בניית תוכנית להשחלת כבלי רשת בדירה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
TKodiman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אתחיל מהסוף - אני גר בדירה שכורה עם כל המשתמע על כך. הבניין די חדש (להערכתי כ-6 שנים) -- אין תשתית מוכנה של רשת ואם מדובר בהשקעה גדולה לא בטוח שזה שווה.

הבעיה: לאחרונה מורגשת איטיות חריגה בעיקר בשעות הערב, ממה ששמתי לב בעיקר ביוטיוב בסרטונים 4k. (עובד עם מאק, אבל קורה גם בוינדוס 10)

המצב: לצערי עובד רק עם 100 [למרות כמו מכשירים רבה בבית לעולם לא הרגשתי צורך יותר) מגה דרך בזק עם 2 מגשרי bspot בגלל קליטה חלשה של wifi וחדר ממ״ד. יש בבניין כבר סיבים של בזק ופרטנר ואולי סלקום.
לפני מספר חודשים כבר עשיתי ניסיון עם פרטנר על wifi אין מה לדבר עם הציוד שלהם.

דרכי פתרון: פה מתחילה דרך ארוכה שאני מנסה פעם ראשונה להבין איך לגרום לעסק הזה לנגן:
הראוטר יושב בסלון ליד הנקודת טלפון (בזק) - השולחן זה קיר שבין הארון תקשורת הדירתי (מאוד קטן ומבולגן בעיקר בקווי טלפוניה וטלוויזיה)
בארון תקשורת אין נקודת חשמל. החדרים שאליהם אני מעוניין להשחיל יש נקודות טלפון/וטלוויזיה לפי בעל הדירה ניתן להשתמש בצינורת הללו.
[אין שום הבטחה שזה יעבור חלק אם בכלל]

פניתי היום לאיש מקצוע ע״מ לקבל הצעת מחיר - נאמר לי ככה: נקודה אחת 330 ש״ח כולל מע״מ על העבודה והשחלה וכו.. , 90 ש״ח לסוויץ (פה לא ברור לי למה, אם אפשר להעביר פשוט 2 כבלים ישירות מהראוטר [עוד בעיה -- צריך לקוות שיהיה מקום להעביר ואם לא זה שווה ערך לעוד נקודה] + חייב שזה יהיה בארון תקשורת הקטן שלי ועוד 250 ש״ח בשביל יצירת נקודת חשמל), לקוות שהנקודות שציינתי מקודם בחדרים [במיוחד ממ״ד] התשתית תאפשר להעביר חלק.

בחישוב קל זה הופך את זה לעסק לא משתלם לבטח בדירה שכורה בעייני אנשים רבים, אני אישית מוכן לספוג את העלות אבל שאר בני המשפחה לא מסכימים.

אשמח לקבל הצעות מה עושים במקרים דומים , ואם ניתן לקבל המלצות לעוד אנשי מקצוע שמגיעים לכפר סבא על מנת שאוכל להמשיך לאסוף הצעות מחירים.

תודה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

תמיד אפשר לנסות להקים את הרשת הקווית לבד אם יש לך קצת חוש טכני ואז החסכון הכספי לא מבוטל.
הכי נכון יהיה להעביר את הראוטר מהסלון לארון התקשורת (ואז תצטרך רק כבל רשת בודד בכל צינור בבית) ולדאוג עצמאית לנקודת חשמל בארון התקשורת.
אם ארון התקשורת נמצא מתחת לארון החשמל של הבית מדובר בפעולה ממש פשוטה.
אם לא ואין נקודת חשמל קרובה, אפשר גם לשקול העברת מתח נמוך לראוטר (כלומר, מה שמגיע לראוטר אחרי ספק הכוח שלו) ואז תוכל להעביר כבל מתח נמוך יחד עם כבל הרשת מהסלון או מאחד החדרים (אפשר אפילו לעשות קומבינה בכבל הטלפון עבור המתח הנמוך אם אין שימוש בנקודת הטלפון הרחוקה).
חפש כאן בפורום, יש מלא דיונים איך אפשר לעשות את הכל לבד, וכמובן יש גם מלא סרטוני הדרכה ביוטיוב.
בהצלחה!

yarko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #3 

לא ממש הבנתי.

אתה עובר לסיבים או לא?
אם האטיות היא רק בשעות הערב, אז גם חיבור קווי לא יעזור.
מה הבעיה עם הציוד של פרטנר?
לא לא פשוט לקנות 2-3 יחידות ולעשות MESH בדירה באופן עצמי בלי קשר לחברת התקשורת?
אם היה קליטה טובה בכל הבית, לא תצטרך להעביר רבת רשת, או שתוכל להסתפק בנקודה אחת בלבד.
לכמה חדרים אתה רוצה להעביר כבל?

TKodiman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

14/02/2022 8:46  
yarko כתב:
לא ממש הבנתי.

אתה עובר לסיבים או לא?
אם האטיות היא רק בשעות הערב, אז גם חיבור קווי לא יעזור.
מה הבעיה עם הציוד של פרטנר?
לא לא פשוט לקנות 2-3 יחידות ולעשות MESH בדירה באופן עצמי בלי קשר לחברת התקשורת?
אם היה קליטה טובה בכל הבית, לא תצטרך להעביר רבת רשת, או שתוכל להסתפק בנקודה אחת בלבד.
לכמה חדרים אתה רוצה להעביר כבל?
...
על פניו המאש נראה פיתרון ניפלא - צריך 2 יחידות שאחת תהיה בממ״ד ושם אני חושש לגבי איכות הקליטה.
יש המלצות לדגמים באמזון?

yarko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #5 

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #6 

פתרון ה-Mesh לא תמיד נותן תוצאות טובות אם בין היחידות אין חיבור קווי.

TKodiman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

15/02/2022 8:46  
pixies כתב:
פתרון ה-Mesh לא תמיד נותן תוצאות טובות אם בין היחידות אין חיבור קווי.
...
אני מסכים, אך כשקונים מאמזון אין מה להפסיד :D

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”