מהירות הורדת קבצים מ- NAS שנמצא בבית
חיבור סיבים 1000/100 של בזק/בזק בינלאומי,
בדיקות מהירות של Ookla יוצאות תקינות כמו שעון.
הורדת קבצים ממני היא בסביבות 5-6 MB/s, מדפדפן דרך קישור שה- NAS נותן. זה נראה לי מאכזב, ציפיתי ל- 9-9.5 והשאלה שרציתי לבחון היתה האם המהירות בפועל בחיבורים בודדים בין לקוחות פרטיים מתועדפת נמוך ע"י הספקיות, או שה- NAS (די סטנדרטי של סינולוג'י) משתמש בפרוטוקול לא מאד יעיל לצורך קישורי השיתוף האלו.
בדקתי מהירויות גם כאשר הצד המוריד מתחבר אצלי ל- VPN ופועל כביכול מתוך אותה רשת של ה-NAS - ההבדלים היו די זניחים, לא משנה באיזה פרוטוקול השתמשתי ל- VPN (ניסיתי Wireguard, IPsec Xauth, SSL).
בדקתי Speedtest דרך ה- VPN והמהירויות יצאו דווקא מאד קרובות למגבלות ה- Upload של שני הצדדים בהתאמה.
את התוצאות קיבלתי כשהלקוח על תשתית הוט 500/12. על תשתית סיבים פרטנר 300/30 היו תוצאות פחות טובות.
בדיקות מהירות של Ookla יוצאות תקינות כמו שעון.
הורדת קבצים ממני היא בסביבות 5-6 MB/s, מדפדפן דרך קישור שה- NAS נותן. זה נראה לי מאכזב, ציפיתי ל- 9-9.5 והשאלה שרציתי לבחון היתה האם המהירות בפועל בחיבורים בודדים בין לקוחות פרטיים מתועדפת נמוך ע"י הספקיות, או שה- NAS (די סטנדרטי של סינולוג'י) משתמש בפרוטוקול לא מאד יעיל לצורך קישורי השיתוף האלו.
בדקתי מהירויות גם כאשר הצד המוריד מתחבר אצלי ל- VPN ופועל כביכול מתוך אותה רשת של ה-NAS - ההבדלים היו די זניחים, לא משנה באיזה פרוטוקול השתמשתי ל- VPN (ניסיתי Wireguard, IPsec Xauth, SSL).
בדקתי Speedtest דרך ה- VPN והמהירויות יצאו דווקא מאד קרובות למגבלות ה- Upload של שני הצדדים בהתאמה.
את התוצאות קיבלתי כשהלקוח על תשתית הוט 500/12. על תשתית סיבים פרטנר 300/30 היו תוצאות פחות טובות.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
כרגע בדקתי העתקה מ NAS שנמצא מאחורי החיבור ביתי של בזק ובזק בינלאומי בחבילה של 2.5G על 250M, דרך ערוץ של OpenVPN ממחשב שנמצא בארה''ב, מתקבלת העברת קובץ דרך SMB במהירות של יותר מ 200M בצורה יציבה, כפי שניתן לצפות בחיבור מסוג זה.
כך שלפחות לא מצד של בזק או מצד של בזק בינלאומי אין שום הגבלה בהקשר זה ואת הבעיה צריך לחפש במקום אחר.
כך שלפחות לא מצד של בזק או מצד של בזק בינלאומי אין שום הגבלה בהקשר זה ואת הבעיה צריך לחפש במקום אחר.
אתה צודק - קיבלתי מהירות מלאה ויציבה, אפילו עם קצת רזרבה כשחיברתי את ה- NAS ישירות לתשתית האינטרנט (כמובן עם חייגן שמובנה בו).07/03/2022 11:26sys_admin כתב: מצד של בזק או מצד של בזק בינלאומי אין שום הגבלה בהקשר זה ואת הבעיה צריך לחפש במקום אחר....
ניסיתי הורדה ב- FTP ללא הצפנה, וגם הורדה דרך קישורי https שה- NAS נותן, ולא היה הבדל במהירויות האלה, כך שגם זו לא הבעיה.
