מגבר HD עד 5000 שח

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
BYA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

חברים מקצוענים וחובבים,

אני על סף קניית פלזמת HD מלא, ומסתבר שכדי להנות ממנה באמת אני נדרש לשדרג את הרסיבר\מגבר לכזה שתומך HD.

לפיכך, אשמח למידע בנושא בדגש על:
1) יכולות UPSCALING עד ל- 1080P
2) עד 5000 שח

אני מבלה הרבה מזמני על הקו ת"א-ניו יורק, אז אם מישהו יודע על דגם כלשהוא ששווה להביא ארצה, זו גם אפשרות.

תודה רבה :wink:
שי

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

למה צריך רסיבר כידי להנות ממסך שהוא FHD?
יש מספר רסיברים שיודעים לעשות UPSCALING אבל הם לא ממש בתקציב, אם אתה מטייל הרבה בניו יורק אז אתה יכול להביא את האונקיו או לחכות עד שכל החברות המובילות יוציאו את הדגמים החדשים לשוק וכך אתה תוכל גם להנות מהפורמטים החדשים..

אני מציע זה שתחבר את המקור ישירות למסך ולא תעבור דרך הרסיבר...

BYA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה cavi!

למה אתה מתכוון בלחבר את המקור ישירות למסך? האם אני צריך scaler?

דרך אגב, המליצו לי על ה YAMAHA RXV-861. מישהו מכיר?

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #4 

קודם תשאל את עצמך מה אתה הולך לראות על המסך.
אחר כך תעבור לשאלת הסאונד.
כמו שאבי ציין,לא מומלץ כל כך לעבוד עם עיבוד תמונה נוסף של הרסיבר,לפחות לא ברמת תקציב כזו.
ממליץ לך להגדיר קודם כל את היעוד שלך מהמסך ואז נתקדם הלאה.
בהצלחה.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

BYA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אז ככה. הטלויזיה היא "50 של פיוניר דגם 5010 ומרחק הצפיה אל מול הטלויזיה הוא כ- 3 מטר.
ייעוד המסך הוא לשידורי YES, הרבה ספורט, סירטי DVD ובעתיד גם HDDVD.

מכיוון שאני צריך לקנות רסיבר חדש תומך HDMI וגם SCALER, הומלץ לי לרכוש מכשיר המשלב את שניהם, כדוגמת הYAMAHA RXV 861.

מכיוון שאינני מומחה בתחום האודיו כלל וכלל, אין ביכולתי להעריך את טיב פיתרון זה.
לכן, אשמח לקבל את חוו"ד המלומדת...

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תראה,לדעתי להשקיע היום סכום כזה ברסיבר שלא כולל את פורמטי האודיו החדשים זה נראה לי לשים את כספך על קרן הצבי.
השאלה היא האם אתה מקבל ומבין שלא ירחק היום,ואתה תצטרך לשדרג אותו שוב...
קח בחשבון שהיום,ואני יוצא מנקודת הנחה שבשנה הקרובה אתה תרכוש נגן BD כזה או אחר,תהיה חייב לנצל את הסאונד המדהים שההנפקות הללו מספקות,ככה שאם אתה מודע לבעיה של ריסבר מהסוג הנ"ל ומוכן לקבל מצב ביניים שכזה,הימאהה הזה יספק אותך מעל ומעבר,אם לא,אז גש לדגמים זולים יותר ותתחדש.
כמו שציינתי אני לא ממליץ לשרשר רסיבר כזה עבור UPSCALE למסך שלך,אני סמוך ובטוח שמסך שלך יעשה עבודה טובה יותר בעיבוד התמונה.
ולכן לדעתי אתה יכול להסתפק בזולים יותר ולהשקיע את הרוב ברסיבר הבא...או שלקנות פעמיים :wink:

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #7 

BYA כתב:חברים מקצוענים וחובבים,

אני על סף קניית פלזמת HD מלא, ומסתבר שכדי להנות ממנה באמת אני נדרש לשדרג את הרסיבר\מגבר לכזה שתומך HD.

לפיכך, אשמח למידע בנושא בדגש על:
1) יכולות UPSCALING עד ל- 1080P
2) עד 5000 שח

אני מבלה הרבה מזמני על הקו ת"א-ניו יורק, אז אם מישהו יודע על דגם כלשהוא ששווה להביא ארצה, זו גם אפשרות.

תודה רבה :wink:
שי
...
ממה שאני ראיתי גם הרסיברים היקרים לא נותנים מענה הולם לשידורי טלויזיה ב- FHD לכן אין בכלל טעם לחשוב לכיוון של רסיבר ב- 5.

נצל את הכסף לקנות פרוססור וידאו (אולי תמצא משהו בארה"ב, רק תבדוק שתומך PAL) במיוחד אם אתה מתכון לצפות הרבה בטלויזיה ו- DVD.

בעצם, למה אתה בכלל קונה את המסך הזה ולא HD Ready?
נו שויין.
HiFiMusic IL

BYA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

היבה שאני קונה את הFHD היא רק בכדי לבטח את עצמי משדרוגים עתידיים. לפחות ב 5 שנים הקרובות... בתחילה התכוונתי לקנות את ה 5080, ואם כבר אז נראה לי עסקה כדאית יותר להשקיע עוד כמה אלפים בודדים ולעבור ל 5010.

