ויתור על נתב של סלקום והתקשרות לאינטרנט דרך PFSENSE

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
silverbullet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #1 

היי חברה,

שאלה לפני שאני מתחיל להתעסק.

יש לי כיום נתב שקיבלתי מסלקום בזמנו כשהתחברתי ל-VDSL (אין לי עדיין סיבים בבית).

מאחורי הנתב יושב מחשב שמריץ PFSENSE. בא לי לנסות לעקוף את הנתב ולחבר את כבל ה-RJ11 אל כניסת ה-WAN במחשב. האם PFSENSE יודע לבצע את ההתקשרות? והאם בצורה טובה?

תודה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #2 

כן, "pfSense יודע לבצע את ההתקשרות" וגם בצורה טובה, אם הכל מוגדר בצורה תקינה. ויש מגוון רב של בקרי VDSL2 מתאימים לכך, למשל זה:
https://www.draytek.co.uk/products/busi ... 2#overview
רק מה, זה מיותר לגמרי מסיבה פשוטה ביותר והיא שתפיסה של חיבור מערכות ניתוב היא שהן לא יהיו תלויות בסוג התשתית. וזה מתבצע על ידי שימוש בגישור מסוג תשתית של הספק תשתית לחיבור Ethernet רגיל. גשר זה יכול להיות מ DSL ל ETHERNET, מ DOCSIS ל ETHERNET, מ PON ל ETHERNET וכו'.
כך מושגת מודולריות ומצב שציוד של לקוח לא תלוי בסוג התשתית והוא יכול להחליף את התשתית זו לכל סוג, מבלי הצורך להחליף את הציוד ניתוב. כך למשל, אתה יכול לעבור מתשתית VDSL של בזק לתשתית DOCSIS של הוט או לתשתית של GPON של בזק וכו', מבלי לבצע שום שינוי פיזי במכשיר שעליו מותקן pfSense. וכך כמובן ניתן לבצע גם את הווירטואליזציה של מערכות ניתוב כמו pfSense, דבר שלא היה אפשרי ללא תפיסה זו.

ונסיים בזה, שכל משאתה כן צריך בשלב זה זה ציוד קצה של VDSL2, שתומך ברשת בזק ושיכול לשמש כגשר. אם אותו ציוד שקיבלת מסלקום תומך בכך, כל מה שנשאר לך זה רק להגדיר אותו כגשר בין רשת VDSL2 של בזק לבין כרטיס רשת של pfSense, שמוגדר כ WAN ולהגדיר בו חייגן מתאים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #3 

הטענה היא שהניתוב לא צריך להיות תלוי בתשתית. זה נכון. אבל זה הבית של הבנאדם. אם הוא ירצה לעבוד מנחושת, לכבלים או לסיבים, הוא לא יצטרך (בשיטה שלך) להחליף את הכרטיס ב"נתב", אבל הוא כן יצטרך להחליף את המכשיר שמבצע את הגישור. אז החלפנו בעיה בבעיה.
התשובה הפשוטה היא, בדיוק כמו שאמרת, שהוא יכול לקנות את הכרטיס מודם הזה, וזה יעבוד.
כמו כן, זה יחסוך לו עוד קופסה בדרך.
למה מישהו רוצה להשתמש ב PC כנתב בבית? נפלא מבינתי. ברור שניתן לקבל גמישות הרבה יותר גדולה, וסט פיצ'רים הרבה יותר עשיר, אבל לרובינו המוחלט, גם פה בפורום, אין לדעתי שום צורך הזה, כולל בשרת VPN שמאפשר לי להתחבר באופן מאובטח מכל העולם. שלא לדבר על צריכת חשמל.
ראוטר\ מודם בבית לתפיסתי אמור להיות "מכשיר לבן". מכשיר ש"עושה" לך אינטנרט, אתה לא נוגע בו אף פעם, אתה רק רוצה שהוא יעבוד, שיהיה אינטרנט, ושיהיה שקט.

silverbullet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אז בעצם אני חייב לרכוש כרטיס VDSL, חשבתי שהכל זה עניין תוכנתי ותו לא.

הרשת שלי בבית מסוגמנטת. כל קטגוריית ציוד (ויש לי הרבה כי יש לי המון IOT בבית) נמצא בטווח כתובות משלו לטובת אבטחת מידע. הייתה לי אופציה לרכוש FW של צ'קפוינט לפני שנה אבל המחיר היה גבוה מידי, לכן פזלתי ל-PFSENSE על מחשב יחסית ישן (דור רביעי). המודם של סלקום/נטוויזן מבצע את הקישוריות. מי שפועל מנהל את הכתובות ואת ה-L3 כולל ה-DHCP זה ה-PFSENSE. מבחינת ביצועים, אין לי בעיות של איטיות כתוצאה מזה שהתעבורה עוברת דרך המחשב לכל ההתקנים וגם אין לי בעיות גלישה כמעט כי בעצם "הקלתי משמעותית" על המודם בכך שכל הניתובים העיקריים נמצאים ב-PFSENSE.

חשבתי לוותר על המודם, אבל אם אני צריך לרכוש עכשיו כרטיס נוסף, אני אולי אחשוב שוב.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #5 

09/03/2022 10:13  
silverbullet כתב:
אז בעצם אני חייב לרכוש כרטיס VDSL, חשבתי שהכל זה עניין תוכנתי ותו לא.

