כדאי להשקיע בתיקון לפטופ בן 4 שנים ?
שלום,
לאשתי יש מחשב נייד מצויין 4 שנים: מחשב של Lenovo דגם 320s , מסך 13 אינץ'.
היא משתמשת בו המון בבית ומחוץ לבית - זה כלי עבודה מרכזי שלה.
פתאום אתמול המחשב הפסיק לעבוד: נכבה ולא נדלק, אח"כ נדלק קצת ואז שוב נכבה ולא נדלק. לא ברור מה הבעיה.
זה מחשב דק, לא כל מעבדה מתעסקת עם ניידים כאלה.
השאלה אם בכלל שווה להשקיע בו סכום של 1,000 ש"ח אם צריך להחליף לוח אם או לקנות חדש.
נראה לי מוקדם מידי להחליף אחרי 4 שנים, בפרט שמדובר במחשב מעולה i5 דור 8 שעבד טוב מאוד עד היום.
לא נראה לי שבשנים האחרונות היה שיפור כ"כ גדול במחשבים i5.
לאשתי יש מחשב נייד מצויין 4 שנים: מחשב של Lenovo דגם 320s , מסך 13 אינץ'.
היא משתמשת בו המון בבית ומחוץ לבית - זה כלי עבודה מרכזי שלה.
פתאום אתמול המחשב הפסיק לעבוד: נכבה ולא נדלק, אח"כ נדלק קצת ואז שוב נכבה ולא נדלק. לא ברור מה הבעיה.
זה מחשב דק, לא כל מעבדה מתעסקת עם ניידים כאלה.
השאלה אם בכלל שווה להשקיע בו סכום של 1,000 ש"ח אם צריך להחליף לוח אם או לקנות חדש.
נראה לי מוקדם מידי להחליף אחרי 4 שנים, בפרט שמדובר במחשב מעולה i5 דור 8 שעבד טוב מאוד עד היום.
לא נראה לי שבשנים האחרונות היה שיפור כ"כ גדול במחשבים i5.
לא כל תיקון זה לוח אם, לפי מה שאתה מתאר זה מאד יכולה להיות התחממות שאפשרי לטפל בה באמצעים שונים (ניקוי, אוורור, משחה טרמית).
אז כן, טכנאי צדיק יקח 200-300 ש"ח רק על הפתיחה, אבל אם הוא באמת צדיק ואין תקלה רצינית שווה יהיה לתקנו.
לא כל תיקון זה לוח אם, לפי מה שאתה מתאר זה מאד יכולה להיות התחממות שאפשרי לטפל בה באמצעים שונים (ניקוי, אוורור, משחה טרמית).
אז כן, טכנאי צדיק יקח 200-300 ש"ח רק על הפתיחה, אבל אם הוא באמת צדיק ואין תקלה רצינית שווה יהיה לתקנו.
טוב, בינתיים הזמנתי טכנאי ממידרג, הוא נשמע בסדר בטלפון, מקווה שיצא צדיק וגם שלא צריך להחליף לוח אם.04/03/2022 13:53em28 כתב: שווה לבדוק !
אז כן, טכנאי צדיק יקח 200-300 ש"ח רק על הפתיחה, אבל אם הוא באמת צדיק ואין תקלה רצינית שווה יהיה לתקנו....
לפי התיאור כנראה יש לך בעית סוללה שהתנפחה (בעיה מוכרת במחשבים בהם הסוללה פנימית ולא ניתנת לשליפה בלי פתיחת המחשב)
יש מיקרים בהם ההתנפחות היא משמעותית ופוגעת בלוח אם - אם הצלחת לתפוס את זה לפני -הרווחת ורק צריך להחליף סוללה.
יש מיקרים בהם ההתנפחות היא משמעותית ופוגעת בלוח אם - אם הצלחת לתפוס את זה לפני -הרווחת ורק צריך להחליף סוללה.
