מדוע לדעתכם ספקיות אינטרנט מתעצלות בפריסת IPv6?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
barlerer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

רציתי לעורר דיון על מנת להבין את המצב יותר טוב. אחרי חיפוש קל באינטרט, קל למצוא תחזיות והתחייבויות של משרד התקשורת לפריסה מלאה של IPv6 עד 2017/2019/2020 כל פעם היעד משתנה, והמציאות נשארת זהה.

הסתכלות בפורום מראה לפעמים על קשיים שמערימות הספקיות על לקוחות שרוצים לקבל כתובת IPv6. צריך להתקשר/צריך להפעיל/ צריך ליפול על נציג שיודע.

אני פשוט רוצה להבין למה? זה עניין של כסף? עניין שהחברות רוצות להשקיע מינימום אמצעים ולא דחוף להם להתעסק בזה?

(משתמש אינטרנט ממורמר, שכל פעם שצריך לפתוח פורטים לחבר עבור משחק מקלל את העולם שעדיין צריך להתעסק בפורטים).

אוסיף על כך, שאפילו שאני סטודנט באוניברסיטה, מהגדולות בארץ, שעדיין לא מחלקת כתובות IPv6 עבור המכשירים המתחברים לרשת.
נערך לאחרונה על ידי barlerer ב 07/03/2022 9:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

odedee
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 325 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #2 

אני מחובר לסלקום בסיבים, ויש לי IPV6 בלי שביקשתי. מה הגליק הגדול, לא ברור לי. מה אתה עושה עם זה ש-IPV4 לא נותן?

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #3 

על איזו פריסה אתה מדבר?
אין שום מרכיב של פריסה של משהו שקשור לזה.
ולמה אתה חושב ש ipv6 לא יצריך פתיחת פורטים? טוב, לא פתיחת פורטים אבל התרת גישה בfirewall של הנתב עדיין תדרש.
זה לא שינוי כל כך מהותי ברמת המשתמש הסופי, זה אולי אופנתי וכורח המציאות אבל בהחלט לא משהו מהפכני ברמת משתמש קצה

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

בגדול זה טוב ללקוח רק אם הוא מחובר לספקית שמחברת אותך מאחורי CG-NAT
מעבר לזה לא רואה סיבה כרגע להתלהב או לרוץ אחרי ipv6, במיוחד אם אתה מחובר לספק בלי NAT.

איזה משחק דורש ממך לפתוח פורטים? גם אם כן זה אמור להיות התעסקות של כמה דקות וזהו.
מניסיון שלי בPS4 וגם במחשב, מעולם לא הייתי צריך לפתוח פורטים למשחקים טפו טפו ;)
כבר נטשתי את הסוני ועברתי למחשב אבל כשאני כרגע בNAT, הדבר היחיד שהוא בעייתי זה gta v, וגם זה לא ממש נוראי אבל כן מפריע.

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #5 

בתוך כך, הייתי מחובר עד היום להוט/הוטנט בחבילת 500 מגה - מהרגע הראשון קיבלתי IPv6, תמיד.
עכשיו שינמכתי לחבילת 200 מגה - פוף, אין יותר IPv6.
מסתבר שלא כל המנויים שלהם מקבלים, רק בחבילות ה"מהירות".

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”