תחום ק"ב (במיוחד אספקט הסאונד – בהיבט צליל מרשים) תמיד ליווה אותי, אוהב סרטים, אוהב חוויה ובמיוחד חווית הסאונד.
בכול פעם הייתי באלים לרסיברים ק"ב ברמה טובה ועדכני, בכול פעם העלתי לעצמי את הרף וכול פעם אמרתי לעצמי – זה הוא – הכול מצויין זה הקצה אין צורך בעוד דבר מעבר... (בטח הרבה כאן מזהים ניקודות ציון אלה גם
בקיצור לאחר שדרוג האחרון שחשבתי (נו באמת) שזה האחרון חביב, היה רסיבר אנטם 1120 – מכשיר פגז ומדהים מכול הבחינות – מערכת כיול קלה להפעלה ומביאה תוצאה לגמרי מצויינת ומספקת (לדעתי) רוב הקהל ק"ב, זה גם מכשיר ברמה מעט גבוהה יותר משגרת המכשירים הפופולריים בתחום.
בקיצר ביליתי איתו ונהנתי ממנו מספר שנים, עד שהבנתי שיחד עם סאונד טוב מאוד אני לא יכול לקרוא לתוצאה בשם "Immersive sound". מה הפתרון? הפתרון זה לעלות עוד רמה, ורף הזה נמצא כבר במסדר הפרוצסורים (למיטב תפיסתי).
די לא מעט ניהלתי עם עצמי דיון – האם אפשר? האם נדרש? האם תוספת שווה? האם באמת פרוצסור ייתן לי "את זה"? איפה למקם עוד הגברה? ועוד השקעה בכבלים... איזה פרוצסור? איזה מערכת כיול? בקיצר לא מעט שאלות עלו לי בראש.
לקחת פרוצסור חברה שגרתית (בבקשה לבאלים מכשירים נהדרים אלה לא להיפגע, תודה וסליחה מראש). לקחת מה שהוא שנדרש להתעסק עם הכיולים – ממש אני לא שם. ומצאתי את עצמי בעובדה שבעולם הזה לא כזה יש הרבה אופציות שיכולות לתת לי מענה לדרישותיי...
וכול פעם בסופו של דבר נתתי לעצמי ברייקס, עד שפעם חבר אחד יקר הזמין אותי לביקור אצלו בבית להאזין ולחוות פרוצסור לינגדורף...
מה אני אגיד - הביקור הפיל אותי, כן, כן, ממש במילים האלה – אני איש סקפטי וביקורתי תמיד – כול עוד לא מנסה לבד – קשה להוכיח לי דבר, גם כאן באתי "מוכן" מלא סקפטיציזם מה כבר יכול להיות, והכול התרסק מייד בהדגמה הראשונה.
סוף סוף הרגשתי "immersive sound" (וואלה מתלהב עד עכשיו:)).
יש מצב (על תכעסו עלי המנוסים) שפחות בעיה ליצור חוות סאונד מרשימה בחדר ק"ב ייעודי ומטופל, אך בטוח ובמיוחד בסלון ישראלי "חיי" – זה אכן כן בעיה, וכולם מכירים מה מסתתר מאחורי הדבר.
ככה או אחרת במקרה זה הכול היה מושלם (מבחינתי) מאוזן, מסודר, נשמע יפה, חזק, לא צורם, מרשים וחוויתי למדי, תחושה שסאונד אוטף אותך, אך לא חודר ומציק.
שאלתי את אותו החבר: מה מה עשיתה?!! איך סידרתה את הסאב שקיים אך לא מבינים שיש לך אותו?! איך טיפלתה באקוסיקה ככה?! הגברה? רמקולים?
חבר צחק ואמר שכול בזכותו של פרוצסור לינדורף ומערכת הכיול שמאחוריו – Room Perfect.
מסתבר שזו מערכת הכיול ייחודית של החברה, לא דורשת השקעה והתעסקות בכלל, יחד עם זאת ידעת לטפל בצליל לא מהצד המכשיר או רמקול, אלה מהצד החדר עצמו כולו וזה לדעתי הדגולה אדירה.
אחרי הביקור (זה היה יום חמישי) 3 ימים (לא משקר) לא יכולתי לישון נורמאלית... וכן, הבנתי שזה זה! מצאתי!
ביום ראשון בשעות המוקדמות נעמדתי בפתח של חנות הפיוצ'ר שבתל-אביב ואשכרה לא נתתי לדור להיכנס לממלכתיוJ
דור בקושי רב הצליח לעצור את השפך התלהבות שלי והסביר עוד כמה דברים על הדרך.
הכול טוב ויפה, אמה מה – בעיה קטנה... כן מכשיר פנטסטי אבל כמו שכול מכשיר פנטסטי גם עלות פנטסטית... הלכתי באותו הזמן עם ראש כבד מחשבות – "איך, איך מגיעים לזה?!"
עבר זמן מה והחוויה לא יוצאת לי מהראש, זה הוא שגם אם אני אמרתי "לא" באותו הזמן – זה היה כמובן "כן" - החלטה התקבלה.
אני מכיר את דור לדעתי מיום ראשון של פתיחת החנות, בכול השנים אלה – שרות ללא תחרות (גם אם לא היה חייב לתת בכלל), תמיד קשוב, אכפתי,תומך, מבין, יודע ומוכן לעזור במידע ואפשר.
