רעש חזק מסאבוופר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
yuval_e פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בהבנת מקור בעיה שמדירה שינה מעיני :)

כאשר הסאבוופר שלי מחובר לרסיבר ודלוק, הוא לפתע ובצורה אקראית מוציא רעש בווליום גבוה של מעין זמזום סטטי. הרעש בוקע מהסאבוופר עצמו (ניתן להרגיש בבירור את הרעידות). הסאבוופר יכול להיות שקט במשך שעות ולפתע להרעיש במשך זמן לא קבוע (שניות/דקות), לחזור לשקט, וחוזר חלילה.
הרעש הזה קורה ללא תלות בהאם הרסיבר דלוק או לא.

ניסיתי להבין את מקור הבעיה ושמתי לב שכאשר אני מנתק את הכבל שמחבר בין הסאבוופר לרסיבר הרעש נפסק.
בנוסף, כאשר הכבל ביניהם מחובר ויש רעש ניתן ״לשחק״ עם מיקום הכבל, להרחיק אותו מכבלים אחרים וזה משפיע על הרעש - אך לא הצלחתי להגיע למצב קבוע בו הרעש נפסק. כלומר, גם כאשר אני מגיע לפוזיציה של הכבל בה אין רעש, הרעש חוזר שוב לאחר זמן ומבלי שהשתנה משהו במיקום הכבלים.

לינק לכבל שאני משתמש בו אם זה עוזר:
https://www.amazon.com/dp/B08PCKVRL7/

פרטים נוספים: הסאבוופר והרסיבר שניהם מחוברים למפצל ביחד עם מכשירים נוספים - טלוויזיה, מודם, ראוטר, סטרימר) ובעצם מחוברים לאותו השקע בקיר.

ניסיתי למצוא שרשור דומה בפורום אך לא מצאתי כזה.

אשמח לעזרתכם, תודה!

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 832
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #2 

נשמע מוזר.

זה קורה גם כשהרסיבר מנותק מהחשמל? אם לא, סיכוי סביר שהמקור של הרעש בכל זאת ברסיבר, אפילו אם כשהוא כבוי.

אם כן, לצורך הבדיקה תנסה לחבר את הכבל בצורה כזו שהוא יעבור רחוק משאר הכבלים והמכשירים ותראה אם זה עדיין קורה (ואם יש מכשירים אחרים שאתה יכול לנתק/לכבות, תנסה).

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #3 

לפי כל מה שרשמת, הבעיה נעוצה בכבל הסאב.
תנסה להחליף אותו, גם אם זה אומר לחבר אחד אחר זמני וקצר יותר על ידי הזזת הסאב ליד הרסיבר, שוב, רק לשם בדיקת כל כבל דומה שברשותך.

LeeJunFan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #4 

היה לי משהו דומה בסאב ישן. נסה להחליף כבל, וכמובן להעיף כל סוג של מפצל/מתאם שיש לך בין הסאב לרסיבר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”