נשאר רק הראוטר שלי, שכנראה מתוכנת לנהל את רוחב הפס בצורה מסויימת למרות שלא הגדרתי שום מגבלות מהסוג הזה. כאשר אני מוריד שני קבצים במקביל, אגב, הוא מקצה לכך יותר רוחב פס מאשר להורדה בודדת, וזה מה שמסביר את התוצאות הטובות של בדיקות מהירות שעברו דרך שרת ה- VPN שלו.
שאלה לא קשורה - אתה מקבל IPv6 דרך החיבור הזה?07/03/2022 11:26sys_admin כתב: כרגע בדקתי העתקה מ NAS שנמצא מאחורי החיבור ביתי של בזק ובזק בינלאומי בחבילה של 2.5G על 250M...
או שאין תאימות ל- IPv6 בתשתיות של בזק בגלל החיוג PPPoE?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אין שום בעיה של תאימות ב PPPoE ל IPv6 וגם כן מקבלים את ה "IPv6" דרך חיבור זה ואפילו מקבלים prefix באורך של /48 בחיבור הזה. רק, אם לא דואגים לקבל delegated prefix קבוע, אז אין למה שמקבלים שום משמעות, תועלת או היגיון. וכברירת מחדל, הוא לא קבוע, בדיוק כמו שזה קיים בכל שאר צורות חיבור של תשתית אינטרנט בישראל ללקוחות הביתיים.09/03/2022 11:27oferlap כתב: שאלה לא קשורה - אתה מקבל IPv6 דרך החיבור הזה?
או שאין תאימות ל- IPv6 בתשתיות של בזק בגלל החיוג PPPoE?...
הסיבה שאני שואל היא כי בחיבור דרך תשתית כבלים הוט/הוטנט ללא חייגן, אני מקבל IPv6 בלי שום צורך בשינוי הגדרות, הדיפולט אצלי בראוטר זה DHCPv6 וזה עובד.
בחיבור של תשתית הסיבים אני לא מקבל כתובת, ולא יודע איזו מהאפשרויות שבתמונה, תעבוד איתו.
בחיבור של תשתית הסיבים אני לא מקבל כתובת, ולא יודע איזו מהאפשרויות שבתמונה, תעבוד איתו.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

דרך תשתית הוט ללא חייגן באמת מקבלים את הקישוריות של IPv6 באמצעות לקוח DHCPv6. גם בלחבור PPPoE, על גבי רשת DSL או רשת PON של בזק גם מקבלים את הקישוריות של IPv6 באמצעות לקוח DHCPv6. רק מה, בניגוד לחיבור Ethernet רגיל, בחיבור PPPoE מקבלים את הנתוני שירות של IPv6 באמצעות קישור IPv4 שנוצר לפני זה.
אתן לך כמה צילומי מסך של ההגדרות הרלוונטיות:
של חיבור חיוג WAN: ושל ממשק רשת פנימית שמקבלת את הטווח כתובות IPv6 כ Track Interface של מ WAN: ושל המידע של קבלת ה prefix ביומן רישום של ממשק WAN:
את הבדיקה הפשוטה, אם בכלל על מנוי שלך מוגדרת קישוריות של IPv6 אתה יכול לבדוק בצורה פשוטה ביותר, אם תחבר במקום הנתב שלך מחשב כלשהו ותגדיר חייגן עם פרטי מנוי שלך. כך, אם קיבלת בחייגן זה את הכתובות IPv6, אז כל מה שנשאר זה להגדיר נכון את הממשק WAN של הנתב, אם לא, אז צריך לדבר עם הספק אינטרנט.
רק כפי שכבר הסברתי את זה לפני זה, כל זה מיותר, אם לה סגרת מול הספק אינטרנט לקבל את prefix קבוע על המנוי שלך. ומה שאתה צריך להתחיל זה מהנקודה זו.
של חיבור חיוג WAN: ושל ממשק רשת פנימית שמקבלת את הטווח כתובות IPv6 כ Track Interface של מ WAN: ושל המידע של קבלת ה prefix ביומן רישום של ממשק WAN:
את הבדיקה הפשוטה, אם בכלל על מנוי שלך מוגדרת קישוריות של IPv6 אתה יכול לבדוק בצורה פשוטה ביותר, אם תחבר במקום הנתב שלך מחשב כלשהו ותגדיר חייגן עם פרטי מנוי שלך. כך, אם קיבלת בחייגן זה את הכתובות IPv6, אז כל מה שנשאר זה להגדיר נכון את הממשק WAN של הנתב, אם לא, אז צריך לדבר עם הספק אינטרנט.
