאה.10/03/2022 18:24zvir26 כתב:
איפה הפטיש 5 קילו?!...
הבעיות שלך יכולות להיות:
כרטיס רשת שתומך רק ב 100
דרייבר לא עדכני או חסר עבור כרטיס הרשת
כבל רשת שלא מחוויט טוב
סוויץ בקצה השני של הכבל שתומך רק ב 100
אני לא מצליח לחשוב על שום דבר אחר.
היי
רוב תודות על התשובות אבל נראה שהרשת שלי נשלטת על ידי חוצנים
כרטיס הרשת במחשב מראה מהירות של 100 למרות שאתמול הוא הריץ מהירות של 900 בלי בעיה.
בדקתי את הדרייבר, לפי המערכת הוא מעודכן לגרסה האחרונה.
החלפתי כמה כבלים ללא הצלחה
השוויץ חדש ותומך ב 1000 מגה ביט
גם אני לא יכול לחשוב על איזה פרמטר נוסף שפיספסתי....
רוב תודות על התשובות אבל נראה שהרשת שלי נשלטת על ידי חוצנים
כרטיס הרשת במחשב מראה מהירות של 100 למרות שאתמול הוא הריץ מהירות של 900 בלי בעיה.
בדקתי את הדרייבר, לפי המערכת הוא מעודכן לגרסה האחרונה.
החלפתי כמה כבלים ללא הצלחה
השוויץ חדש ותומך ב 1000 מגה ביט
גם אני לא יכול לחשוב על איזה פרמטר נוסף שפיספסתי....
- Amir64
-
- גורו

עדיין לא ענית איזה סוויץ יש לך (יש לו נוריות חיווי לחיבור 100 מגה לעומת 1 גיגה?)
גם זה שניסית כמה כבלים לא אומר כלום.
אם אלו כבלים שנלחצו ע"י מישהו לא מנוסה או שלא מקפיד מספיק, כולם יכולים להיות בעייתיים.
ניסית לבדוק את הכבלים איך שהיצעתי לך קודם? (כבל ישיר בין הנתב והמחשב)
לא כתבת שניסית, ומה התוצאה.
זה לא דרייבר. גם דרייבר עתיק יאפשר חיבור גיגה.
מבחינת דרייבר, רק אם ביטלת את אפשרות auto negotiation וקיבעת על 100 מגה, זה מה שתקבל.
בגלל שאתה מחבר ומנתק הרבה בניסיונות האלו, תוודא שלא עיקמת פינים במחברי הרשת במחשב\בנתב\בסוויץ.
גם זה שניסית כמה כבלים לא אומר כלום.
אם אלו כבלים שנלחצו ע"י מישהו לא מנוסה או שלא מקפיד מספיק, כולם יכולים להיות בעייתיים.
ניסית לבדוק את הכבלים איך שהיצעתי לך קודם? (כבל ישיר בין הנתב והמחשב)
לא כתבת שניסית, ומה התוצאה.
זה לא דרייבר. גם דרייבר עתיק יאפשר חיבור גיגה.
מבחינת דרייבר, רק אם ביטלת את אפשרות auto negotiation וקיבעת על 100 מגה, זה מה שתקבל.
בגלל שאתה מחבר ומנתק הרבה בניסיונות האלו, תוודא שלא עיקמת פינים במחברי הרשת במחשב\בנתב\בסוויץ.
בוקר טוב
כמובן שצדקתם וכמובן שאני טמבל
הצעתם להחליף כבל והחלפתי! כבל חדש שהגיע עם סוויץ שתומך בגיגה רק שלא עלה על דעתי שהכבל החדש לא תומך במהירות גבוהה! (אז לשם מה היצרן מספק כבל שלא תומך בציוד שלהם?!)
החלפתי לכבל CAT5e וכרטיס הרשת במחשב שהראה רק 100 מגה תעבורה קפץ ל 1000 מגה.
אז הבעיה הזאת נפתרה עכשיו נותר לבדוק מול בזק למה מהירות הראוטר נפלה
עוד משהו מוזר - יש לי ראוטר חדש של TPlink בו אני משתמש כ Access Point הגדרתי את שתי הרשתות 2.4 וגם את 5G שתיהן פעילות אבל רשת ה 2.4 לא מספקת חיבור לאינטרנט, בעוד שרשת 5G עובדת - יש למישהו רעיון למה יכולה להיות הבעיה? גם כבל רשת אולי? פה בטוח יש לי כבל יחסית ישן אבל ארוך ומושחל דרך הקיר!
תודה ושבת שלום
כמובן שצדקתם וכמובן שאני טמבל
הצעתם להחליף כבל והחלפתי! כבל חדש שהגיע עם סוויץ שתומך בגיגה רק שלא עלה על דעתי שהכבל החדש לא תומך במהירות גבוהה! (אז לשם מה היצרן מספק כבל שלא תומך בציוד שלהם?!)
החלפתי לכבל CAT5e וכרטיס הרשת במחשב שהראה רק 100 מגה תעבורה קפץ ל 1000 מגה.
אז הבעיה הזאת נפתרה עכשיו נותר לבדוק מול בזק למה מהירות הראוטר נפלה
עוד משהו מוזר - יש לי ראוטר חדש של TPlink בו אני משתמש כ Access Point הגדרתי את שתי הרשתות 2.4 וגם את 5G שתיהן פעילות אבל רשת ה 2.4 לא מספקת חיבור לאינטרנט, בעוד שרשת 5G עובדת - יש למישהו רעיון למה יכולה להיות הבעיה? גם כבל רשת אולי? פה בטוח יש לי כבל יחסית ישן אבל ארוך ומושחל דרך הקיר!
תודה ושבת שלום
ממתי רכיב אחד משפיע על כל הרשת?10/03/2022 8:18sys_admin כתב: המקרה הוא פשוט ביותר. הכל בגלל שבנקודה כלשהי אצלך ברשת החיבור הוא לא 1000, אלה 100 בלבד. זה כל הסיפור. עכשיו נשאר לך רק למצוא את המקום זו ולתקן את המצב....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
מהתקופה הקדומה שבה נוצר המצב שיש רכיב אחד ( למשל מודם, נתב או אפילו רכיב רשת פסיבי כמו כבל רשת בין נתב למתג וכל דבר אחר ) שמחבר את הרשת כולה לעולם הגדול, הוא גם משפיע על זה איך כל ההתקנים של אותה הרשת יצאו דרכו לשם....
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 11/03/2022 9:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
לדעתי הכוונה לרכיב אחד במסלול של המחשב אל הסוויץ' הרלוונטי (בהנחה שכבר הוכח שהסוויץ' מקבל חיבור של 1G מהראוטר). רכיבים במסלולים של צרכנים אחרים לא ישפיעו על חיבור המחשב המדובר....
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!