בסופו של דבר למזלי הרב (מה לא מגע לי?!:)) הצטברו כוכבי מזל (מספר הזדמנויות) יחד והמכשיר החדש (Lyngdorf MP 60 2.1) הגיע לפתח הבית...
דור אמר:– "חכה לגורו הכיולים שלנו (יונתן)". מממ נו באמת למי יש חוזק נפשי להמתין שבוע? נכון, גם לי לא היהJ דיברתי עם יונתן, קיבלתי כמה הנחיות וסיכמנו שאפעיל ללא שום כיול טרם הגעתיו.
סבבה - חיברתי, הדלקתי, הפעלתי ו... נפלתי..., נו בעצם טוב שישבתי, אחרת הייתי באמת נופל
חברים, זה היה מושלם ומרשים ברמות מורגשות של ממש! וואלה, ללא כיול (כבר לא ידעתי מה לחשוב מה הכיול המדובר יכול להוסיף ולתרום כאן) זה היה נשמע פשוט סוף הדרך!
מכיוון שחסר לי כרגע ערוץ הגברה לסנטר – הפעלתי בלי, כלומר סנטר פנטום – הלינגדורף יודע להביא דיאלוגים ללא רמקול סנטר באופן מעולה, ממש התחלתי לחשוב על הורדת הרמקול סנטר... חשבתי על זה גם מקודם (חייב פינוי מקום), אך רציתי לבדוק בפועל וזה היה טוב.
שלב הבאה כמובן כיול מסודר, יונתן הגיע – בקפדנות רבה אירגן כול הדברים והכיול התחיל, טרם נתקלתי בכיול מסוג שכזה – המיקרופון פשוט יש למקם בניקודות אקראיות (ובחוברת מודגש את העניין שאין לשים מיקרופון באופן סימטרי וסביב sweet spot כול הזמן, להפך כמה שיותר ניקודות בגבהים שונים, מיקומים שונים – יותר טוב וכיול יהיה מוצלח יותר. גם קטע מעניין שבזמן הכיול ניתן לדבר בחופשיות ולא חייב לשמור על השקט ולשבת בפינת הנאשמיםJ זה מגניב, עד היום כול פעם בכיולים ניסיתי למצוא "פתח" שאין בבית זבוב – זו משימה בפני עצמה לא פשוטה מידי פעםJ, כאן זה פתור.
הכיול הסתיים – ההפעלה... בקינות? מממ לא נפלתי... קשה להסביר, אך סאונד השתנה, לא אגיד שלכיוון הלא טוב, אבל היה מוזר לאוזן שלי, בהרגשה ש... לא יודע... שחייב להיות עוד מה שהוא קטן...
לאחר הבירורים הבנתי שלאחר הכיול (דבר קיים גם לא רק במערכת כיול ספציפי זה כמובן) יש מצב גם לבצע פיין טיונינג, ובזכות החבר המנוסה לאחר הכנסת טיפונת שינויים בהגדרת גיינים בכמה מקומות קרא פלא – הכול הסתדר והושלם, סאב מאוזן, מביא הכול במינון נכון ביותר (לא היה קודם), סוראונדים מרשימים, קיצר במילה אחת – טירוף!
שוב, כיול היה ללא סנטר, שבוע לאחר מכן ביצעתי בכוחות עצמי (ממש הכול קל בלינגדורף) כיול נוסף עם הסנטר בתקווה שאולי בכול זאת לא אצטרך. מה להגיד, סנטר מוסיף מין הסתם, ערוץ ק"ב נפרד דבר הכרחי וקשה לוותר עליו. בסופו של דבר אהבתי את שתי התוצאות, אך אוזן שלי כבר לא כמו שהיה פעם לצערי, לכן זימנתי עוד אוזן לקבלת החלטה.
לאחר מספר האזנות והשוואות בין הכיולים בהחלטת כ"אוזן אחת" הגענו למסקנה שסנטר נשאר, כי חוויה ללא סנטר לא מלאה עד הסוף, פחות מרשימה, חסרים מעט פרטים שסנטר יודע ואמור לתת (לא פלא).
זה הסיפור, נכון לעכשיו אני בשמעיים, מתלהב בכול פעם ששם סרט חדש ובכיף ניגש לצפייה של סרטים הוותיקים שאוהב. בשמחה ובלב שלם (לא קורה אצלי הרבה) אני יכול להגיד שמטרה הוסגה ואינני מסוגל (וגם לא רוצה) למצוא מה שהוא להתלונן עליו... באסה, לא?:)
שורה תחתונה לסיכום הסאגה:
כן, עסק לא זול בכלל והייתי אומר שיקר מאוד ודורש הוספת דברים נוספים (הגברה, כבילה, מקום) שעוד מוסיף לצד ההשקעה, אבל אלה שמחפשים לעצמם הסגת חווית סאונד מושלמת ומרשימה (ומבחינתי אני קיבלתי את זה כאן) ומוכנים (וכמובן מסוגלים) להשקיע – לא בטוח שיש מתחרים ללינגדורף ברמת מחיר זו בתמורה למה שמקבלים.
יישור כוח והמון תודה לכול המעורבים, תומכים ומעודדים לאורך כול הדרך שבצעתי.