הרשת שלי בבית מסוגמנטת. כל קטגוריית ציוד (ויש לי הרבה כי יש לי המון IOT בבית) נמצא בטווח כתובות משלו לטובת אבטחת מידע. הייתה לי אופציה לרכוש FW של צ'קפוינט לפני שנה אבל המחיר היה גבוה מידי, לכן פזלתי ל-PFSENSE על מחשב יחסית ישן (דור רביעי). המודם של סלקום/נטוויזן מבצע את הקישוריות. מי שפועל מנהל את הכתובות ואת ה-L3 כולל ה-DHCP זה ה-PFSENSE. מבחינת ביצועים, אין לי בעיות של איטיות כתוצאה מזה שהתעבורה עוברת דרך המחשב לכל ההתקנים וגם אין לי בעיות גלישה כמעט כי בעצם "הקלתי משמעותית" על המודם בכך שכל הניתובים העיקריים נמצאים ב-PFSENSE.

חשבתי לוותר על המודם, אבל אם אני צריך לרכוש עכשיו כרטיס נוסף, אני אולי אחשוב שוב.
...
בדיוק כפי שאם אתה רוצה לחבר מחשב לרשת ethernet, אז אתה צריך כרטיס רשת ממש במחשב זה וזה לא בדיוק רק "עניין תוכנתי ותו לא" או, אם אתה רוצה להדפיס ממחשב על נייר, כך אתה צריך את מדפסת, כך גם, אם אתה רוצה לחבר את המחשב ישירות לרשת DSL, אז אתה צריך את הבקר DSL ואם מדובר על חיבור של מחשב ישירות לרשת של PON, אז אתה צריך שלמחשב זה יהיה מחובר ONU מתאים.

במצב שיש לך היום, אם לא הגדרת את "המודם של סלקום/נטוויזן" כגשר ומי שמבצע את החיוג זה לא pfSense, אלה שהשארת את הציוד של סלקום במצב של נתב, אז לא רק שבעצם לא "הקלת משמעותית" על המודם, אלה שממש הכבדת משמעותית עליו. :lol:
ואני אסביר גם למה. בצורה שיש לך היום יצרת מצב של DUAL NAT, שגורם לכל הרשת שלך לעבוד בצורה עקומה ביותר עם חיבור מוגבל לאינטרנט שלא מנצל את היתרונות של pfSense.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אם באמת יש ניתוב כפול אז סיס אדמין צודק לגמרי, זה דבר מאוד לא רצוי.
אבל לגבי החיוג, בתוך המודם יש שבב ASIC שעושה בחומרה את כל פעילות ה PPPOE, (או דוקסיס או כל דבר דומה), ולכן הוא לא "עמוס". מודם זה מחשב שהוא לא אול פרפוס. הוא בנוי לעשות דבר אחד טוב, ואת זה הוא עושה. כמובן שגם בקר DSL שתשים במחשב יעשה את זה גם בחומרה, אבל לא הייתי דואג יותר מדי למודם שהוא עמוס.
לא צריך להקל על המודם ברשת ביתית, המכשירים האלה,גם הפשוטים, עושים עבודתם ללא דופי, גם עם עשרות תחנות מחוברות.

silverbullet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אכן יש לי דאבל NAT.

אוקיי, טוב ללמוד ולדעת.

תודה

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

עצתי לך להפוך את הנתב של סלקום לגשק ולתת למחשב ראוטר שלך לחייג PPPOE. זה מה שסיסאדמין מציע כמדומני, וזה הכיוון.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #9 

@nir11

חייב להגיד שמאז שיש לי את ה pfsease יש לי שקט....
כבר קיים אצלי 4 שנים מיני פיסי סיני כזה מבוסס Celeron שעלה כמעט 400 שקלים

הכל אצלי יציב מאוד, יש לי כל מה שצריך, ואם לא מובנה אז לרוב יש package
משתמש ב pfBlockerNG שחוסם לי בדומה ל pihale
נדיר שהוא נתקע.

לא השוואתי צריכת חשמל של ראוטר מדף... אמור להיות חסכוני המעבד המסויים.
מקבל עדכונים ולא נזנח ע"י היצרן.
הראוטרים שאמורים להיות מוצר לבן "שעושה לך אינטרנט" נתקעים די הרבה. ואז כבר אין ראש שקט.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46371
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #10 

zovirax,
יש שרשור עם מעל 100 עמודים על מוצר מדף כזה ומעל 400 חברים מהקהילה שקנו אותו עם רשמים כל כך חיובים, שלא יחשבו בכלל ללכת לכיוון שהצעת.
אצלך לדבריך נדיר שהוא נתקע, אצל 400 החברים הוא לא נתקע לעולם.
viewtopic.php?f=62&t=345150

יש יתרונות וחסרונות לכל כיוון, אבל לרוב האנשים שרק רוצים מוצר מדף שיעבוד תוך 2 דקות מהקופסה, הפתרון ברור.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #11 

@ziv_r
אתה כנראה צודק.
אצלי זה פשוט תחביב...