שאלה בקשר לכיוונון רמקולים במערכת ק"ב
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
היי,
בסלון שהספה יושבת צמודה לקיר האחורי והרמקולים האחוריים יושבים על זרועות ברקן ומופנים ישירות לאוזניים, האם, לדעתכם, צריך להגביר את ה LEVEL של הרמקולים הקדמיים כי הם רחוקים יותר מהאוזן?
תודה מראש
בסלון שהספה יושבת צמודה לקיר האחורי והרמקולים האחוריים יושבים על זרועות ברקן ומופנים ישירות לאוזניים, האם, לדעתכם, צריך להגביר את ה LEVEL של הרמקולים הקדמיים כי הם רחוקים יותר מהאוזן?
תודה מראש
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
עפ"י "הספר" כל הרמקולים צריכים להישמע בעוצמה "זהה" בנקודת ההאזנה במצב של TEST TONE (יש לך כזה ברסיבר).
אבל, יחד עם זאת, זה עיניין של טעם אישי ונתונים טכניים אחרים, למשל, אם הקידמיים שלך יותר נצילים, אזי באותו ווליום הם כבר יישמעו חזק יותר....
אבל, יחד עם זאת, זה עיניין של טעם אישי ונתונים טכניים אחרים, למשל, אם הקידמיים שלך יותר נצילים, אזי באותו ווליום הם כבר יישמעו חזק יותר....
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
טעות בידך. אמנם ברוב הסרטים האחוריים באמת לא משומשים יותר מדיי.kingikra כתב:הבנתי
מה זה TEST TUNE? איך מפעילים את זה? מה זה יתן?
אני חושב שבמערכת ק"ב 4 הרמקולים (קדמיים ואחוריים) מנוצלים מעט מאוד. רוב הסאונד של הסרט בא מהסאב ומהסנטר.
בכל מקרה, אני עדיין בשלבי ניסויים.
תודה...
אך הקדמיים נותנים את כל הנפח של הסרט . תנתק את הקדמיים ותראה איזה הבדל.
כל הגבוהים , המוזיקה, וכו.. מגיע מהרמקולים הקדמיים והם אלו שנותנים את תחושת ה 3D .
בכל מקרה תמיד מומלץ להנמיך מלהגביר.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
תודה מרטין
איזה סנטר יש לך? איכותי? ברור שהם מוסיפים. השאלה היא מה ישפיע יותר, הניתוק שלהם או הניתוק של הסנטר?
אתה אומר שעדיך להחליש את הLEVEL של האחוריים מאשר להגביר את הקדמיים? אוקיי, ננסה גם את זה.
תודה
איזה סנטר יש לך? איכותי? ברור שהם מוסיפים. השאלה היא מה ישפיע יותר, הניתוק שלהם או הניתוק של הסנטר?
אתה אומר שעדיך להחליש את הLEVEL של האחוריים מאשר להגביר את הקדמיים? אוקיי, ננסה גם את זה.
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
יש המון שירשורים על הנושא.
כמובן, כמו כמעט בכל נושא בתחום הזה, אין תמימות דיעים לגבי זה.
אני כמובן שהייתי מעדיף לקנות את הסנטר, אבל רק את הסנטר התואם (והוא יקר מאוד כ-8K יורו) ומכיון שאין לי מקום בשבילו, אני מעדיף להיות בלי סנטר מאשר להיות עם סנטר שאינו תואם בגוון הצליל לקידמיים שלי.
זו תפיסת העולם שלי, אבל יש אחרים שבוחרים סאב כמו שהם בוחרים כל רכיב אחר ולא ממש חושבים שההתאמה לקידמיים חשובה.
כמובן, כמו כמעט בכל נושא בתחום הזה, אין תמימות דיעים לגבי זה.
אני כמובן שהייתי מעדיף לקנות את הסנטר, אבל רק את הסנטר התואם (והוא יקר מאוד כ-8K יורו) ומכיון שאין לי מקום בשבילו, אני מעדיף להיות בלי סנטר מאשר להיות עם סנטר שאינו תואם בגוון הצליל לקידמיים שלי.
זו תפיסת העולם שלי, אבל יש אחרים שבוחרים סאב כמו שהם בוחרים כל רכיב אחר ולא ממש חושבים שההתאמה לקידמיים חשובה.