תודה רבה על העיצות. אני מבין שאתם ממליצים על רסיבר פשוט וSCALER איכותי.
על איזה SCALER אתם ממליצים? האם אני צריך רסיבר עם יציאת HDMI? כרגע יש לי HK 135 שאני מבין שהוא לא שיא האיכות. האם הוא יעשה את העבודה?

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

יש לי הרגשה שאתה הולך לסבול איזה 3 שנים (לפחות) ואז אולי להנות טיפה יותר שנתיים...

תחשוב טוב... המסך שאתה מדבר עליו הוא מצויין, אבל מתאים למי שנוהג לצפות בשידורי HD באופן קבוע, בשנים הקרובות זאת תהיה נחלתו רק של מי שמוריד הרבה חומרים דרך המחשב.
HiFiMusic IL

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

או למי שצופה הרבה ב BD :wink:

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #11 

בגלל כמות הכותרים ב- BD לדעתי אפשר לצפות מקסימום פעם בשבוע... זה לדעתי לא מצדיק לקנות מסך כזה.
HiFiMusic IL

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #12 

aloni כתב:יש לי הרגשה שאתה הולך לסבול איזה 3 שנים (לפחות) ואז אולי להנות טיפה יותר שנתיים...

תחשוב טוב... המסך שאתה מדבר עליו הוא מצויין, אבל מתאים למי שנוהג לצפות בשידורי HD באופן קבוע, בשנים הקרובות זאת תהיה נחלתו רק של מי שמוריד הרבה חומרים דרך המחשב.
...
FYI, בשירשור אחר החברים רמזו שאני טועה לגבי כמות החומר ב- HD שיוצג בשיטות הקונבנציונאליות (יס נגיד)...
HiFiMusic IL

BYA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

aloni, אם אני מבין נכון שידור SD יראו טוב יותר ב HD READY מאשר FHD? כלומר 720P עדיף על 1080P? מה אם אני מחבר UPSCALER איכותי?

אני אמור לקבל את ה 5080 לכשבועיים נסיון בתחילת ספטמבר, ותוך כדי להחליט האם לשדרג ל 5010.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

aloni כתב:בגלל כמות הכותרים ב- BD לדעתי אפשר לצפות מקסימום פעם בשבוע... זה לדעתי לא מצדיק לקנות מסך כזה.
...
לא מסכים.
לפי הגישה הזו, אין שום הצדקה למכוניות פתוחות בלונדון הגשומה ולמרות זאת יש יותר מכוניות פתוחות לראש מאשר בהרבה מדינות שטופות שמש אחרות בעולם...
לפי הגישה הזו, אין "צדקה" למערכת סטריאו שלי, כמה שעות כבר יוצא לי לשבת ולשמוע מוסיקה בשבוע? (בינינו? פחות מאורך סרט BD אחד).

יכול להיות שעבורך זה לא מצדיק, אבל הגישה שלי (וסידרי העדיפויות שלי) היא שעד שאני כבר יושב לראות/לשמוע משהו, אני רוצה לעשות את זה הכי טוב שאפשר.
זו ההצדקה שלי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #15 

MartinHSabag כתב:
aloni כתב:בגלל כמות הכותרים ב- BD לדעתי אפשר לצפות מקסימום פעם בשבוע... זה לדעתי לא מצדיק לקנות מסך כזה.
...
לא מסכים.
לפי הגישה הזו, אין שום הצדקה למכוניות פתוחות בלונדון הגשומה ולמרות זאת יש יותר מכוניות פתוחות לראש מאשר בהרבה מדינות שטופות שמש אחרות בעולם...
לפי הגישה הזו, אין "צדקה" למערכת סטריאו שלי, כמה שעות כבר יוצא לי לשבת ולשמוע מוסיקה בשבוע? (בינינו? פחות מאורך סרט BD אחד).

יכול להיות שעבורך זה לא מצדיק, אבל הגישה שלי (וסידרי העדיפויות שלי) היא שעד שאני כבר יושב לראות/לשמוע משהו, אני רוצה לעשות את זה הכי טוב שאפשר.
זו ההצדקה שלי.
...
כפרה עליך, אל תעוות, אתה יודע שאני כמוך בנושא הזה...

הכוונה היא שלא שווה לסבול כל השבוע מהטלויזיה בשביל להנות טיפה יותר (הבדל בין HD Ready ל- FHD) פעם אחת בשבוע...
HiFiMusic IL

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #16 

BYA כתב:aloni, אם אני מבין נכון שידור SD יראו טוב יותר ב HD READY מאשר FHD? כלומר 720P עדיף על 1080P? מה אם אני מחבר UPSCALER איכותי?
...
לגבי השאלה הראשונה - אז על פי דעתי ומנסיוני כן

לגבי השאלה השניה - אין לי ניסיון גדול בנושא, ממה שאני ראיתי הסקיילר (לפחות זה שאני ראיתי, דור ישן) מאפשר לצפות בלי לדפוק את הראש בקיר אבל עדיין לא משהו.
HiFiMusic IL

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #17 

אלוני, עיניים שלי,
זה כבר שיקול אישי לחלוטין.... :)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

BYA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

תודה חברים!

נראה לי שאני אבחן את ה 5080. בביקור הבא בניו יורק אצטייד בSCALER, ולאחר שה5010 תבחן היטב בארהב בשידורי SD אשקול שדרוג.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”