רק כפי שכבר הסברתי את זה לפני זה, כל זה מיותר, אם לה סגרת מול הספק אינטרנט לקבל את prefix קבוע על המנוי שלך. ומה שאתה צריך להתחיל זה מהנקודה זו.
עריכה: ביקשתי מהם, הפעילו מייד, לא היו שום בעיות. בראוטר של Draytek ההגדרה המתאימה לחיבור כזה היא PPP.
לא כ"כ הבנתי מה הדבר הנוסף שאני צריך לבקש מהם פרט לקישוריות עצמה. מה קורה אם אין לי את זה?
אז כמו שהצעת, בדקתי עם חייגן בחיבור ישיר למחשב, גם שם אין IPv6.
אני מקווה שהתמיכה הטכנית לא יעשו לי פרצופים עכשיו, כי הם עשו הכל כדי למנוע ממני להחזיר להם את הראוטר שלהם, שלא הייתי צריך. הדבר הראשון שאמרו היה "לא תהיה לך תמיכה טכנית בלעדיו". נראה.
לא כ"כ הבנתי מה הדבר הנוסף שאני צריך לבקש מהם פרט לקישוריות עצמה. מה קורה אם אין לי את זה?
אז כמו שהצעת, בדקתי עם חייגן בחיבור ישיר למחשב, גם שם אין IPv6.
אני מקווה שהתמיכה הטכנית לא יעשו לי פרצופים עכשיו, כי הם עשו הכל כדי למנוע ממני להחזיר להם את הראוטר שלהם, שלא הייתי צריך. הדבר הראשון שאמרו היה "לא תהיה לך תמיכה טכנית בלעדיו". נראה.
על איזה תשתית/ספק ההגדרות האלה?10/03/2022 11:05sys_admin כתב: דרך תשתית הוט ללא חייגן באמת מקבלים את הקישוריות של IPv6 באמצעות לקוח DHCPv6. גם בלחבור PPPoE, על גבי רשת DSL או רשת PON של בזק גם מקבלים את הקישוריות של IPv6 באמצעות לקוח DHCPv6. רק מה, בניגוד לחיבור Ethernet רגיל, בחיבור PPPoE מקבלים את הנתוני שירות של IPv6 באמצעות קישור IPv4 שנוצר לפני זה.
רק כפי שכבר הסברתי את זה לפני זה, כל זה מיותר, אם לה סגרת מול הספק אינטרנט לקבל את prefix קבוע על המנוי שלך. ומה שאתה צריך להתחיל זה מהנקודה זו....
אני על בזק PON, אצלי אני מקבל IPv6 על הPPPOE וגם בLAN אני רואה שיש כתובת, אבל זה לא מחלק לי את הכתובות למכשירים, רק V4.
לפי מה שראיתי לא צריך להפעיל DHCP V6 אלא רק RA, השאלה אם זה נכון.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

הדבר הנוסף שאתה צריך לבקש לקבל, זה כפי שכתבתי delegated prefix קבוע ואם אין לך את זה, אז כל פעם ה delegated prefix שאתה מקבל משתנה.12/03/2022 14:07oferlap כתב: לא כ"כ הבנתי מה הדבר הנוסף שאני צריך לבקש מהם פרט לקישוריות עצמה. מה קורה אם אין לי את זה?...
אנסה להסביר על מה מדובר. נדמה את המצב לזה שאתה הזמנת 10 מספרי טלפון מבזק בשביל כל בני משפחה, אז צריכים לתת לך מספר קידומת קבוע, למשל 03-875963X . כך שאם ירצו להתקשר לאחד מבני משפחה יצטרכו לחייג את הקידומת ואת המספר אחרון המתאים. אבל, אם הקידומת כל פעם תשתנה, לא ניתן יהיה להשתמש בשירות זה. כך גם המצב עם ה delegated prefix שאתה מקבל, אם הוא קבוע, למשל:
2a10:8008
:/48, אז ניתן להשתמש ברשת ביתית בכתובות אלה, למשל לרגל LAN של הנתב להגדיר את כתובת: 2a10:8008
1::1 ולרשת LAN לחלק את הכתובות הנדרשות. ואם יש לך גם רשתות משנה, למשל לרגל של רשת של IOT בנתב את: 2a10:8008
2::1 , לרגל של רשת מצלמות אבטחה את 2a10:8008
3::1 וכו'. אבל, אם הקידומת זו היא כל פעם משתנה, אז זה לא שמיש לכלום.- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

זה על תשתית של PON של בזק וספק בזק בינלאומי....