מקווה שזאת הבעיה05/03/2022 7:09contact64 כתב: לפי התיאור כנראה יש לך בעית סוללה שהתנפחה (בעיה מוכרת במחשבים בהם הסוללה פנימית ולא ניתנת לשליפה בלי פתיחת המחשב)
יש מיקרים בהם ההתנפחות היא משמעותית ופוגעת בלוח אם - אם הצלחת לתפוס את זה לפני -הרווחת ורק צריך להחליף סוללה....
בל נגזימה פן נפריזה !05/03/2022 21:54Moshe984 כתב: לנובו 13" לא שווה לשים עליו שקל, מכסימום תנסה לבד,תפתח תנקה אולי מעבד מתחמם כי יש אבק על המאוורר שלו, לא עוזר, לפח, כנס לאמזון תתחדש.
ואגב, יש שיפור עצום במעבדים מ 5I העתיק....
אתה לא יודע מה הצרכים של המשתמש, אולי המחשב הזה מתאים למשתמש כשהוא תקין ?
אחד הניידים שלי מריץ I3 מדור 5, הוא מספק לצרכים של סטודנטית שלא צריכה עיבוד וידאו, חישובים מורכבים או גמינג.
אם מדובר על לוח אם כנראה באמת אין מה לתקן, אבל אם מדובר בסוללה, התחממות או בכלל בעיית תוכנה - שווה לברר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20183
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
תחפש פה:
https://htmag.co.il/phpbb/viewforum.php?f=107
כל מחשב שתקנה עם Core iX או של AMD רייזן מסדרות 4000 או 5000 יעשה את העבודה.
https://htmag.co.il/phpbb/viewforum.php?f=107
כל מחשב שתקנה עם Core iX או של AMD רייזן מסדרות 4000 או 5000 יעשה את העבודה.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73359
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
מחשב 13" יקרים. הכי זול למשל ב KSP מתחיל מכ 3300 ש"ח ומפרט ***. או שתעל ל 14" או שתעלה את התקציב.06/03/2022 7:12gilg7 כתב: אם מישהו רואה דיל טוב באמזון למחשב 13 אינץ' מעבד i5 שיחסוך כמה מאות ש"ח בהשוואה לישראל אודה לו מאוד.
תקציב עד 2,500 ש"ח.
שימושים: מצגות פתוחות במקביל עם עוד יישומי אופיס ועם שיחות זום - לא יותר מזה
גיל...
- Huber
- חבר במועדון HT

אם הוא הספיק לצרכים שלך, והיית מרוצה ממנו, אני הייתי מתקן.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
תנסה לתקן היחס עלות תועלת מצוין שווה את זה.
יש לי לנובו 530 שעובד עד היום מצוין (הוחלף החדש אבל עובד בבית) ומספק לחלק ניכר מהצרכים שלי, לדעתי בן 6 לפחות ופרט להחלפת מאוורר כמו חדש
יש לי לנובו 530 שעובד עד היום מצוין (הוחלף החדש אבל עובד בבית) ומספק לחלק ניכר מהצרכים שלי, לדעתי בן 6 לפחות ופרט להחלפת מאוורר כמו חדש
אשתי מסתובבת עם המחשב באוטובוסים וברגל, גם ככה התיק שלה כבד אז למשקל יש משמעות גדולה.06/03/2022 15:29Moshe984 כתב: חייב 13 אינץ למה לשבור את העינים תקנה לך 15.6 באותו כסף.
תזמין מאמזון ארה"ב, לא חסר דילים....
היום בערב כנראה יבוא אליי הביתה טכנאי ונשמע מה בפיו.
אני רק יכול להגיד שהדגם הזה של Lenovo היה מעולה. הוא עלה לי בזמנו 2500 ש"ח ב ksp באילת אז אני מניח שאפשר להשיג מחשב דומה במחיר דומה אם הטכנאי יגיד שהתיקון יקר
תודה למשיבים
- חבר במועדון HT