לא, זה לא נכון, ומה שצריך להגדיר זה גם RA וגם את שרת DHCPv6.12/03/2022 18:09naorbh כתב: אני על בזק PON, אצלי אני מקבל IPv6 על הPPPOE וגם בLAN אני רואה שיש כתובת, אבל זה לא מחלק לי את הכתובות למכשירים, רק V4.
לפי מה שראיתי לא צריך להפעיל DHCP V6 אלא רק RA, השאלה אם זה נכון....
אני מקווה שהבנתי - כל עוד מחובר מכשיר אחד בלבד (למשל מחשב עם חייגן), אין בעיה. אבל כשמדובר בראוטר שצריך לחלק כתובות לכל או לרוב הציוד שמחובר מאחוריו, זה לא יצליח אם אין לו איזה Pool של כתובות בעלות מכנה משותף.
האמת היא שבפעם האחרונה שבדקתי (אתמול...), הראוטר מחלק תמיד כתובות v6 דרך ה- WAN של הוט, הפחות מהיר, שזה כמובן לא המצב הרצוי מבחינתי. אולי זו הסיבה. לא בדקתי עדיין מה הראוטר עושה אם החיבור של הוט מנותק. באיזו דרך אני יכול לבדוק האם יש לי Prefix קבוע או לא? איזה אורך מתוך כתובת טיפוסית זה ה- Prefix?
האמת היא שבפעם האחרונה שבדקתי (אתמול...), הראוטר מחלק תמיד כתובות v6 דרך ה- WAN של הוט, הפחות מהיר, שזה כמובן לא המצב הרצוי מבחינתי. אולי זו הסיבה. לא בדקתי עדיין מה הראוטר עושה אם החיבור של הוט מנותק. באיזו דרך אני יכול לבדוק האם יש לי Prefix קבוע או לא? איזה אורך מתוך כתובת טיפוסית זה ה- Prefix?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כל עוד שמחובר מחשב בודד, ללא נתב, גם יש בעיה, אבל היא יותר קטנה. גם היום כמעט ואין מצב שמחובר מחשב בודד, ללא הנתב, בגלל זה גם אין טעם להיכנס למקרה זה.
בכדי "לבדוק האם יש לך Prefix קבוע או לא", הדרך הכי פשוטה ביותר, היא לראות מה ה Prefix שקיבלת, לכבות ולהדליק את הנתב ולראות האם ה Prefix לא השתנה. אם הוא השתנה, אז כמובן הוא לא קבוע.
Prefix הוא בדיוק ב"אורך" שהוא מוגדר, למשל, אם הוא מוגדר כ /48, אז הוא יהיה ב"אורך" זה, אם הוא מוגדר ב"אורך" של /52 , אז הוא יהיה בהתאם ואם /56 , אז גם בהתאם לזה.
לצורך כל הצרכי עבודה של רשת ביתית תקינה או של רשת משרדית קטנה, נהוג לספק לפחות Prefix של /48 .
איך זה נראה ב pfSense הדגמתי מקודם, ועכשיו אני מצרף צילום מסך של איך זה נראה ב OpenWRT :
בכדי "לבדוק האם יש לך Prefix קבוע או לא", הדרך הכי פשוטה ביותר, היא לראות מה ה Prefix שקיבלת, לכבות ולהדליק את הנתב ולראות האם ה Prefix לא השתנה. אם הוא השתנה, אז כמובן הוא לא קבוע.

Prefix הוא בדיוק ב"אורך" שהוא מוגדר, למשל, אם הוא מוגדר כ /48, אז הוא יהיה ב"אורך" זה, אם הוא מוגדר ב"אורך" של /52 , אז הוא יהיה בהתאם ואם /56 , אז גם בהתאם לזה.
לצורך כל הצרכי עבודה של רשת ביתית תקינה או של רשת משרדית קטנה, נהוג לספק לפחות Prefix של /48 .
איך זה נראה ב pfSense הדגמתי מקודם, ועכשיו אני מצרף צילום מסך של איך זה נראה ב OpenWRT :